0
Ogy

Visina gume

Recommended Posts

Koja je najniža 195/45/15" cestovna guma? Mišljenja, komentari i usporedba kvalitete gume...

Ja sam sad na /50 al /45 puno bolje drži cestu...

Također gy f1 vs. toyo t1r = toyo sucks!

O kakvom ti drzanju ceste pricas?Ta visina gume nema veze sa drzanjem.BF g profiler ti je po meni jedna od naj jacih...

Koja je najniža 195/45/15" cestovna guma?

kaj ti ovo znaci?? :blink:

O kakvom ti drzanju ceste pricas?Ta visina gume nema veze sa drzanjem.BF g profiler ti je po meni jedna od naj jacih...

ti se onda očito na nijednoj drugoj gumi nisi vozio, to je jedna od lošijih guma i to govorim iz iskustva, skliže nenormalno, a po kiši baš ništa ne valja

on vjerojatno govori o visini gume, mislim da je to istina da od proizvođača do proizvođača to izgleda drukčije.

isto tako ak me pamćenje dobro služi mislim da bi "najniža" trebala bit falken!?

a da toyo sucks to se ne slažem. ja sam 2 sezone bio na t1r i sad prije mora sam stavio identične nove gume na auto, meni ta guma nikad nije proklizila, al baš nikad.

Vozi sam na F1 pa Toyo i stvarno govorim iz iskustva.Samo BF.....

cuj ja je imam u dimenzijama 195 45 16 i guma je dobra ali vise ju nikad necu kupit jer mi se ne sviđa to sto joj bok nije cvrst, vec se uvija jako po zavojima, tako da nakon šarf vožnje do pol boka budu štrafte, više mi odgovara guma sa tvrđim bokom

Guest Zuti
cuj ja je imam u dimenzijama 195 45 16 i guma je dobra ali vise ju nikad necu kupit jer mi se ne sviđa to sto joj bok nije cvrst, vec se uvija jako po zavojima, tako da nakon šarf vožnje do pol boka budu štrafte, više mi odgovara guma sa tvrđim bokom

A da ju napumpaš na jedno 3,5 - 4 bara bude se onda uvijala po zavojima???

Guma s tvrđim bokom :D

Meni treba guma s tvrdim iglicama tak kad ju kupim da mogu i po ledu s njom. :D :D :D

ja se trenutno vozim na T1R u dimenziji 195/45 R15 i imam samo riječi pohvale, a kad se pošteno zgriju, žvakaća guma je qurac

meni osobno isto f1 je vrh

imam ih trenutno na autu a jedini problem je sto ih ima made in china , slovenija i germany

e p sad sta mislite koja je najbolja?

vozio sam i bf i mogu rec da sam isto bio dosta zadovoljan al guma je

dosta tvrda i ne gubi toliko ripne koliko brzo izgubi svojstva pa mislis da

guma ima mesa a nema zapravo nista...

ja se trenutno vozim na T1R u dimenziji 195/45 R15 i imam samo riječi pohvale, a kad se pošteno zgriju, žvakaća guma je qurac

Mogu potvrdit ovo, kad smo se vraćali sa 1st vwcc meet-a u Šibeniku malo sam ga ganjao po magistrali, stvarno ga nisam štedio, a t1r ni sim ni tam nego kao po špagi... :palacg

Edited by TROJAN

meni osobno isto f1 je vrh

imam ih trenutno na autu a jedini problem je sto ih ima made in china , slovenija i germany

e p sad sta mislite koja je najbolja?

vozio sam i bf i mogu rec da sam isto bio dosta zadovoljan al guma je

dosta tvrda i ne gubi toliko ripne koliko brzo izgubi svojstva pa mislis da

guma ima mesa a nema zapravo nista...

Zato sa Toyo nema brige sve su made in Japan :palacg

Edited by Bagi

Ma nemoj da nema...ocito da neznas...zakaj se onda trkaći auti voze samo na niskom profilu a ne na visokom koji je jeftiniji i zakaj sportsku gumu možeš kupit sam u niskom profilu ako je svejedno? Čim je guma niža bolje drži podlogu i manje se uvija...

kaj ti ovo znaci?? :blink:

Znači da svaki proizvođač gume mjeri visinu drugačije.. Pogledaj razliku između yokohama gume i toyo na istoj visini.

ti se onda očito na nijednoj drugoj gumi nisi vozio, to je jedna od lošijih guma i to govorim iz iskustva, skliže nenormalno, a po kiši baš ništa ne valja

Vozio sam se na obje, a sad si se baš zeznuo jer je gy guma više rađena za kišne uvijete nego za suhe, zbog toga i takav dizajn gume...očito da si se ti vozio na starim!

on vjerojatno govori o visini gume, mislim da je to istina da od proizvođača do proizvođača to izgleda drukčije.

isto tako ak me pamćenje dobro služi mislim da bi "najniža" trebala bit falken!?

a da toyo sucks to se ne slažem. ja sam 2 sezone bio na t1r i sad prije mora sam stavio identične nove gume na auto, meni ta guma nikad nije proklizila, al baš nikad.

