0
jopa_vr6

1.6 blok 1.8 glava????

Recommended Posts

ja na ovo potpuno zaboravio,,,klip je obraden sve je napravljeno,bili smo ga upalili i radio je normalo dok se nije ugrijo,kad se ugrijo,poceli smo ga zavrtat i nakon nekih cca 10min otisli su lezaji na radilici i savio 3.klipnjacu,ljepo je primo gas i sve samo sto je malo puno grubo radio...

moze onda lock na ovo jer je slucaj propo :palacg

Guest zeto
a nije ti pala na pamet "kalorijska" vrjednost alkohola,kolika je ona,na kraju bi imo potrosnju od 200l i snagu,daleko manju neg kod neke normalne kompresije za benz.

...ficek je vrtio skoro 10000 rpm,sto i nije toliki problem za 900ccm,a na nekih 2000ccm,klipovi,cak i ventili postaju preteski.sve se svodi na lake legure,i sto tvrdje opruge ventila...sa suhim karterom,jacim oprugam,laksim zamajcem,radilicom,klipovim,klipnjacam,bregastim,pomjeranjem faze ventila(vanos,vitec,...),i dovolnjo velikom opskrbom goriva mozes sredit ecu da vrti neki 10tak i vise,i izvuc neku prilicnu snagu,al koliko to kosta...turbo je puno jeftiniji od tog...

postoji rjesenje,visokooktansko gorivo, il cak u ekstremnim strojevima cisti metanol...za na taj i.6 blok,i8 glavu,ne ide,bar bez obrade,jer klip(vec receno)izlazi van i udaro bi u glavu,ne znam dimenzije.stavis na 1.9 usisnu granu,dizne,i urezes na glavi na mjesto dizna navoj za svjecice,i imas kompresiju,a i motor kom je problem vrtit 6t rpm,onda olaksavanje...

pa zbog kalorijske vrijednosti alkohola treba veća dizna u karburator 40-50%.......

kažeš da se u ekstremnim strojevima koristi čisti metanol......a ajd mi molim te reci što je metanol,ako nespada u grupu alkohola???????

fino se izjasni neko ce procitat pa ce ulit domace sljivovice u auto..da metanol je alkohol,al ne taj na koji ljudi odmah pomisle,to je etanol(njega pijemo)...

Guest zeto
fino se izjasni neko ce procitat pa ce ulit domace sljivovice u auto..da metanol je alkohol,al ne taj na koji ljudi odmah pomisle,to je etanol(njega pijemo)...

imaš recimo ono gorivo E85,to je mješavina etanola 85% i 15% benzina......etanol služi za pripravak alkoholnih pića,al ovaj što služi u industriji za gorivo,obično se dodaje malo benzina u njega,da nebi mogao poslužiti za alkoholna pića........a što se tiče šljivovice,preslab postatak alkohola,ako je dobra šljiva onda ima 20 gradi iliti 50% alkohola,a postotak alkohola da bi mogao koristit u automobilu bi trebao biti negdje 98 do 99%.......tako da ništa od toga,i alkohol ima 200 oktana,čisti,te podnosi kompresiju 17:1 do 19:1,pa se zato koristi i kao antidetonator,i služi najčešće za mješanje sa benzinom u određenom omjeru.......

al neutječe samo kompresija na pojavu detonacije,ima tu još puno stvari......al sada skrećem s teme

i za projekt,onaj što sam pisao,ak se vrti fićo na 9000 okretaja zašto nebi i neki golf......netko je odmah stavio kao primjer mašinu od 2000cc,zašto mora toliko puno,mislim da bi dovoljno bilo napraviti na mašini od 1100cc ili 1300cc,a na njima već idu druge grane i karburatori,i puno stvari se može napraviti.......pa onak za primjer,ako auto ide u 4 brzini 95km/h pri 3000 okretaja,koliko bi onda tek išao na 9000 sa istim mjenjačem....... :rolleyes:

malo previše pričaš, snaga koja je potrebna da bi išao 285km/h je tolika, da bi se motor raskomadao kod 120km/h. Govorimo za 1.1 - 1.3

Antidetonator možda, a kalorička vrednost je tako u banani, da ako trebaš oktan-booster zbog više kompresije, nečeš gubit snage onda na alkohol. Neznam, ove bio-vegi-fegi variante alternativnog goriva iz albanske šljive nisu za mene.

