MarioIV 11 Posted November 25, 2008 (edited) Ima vec mjesec dana kak sam kasnio na fax pa sam malo na hladno terao auto. dionica od 20 km, na pojednim mjestima i 170 sam navlacio i tako...uglavno dosta lose za motor. i ajd, nista, tako je kako je. jebiga nebude se ponovilo e, prosli tjedan opet isto sranje. ovaj put opet kasnio negdi i sta drugo neg po gasu. do 3500 okr max, mozda sam jednom pustio trecu do 4000 okr.i ugasio ga a rashladna na 90 niej dosla. Temperatura vani je bila ispod 0 Koje su posljedice tog svega? Hoce ih biti? 1.9 TDI, 5w40 ulje uvijek bilo, 260 tkm. Edited November 25, 2008 by MarioIV Share this post Link to post Share on other sites
wildD 1 Posted November 25, 2008 nadaj se da ne bude...nikad preko 2000 okretaja nisam gazio svoj auto dok se barem nije ugrijao na otprilike 70stupnjeva a niti bi želio,bez obzira na žurbu....jedna žurba može koštati više nego jedno kašnjenje,zapamti to...ako već žuriš direktno is kreveta pali auto pa se tek onda obuci i sve ostalo obavi Share this post Link to post Share on other sites
neno_vt 0 Posted November 25, 2008 nadaj se da ne bude...nikad preko 2000 okretaja nisam gazio svoj auto dok se barem nije ugrijao na otprilike 70stupnjeva a niti bi želio,bez obzira na žurbu....jedna žurba može koštati više nego jedno kašnjenje,zapamti to...ako već žuriš direktno is kreveta pali auto pa se tek onda obuci i sve ostalo obavi Dobro ti kaže, ja također ujutro kad moram nekud na put upalim ga da se ugrije ponekad i zaboravim da sam ga upalio pa ostane radit. Share this post Link to post Share on other sites
joke 0 Posted November 25, 2008 (edited) Ma neće mu ništa bit... onda nijedan TDI što ga žene voze nebi više vozio.... koliko sam ja puta svog tero tak pa mu još nije ništa.... Normalno da nije preporučljivo, al od jednom mjesečno mu neće ništa bit... Edited November 25, 2008 by joke Share this post Link to post Share on other sites
MATAVR6 0 Posted November 25, 2008 Momci, isto ostecujete motor kad ga ujutro upalite i ostavite da se grije u mjestu kao i kad ga tjerate na hladno. Motor ujutro u mjestu moze raditi dok ne pronađete omiljenu stanicu na radiu i onda krenite. Ali NE preko 2000 okretaja Share this post Link to post Share on other sites
DOHC 16 V 0 Posted November 25, 2008 tako je , kaj sam i ja govorio . GASOVANJE I TURIRANJE hladnog tdi motora jako moze biti fatalno a o jutarnjim pohodama na gasovanje da i ne pricam... wait for temperature Share this post Link to post Share on other sites
Vuxa 0 Posted November 25, 2008 Zasto grijanje na mjestu skodi? Cuo sam za to iz vise izvora, ali nije mi to nikad bilo jasno! Share this post Link to post Share on other sites
MATAVR6 0 Posted November 25, 2008 (edited) Zasto grijanje na mjestu skodi? Cuo sam za to iz vise izvora, ali nije mi to nikad bilo jasno! Zato sto ne razbacuje dovoljno (hladno) ulje Edited November 25, 2008 by MATAVR6 Share this post Link to post Share on other sites
mateo.split 0 Posted November 26, 2008 (edited) i koja je onda formula za hladna jutra, upalit, odma vozi na 2200okret. sve dok se neugrije?! ja isto ga tu i tamo kada je ladno upalin i pricekan koju minutu da se pristane brutalno trest pa voznja, budala prije san ga gasira pa i dera iznad 3...sada mi je tako za al jbg. Edited November 26, 2008 by mateo.split Share this post Link to post Share on other sites
MATAVR6 0 Posted November 26, 2008 i koja je onda formula za hladna jutra, Mjesas kruske i jabuke, tehnologije i materijali su nebo i zemlja, F1 motor mora izdrzati 2 utrke, to je cca 600 km a nekad ni to nemoze... Share this post Link to post Share on other sites
sven 0 Posted November 26, 2008 sa tdi-em treba vise manje odmah krenuti jer to nije benzinac da mu vrijedi stajanje umjestu i grijanje prije kretanja ali naravno laganim gasom do 2000rpm dok temp nedođe na 90 a iskreno i to niej neko mjerilo, jer je voda tek na 90 a ostali sklopovi na motoru...hm... Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted November 26, 2008 voda se prije ugrije neg ulje... Ja kad se ustanme i obucem uzgam auto i tako radi nekih 5-10min..kafica ovo ono i na posao.... Share this post Link to post Share on other sites
mateo.split 0 Posted November 26, 2008 Mjesas kruske i jabuke, tehnologije i materijali su nebo i zemlja, F1 motor mora izdrzati 2 utrke, to je cca 600 km a nekad ni to nemoze... ok, nisan bas mislia tehnoloski nesto oko njega backat nego cisto najbolje za auto, neki primjer tipa drzat ga upaljenoga na mistu neko odredjeno kratko vrime?! nesto tipa tako! Share this post Link to post Share on other sites
