0
MarioIV

Posljedice gaženja na hladno...

Recommended Posts

ja svojeg upalim..radi 15-20 sekundi onda lagano krenem...šaltam na 2000 okr i vozim u 5oj...80km/h....ne živim u gradu pa se mogu tako vozit i mislim da je najbolje za motor.nekad znam prije neg kaj krenem na mjestu proč sve brzine mjenjačem...primjetio sam da se onda lakše šalta jer kad je hladno auti nekak teško idu u drugu jel da?

jucer sam vidio kaj frajer radi jednom TDI-u i

Upali ga odma gas, cvilie gume , a vi tu kaj malo ga stisnete odma placete ,a on tak vec to radi godinama :lol:

Edited by Andy

tak i frend na g4 TDI cipana na 190 ks

upali, i fcfcccc gas gas ludjak. :fakjea

i nista :palacg

Edited by djuro G3

tak i frend na g4 TDI cipana na 190 ks

upali, i fcfcccc gas gas ludjak. :fakjea

i nista :palacg

do jednom...

Nije pogodno grijat na mjestu.... to sto je MATA rekao... i naravno ako je ulje u motoru na temperaturi. .sta mislite kakvo je u mjenjacu?...

Laganom voznjom se sve ugrije i onda fiju briju.... ;)

treba se samo suzdrzati ne pritisnuti gas...do kraja :D

a nekad mi noga sama ide

nemogu si pomoci

:D

a nekad mi noga sama ide

nemogu si pomoci

Stavi ciglu pod papucu gasa dok ne postigne temp. :D

a nekad mi noga sama ide

nemogu si pomoci

Baš to što kažeš :D

A nekad budem i izazvan,npr. kad me Opel pokuša običi :rotfl

bar koliko znam da pola radnog vijeka trajanja motora otiđe dok se tjera hladan... pročitao u više izvora...

ja kad ga upalim, prvo pojas, nađem si neku pjesmicu na cd-u i bez nabijanja gasa krećem...

kad sam dobio vozačku, prva dva mjeseca sam ga tjerao hladnog, pa je otišao dihtung na glavi motora, tj. počelo je curit ulje (možda baš i nije otišao zbog tjeranja hladnog, ali ja mislim da je...)

Edited by 0804RS

ja svojeg upalim..radi 15-20 sekundi onda lagano krenem...šaltam na 2000 okr i vozim u 5oj...80km/h....ne živim u gradu pa se mogu tako vozit i mislim da je najbolje za motor.nekad znam prije neg kaj krenem na mjestu proč sve brzine mjenjačem...primjetio sam da se onda lakše šalta jer kad je hladno auti nekak teško idu u drugu jel da?

Pokušaj promjenit ulje u mjenjaču,glupo zvuči ali dok se nisam zainatio i kupio 75W90 full sintetiku hipoidnog ulja koja uostalom po specifikacijama i ide kod mene nisam po zimi dok ne ugrije skoro mogao prebaciti u 2-u.Jest da je litra 140 kuna al ga neide puno i nisam požalio jer je problem time bio rješen! :palacg

majke mi...zašto sintetiku u getribu? nema bojlog ulja nego motul 300V perf 15W-40 mineral. Ozbiljno te ne kužim, možda zbog jezika, a molim te, razloži mi zašto synt u getribu? Bez zajebancije, ozbiljno.

Pokušaj promjenit ulje u mjenjaču,glupo zvuči ali dok se nisam zainatio i kupio 75W90 full sintetiku hipoidnog ulja koja uostalom po specifikacijama i ide kod mene nisam po zimi dok ne ugrije skoro mogao prebaciti u 2-u.Jest da je litra 140 kuna al ga neide puno i nisam požalio jer je problem time bio rješen! :palacg

lol. a da nije nosač propao?? zato meni nije htio uopće u prvu a kamoli na treću na par 4 sec.

ulje u getribi može trajati duže nego u motoru.

bezveze si ulupao u ulje koju nema potrebe jer svaki stari vw rijeđe ima problema ubacivanje u drugu.. ipak to je stari auto.

ljudi... vani je zima i svako ulje se smrzava. upali motor i lagano vozi do željnog ciljnog odredišta. kakav gas do daske da ugrije motor pri zimi, riskirate si proklizavanje ili zaletavanje djece na pločniku. niste valjda postali toliko popularistički pamfletizam wannabe vozač??

bez obzira na te priče smatram da je bolje da auto 2-3minute radi na mjestu nego da čim ga upališ po gasu dokud noga može stisnuti,ne govorim to za vrijeme kad je 10 ili više stupnjeva nego sad kad je 0 pa i niža temperatura

a te priče ja ga gazim ovak i onak dok je hladan,ok...neće krepat ili mu se nekaj desiti nakon jednog ili 10 ganjanja.ali vidjet ćeš za 2-3 godine kad jedno po jedno odlazi,onda viiš koliko te košta

majke mi...zašto sintetiku u getribu? nema bojlog ulja nego motul 300V perf 15W-40 mineral. Ozbiljno te ne kužim, možda zbog jezika, a molim te, razloži mi zašto synt u getribu? Bez zajebancije, ozbiljno.

