tommek10 7 Posted November 3, 2015 Ja sam ga sebi uzeo i radi ko veliki Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted November 3, 2015 (edited) Dok je spojen na potrosace? Mislim da se ne smije to raditi, cek da provjerim EDIT: upute su ocajne i nemam pojma kaj da ti velim. Po meni moze se puniti dok je na autu ali ne i dok su potrosaci spojeni makar nije jasno. Edited November 3, 2015 by projektilski Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted November 3, 2015 Dok je spojen na potrosace? Mislim da se ne smije to raditi, cek da provjerim EDIT: upute su ocajne i nemam pojma kaj da ti velim. Po meni moze se puniti dok je na autu ali ne i dok su potrosaci spojeni makar nije jasno. Ako se ne može puniti na vozilu onda mi nije nešto jer sa CTEK MXS 5.0 punim bez problema i isprobano više puta, ujedno kontaktirao sam i trgovinu kada sam kupovao CTEK a i na Jubito imaš koliko hoćeš uradaka o punjenju bez ikakvog straha. Ovaj iz Lidla su neki isprobavali ali sam već zaboravio da li je bilo nekih problema ili je sve OK, mada po njegovoj jačini punjenja od 3.8A ne bi smijelo biti problema. Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted November 3, 2015 Ma nejasno je napisano. Vjerujem da je bi trebalo biti problema ali prazni akumulator ja tak i onak ne bi punio dok su potrosaci spojeni. Dopunjavanje da, to je ok. Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted November 3, 2015 Tako je, ako je ispražnjen onda ne pomaže jer je preslab i nije preporučljivo puniti ga na vozilu direktno. Bolja opcija je akumulator izvaditi kako si i napravio pa polako jer mu treba dosta vremena da ga podigne. Ja za tu stvar imam ABSSAR od 11A koji i mrtvaca podigne, samo ako mu ćelija nije u banani. Share this post Link to post Share on other sites
tommek10 7 Posted November 3, 2015 Ja sam punio skinutu bateriju i puni super. Ima nekoliko modova. Nisam punio spojenu za to bemogu reci al mislim da nebi trebalo biti problema. Ima i opciju kad je napuni da je konstantno odrzava. Jedini minus je sto automatski ako napon padne ispod 6v on prepoznaje da je baterija 6v a ne 12v ali ta mi je baterija bila u teskoj banani zato je i bila ispod 6v. I nemos je prebacit na 12v (auto) da je puni. Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted November 3, 2015 (edited) Da to je jedina mana. Ako je ispod 6v nece punit. Za to treba imati neki glupi punjac. Edited November 3, 2015 by projektilski Share this post Link to post Share on other sites
limp19 6 Posted November 4, 2015 Ipak sam narucio exide premium 77ah 760a 40 mjeseci garancija Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted November 4, 2015 Ako će te služiti kao prethodni mislim da ćeš biti zadovoljan i k tome tri godine jamstva. Share this post Link to post Share on other sites
Roki 0 Posted November 4, 2015 Zasad sam najjeftinije u Zagrebu našao Toplu crvenu s 30mjeseci jamstva 55Ah za 400kn u Tab baterije pa ako kome treba aku... Share this post Link to post Share on other sites
marin04 0 Posted November 5, 2015 Kakvi su BEREN akumulatori? nude 2 god garancije.. Kupio san Bosch S4 bez održvanja prije 2 ipo godine, i već je gotov, čak je i procurio, naravno garancije istekla Share this post Link to post Share on other sites
marko-zd 0 Posted November 5, 2015 Ja iman beren premium vec 3 god i odlican. Ima na sebi onu led lampu pa ti pokaziva one neke gluposti tipa punjenje i to. Stari ih ima i na kamionima i dobri su Share this post Link to post Share on other sites
marin04 0 Posted November 6, 2015 (edited) Ja iman beren premium vec 3 god i odlican. Ima na sebi onu led lampu pa ti pokaziva one neke gluposti tipa punjenje i to. Stari ih ima i na kamionima i dobri su Edited November 6, 2015 by marin04 Share this post Link to post Share on other sites
tommek10 7 Posted December 21, 2015 Ekipa kako ispitati tocno akumulator jeli pri kraju ili ne. Cini mi se da me zeza, ujtro prvo paljenje kao da malo teze zavergla kad je minus temperatura, neki dan mi ostala pozicija na nekih pola sata sat i nisi mogao auto otkljucan na dugme koliko je ispraznilo bateriju. Imam vartu cca 5god. Naime danas kad sam odlucio bas uzet bateriju dodjem u docan on spoji uredjaj kaze da je baterija i vise nego dobra, odem u ovlasteni porsche tamo mi objasne da auto treba napuniti do kraja i pustiti 24h pa onda testirat, i da kako sam s puta da je sad baterija naunjena. Tako i bilo spojili je na test pokazuje da je ispravna. Tko je tu lud vise :-/ Share this post Link to post Share on other sites
