robe 0 Posted November 3, 2008 Posto sam student i nemam bas previse para, a auto mi je trenutno vise nego potreban i odluceno je da ce bit VW, zanima me koji je od svih tih narodnih automobila naj ekonomicniji, tj. da mu je potrosnja mala? normalno dolaze u obzir svi do tamo negdje 1996. godista. Znam da bi bio golf II 1.6 D naj bolje rjesenje ali zanimaju me i ostali modeli. Golf 3 disel ili benzinac, ili mozda polo 1.1 benzinac il nesto drugo? Hvala na pomoci. Share this post Link to post Share on other sites
bica-ri 0 Posted November 3, 2008 u svakom slucaju diesel ali bez turba,ali nemoj ocekivat neku snagu Share this post Link to post Share on other sites
diesel power 0 Posted November 4, 2008 u svakom slucaju diesel ali bez turba,ali nemoj ocekivat neku snagu U svakom slučaju ili tdi ili barem turbo diesel (samo ne 1.9 td), jer turbo troši manje od običnog diesela i to za cca 1 litar (provjereno, prije sam imao 1.6 d) , a o performansama da ne govorimo, jedini problem je što je teško nači turbo diesela sa potpuno ispravnim turbom pa onda neki žderu ulje ko ludi Share this post Link to post Share on other sites
robe 0 Posted November 4, 2008 Ma netreba meni turbo ( za sada) i snaga mi nije uopce bitna, bitno je meni da me vozi i da malo trosi. A benzinci? Share this post Link to post Share on other sites
Nick 0 Posted November 4, 2008 (edited) Gle, Golf3 1.9 TDI (90ks) troši oko 5-6 litara, mk3 TD (75ks) troši litru više. SDI-jem se nećeš usrećit. I da, nisi reko koliki buđet imaš? Edited November 4, 2008 by Nick Share this post Link to post Share on other sites
Robiii 0 Posted November 4, 2008 (edited) kupi si trojku ili pola 1.4, 60hp, nejde nikam al nis ni ne trosi, 6l, vozis se jeft. neg s dizelom....iskustvo... zapravo "ide" ak ga teras u okretaje al onda i pocucla 8... Edited November 4, 2008 by Robiii Share this post Link to post Share on other sites
suky 0 Posted November 4, 2008 dobro ti robii kaže,kao studošu ti toplo preporučujem nesto tipa 1.4,60 hp,ne troši puno,a što je najvažnije održavanje je jeftino,a kad ti se auto krene kvarit(mozda krivi izraz-kad počneš mijenjati stvari na autu koje redovno moraš promijeniti) potrošnja ionako brzo pada u drugi plan Share this post Link to post Share on other sites
robe 0 Posted November 9, 2008 Hvala, na pomoci. Jos cu malo razmislit pa ubrzo nesto nabavit. Buđet i nemam bas veliki, oko 1200e ali auto kupujem u slo, a za te novce se stvarno nađe puno toga. Share this post Link to post Share on other sites
tomo77 0 Posted November 10, 2008 Neznam za polo, al golf 3 1.4 60 konja nema boga da ispod 8 troši po gradu! 6 l na otvorenoj, a da ne prelaziš 100-tku! Inače, bio jako zadovoljan s tim motorom kaj se tiče troškova održavanja! Share this post Link to post Share on other sites
NeniGTI 0 Posted November 14, 2008 meni polo 1.4i troši od 5.5l do 7.5 l(MAXIMUM)i zadovoljan sam s njime,za 60 ks super ide Share this post Link to post Share on other sites
Golf 1.9 0 Posted November 14, 2008 (edited) U svakom slučaju ili tdi ili barem turbo diesel (samo ne 1.9 td), jer turbo troši manje od običnog diesela i to za cca 1 litar (provjereno, prije sam imao 1.6 d) , a o performansama da ne govorimo, jedini problem je što je teško nači turbo diesela sa potpuno ispravnim turbom pa onda neki žderu ulje ko ludi ja imam 1.9 td i odlican je,odrzavan je redovno,trosi mozda litar vise nego tdi,ali nije to mnogo,gradska trosi 6.5 do 7 litara,sad brzo testirano,otvoreno oko 6 litara (sa prosecnom brzinom 130km/h),a ima i neka snaga..tako da ne znam zasto si pisao (samo ne 1.9 td) Edited November 14, 2008 by VW Golf 1.9 Share this post Link to post Share on other sites
