0
ivica506

Golf1 5. brzina

Recommended Posts

Pozdrav!

Imam Golfa 1, 1.6D, 83. godina, TAS nažalost, sa 4 brzine. Htio bih staviti 5. brzini pa me zanima što moram nabaviti za taj pothvat, što mogu iskoristiti sa svoga auto, a što mi treba drugo? i koja bi bila približna cijena tih djelova?

Unaprijed hvala na pomoći :palci

Treba ti drugi mjenjac sa 5 br,nazalost drugo nikaj ne mozes napraviti.Pozeljno da ima oznaku 4S,cijene su im sarene od 500 do 1000kn.

Eto žac ti je rekao... trebaš drugu getribu i ja samo da dodam da trebaš i bočni nosač getribe s 5 brzina

E i ako slučajno naletiš na getribu od TDa trebat će ti i lamela radi šire spojničke...

E i ako slučajno naletiš na getribu od TDa trebat će ti i lamela radi šire spojničke...

Mjenjaci 020 od Golfa 2 1.8 16v i Golfa 3 2.0 8V imaju sire spojnicke,svi ostali 020 mjenjaci su isti kaj se toga tice.Jedino ako neko nije nekaj preslagival.

OK, zahvaljujem :respekt Znači moram mjenjati komplet getribu. Jedan dečko mi je rekao da ima mjesto u mojoj getribi za 5. brzinu, ali mi je to zvučalo malo vjerojatno :palacd

Mjenjaci 020 od Golfa 2 1.8 16v i Golfa 3 2.0 8V imaju sire spojnicke,svi ostali 020 mjenjaci su isti kaj se toga tice.Jedino ako neko nije nekaj preslagival.

Znam kad sam stavljao nekad davno u duju D 4brz. motor i mjenjač iz GTDa da sam htio stavit svoju lamelu jer je bila nova pa nije pasala na spojničku...

Al valjda ti znaš :palacg moguće onda da je neko prije kemijao

Mjenjač i polugica koja ušaltava 5tu brzinu....

Spojničke su jednake samo TD ima veci promjer lamele

Lik je u duju benz (1.8) ubacio Dizelku i auto je na uzbrdici bilo ljeno kao krava.... i onda je nasao dilzekinu 5brzinku i sad je ok... tako da ako vec uzimas getribu i nemos nac idealnu oznaku onda rvo probaj kako auto ide s njom... pa onda je plati (naravno nece svak dat getribu i cekat lovu)

da se nadovezem posto sam ja kod sebe stavio getribu sa 5 brzina kako da znam da li je bila od benzinca ili dizela??? nisam je ja kupovao tako da neznam s kog je motora znam samo da je od mk2 golfa....

Sa donje strane mjenjaca,uz karter,imas jedan dio izbrusen i na njemu su ti kucane oznake.

Oznaka mjenjaca su ti obicno prva dva ili tri znaka.Obicno su slova ili kombinacija sa jednim brojem.

0