Marks 0 Posted August 24, 2008 primjetio sam da mi ne radi zarulja u gepeku.....mislio sam da je crkla...promjenim novu i opet nista...pregledam konektor sve ok(konektiran dobro)....jedina sumnja mi je na prekidacu kojeg nemogu naci...gledao sam po rubovima da vidim gdje prekidac,cak sam skidao unutarnju plastiku jer sam mislio da je ispod one klapnice kod kopce ali mane....svi osiguraci su ok... di se nalazi fakin prekidac ili je problem u necem drugom?? i da sinoc mi se desi da sam uspio upaliti da mi rade oba retrovizora istovremeno...tj. desni radi sam za sebe a kad prebacim na lijevi onda se mice i desni.... u knjizici mi pise da se to moze nastelat kad retraci budu u nekakvom osnovnom polozaju i da se tako iskljucuju...kak ja mogu znat da su mi retraci u tom polozaju...dal bi pomoglo skidanje osiguraca(tog se nisam sjetio do ovog trena)?? Share this post Link to post Share on other sites
TheFog 1 Posted August 25, 2008 (mikro)prekidac ti je na samoj bravi gepeka, i vrlo vjerojatno je u njemu i problem Share this post Link to post Share on other sites
jady 5 Posted August 25, 2008 tu funkciju imam i ja...cim prebacim na lijevi i stelam onda se i desni podesava automatski Share this post Link to post Share on other sites
Jericho 0 Posted August 25, 2008 Kod mene je ista shema s retrovizorima kak i Jady veli. A kaj se tiče lampice u prtljažniku možda ti se desilo isto ko i meni. Naime, meni je otišel senzor koji prati dal su vrata od prtljažnika otvorena ili ne. Ak ti se alarm pali kad je zaključan onda ti je to to. Najlakše ti je to provjerit ovak: Ak imaš boardcomputer: Stavi ključ na kontakt i odi otvori prtljažnik. Ak čuješ da compuer tuli i da na njemu svjetli lampica da je prtljažnik onda nije to. A ak ne tuli ni ne svjetli, ošo ti je senzor. Ak nemaš boardcomputer: Otključaj auto i samo otvori vrata prtljažnika. Četvorka ima sigurnosnu funkciju da ak otljučaš auto i ne otvoriš nikoja vrata u roku cca. 60 sec, ona se sama zaključava. Dakle, ak otvoriš samo prtljažnik i držiš ga otvorenim jedno vrijeme i auto se zaključa znaš da onda auto ne kuži da se prtljažnik otvorio i sigurno je senzor otišo. E da, možda nije senzor, možda su samo spojevi žica korodirali, jer meni se to bilo počelo javljati po kišnom i vlažnom vremenu. Share this post Link to post Share on other sites
Mexx 1 Posted August 25, 2008 a kako anmsiit da mi se ne stelaju oba retrovizora istovremeno,mene ta opcija zivcira Share this post Link to post Share on other sites
jady 5 Posted August 25, 2008 a kako anmsiit da mi se ne stelaju oba retrovizora istovremeno,mene ta opcija zivcira nemozes,to je komfortfunkcija ak neko drugi vozi umjesto tebe jer je to prakticnije da se u tom trenutku oba podesavaju @ jericho.. nije senzor nego mikroprekidac a ak su kontakti oksidirali onda je mikroprekidac vec skoro svoje dao... pametni su u VWu bili,voda s brisaca kapa na kontakt pa oksidira.. Share this post Link to post Share on other sites
k500 0 Posted August 28, 2008 nemozes,to je komfortfunkcija ak neko drugi vozi umjesto tebe jer je to prakticnije da se u tom trenutku oba podesavaju @ jericho.. nije senzor nego mikroprekidac a ak su kontakti oksidirali onda je mikroprekidac vec skoro svoje dao... pametni su u VWu bili,voda s brisaca kapa na kontakt pa oksidira.. I kod mene na VW BORI se to desilo :svjetlo u gepeku mi ne radi, na instrument tabli kada otvorim gepek se ne pali signal da je gepek otvorem i jos jedna stvar ne radi mi osvjetljenje za tablice.... i kada malo dofatim bravu kao da proradi osvjetljenje za tablice..... brava kao brava radi ..znači otvaram i zatvaram gepek bez problema....treba mi potvrda da li to do mikroprekidača.... da li je zeznuto to zamjenuti u kućnoj radinosti... (mirkoprekidač u Sarajevu je 9 eura samo se mora naručiti) Pozdrav Share this post Link to post Share on other sites
Nick 0 Posted August 28, 2008 mirkoprekidač u Sarajevu je 9 eura samo se mora naručiti Samo 9 ojra? Jady, ti si nešt spominjo blizu 300 kn kod nas? (da, i meni je ošo, od puknutog crijeva vode brisača) Share this post Link to post Share on other sites
Vec 1 Posted August 28, 2008 i kod mene nema LIGHT-a u gepeku Share this post Link to post Share on other sites
dalibor 2 Posted August 28, 2008 nije ni kod mene radilo a nisam ni razmisljo o tome da popravljam Share this post Link to post Share on other sites
frenki sdi 0 Posted August 28, 2008 I meni je isto to bilo, nekad je radilo nekad ne, strašili me mehaničari sa tim mikroprekidaćom i nekim ciframa pa mi je jedan električar to spoijo direktno sa pozicijom, tako sad kad mi treba upalim pozicije i kopam po portapaku Share this post Link to post Share on other sites
jady 5 Posted August 28, 2008 300kn je cijela bravica...zpr onaj dio gdje je mikroprekidac stavljen.. mikroprekidac je nekih 100kn kod ovlastenog ak se dobro sjecam.a univerzalni je par kuna. Share this post Link to post Share on other sites
Marks 0 Posted August 29, 2008 evo i mene konacno da sam se vratio sa terena..... @ Jericho: kod mene je ova opcija "Ak nemaš boardcomputer",odnosno nemam sredisnji display , i alarm se ne pali kad je auto zakljucan @ Jady: sto se tice retrovizora,odvoeno su mi radili do proslog petka na knežiji.samo sam skuzio da se odjedom micu oba,iako ne diram ljevi(sve dok cura ne vozi) Share this post Link to post Share on other sites
jady 5 Posted August 29, 2008 normalno je tak kad stelas desni onda lijevi ostane kak je.ak obrnuto radis onda se i desni mice znam dosta ekipe i sa stranog foruma kojima je isto tak. Share this post Link to post Share on other sites
Marks 0 Posted August 29, 2008 hmh....to sam skuzio...al to nije prije bilo o tom pricam... evo sta knjizica kaze Share this post Link to post Share on other sites
tomica88 0 Posted January 6, 2011 sorry kaj dižem staru temu ali imam problem sa svjetlom u gepeku na ventu...struje ima(probao sa ispitivačem) , jedna žica ide nekam naprijed valjda na osig.kutiju , a druga je spojena ako sam dobro vidio na masu u gepeku mene sad zanima jel negdje na poklopcu gepeka ima prekidač preko kojeg se to svjetlo pali pa je u njemu problem ili se možda žarulja pali zajedno sa cijelim osvjetljenjem unutrašnjosti? Share this post Link to post Share on other sites
type-r 0 Posted January 7, 2011 meni na ventu u unutrasnjosti fali mikroprekidac i ne pale se svjetla ali gepek normalno svijetli kad ga otvorim pa je vjerojatno odvojena instalacija Share this post Link to post Share on other sites
tomica88 0 Posted January 7, 2011 a ništ budem onda malo više raskopal...ako netko zna sigurno nek javi hvala Share this post Link to post Share on other sites