3 3
dax30

Xenon na GolfIV

Recommended Posts

Pozdrav svima,

Molim bih sve one koji su do sad stavili xenon svjetla na golf 4, da stave svoje komentare.

Da li je to zaista tako dobro kako se reklamira, dali treba ubacivati i dodatni relej za zaštitu postojećih instalacija itd.

Inače cijene se kreću od 600kn pa na dalje.

Koja boju svjetla najbolje uzeti(bijelu,plavo-bijelu ili)

I ako se moze kakva slika staviti koja je slikana po noći da se vidi kako to i svjetli.

hvala

unaprijed na komentarima

pozzzzz

eto i ja se pridružujem pitanju....i kak znam da mi neće skurit sjenila?(nema far s lećom tj imam al su maglenke s lećom)

Nikakvih problema neces imati jedino ti savjetujem da nabavis farove sa lecom, bilo original vw ili neke aftermarket cisto iz razloga da ne bljesti na sve strane i nebude selo nego da snop bude negdje usmjeren

ko ima dobre za prodat i da imaju neki TUV i rezervnih balasta i žaruljica

a moze netko predlozit di se mogu stavit xenoni jer jednostavno ja nemam mjesta na golfu a da nes orginalno nemoram busit i sjebavat...

motor je 1.9 tdi 81 kw i stvarno nemam ideje di da zguram a da se to ful ne vidi...

i odgovor na ovo koje je bolje evo ti pa pogledaj...moja preporuka...6000k...

hidcompjs6.th.jpgthpix.gif

Imam ja na gIV(tj.stari sad) i nikad mi nitko nije blicao il nešto slično da mu smeta a imam obične farove..(prošo i na tehničkom bez beda,kod zubaka)

Na desnoj strani sam balast stavio(zalijepio i pričvrstio večom plastičnom šelnom) na posudu od vode a na lijevoj sam ugurao u oplatu od akumulatora(treba izrezat malu rupicu za konektor)..

BTW: svaki dan viđam SERIJSKI xenon ne nekim "skupljim" autima i mogu reč da je to katastrofa..od 30 auta,25 meni kao vozači ispred dotičnih auta bolesno smeta njihov xenon, tak da se ja poserem na inžinjere koji su to smislili na tim autima..bmw x3, x5, merc ml,... itd ima ih još dosta..

I onda mi nek neko prigovori da mu smeta moj(tatin) na gIV....joj..

Imam ja na gIV(tj.stari sad) i nikad mi nitko nije blicao il nešto slično da mu smeta a imam obične farove..(prošo i na tehničkom bez beda,kod zubaka)

Na desnoj strani sam balast stavio(zalijepio i pričvrstio večom plastičnom šelnom) na posudu od vode a na lijevoj sam ugurao u oplatu od akumulatora(treba izrezat malu rupicu za konektor)..

BTW: svaki dan viđam SERIJSKI xenon ne nekim "skupljim" autima i mogu reč da je to katastrofa..od 30 auta,25 meni kao vozači ispred dotičnih auta bolesno smeta njihov xenon, tak da se ja poserem na inžinjere koji su to smislili na tim autima..bmw x3, x5, merc ml,... itd ima ih još dosta..

I onda mi nek neko prigovori da mu smeta moj(tatin) na gIV....joj..

Možeš li malo poslikati,da vidim kako si to uspio ugurati, jer lijevi far baš i nema mjesta za izvodit radove

dali si stavljao releje?

Ajd baci ako mozes slike,da vidim kako to izgleda.

I jel imam serijske farove ili nekakve druge?

pozzzzz

a moze netko predlozit di se mogu stavit xenoni jer jednostavno ja nemam mjesta na golfu a da nes orginalno nemoram busit i sjebavat...

motor je 1.9 tdi 81 kw i stvarno nemam ideje di da zguram a da se to ful ne vidi...

i odgovor na ovo koje je bolje evo ti pa pogledaj...moja preporuka...6000k...

hidcompjs6.th.jpgthpix.gif

ma vidio sam vec te usporedbe na slikama.

