0
ds16v

golf 1 16 v veliki problem

Recommended Posts

e ovako...

Radi se o kecu 16v.Neki dan mi okrenu lezaji na radilici (motor je 1.8 16v KR koji je radio BEZ INSTALACIE I PROCESORA) i zamjenim motor sa tricinim 20 16v ABF i nastane problem....

sve sam prebacio sa svog motora i razvodnik i k-klavu i dizne (nisu vise elektricne) i auto mi sa vrti do 5 hiljada i nece preko.Je li mu fali goriva ili je nesto drugo u pitanju....

pomozite da ga ne bi prodo.........

sta se tocno desava poslije 5 tisuca okr? imam ti ja dosta iskustva sa tim k- jetronocima pa me nazovi na 098 589 748 pa cu ti ja sve objasniti

do pet hiljada zavrti sad pa sad a poslije dok dodze do 7 treba mu godina (da napomenem da nema procesora niti blokade) dizne su ostale od 1.8 16v kao i pumpa

Razvodnik???

Koji ti je razvodnik ostao, ne radi ti centrifugalni regulator, pa ti se s okretajima ne mijenja predpaljenje, pa ti se zato nemože zavrtit motor...

Edited by markinjo

sto se tice goriva imas ga dosta sigurno jer taj k-jet od kr-a ga moze napojiti jer sa i ja imao na 2.0 motoru k-jet od kr-a i ide prehebeno. tebe hebe to sto kr-ov razvodnik ne radi bez procesora, u biti radi ali nemas pomicanja kuta paljenja koji je potreban da bi taj motor isao i vrtio se. napravi sam jedan pokus i uzmi razvodnik i stavi mu puno veci kut predpaljenja i vidjeti ces da ce ti auto sto mu vise das predpaljenja to ce vise se navrtavati, ali pusis na malim okretajima.

ako nemas procesor onda napravi tako da nabavis razvodnik paljenja od FIATA una fire 45 i stavi ga gore a imas samo 2 zice za spojiti na bobinu i ne treba ti nista vise, u glavu ide origigi samo moras prosiriti rupe na razvodniku malo jer vw ima 2 mm siri raspon vijaka koji drze razvodnik.

tada kad to napravis motor se moze vrtjeti i do 8 tisuca bez beda ako ima dosta goriva, ali preporuka da ga ipak ne vrtis preko 7500

hvala ti druze unaprijed razvodnik jeste ostao sa kr-a i nema zakreta paljenja probacu sa tim fiatovim pa cu vidjet .

A imam i ovaj trojkin sto je dosao uz motor (razvodna kapa mu okrenuta nagore) i moze se vise zakrenuti nego ovaj razvodniik pa cu i sa njim probati al u svemu hvala ti.

ni sa ABF-ovim razvodnikom neces imati srece isto ko i sa kr-ovim zato jer imaju fiksnu osovinu i nema zakretanja paljenja, nego kako stavis tako ce ti paljenje biti za sve okretaje sto je lose za motor zato sto em jako trosi gorivo a sa druge strane nemas nikakvog efekta

nadi instalaciju od dvojke 16v KR sa Kjetronicom ima ti samo jedan mali kompjuter, modul paljenja, dzek od razvodnika i bobine. to ti je najjednostavnije i najbolje rijesenje sta se elektronike tice na tome motoru. tako ti ostaje i taj razvodnik od 1,8 koji sada imas.

ako i tada budes imao problema to ti je vec do regulatora pritiska benzine na glavi ali o tome po potrebi pitaj....

hvala vam svima probacu a sto se tice instalacije do sad sam kupio 4 instalacije i ni jednu ne mogu sastavit jer "BOSANAC" to reze cvicangama i ne mozes je kasnije skopcat ni za sta na svijetu .Probacu sutra ovo sto ste rekli za razvodnik

kad smo vec kod modula paljenja i smjese: zanima me za 1.6 gti k-jet, on ima isto modul jel tako, nasao sam jedan auto koji ima jedan feler, propucava, malo se zaletava, prakticno receno nemirno radi i time vjerojatno nema ni snagu da se pokrene samo tako:

vlasnik kaze da mu je bio vrisnuo modul i da su ga zamjenili, no od tad radi neujednaceno i kako kaze "propucava", mikrofiltere na k-jetu je cistio, razvodnik od 1,6 ima kut zakretanja jel tako, meni je ova situacija sada odlicna posto kupujem prakticki neispravno vozilo, to jasno korigira cijenu, samo mi je rizik otici po njega i tamo ga postelat koliko toliko ako to nije ta greska

iskusniji s gti-om, sto mislite? nakon zamjene tog modula,trebalo je sve biti ok ili ima potreba za ugodjavanjem paljenja? i sto bi moglo biti da to malo skeniram i ispitam, kablovi i svjecice provjereni, ok su, ili smjesa ili paljenje,

konkretno sto mi treba je da mi navedete tocke koje treba prekontrolirat i na koji nacin i sto vam u tom svemu najvise sumnjivo, hvala

spominje si i regulator pritiska goriva, dal ima jos kakvih potenciometara, malo skakljivo znam ali mozda postoji neka ritualna greska na koju se najcesce prvo posumnja kod tih motora

Sličan problem je imao TURAŠ-ev Golf,-rješili smo problem tako da smo stavili originalni ( fiksni ) razvodnik i kapu od tog motora.

bez "procesora" ne bi ni mrdo, znači da si vozio na platine. KR razvodnik i od keca instalacija je dovoljna da radi k-jet i 2.0 motor. Centrifugalni regualtor ima samo 5 stupnjeva pomika, tako da možeš okrenit malo i bi moralo radit.

kad smo vec kod modula paljenja i smjese: zanima me za 1.6 gti k-jet, on ima isto modul jel tako, nasao sam jedan auto koji ima jedan feler, propucava, malo se zaletava, prakticno receno nemirno radi i time vjerojatno nema ni snagu da se pokrene samo tako:

vlasnik kaze da mu je bio vrisnuo modul i da su ga zamjenili, no od tad radi neujednaceno i kako kaze "propucava", mikrofiltere na k-jetu je cistio, razvodnik od 1,6 ima kut zakretanja jel tako, meni je ova situacija sada odlicna posto kupujem prakticki neispravno vozilo, to jasno korigira cijenu, samo mi je rizik otici po njega i tamo ga postelat koliko toliko ako to nije ta greska

iskusniji s gti-om, sto mislite? nakon zamjene tog modula,trebalo je sve biti ok ili ima potreba za ugodjavanjem paljenja? i sto bi moglo biti da to malo skeniram i ispitam, kablovi i svjecice provjereni, ok su, ili smjesa ili paljenje,

konkretno sto mi treba je da mi navedete tocke koje treba prekontrolirat i na koji nacin i sto vam u tom svemu najvise sumnjivo, hvala

spominje si i regulator pritiska goriva, dal ima jos kakvih potenciometara, malo skakljivo znam ali mozda postoji neka ritualna greska na koju se najcesce prvo posumnja kod tih motora

ako te sta zanima nazovi me na 098 589 748 pa cu ti sve objasniti

0