0
Guest Pulja1985

ulje za masinu

Recommended Posts

Guest Pulja1985

ja bi sipo u auto shell vsx 4 10w40 ili 15w50 fully sintetic koje se sipa u motocikle

oce biti sta motoru

Guest Pulja1985

ajmo decki nije valda da nitko nije probo

Jesam samo na bubi koristio ulje za motocikle sa kombinacijom zračno-uljnog hlađenja.....

a čuj... raspitaj e sto znači prvi broj a sto znači drugi broj......

S motorom sam dobio tablicu u kojoj stoji šema od vanjske temperature područja gdje se motor vozi koje ulje odgovara tom području..

i sad dolazi da sto su niže temperature prvi broj je manji.... a sto su veče temp drugi broj je veči...

tako da laički rečeno sto je hladnije vani treba ti ulje sa sto manjim prvim brojem.....

Kod motocikala je dosta vece naprezanje i veci okretaji pa samim tim i trenja su veća.

Proguglaj malo i to je to....

droge,ne fala :)

samo sam gledao tablicu u user-manuals-ima za moj motocikl.....

Evo da uvjerim neke pametnjakoviće

jer je rječ o ulju za motocikle

ulje1pj5.jpg

w637.png

uljena4.jpg

w850.png

Edited by AUTOFREAK

Guest Peric
ja bi sipo u auto shell vsx 4 10w40 ili 15w50 fully sintetic koje se sipa u motocikle

oce biti sta motoru

XD ma ako je moj bratic u skodu favorit sipo ulje za dizela mozes ti i od ulja za motocikle u ovo...je da je na autu bila malo veca temp. nego inace ali sljakalo super!

Edited by Peric

da ne otvaram drugu temu budem tu pitala...majstor mi je kod izmjene zamijenio ulje al je stavio 10w40 a inače sam stavljala 15w40...e sad pošto mi auto troši ulja treba nadolijevat pa me zanima dal smijem sad na 10 ponovo dolijevat 15?skuplje mi je ovo 10 s obzirom da je ionak mašina u banani svejedno je...

znači dal ga smijem sad miješati sa 15?

Edited by Emma

mislim da nije preporucljivo, cak mislim da mi je mestar jednom prilikom reka da ulje koje nadolivan moran nadolivati ono koje je kod full promjene mjenjano!

drzi se do sljedece izmjene toga 10w40

hvala mateo držim se toga budem ja brzo 10tisućica nakupila pa idemo natrag na 15 jeftinijeeee,joj kak me zeznuo a ja zaboravila pitat koje stavlja

imas ti 10w40 i jeftinijih..... Koliko ti je litra tog 15w40?

imas ti 10w40 i jeftinijih..... Koliko ti je litra tog 15w40?

nešto malo manje od 40kn nisam našla nigdje jeftinije

friče šta ti misliš jel bi smjela nadolijat 15 na ovih sadašnjih 10w?

mislim da je bitno samo nemjesat sintetička i mineralna ulja.... ovo drugo moze (negdje sam to procitao...)

mislim da je bitno samo nemjesat sintetička i mineralna ulja.... ovo drugo moze (negdje sam to procitao...)

hvala ti puno na pomoći :palacg

nemoj me drzat za rječ.... nisam neki lokalni einstein :)

a niš budem probala ak stane imamo krivca... :rolleyes:

nece stat,samo ti nalij u pravi otvor :) :)

:palacg bez brige to sam naučila :rolleyes:

hvala još jednom! :palci

dakle razlika između ulja za motocikle i ulja za automobile je u tome šta ulje za motocikle ne sadrži aditive za bolje podmazivanje i uklanjanje trena,zbog kvačila potopljenih u ulje...dok svako automobilsko ulje to sadrži zbog boljeg podmazivanja ležajeva i stijenki i svega šta je potrebno podmazivat,dakle kad bi automobilsko ulje stavli u motocikl ubrzo bi izgubili kvačilo...a kad bi ulje za motocikle stavili u motor od automobila znatno bi mu smanjili vijek trajanja zbog nedovoljnog podmazivanja

ima ovdje svakakvih pisanja??pa znam masu ljudi koji su u svoje motore sipali castrol rs10-60..i sto ce mu bit..motori rade kao urice sa tim uljem.cak sta vise ljudi koji se bave preradama motora ga preporucuju..

hm...u redu...a koliko si TI takvih izmjena napravio? i motora sa uljem za auto vozio pa znaš iz osobnog iskustva?

ja pišem iz osobnog

Edited by Stipe

0