marko-zd 0 Posted December 21, 2015 Pa sam si sebi odgovorija. Ako ti se u pola sata ispraznila onda ti je sve jasno Share this post Link to post Share on other sites
tommek10 7 Posted December 21, 2015 Ma ja sam gotovo siguran da je pri kraju. Pa me cisto zanimalo dal se moze testirat na neki nacin osim gore navedenog. To nakon pola sata sto je ispraznilo uzeo u obzir i hladno vrijeme -3 kratka relacija od 1km.... itd itd. Share this post Link to post Share on other sites
marko-zd 0 Posted December 21, 2015 Svejedno da je dobar ga nebi smilo toliko isprazniti. Zamini akumulator i gotovo a ne strepiti oce li upaliti kad negdi krenes. Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted December 21, 2015 A mozda je aku i ok ali ga nesto prazni. Share this post Link to post Share on other sites
Anthony 0 Posted December 24, 2015 Sada, tijekom prosinca kada u velikom broju stradavaju akumulatori, odlučili smo napraviti totalnu rasprodaju Bosch akumulatora. Proizvodi jednog od najpoznatijih proizvođača akumulatora sada su mnogo povoljniji, a cijene su snižene do 50%. Tako je cijena akumulatora iz serije S3, od 45 Ah snižena sa 568 na 289 kuna. Trebate li neto jači model od 56 Ah, također iz S3 serije, cijena mu je sa 710 kuna snižena na 362 kn. Riječ je akumulatorima ograniče količine, pa je preporuka da se za sve raspoložive modele uputite do najbliže Auto Kreo prodavaonice ili se obratite Call centru na telefon 0800 250 800 ili e-mail callcentar1@autokreso.hr. Share this post Link to post Share on other sites
Roki 0 Posted December 24, 2015 Sada, tijekom prosinca kada u velikom broju stradavaju akumulatori, odlučili smo napraviti totalnu rasprodaju Bosch akumulatora. Proizvodi jednog od najpoznatijih proizvođača akumulatora sada su mnogo povoljniji, a cijene su snižene do 50%. Tako je cijena akumulatora iz serije S3, od 45 Ah snižena sa 568 na 289 kuna. Trebate li neto jači model od 56 Ah, također iz S3 serije, cijena mu je sa 710 kuna snižena na 362 kn. Riječ je akumulatorima ograniče količine, pa je preporuka da se za sve raspoložive modele uputite do najbliže Auto Kreo prodavaonice ili se obratite Call centru na telefon 0800 250 800 ili e-mail callcentar1@autokreso.hr.Zvao autokrešo..Svi ti aku-i iz te akcije imaju par kuna nižu cijenu od konkurencije a garancija im- .......godinu dana...Moj zaključak je da su vjerojatno starijeg datuma proizvodnje(što sam i rekao prodavaču-a on je mudro odšutio).... Tako da još uvijek nisam naletio na bolje cijene za toplu od gorespomenute trgovine... Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted December 25, 2015 a bosch akumulatori su ono...dva puta na garanciju vracao i onda kupio puma aku, avion za boscha Share this post Link to post Share on other sites
Anthony 0 Posted December 25, 2015 (edited) Nisam znao za vas...meni nakon godinu dana na multimediji pokazuje 12,9-13,0 ponekad poskoci na 13.1 tako da sam ja zadovoljan... aa.bosch.de media brochure_S5 P.s. copy paste na link o bosch s5 silver plus... Edited December 25, 2015 by Anthony Share this post Link to post Share on other sites
Luka_DSG 1 Posted December 25, 2015 Imao jedno lose iskustvo sa novim Bosch Silver... Sad samo Vartu kupujem Share this post Link to post Share on other sites
Galaxy 0 Posted December 25, 2015 Loša iskustva imam i s Vartom i Boschem. Najbolji su oni "crni traktrorski" na čepove. Kupio sam nedugo neki Atom iz Tokića, 74 Ah, cijena s popustom nekih 390 kn, 2 god garancije. Pa taman da odmah dan nakon garancije kihne, kupim opet takav, rađe nego jednu Vartu ili Boscha koji je duplo skuplji a nimalo bolji Share this post Link to post Share on other sites
tommek10 7 Posted December 25, 2015 Ma sto ti vrijedi garancija ako ima losi start na hladnijoj temperaturi i sl. To nepokriva garancija jer je akumulator ispravan, a opet pogledas kupis neki bolji akumulator od 600kn mislim da te izadje jeftinije na duze vrijeme nego kupovati svake 2 god novi za 400kn. Ja sam se bio nabrusio na auto kresu al nakon procitanog mislim da odustajem od njega. Share this post Link to post Share on other sites