Mislio sam dali netko tko ima G4 pa da mi on kaze usporedbe,

Dali su zaista tolike razlike kao što ta slika kaze

jer jedno je kad netko to kaze tko to ima,a drugo su ove razlike na slikama

pozzzzz

nema ni jedan xenon kit TÜV certifikat jer u njemackoj ne prolaze....sve pusta laz

Možeš li malo poslikati,da vidim kako si to uspio ugurati, jer lijevi far baš i nema mjesta za izvodit radove

dali si stavljao releje?

Ajd baci ako mozes slike,da vidim kako to izgleda.

I jel imam serijske farove ili nekakve druge?

pozzzzz

Nisam stavljao nikakve releje, nepotrebno je na tom godištu auta, a i xenon ionako troši manje nego obična žarulja...

Neznam dal je isto kod pd-a i kod običnog tdi-a tam kod tog lijevog fara, znam da "malo" je gužva al sam sredio to..

A kakve ti farove imaš, neznam..

Slike malo poslje jer mi starog nema doma..

nema ni jedan xenon kit TÜV certifikat jer u njemackoj ne prolaze....sve pusta laz

slazem se s tobom jady,

zato sam i postavio ovaj topic, da vidim kakvi su dojmovi

samo usput receno....

u austriji i u njemackoj (za njih znam sigurno) je ak te zaustave i dijelovi nisu upisani u prometnoj imaju pravo da ti naplate masnu kaznu.jer cim se nalazis u njhovoj zemlji s tuniranim autom vozilo mora bit sigurno za promet po n jihovim zakonima.

znaci recimo...upisana guma 205/55/16 a ti vozis 215/45/16 mogu ti a i vecinom budu pisali kaznu.isto tak vredi za spojlere i ostalo na vozilu..

u najgorem slucaju skidaju tablicu i placas slepu do granice.

evo ja imam xenon na g4 na farovima petica look i imao sam i na obicnima i perfektno svijetli i nitko mi nikad nije blico, i to da mora bit leca je glupost jer ako imas dobre farove i snop je odlican, a sta se tice busenja moras jedino probusit poklopce na svijetlima, a balasti stanu sigurno jer ja na svom imam 5,5L posudu vode i sto crijeva od pranja farova istalo je bez problema. najbolje ti je uzet h7 6000k

samo usput receno....

u austriji i u njemackoj (za njih znam sigurno) je ak te zaustave i dijelovi nisu upisani u prometnoj imaju pravo da ti naplate masnu kaznu.jer cim se nalazis u njhovoj zemlji s tuniranim autom vozilo mora bit sigurno za promet po n jihovim zakonima.

znaci recimo...upisana guma 205/55/16 a ti vozis 215/45/16 mogu ti a i vecinom budu pisali kaznu.isto tak vredi za spojlere i ostalo na vozilu..

u najgorem slucaju skidaju tablicu i placas slepu do granice.

Ista priča je i u Sloveniji,

Znam jer su mi već nekoliko puta kada sam ulazio u SLO, pregledavali dimenziju guma i uspoređivali sta pise u prometnoj.

I još nešto,barem tako su mi rekli jedni frendovi iz SLO.

Ako ti se desi prometna nesreća i nisi kriv,a nemas iste dimenzije guma na auto kao što piše u prometnoj, dobit ćeš i ti kaznu.

Tako da bolje je imati ono sto pise u prometnoj i sigurniji si

pozzzz

Sad mi ovo nije jasno (idem ja u off). Pre neko vrijeme sam se raspitivao ovde na forumu za te situacije da li ja (drzavljanin BiH) sa autom koje je ok po zakonu kod nas podlijezem zakonima u zemljama EU jer sam hitno trebao za Njemacku i odgovori su bili da ne podlijezem. Znaci nemozes upast u EU sa nekom krabinom u raspadu al recimo ja sa svojim bi trebao moci. Kod nas jos nema tih atesta na felge, amortizere itd.

Nisam stavljao nikakve releje, nepotrebno je na tom godištu auta, a i xenon ionako troši manje nego obična žarulja...