Ozbiljno!Imao sam neko Inino koje mi je bilo nadohvat ruke i sipao ga pa me počeo zaje***** po hladnom dok se ne ugrije.Pogledam u knjigu Auto-data što imam u firmi i pod VW 1.9 Tdi.66Kw pod ulje za getribu ljepo stoji 75W90,količina 1.9 litara.

Odem u trgovinu i jedino ulje te gradacije što su imali je Castrol,mislim da se zove "Tuff X" ali nesječam se točno i na pakovanju ljepo piše Full sinthetic.Sipao i od prvog prebacivanja sve OK,ne zajeb**** se.Koje je bolje neznam,samo sam htio reči da je takav slučaj bio kod mene.

Jel može šta pokidat???Sipat ću ja ako treba i Motul ko što savjetuješ,je*** 2 litre ulja,jeftinije nego s****t getribu

Napravio sam kako je pisalo,ako sam ja s***o onda su i oni :o

E da,to sam sipao lane i tako prešao oko 15000 km dosad,nije više zapinjalo i na -15c* i nema nikakvih problema,zasad.

Ako škodi javi,prodajem auto na proljeće i ne želim da mi neko se*e da sam htio prodat nešta sjebano! :care

E jesi me izludio,evo i iz prospekta:Gearbox oil grade 75W/90 Synthetic,1.9 ltr.

Ne kužim di je greška??? :mellow:

Edited by mrki OS

Pitao sam zbog toga, jer mi stavljamo unutra mineralnu ulje, a ide 15W-40 :) ako ubaciš 75 ili 80W ulje, na zimo nečeš dobit u prvo :) Zato sam pitao, ako imaš TDI onda još ok, u benzincu koji vrti više je 20-20 ili 15-40 bolja opcija. Ulje ako je pregusto, se spjeni, onda ga izbaca, i ti imaš getribu bez ulja.

pozz

koliko bi tribalo benzinca ostavit da radi jel dosta dok ne bribaci na plin?

i jel zna ko koje tvorničko ulje ide u motor radi se o IV rci 1.6 8v 00. god.

unaprijed hvala

moj td uvjek ga zagrevam ujutro 3-5 min, i ima nesto sto posle nekoliko minuta radnja motora strakne i poveci se obrtajom malo,ali ono minimalno,tako da to mi je nakakav znak da krenem,posto i radnja motora je posmirena nakon to..valjda znate sta je to,jel?

Guest bLa??

Meni to lagano ide na živce nikak da se dizel zgrije ...

kako je meni kuća ni 5min od bjelovarske obilaznice nema načina da se zgrije prođem cjelu obilaznicu brzinom od oko 90-100 i tako cirka 10km tek onda se motor zgrije na radu temperaturu ( a kad je tek optimalna temperatura ulja valjd dok dođem u kž hahaha) i tak svako jutro

motor 66kw, 240 000km

jel trebam uopce govoriti sta mi se opet dogodilo? :lol2

jutors palim auto,idem na fax, dobro raspolozen, lagano krenuo i klizim u drogoj do prelaska preko pruge(nedaleko od kuce)kad iza mene vidim neki nervozni i zivcani lik u golf 2 kr tuning po sredini vozi i hvata priliku da me zaobide.I to bas onako provocirajuci. ja bez gasa u 2. predem preko pruge i dvoumim se dal se isplati :D

i pogadate, pun gas dam i ajd reko nek ide kvragu na 3500 presaltam i drzim trecu pa u cetvrtu 140-150 a lik mi na braniku doslovno, nisma se dugo tako preracunao :angry:

da skratim, ovo il je bio neki gtd il gti

ali eto da niej sve tako crno idem zamjenit ulje i filter sljedeci tjedan. 5w40 normalno

ovo ej sad ztaman na 10tkm.

i znamda post nije neko olicenje pameti ali eto :)

Edited by MarioIV

kod mene je TDI, nije bitno vrijeme i temperatura, paljenje i odmah start, promjena brzina na 2000, vozim na 1600 dok se temperatura ne podigne na 80, i onda znam i do 2500 ali da bih isao do 3000 i vise (rijetkost da ide preko 3000) auto se mora barem pola sata voziti da se fino zagrije (naucio sam se pravu temperaturu prepoznati po radu motora) i tako vec 4 godine bez i jednog kvara

Edited by Hari_kocka

promjenio ulje prije 6 mjeseci...mislim da sam stavio totalovo za getribu 75W90...sad se već puno lakše šalta kadsu porasle temperature...

0