0
antoniyx

faziranje golfa mk2 1.3

Recommended Posts

kako fazirati golfa mk2 1.3 55ks 88.godina

molim vas ako znate kako recite ili dajte nekakav link di to mogu viditi

valjda je priskocija malo.

samo san ga upalija i cuja se onaj ruzni metalni zvuk. odma san ga ugasija da nesto ne zeznen.

bija mi je jedan majstor malo je gleda ali bilo je jasno i nije se nisat vidilo, a i on nikad nije na takvom autu to tadija, pa je jedva vidija one nekakve oznake (jos je i pijan malo bija) pa je reka da triban malo ga oprati da se more viditi ima li jos kakvih oznaka di se triba to poklopiti.

pa bi me spasilo ako bi mi neko zna reci tocno, neko ko je to radija

valjda mehanicku? nezz tocno tek san ga kupija.

to je 1.3 iz 1988. sa 55 ks u golfu 2 TAS sarajevski golfic

e jao... imaš na rimenici da se ti pokrije sa rubom glave (zadnja stran rimenice). I prvo stavi dole na getribi (jedan veliki zeleni čep) na 0. I to je to.

jel to ona tockica na onom velikom kod bregaste i ona doli crtica di je i remen od vode?

kako bi se one tribale poklopiti i kakve veze s tim ima onaj cep na mjenjaču. ps jel to onaj cep kad ga skines pa vidis lamelu, e ja taj cep neman... jbg, ako mislimo na isti

Hm.... tu kad preskoči odmah stradaju ventili...nije kao u 1.3 iz Mk1

Morala bi ti bit oznaka na remenici na radilici (remenica za klinasti remen) i oznaka na plastičnoj zaštiti zupčastog remena..

Sto se tiče bregaste oznaka je na njenoj remenici i ona se mora pikopit sa malenim nosom koji je negdje na glavi il na zaštiti remena sa strane glave motora... Morala bi bit strjelica i OT slovo....

Edit

Evo sad sam istrčo vani na buru i poslikat ugrubo da se moš snać....

Poklopac zupčastog drze 3 kopče....

faza1bf2.jpg

faza1bf2.2f9487828f.jpg

Ovdje vidis remenicu bregaste.... bjelo na remenici je njena oznaka koja se mora poklopit sa ovom crvenom dole ispod na malom "nosiću"

fazaiy7.jpg

fazaiy7.b0f8f5038b.jpg

Na sljedećoj sici vidis dole remenicu na radilici preko koje ide kajiš za alternator...

Dole se vidi "nosić" koji je iznad remenice i oznaku na remenici moraš naštelit na ovaj desni dio "nosića" dakle ne u onaj prorez nego da se poravna s rubom desnog djela.... Ovaj ljevi tanki dio.. tu se štela paljenje a to te nezanima večeras :)

faza2uz6.jpg

faza2uz6.70f7655ad4.jpg

Ovdje je taj zeleni čep kojeg ces tesko odvrnut bez posebnog ključa a mnogi ga odvrću pomoću sjekača a to je fušerski posao...

Ovdje je u mene 5brz getriba pa neznam dal je kod tebe ista stvar... Mao je tesko naciljat 0 kroz otovr pa ipak misim da je lakse moja prva varijanta s remenicom na radilici...

faza3xf3.jpg

w850.png

Molim :)

Edited by AUTOFREAK

fala kralju što si se trudija, ali izgleda da ja nisan bas najbolje zna objasniti koji motor iman, jer kod mene to tako ne izgleda. uspija san doli naci di triban namistiti (di je remen za alternator i pumpu od vode), ali gori to nemogu sad nikako naci.

ovako to izgleda gori kod mene

dsc00929kv7.th.jpg

a ovako izgleda motor

dsc00930xe0.th.jpg

dsc00932tt1.th.jpg

iman ja i pametnijeg posla nego auto sad minjati

ako ko zna kako fazirati ovu masinu neka mi javi.

bija bi mu stvarno zahvalan!!! :respekt

Pošto nemaš onog plastičnog čepa na getribi tu ti je najlakše nać oznaku za radilicu,vidjet češ na tom otvoru di su navoji za čep jedan mali zub prema dolje,kao strelica... i onda vrti (s druge strane ključem) radilicu dok ti se oznaka na zamašnjaku ne poklopi s tom oznakom... gore za bregastu neznam ima li oznaku al ja bi tu skinuo poklopac bregaste pa vidi kako ti bregasta stoji,na drugom kraju bregaste (suprotnom od onog di je remenica) imaš kanal koji bi trebao stajat potavnat s gornjom bazom glave di dolazi poklopac,točnije trebao bi moć uzet neki ključ i gurnut u taj utor da ti stoji ravno s gornjom bazom na koju sjeda poklopac...