Guest corrado.. Posted November 15, 2008 U svakom slučaju ili tdi ili barem turbo diesel (samo ne 1.9 td), jer turbo troši manje od običnog diesela i to za cca 1 litar (provjereno, prije sam imao 1.6 d) , a o performansama da ne govorimo, jedini problem je što je teško nači turbo diesela sa potpuno ispravnim turbom pa onda neki žderu ulje ko ludi Hmm.... odkud ti to da turbo troši manje od običnog , imao sam ga u tip top stanju pa je trošio dosta više od običnog zavisno od vožnje dapače , a obični 1.6 troši oko 4 litre biraj plavca ili eurodizela isti vrag.... Share this post Link to post Share on other sites
Guest B-Link Posted December 16, 2008 Pozdrav! Zanima me koliko vam troši auto u ovim "zimskim" uvjetima. Ja imam VW Caddy 1.9 TDi 105KS motor i troši mi 7,7l. Ne znam da li je to normalno i da imam zimske gume na njemu. U ljetu je trošio isto toliko jedino prva dva puta kada sam ga točio trošio je 6,1l. Zahvaljujem na odgovorima Share this post Link to post Share on other sites
pikzibner 1 Posted December 16, 2008 Golf PLUS 1.9TDI 105KS 6 - 6,5 Lt/100 na zimnjačama 195/65R15. Na 205/55R16 ljetnima 5,5 - 6Lt Share this post Link to post Share on other sites
mateo.split 0 Posted December 16, 2008 Hmm.... odkud ti to da turbo troši manje od običnog , imao sam ga u tip top stanju pa je trošio dosta više od običnog zavisno od vožnje dapače , a obični 1.6 troši oko 4 litre biraj plavca ili eurodizela isti vrag.... podatci kazu da 1.6 TD s intercoolerom na 2200 okr. 90km/h trosi 4,5L, ja znam da moj trosi oko 4L na 100 km otvorene, oko 6,5L/7,5L gradske normalne voznje, tu i tamo ga malo jace stisnem, a kada ga inace stisnem bez problema 9L prija ima dizela i nestiska ga i suklja (gorivo naravno) bome litru vise, a moj ide duplo bolje! :fakjea stvar je te bosh pumpe, kako je postelujes toliko ce ti trositi ali odredjeno i ici! Share this post Link to post Share on other sites
m@rko 0 Posted December 16, 2008 Passat 1.9 tdi 101ks (2001.g.) sada po zimskim uvjetima kad su temp. niske po kompjuteru nemoze ispod 7l kak god ga vozim, a jos u 10 mjesecu ove godine je nekad znao trosit i ispod 6. Kaze stari da ga je sad jedan dan stisnuo 130-140 na par sekundi da ga ispuse, pa je mozda komp "zapamtio" potrosnju od tad, mada sam ga ja vec par puta vozio 140 po autoputu pa nije bila potrosnja 7l. Jel to komp laze ili.. Share this post Link to post Share on other sites
joke 0 Posted December 16, 2008 Laže komp... meni je passat TDI 110hp do Varaždina i nazad po tome trošio 3.7 l... kako da ne... Share this post Link to post Share on other sites
Nick 0 Posted December 16, 2008 Passat 1.9 tdi 101ks (2001.g.) sada po zimskim uvjetima kad su temp. niske po kompjuteru nemoze ispod 7l kak god ga vozim, a jos u 10 mjesecu ove godine je nekad znao trosit i ispod 6. Kaze stari da ga je sad jedan dan stisnuo 130-140 na par sekundi da ga ispuse, pa je mozda komp "zapamtio" potrosnju od tad, mada sam ga ja vec par puta vozio 140 po autoputu pa nije bila potrosnja 7l. Jel to komp laze ili.. Pa provjeri na točenju! I board comp ti zapamti samo 2 sata odkad stoji (znači u vremenu od gašenja do paljenja) ako je na modu 1, to si valjda i sam primjetio. Na modu 2 mislim da ide do 999km (ili više?). I ja imam taj motor u Golfu 4, sada po zimi mi je prosjek nekih 7-8 litara. Nije da ga štedim, osim kad je hladan, normalno. U gradu i po ljeti nejde ispod 8, ali je i automatik i karavan. Share this post Link to post Share on other sites
