0
Cera

Temperatura vode

Recommended Posts

Vidio sam da je kolega sa foruma golf_2 stavio slicnu temu al nije isti problem?

Naime, vozilica mi se jako brzo grije. Potrebno mi je samo 5-6 kilometara voznje i to normalne voznje i temp vode mi je vec na 89 stepeni, KRIZA

Rece mi majstor da je problem u cepu na posudi (kao neisparava) to sam zamjenio al opet isto. Termostar je takodje oke al opet isto...

Znaci, samo se brzo zagrije al se nemoze tek tako pregrijat. Treba mu bas puno "zavrtanja" da se pregrije

Al je vozilop zato poludilo ovi dana, jos pogotovu kako su noci malo hladnije.. auto LETIIII

Potezao sam se sa par golfova tdi 110 ks, smjesno. Pa sam naletio i na boru tdi 130 ks i od nje bolje ide.. bas ni sam neznam sta se desava.

Jel imao iko slican problem, kako ga je rijesio?! Dobrodosla svaka pomoc

Hvala

Inače,radna temperatura auta je na 90c!Dal ti je zakuhao koji put motor ili ti se samo brzo grije?

il laže sat.. sto nije cudno jer davač temp zna blesit...

ako nezakuhava i ventilator pali kad je potrebno onda je to ok....

Pregrijao sam ga par puta. Ono cim se temp pocne dizat pali mi se lampica i odmah ga ugasim, Jednom je skocila temp cak i na 130C!!!

Nebi bas rekao da je ovo sto mis e desava normalno. npr; zavrnem ga gradom koji krug stanem on kao da trasi vodu, uvijek fali vode!! I ventilator radi, promjenio sam ga cim sam kupio vozilo

Pregrijao sam ga par puta. Ono cim se temp pocne dizat pali mi se lampica i odmah ga ugasim, Jednom je skocila temp cak i na 130C!!!

Nebi bas rekao da je ovo sto mis e desava normalno. npr; zavrnem ga gradom koji krug stanem on kao da trasi vodu, uvijek fali vode!! I ventilator radi, promjenio sam ga cim sam kupio vozilo

Pa ak ti auto gubi vodu,onda je normalno da ti se pregrijava jer sistem nema dovoljno vode da ti hladi motor!Provjeri si kiler i vodenu pumpu da ti negdje ne pušta!

Pa ak ti auto gubi vodu,onda je normalno da ti se pregrijava jer sistem nema dovoljno vode da ti hladi motor!Provjeri si kiler i vodenu pumpu da ti negdje ne pušta!

Vodenu sam promjenio ima 20-ak dana!! Bio sam kod majstora rasklopio mi je motor, glava poslata na "hidro test" i tako to. Uglavnom glavu smo morali poslati na brusenje. Sad je sve oke, promjenio sam i bocu za vodu komplet. Tako da negrije vise :)

Hvala u svakom slucaju

meni voda isto za 5 km dode na 90c al tu stoji makar 190 km/h drzao cjeli dan ili pol rezeorvara sprzio saltajuci na 4500 okr.

kuc-kuc, tak i treba da ostane

meni voda isto za 5 km dode na 90c al tu stoji makar 190 km/h drzao cjeli dan ili pol rezeorvara sprzio saltajuci na 4500 okr.

kuc-kuc, tak i treba da ostane

ma oke je to sto se digne temp brzo, al sto se pregrijava non-stop. Neznam znas li gdje je Ivan Sedlo u BiH. Oni koji znaju gdje je to bice im sve jasno Ja se nemogu popeti do vrha a da mi se nepregrije

Kazem ti, poslao glavu i ventile na hidro test, sve je to krivo bilo. Kasnije poslato na brusenje i sad auto ide jebeno dobro :) Uglavnom problem rijesen :respekt

0