Motor defiinitivno nije 1,3 meni se čini ko 1,6 kako je ironic rekao...

P.S.također mi se čini da ti uopće nije ukopčan konektor na ventilator... jel ti se auto grije??? :grrr

P.S.P.S. zašto ne nađeš nekog ko se imalo kuži da ti pomogne pogledat to pa da znaš za ubuduće jer tu se greške skupo plaćaju...jer ventili i klipovi kad se ljube ljube se samo jedanput :palci

e jao... imaš na rimenici da se ti pokrije sa rubom glave (zadnja stran rimenice). I prvo stavi dole na getribi (jedan veliki zeleni čep) na 0. I to je to.

čini se mi da čitanje nije tvoja jaka stran.

ovo je 1.6 iruda vam. Srečom bura nije bila tako jaka pa se nisam toliko smrzo inače bi nahebao! :)

Pošto nisi vičan mehanici,mozes eventualno vidit jel u fazi radilica sa bregastom.. to kažem jer zupčasti remen vrti među-osovinu koja da skratim vrti rotor u razvodniku paljenja tako da onda mozes uprskat i samo paljenje....

Ljepo uzmi 19 gedoru i okreči radilicu barem 2puta u krug... ako nigdje nezapinje i usput vidis dal je u fazi onda mozes trazit dalje moguci kvar..... Ako nemas kljuc onda neznam... stavi auto negdje na ravno.... ušaltaj u 5-tu (il 4vrtu) pusti ručnu i nek ti netko lagano gura auto dok ti gledas tu fazu.....

Ako si sam onda odvrnes svječice i auto je dakle u brzini i sam ga polako potežeš za vezni lim i gledas obiljezja na remenici....

el mi možeš još reći s cime točno da poravnan bregastu. nasa san malu oznakicu (tockicu) na njoj, ali neznam s ćime da ju poravnam. nasa san i ostale oznake (i onu ispod čepa i onu na remenici od radilice).

još mi reci jel to problem da ja to sam radin tj. jel opasno da mogu još nešto zezniti.

to je 827 blok hebote! minimalac ti je 1.5.

Ovbo na sliki ti je isti ko 1.5 iz keca. I ne faziraj motora, promjeni avto, ovi če da ti razpadne.

premda ovo nije predmet ove teme, svejedno te moram ispravit - na slikama je (vec sam zaboravio, pa nisam siguran dali je 810 oznaka motora) 810 motor (nagnut naprijed), a ne 827 (nagnut nazad), a sto se kubikaze tice, 810 tipa je bilo cak i 1.6 (seat, golf 3), a starih 827 je pak bilo cak od 1.3ltr

:)

evo da vas naucim nesto usput :P

Nediraj nista to ti je najbolje..... Dakle motor vrti bez zapinjanja..?

Vidim odvrnuo si 2vite na poklopcu ventila... da nije tu bila kakva plastika? Il je to zaštita od lima pa se zavidaje preko tih sarafa?

Oznaka na remenici i ispod čepa su na istim pozicijama? Kad je nula na remenici i nul aje na zamasnjaku ispod cepa?

te 2 vide san ja skinija jer je poklopac remena bija s njima pricvrscen (veliki metalni i na njemu nema nikakvih oznaka).

meni je problem namistiti bregastu u nul polozaj jer neznen s cime je triban poravnati (nasa san tocku na remenici, ali neznan na koji je polozaj triban staviti da bude u 0, tj. di je fiksna oznaka na motoru do koje ju triban zavrtiti), a radilicu znan namistiti u nul polozaj jer neman cep pa kad vrtin lako je viditi di se ona poklopi.

i jos nesto: kad bi uspija naci to i onda namistiti da mi i bregasta i radilica budu u tom polozaju u kojem tribaju biti jel bi onda to bilo sve, tj ima li jos koja stvar na koju triban pripaziti da nesto ne zeznen :mellow:

onda nema drugenego skinut poklopac ventila i uradit kako ti je Medo napisao...

Prvo provjeri dali se motor lagano okreče (dakle gedoru i vrti radilicu)

Opet kažem bolje je da to nediras ako nisi vičan u tome....

0