Vuxa 0 Posted November 26, 2008 Meni benzinac uvijek radi jedno 10 min prije kretanja! Share this post Link to post Share on other sites
Carlito 0 Posted November 26, 2008 decki samo po gasu dok ide i redoviti servis,kaj mislite da su ga prijasnji vlasnici stedjeli,pogotovo ak je uvoz iz DE di po zakonu auto nesmije radit na mjestu, mislim na parking i garaze. Share this post Link to post Share on other sites
PeachWize 0 Posted November 26, 2008 Ja svoga kad ujutro upalim..pustim ga 3-5 min i onda lagano do 3k max.Samo mene hebe što mi je posao 12km od kuće..tako da se auto jedva i zagrije..ali šta da mu radim. Share this post Link to post Share on other sites
Guest MRX Posted November 26, 2008 voda se prije ugrije neg ulje... Ja kad se ustanme i obucem uzgam auto i tako radi nekih 5-10min..kafica ovo ono i na posao.... Meni benzinac uvijek radi jedno 10 min prije kretanja! to mi je postao običaj. Ujutro odma iz kreveta u garažu upalit auto, a tek onda obavit sve ostalo cca 7-10 min i onda tek vozit, ali opet ne preko 3 k. neznam zašto mu to može štetiti. Share this post Link to post Share on other sites
mateo.split 0 Posted November 26, 2008 neznam zašto mu to može štetiti. Zato sto ne razbacuje dovoljno (hladno) ulje Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted November 26, 2008 evo danas sam isao na fax i trebalo mu 25 min da dode na 90 i to tek kad sam zaobilazio pa nabio gas. vani je temp ispod nule bila pa mu zato treba jako dugo. po ljeti znam, 5 minuta rashladna na 90 Hvala decki na odgvoorima! Share this post Link to post Share on other sites
KR3MN1 van den BOSCH 0 Posted November 26, 2008 ja uvjek palim i normalno vozim, znači i teram ga, TDI motor se sjebe kad se vozi lagano, ne brzo. Ako stoji na mestu da se zagrija, onda ima premalo protoka ulja, ovdje pritisak ne znači ništa dobrog. Share this post Link to post Share on other sites
Trojan 0 Posted November 26, 2008 Meni benzinac uvijek radi jedno 10 min prije kretanja! Ja sam tako kad mi je klapna bila gecrkt...... Sad ga upalim i vozi. Tako sam i prije. I sve super. Samo redovni servisi. dok dođem do posla (11km) mi se jedva digne rashladna na 70 jer mi je uglavnom sve nizbrdo..... Share this post Link to post Share on other sites
mrki 0 Posted November 27, 2008 Paljenje,izbor glazbe,pojas i ajmo lagano,ne preko 2500 rpm,za full gaženje ipak pričekam da digne temp. na radnu iako je bilo slučajeva da sam bio prisiljen zbog prometa stisnuti i više.Od svega što sam vozio sadašnji auto mi je drugi TDI i kao na predhodnom nabirem više od 25000 km bez problema. Uostalom kao i sam,dignem se i lagano,da se probudim i išprintam iz kreveta crko bi brzo! Share this post Link to post Share on other sites
Stanjara 0 Posted December 2, 2008 Pa za tdi ne valja da se na mjestu zagrijava jer se ne može na taj način zagrijati (mislim trebalo bi mu puno puno više vremena nego u vožnji, jer nema pritiska u motoru (ulju... itd) od ubrzavanja i pokretanja auta. Zato od zagrijavanja auta na mjestu si ne radite nikakvu uslugu. Na hladan motor najbolje je ići od 1.8 do 2.2k okretaja, ni preniski okretaji nisu korisni. E sad ako je posao blizu i ne stigne se auto zagrijat nema veze, bitno da je on u pokretu i da ga se ne tera, a za ove koji kasne pa ljudi stavite neku bolju budilicu, jer na hladan motor ić 170 nije dobro....nije dobro Meni se moj passat zagrije u vožnji za 10 min prosjećnom vožnjom na 2.0k okretaja Share this post Link to post Share on other sites
kutina1 0 Posted December 2, 2008 ulju treba da prode kroz sve kanale odnosno da dobro izcirkulira kroz cijeli motor tak barem kazu od 3 do 5 kilometara, sta se tice mojeg SDi-a upalim ga cekam 10 do 15 sec i gas naravno saltam ga na 2000 okretaja. Mislim da mu tih 3 minute moze manje skodit sta radi u leru sta su decki pricali da prvo upale auto pa se idu spremat nego da ga gazis 170, ipak na kraju to je stroj i jos je vw i ak jednom mjesecno nemoze izdrzat da ga negdje stisnes to onda nije auto jebiga treba ga pazit al kad treba povuc on mora vuc!(naravno ne bas 170) Share this post Link to post Share on other sites
ramljak 0 Posted December 2, 2008 ja svog ne palim nikako,ja odma vozim...... :bravo :bravo bitno je da temp ulja postigne nekih 60-tak stupnjeva,i da se auto grije u laganom voznjom,a ne ne mjestu... moj tdi je presao 700tkm,samo redovno ulje i filtere,i ne stiskat ga hladna... Share this post Link to post Share on other sites