Falken i yokohama ak se ne varam... i na to sam mislio.

Meni je isto toyo ok po suhom bila al po mokrom ne valja...

A da ju napumpaš na jedno 3,5 - 4 bara bude se onda uvijala po zavojima???

Guma s tvrđim bokom :D

Meni treba guma s tvrdim iglicama tak kad ju kupim da mogu i po ledu s njom. :D :D :D

LOL

Da treba im vremena malo da se zagriju al je ljepše meni vozit gy jer je guma napravljena ravnija a to znači da je lakša na volanu i upravljivija...

Koja to trkaca guma ima tak niski profil radi boljeg drzanja?Prednost niskog profila je samo u tome da se guma tolko ne giba kao neki veci profil,ali slicksclosekd4.th.jpgto su sasvim nebitne stvari koje ti ni ne primjecujes.... ;)

Edited by Mac X

toyo tr1 je jako dobara guma samo što se brzo troši na rubovima meni nije izdržala sezonu na polo sdi a radio sam nkig cca 70 km na dan

sad sam na bf goodrich koja je kramp mislim dimenziski ima veči rub za zaštitu felgi i solidne su ali ne ko toyo.

btw. 195/45/R15

Ja sam na Fuldi Carat Exelero 215/40/16 i guma je odlična, super drži i tiha je. Prije sam imao Yokohamu i isto same pohvale.

toyo tr1 je jako dobara guma samo što se brzo troši na rubovima meni nije izdržala sezonu na polo sdi a radio sam nkig cca 70 km na dan

sad sam na bf goodrich koja je kramp mislim dimenziski ima veči rub za zaštitu felgi i solidne su ali ne ko toyo.

btw. 195/45/R15

mozda ti spur nevalja?

Ogy - mislim da je Falken-ka jedna od nižih guma u rangu s ostalima

Mislim da je Yokohama u samome vrhu sportskih autoguma.

Yokohama Parada,za nju kažu da se samo slick drži bolje po suhome ali zato je po kiši malo slabija.

Ne vjerujem u idealnu gumu,ili je dobra po kiša ili po suhom.

Ili nije dobra ni za jedno,ni za drugo.Zašto bih inače u recimo formuli 1 mijenjali gume?

Ja sam kupio Fuldu EXELERO u dimenziji 195/40 R16,neki kažu da Fulda ne valja ali ADAC kaže da je u samom vrhu sportskih guma,ne znam vidjet ću.

@Tonac: Jel znaš koji dobar falkenov model u 195/45/15?

I još jedno pitanje...dal postoji guma visine 195/40/15?

ja ti se vozim na 195/50/15 toyo T1R i ja sam pre zadovoljan s gumom

istina je da se brzo potrosi ali po suhom jako lijepo drzi cestu i nisu skupe 420 kuna komad

Mislim da je Yokohama u samome vrhu sportskih autoguma.

Yokohama Parada,za nju kažu da se samo slick drži bolje po suhome .

P.O.T.P.I.S. :palacg:palacg:palacg

Ja sam sve to osobno isprobal i to sve u dimenziji 195/50/15, ni dunlop, ni bf, ni goodyear f1, ni michelin, ni več ex potenza re720 nisu bile toliko dobre po suvom kako yokohama parada :care . Ne znam gdje si čuo to koliko su bolje gume sa manjom visinom ali vjeruj kad ti kažem da je parada u visini od 50 bolja od konkurencije sa visinom od 45. Nečeš ti primjetiti tu razliku od 05 ali češ prije shebati gumu sa manjom visinom pogotovo na uvjete kakve su nama/vama cjeste. Dovoljno ti je jedna rupa sa oštrim rubovima i sa malo večom brzinom, pa ode 50 :mah , pa kako nebi 45 :mah:mah - razmisli ;-)

samo da nadovežem da Yokohama Parada u Hrvatskoj NE PRODAJE bar ne u toj dimenziji 195/x/x

to sam odavno provjeravao i dan danas

samo da nadovežem da Yokohama Parada u Hrvatskoj NE PRODAJE bar ne u toj dimenziji 195/x/x

to sam odavno provjeravao i dan danas

Može se nabaviti Yokohama Parad u dimenziji 195/50-15 u Hrvatskoj :da

0