diesel power 0 Posted December 19, 2008 ja imam 1.9 td i odlican je,odrzavan je redovno,trosi mozda litar vise nego tdi,ali nije to mnogo,gradska trosi 6.5 do 7 litara,sad brzo testirano,otvoreno oko 6 litara (sa prosecnom brzinom 130km/h),a ima i neka snaga..tako da ne znam zasto si pisao (samo ne 1.9 td) Meni litar potrošnje znači puno, to ti je razlika 7 kuna na 100 km, a 70 kn na 1000 km.... A istina je i da tdi ide puuuno bolje od td-a pa onda je moje rezmišljanje da se bolje isplati kupiti tdi-a, jer bolje ide a manje troši (naravno, treba uzeti u obzir i stvarnu kilometražu, dali je auto redovito servisiran...) Hmm.... odkud ti to da turbo troši manje od običnog , imao sam ga u tip top stanju pa je trošio dosta više od običnog zavisno od vožnje dapače , a obični 1.6 troši oko 4 litre biraj plavca ili eurodizela isti vrag.... Imao sam običnog dizela prije ovoga pa sam ga nonstop gazio pa mi trošio oko 8 litara a sad imam td ic pa ako se vozim sa isim performansama kak sam se vozio s dizelom mi troši oko 5 litara, a tri litra baš i nije mala razlika! Može i obični dizel malo trošiti ali se onda voziš ko penzioner Share this post Link to post Share on other sites
Vlad 0 Posted December 26, 2008 meni moj td troši 6,5 litri al najčešće ganjanja po gradu... tak da sam skroz zadovoljan... jedino sam se sad malo igrao po bosch pumpi pa više troši,al i bolje ide... najgore mi je kad mi netko kaže da mu troši 4,5 lit kak god se vozio... jedino ak ga baš štedi... Share this post Link to post Share on other sites
Golf 1.9 0 Posted December 27, 2008 (edited) Meni litar potrošnje znači puno, to ti je razlika 7 kuna na 100 km, a 70 kn na 1000 km.... A istina je i da tdi ide puuuno bolje od td-a pa onda je moje rezmišljanje da se bolje isplati kupiti tdi-a, jer bolje ide a manje troši (naravno, treba uzeti u obzir i stvarnu kilometražu, dali je auto redovito servisiran...) sve sto bolje ide i trosi bolje,tako da ne ocekuj od tdi da ide ko lud i da trosi 5 litara..ta prica da trosi manje je istinita,ali pri normalna voznja,kao i so svaki auto pri normalna voznja Edited December 27, 2008 by VW Golf 1.9 Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted December 27, 2008 ja imam golfa 3 1.9TDI 90 ks i prosječna potrosnja mi je oko 5 a kad ga gazim trosi i do 6.5 litara. Share this post Link to post Share on other sites
mrki 0 Posted December 27, 2008 Osijek-Vir(kod Zadra) normalne vožnje(130.km/h-150.km/h) u 5-oj(uglavnom) pol tanka,natrag žurba, mame,tenkiram u Piškorevcima,nemogu do kuće. Kako voziš,šta voziš?Osobna stvar,osobna potrošnja! Share this post Link to post Share on other sites
Maki 0 Posted December 27, 2008 evo bas sam danas isao iz VT u ZG, vozio sam se ko baba i cijeli put prosao u petoj, 2 sata, 150 km, par prestiozanja i to je to. po compu pise 7,3 na stotku, a meni se cini jos i manje po tanku, a ako se ipak odlucim otrest malo, imam i s cime, pa ga malo nabijem na 14 litara, no ja sam jako zadovoljan sa potrosnjom. Auto trosi kako ga vozac vozi. Share this post Link to post Share on other sites
Guest voda-os Posted December 28, 2008 u pravu ste ovisi to o vozaču, podaci govore jedno, a iskustvo drugo, pogotovo ako duže vremena voziš određen auto i poznaš ga u dušu, da ima neznam kakav board comp i sl...ti znaš koliko on troši.... eo samo da napomenem, moja četvorka isto sad po zimi 6,5 -7,5 sisa i to po gradu, za (motornim grijanjem) znači bez upaljene klime...i na zimnjačama...al opet po tanku gledam da je to u nekoj granici...redovno znam npr koliko mogu sa 200 kn preći km...a ako ćemo o laganju, onda mi nije jasno, prebacim na trenutnu potrošnju, i ošpricam ga prvom do 4200 okretaja, izbaci 51,4 l....wtf...to mi je ok da vozim 3.0 tdi, al 1.9 ipak mal previše...laže naveliko Share this post Link to post Share on other sites