Neznam dal je isto kod pd-a i kod običnog tdi-a tam kod tog lijevog fara, znam da "malo" je gužva al sam sredio to..

A kakve ti farove imaš, neznam..

Slike malo poslje jer mi starog nema doma..

vr-turbo

kad ce doći ta slika?

zanima me kako si to uspio sve ugurati i kako izgleda kad se hauba digne

pozzzzzz

Joj sorry, malo sam s vremenom kratak, bio sam nek idan stavio slike, pa mi se net sje... i sve prekinulo..

slika lijeve strane

2z7fq0l.jpg

slika desne strane

neam8x.jpg

moja svijetla na gIII(nema se para za xenon) i nemam sliku gIV s običnim žaruljama

29culn9.jpg

gIV(u pozadini se vidi gIII)

15hsuq.jpg

Ak te još zanima nešto u vezi lijeve strane mogu ti još par fotki samo toga stavit, al ne sad

Joj sorry, malo sam s vremenom kratak, bio sam nek idan stavio slike, pa mi se net sje... i sve prekinulo..

slika lijeve strane

2z7fq0l.jpg

slika desne strane

neam8x.jpg

moja svijetla na gIII(nema se para za xenon) i nemam sliku gIV s običnim žaruljama

29culn9.jpg

gIV(u pozadini se vidi gIII)

15hsuq.jpg

Ak te još zanima nešto u vezi lijeve strane mogu ti još par fotki samo toga stavit, al ne sad

evo slikao sam lijevu stranu,gdje bas i nema mjesta

t186255_DSC00069.JPGt186254_DSC00068.JPG

na drugoj slici je far,

dali ovaj far ima tu famoznu leću ili ne, moze li netko odgovoriti

pozzzzz

na drugoj slici je far,

pozzzzz

Ne, tvoji farovi nemaju leću. A balast nije baš toliko velik da se za njega nebi moglo mjesta nać negdje, sigurno bi stao tamo negdje između tih plastika...

na drugoj slici je far,

pozzzzz

Nema leću,kao što je i "ivan_gp" napisao, a balast stavi,tj. zalijepi i onda još na neki način pričvrsti s bočne ili prednje strane ovog poklopca od aku..

Možeš (ako imaš) i stavit onaj nosač balasta prvo na taj poklopac gdje hočeš i onda balat na taj nosač..

@vr-turbo, ovo yebački baca snop!

Kolko sam čitao, postoje i posebni xenoni (tj. žarulje) koji se stavljaju na farove bez leće, jel zna tko nešto više o tom?

A ovo za montažu bi ti mogo odgovorit netko ko se bavi s tim, mislim da se može i na blatobran sastrane pričvrstit.

@dax30

ovo ti je far s lećom, oem

a6ac_1.JPG

bojan24 ti ima InPro-ove farove s angelsima i lećom, baci oko u autima i projektima

moj far,veli dečko kaj radi kod gabreka(anđelić,leon cupra) da ide xenon bez problema u njih..

frontih0.th.jpgthpix.gif

3784.jpg

@vr-turbo, ovo yebački baca snop!

Kolko sam čitao, postoje i posebni xenoni (tj. žarulje) koji se stavljaju na farove bez leće, jel zna tko nešto više o tom?

A ovo za montažu bi ti mogo odgovorit netko ko se bavi s tim, mislim da se može i na blatobran sastrane pričvrstit.

@dax30

ovo ti je far s lećom, oem

a6ac_1.JPG

ok, thanks,

bojan24 ti ima InPro-ove farove s angelsima i lećom, baci oko u autima i projektima

Guest russ

Evo odmah pitanje kad se radi o xenon svijetlima. Razmišljam i ja to staviti u svoju četvorku ali mi kolega kaže da nije zadovoljan sa njima na "šaranu" jer žarulje je mijenjao 4 puta u god dana, a kaže da ga i dosta koštaju nove preko 600kn. Molim mišljenja...

imao sam xenon god dana na proslom autu nikad problema...to ti je sreca...a i sta da ti rikne u godinu dana...sta nije garancija kada kupis set na godinu dana???

3 3