1.1 - 1.3 motor možeš napravit za 3000 eura na 130KS i da vrti na 10.000. 827 blok, se počne govorit kod 4000 eura :) I to 144 klipnjače, ne 159 :)

Guest zeto
malo previše pričaš, snaga koja je potrebna da bi išao 285km/h je tolika, da bi se motor raskomadao kod 120km/h. Govorimo za 1.1 - 1.3

Antidetonator možda, a kalorička vrednost je tako u banani, da ako trebaš oktan-booster zbog više kompresije, nečeš gubit snage onda na alkohol. Neznam, ove bio-vegi-fegi variante alternativnog goriva iz albanske šljive nisu za mene.

1.1 - 1.3 motor možeš napravit za 3000 eura na 130KS i da vrti na 10.000. 827 blok, se počne govorit kod 4000 eura :) I to 144 klipnjače, ne 159 :)

nisam napisao brzinu,jer bi to mogli ići samo na papiru........

uglavnom,fićek ode preko 200km/h......pa zašto nebi i golf kec......kad bi se malo olakšao i sve što već treba........

a zbog čega bi stavio krače klipnjače?????zanima me tvoj odgovor......

Guest zeto
jer imaš na kračima klipnjačima 1000 obr. više nego sa dugima. Kut kipanja klipa ti je veči kod dugih, i mogučnost da ti povije je veča.

al ako staviš kraću klipnjaču,onda ti klip nedolazi do vrha cilindra,pa izgubiš na kompresiji.......što onda radiš?????

naravno,da je kraća manje opterečena na izvijanje......

kako sa kračim dobiješ 1000 okretaja više????? uglavnom ostaje isti hod klipa,svejedno koju klipnjaču stavio.....

pa gdje stoji da se hod razlikuje. .... ovdje svi čitaju vwvortex?

159 klipnjača i 144 klipnjača.

86,4 / 144mm / 17,46°

92,8 / 159mm / 16,97°

od toga rezultira preko istog hoda i izračuna za brzinu klipa na istome hodu radilice ~5% razlike u brzini. 144 ima na primjer kod 8000Obr/min 37m/s, 159 ima na istih obrtajih uskoro 39m/s što dovede to toga, ako ideš na 9000Obr probiješ sa 159 klipnjaču brzinu, gdje se počne sve lomit u motoru. Zbog toga imaš uvjek na turbo/kompresor motorima dolni dio od 2E/ABF/TDI na atmosferacih sa više ventila krače klipnjače.

Ko uvjek če se nač jedan sada, koji me če buzerirat zašto ima G60 136 klipnjače i jedan koji ima ABFa sa weberima na 300KS i vrti na 11.000. :)

pozz

Guest zeto
pa gdje stoji da se hod razlikuje. .... ovdje svi čitaju vwvortex?

159 klipnjača i 144 klipnjača.

86,4 / 144mm / 17,46°

92,8 / 159mm / 16,97°

od toga rezultira preko istog hoda i izračuna za brzinu klipa na istome hodu radilice ~5% razlike u brzini. 144 ima na primjer kod 8000Obr/min 37m/s, 159 ima na istih obrtajih uskoro 39m/s što dovede to toga, ako ideš na 9000Obr probiješ sa 159 klipnjaču brzinu, gdje se počne sve lomit u motoru. Zbog toga imaš uvjek na turbo/kompresor motorima dolni dio od 2E/ABF/TDI na atmosferacih sa više ventila krače klipnjače.

Ko uvjek če se nač jedan sada, koji me če buzerirat zašto ima G60 136 klipnjače i jedan koji ima ABFa sa weberima na 300KS i vrti na 11.000. :)

pozz

ok,to sve stoji......

al što napraviš sa blokom,kada staviš kraću klipnjaču......zbog krače klipnjače,klip nedolazi opet u isti položaj,što onda?????

uzmeš blok i klipove od G60 1H on ima kraće klipnjače!!!!! i dereš ko lud

Guest zeto
možeš drugi klip, možeš porazirat blok ili uzimaš blok koji ima 144mm klipnjače i wossner klipove.

e to me zanima........znači imaju klipovi koji se mogu ubacit.......

al da klip ostane isti......može se znači blok srediti........ :palacg

0