stuba 0 Posted November 1, 2008 Već par tjedana auto ne vozim,pa stoji na parkingu sparkiran!Neki dan sam ga upalio i skužim da nešto lupa u motoru! Ima onak jedan karakterističan zvuk lupkanja koji vam ja nemrem opisati. Moja pretpostavka je da se to štepsle čuju!Kaj bi još moglo biti ovak na slijepo,jer nemrem ništa točno znati dok ne raskopam motor? Share this post Link to post Share on other sites
TheFog 1 Posted November 1, 2008 znas sta je to? to ti je dar sa neba - prisila da vadis taj bijedni 1.3, utrpas mrcinu u svoja kola i imas TOP duju Share this post Link to post Share on other sites
oglascado 0 Posted November 1, 2008 znas sta je to? to ti je dar sa neba - prisila da vadis taj bijedni 1.3, utrpas mrcinu u svoja kola i imas TOP duju Podizači ventila,ako je dugo staja Share this post Link to post Share on other sites
stuba 0 Posted November 1, 2008 znas sta je to? to ti je dar sa neba - prisila da vadis taj bijedni 1.3, utrpas mrcinu u svoja kola i imas TOP duju Fog,dobro zboriš! Share this post Link to post Share on other sites
TOMZG 1 Posted November 1, 2008 Fog,dobro zboriš! sta stari znaci mijenjas motor? Share this post Link to post Share on other sites
IronicGti 0 Posted November 1, 2008 hmmm... mogao bi skocit barem na 1.6... taman mi jedan stoji doma... Share this post Link to post Share on other sites
stuba 0 Posted November 1, 2008 hmmm... mogao bi skocit barem na 1.6... taman mi jedan stoji doma... ma kakav 1.6 ,to je još veće česme od 1.3 singerice Ovo ću sad složiti na svom motoru kaj me jebe,a kad mi se sav razleti onda idem u potragu za jačim strojem! Share this post Link to post Share on other sites
IronicGti 0 Posted November 1, 2008 ma kakav 1.6 ,to je još veće česme od 1.3 singerice Ovo ću sad složiti na svom motoru kaj me jebe,a kad mi se sav razleti onda idem u potragu za jačim strojem! ma malo te j... , hidro podizaci ti se sigurno cuju, to je bolest na 1.3 i 1.6... Share this post Link to post Share on other sites
stuba 0 Posted November 1, 2008 ma malo te j... , hidro podizaci ti se sigurno cuju, to je bolest na 1.3 i 1.6... Kolko me može majstor oplahatnuti po džepu da mi promijeni te podizače i kak se uopće cijene kreću tih podizača? Share this post Link to post Share on other sites
IronicGti 0 Posted November 1, 2008 Kolko me može majstor oplahatnuti po džepu da mi promijeni te podizače i kak se uopće cijene kreću tih podizača? cijenu pitaj u Tokicu ili sl... a posao 200kn Share this post Link to post Share on other sites
picek 0 Posted November 1, 2008 mislim da ti je u bergmanu 50 kuna podizac znaci svih 8 400 kuna Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted November 1, 2008 To lupkanje je trebalo presat nakon par minuta.... Druga stvar je ako je ulje staro il rjetko eto tog čekićanja..... Pogledaj razinu ulja..... Meni nekad jedan počme kuckat al samo kad je ulje bilo rjetko i razina nesto preko max (pumpa benzina preko bregaste pa je semering na njoj slinio i dio benge se sljevao u blok) Share this post Link to post Share on other sites
Damirr 0 Posted November 1, 2008 Da hidropodizaci su problem na 1.3 ,meni isto kuckaju dok je hladan ,cim se zagrije prestaje. Cijena podizaca ti je oko 400-500kn za svih 8 Share this post Link to post Share on other sites
picek 0 Posted November 1, 2008 ja se vec godinu dana tak vozim !!!!!meni se cuju tek kad zahladi dok je toplo vrijeme nis se ne cuju Share this post Link to post Share on other sites
stuba 0 Posted November 1, 2008 Da hidropodizaci su problem na 1.3 ,meni isto kuckaju dok je hladan ,cim se zagrije prestaje. Cijena podizaca ti je oko 400-500kn za svih 8 A ne znam,gledao sam razinu ulja i malo je ispod maximuma!Budem sutra provjerio i pričekao kad se zagrije motor da vidim dal će prestati kuckat! Share this post Link to post Share on other sites
stuba 0 Posted November 1, 2008 ja se vec godinu dana tak vozim !!!!!meni se cuju tek kad zahladi dok je toplo vrijeme nis se ne cuju Ma mene to lupanje izluđuje! Share this post Link to post Share on other sites
picek 0 Posted November 1, 2008 ja ga samo sturiram i onda je sve ok pa se nakon nekog vremena opet cuje ali najvise dok je auto hladan Share this post Link to post Share on other sites
Damirr 0 Posted November 1, 2008 Kakvo ulje koristis? Meni govorili mehanicari da si stavim gusce ulje ,da bi onda trebalo prestat ili se bar smanjiti lupanje Za sad sam jos uvijek na 10w40 kak i pise u servisnoj knjizici. Share this post Link to post Share on other sites
frenki sdi 0 Posted November 1, 2008 (edited) Ma nije mu ništa, i moj tako nekad, pogledaj ulje, nadoli ako fali, nekad lupka kad uliješ previše ulja. Rastegni ga malo na ravnini pa ce lipše Klokotati, počasti ga sa nekim aditivom za gorivo Edited November 1, 2008 by frenki sdi Share this post Link to post Share on other sites
Dizel 0 Posted November 2, 2008 Ma daj stuba na tom motoru samo redovno održavanje, nikakva extra ulaganja. Bolje štadi pare za drugi motor. Share this post Link to post Share on other sites
stuba 0 Posted November 2, 2008 Ma daj stuba na tom motoru samo redovno održavanje, nikakva extra ulaganja. Bolje štadi pare za drugi motor. Ma redovno ga održavam,i jebi ga sad me izluđuje to lupanje i moram to odmah ići promijeniti! Na tom motoru mi se ne i isplati slagati generalka jer za te novce kolko bi me generalka koštala kupim jači stroj! Share this post Link to post Share on other sites
Dizel 0 Posted November 2, 2008 A kolko se preko zime voziš ? Nebudeš baš puno slušo tog lupkanja do brolječa. Tih 100 evra za te podizače ti je bačen novac. Bolje ih ne mjenjaj i metni tih 100 evra na hrpicu za novi motor. Nabi malo vate u uši da nečuješ to kvrckanje i pravi se da si rješio problem. Ja vozim dizla i meni stalno roškanče pod haubom pa se nebunim. Share this post Link to post Share on other sites
stuba 0 Posted November 2, 2008 A kolko se preko zime voziš ? Nebudeš baš puno slušo tog lupkanja do brolječa. Tih 100 evra za te podizače ti je bačen novac. Bolje ih ne mjenjaj i metni tih 100 evra na hrpicu za novi motor. Nabi malo vate u uši da nečuješ to kvrckanje i pravi se da si rješio problem. Ja vozim dizla i meni stalno roškanče pod haubom pa se nebunim. a kužim kaj hoćeš reći,picajzla sam i hoću da sve bude 100posto ispravno na autu! Share this post Link to post Share on other sites
Guest corrado.. Posted November 3, 2008 a kužim kaj hoćeš reći,picajzla sam i hoću da sve bude 100posto ispravno na autu! Ma hajde več jednom evo ja ti prodam motor 1.8 16v kr origigi je ko nov malo km , kolko si spreman izdvojit za njega???? Share this post Link to post Share on other sites