25 25
Guest čaddy

Pase Li ... Od, Na ... ?

Recommended Posts

Malo glupo pitanje... :bag:

Idu li original radkape od Pola 9n* na celicne felge od golfa4? Colaza je naravno ista (14"), ali original celicnjace od Pola (i ibize i fabie) imaju one neke dodatne rupe na sebi, a to felge od Golfa nemaju.

celicnjace polo:

202770457-w250.jpg

celicnjace golf:

30855520.jpg

Guest Žile

e ovak mene zanima dal paše od običnog golfa 3 na golfa 3 gti amortizeri bez opruga

paše li od 1.9 TDI ispušna grana na G60 motor ( ili neka druga) , ajmo svi koji ste radili G60 turbo prerade kako ste ih izveli ?

adapter između grane i turba ili 1.9 TDI grana ?

hvala

bio bi zahvalan na slici konktetnog slučaja jer mi se nekak čini da će turbo (nije mali) tući u zubnu letvu, ako je u pitanju redukcija !

Guest MRX

Na autu sad imam jednokomorne origigi farove za golf 3, mogu li staviti dvokomorne bez ikakvih prepravki na struji.??Pitam jer sam ih ja već probavao i rade, ali su mi neki rekli da treba prepraviti struju jer bi moglo nešto izgoriti ( struja mi nije jača strana)....

e ovak mene zanima dal paše od običnog golfa 3 na golfa 3 gti amortizeri bez opruga

stimaju...

paše li od 1.9 TDI ispušna grana na G60 motor ( ili neka druga) , ajmo svi koji ste radili G60 turbo prerade kako ste ih izveli ?

adapter između grane i turba ili 1.9 TDI grana ?

hvala

bio bi zahvalan na slici konktetnog slučaja jer mi se nekak čini da će turbo (nije mali) tući u zubnu letvu, ako je u pitanju redukcija !

audi 5zyl turbo 10v

Pozdrav jedno (možda malo glupo) pitanje, pašu li gti lajsne od g3 na ovakva vrata http://odmor.com.hr/ebay_pictures/Photo152.jpg

Hvala!

pasu

grana od TDI ti ide na šaraf. Samo onda moraš potražit pravi turbo, jer oni dizel neče dugo izdržat :)

hvala kremni

... imal sam osjećaj da će ići ( a bolje bit zicer nego bacit pare)

ma imam od garreta , bila je na Iveco turbo daily, hlađena uljem i vodom, u super je stanju , nema lufta i ne pušta ulje, i bila je badava 300 kn sa intercoocerom u odličnom stanju, tak da će za probu sjest gore , makar i prdne za mjesec dana...

zašto kremni...

rekao sam već..... g60 RS2 obrada 68mm remenica + turbo, bregasta 270/278, tvrdi podizači ventila, sport opruge, sport ventili veći, 7mm stabla , titan držaći opruga ventila ,sputter lažaji , olakšan zamašnjak,aluminijske remenice motora, portana glava, 1.9 tdi gitriba, 2 intercollera, killer ulja, upravljanje rada motora megasquirtom......

........ zanima me kako će se ponašati, kad turbo da svoje ubacit ću bolji , a ako neće biti dobra solucija, uvjek mi ostaje opcija vrtjeti samo turbo ili samo lader

...... zašto disel turbo nije dobra solucija za benzinca

malo pomisli. ista kubatura, duplo obrtaja...možda se može razletit?

veliko sreče sa projektom. Prvo ko prvo, baci lader i idi po kompresor. Za 270 stupnjeva ne trebaš drugih opruga, isto ne titan talera, 7mm ventili su u uskoro svakom tdi motoru, neznam što je to ovdje bitno, opruge ču ti više KS pojest nego koristi napravit. sputter lageri, ako bi motor išao do 6000 okretaja samo. Vidim da su ovdje svi pametni, a neznaju zašto su sputter lageri. Rimenica neče ništa dodat, jer je premala vrtilna masa, zamašnjak nije baš nešto ohoho...tdi getriba, zašto? Da možeš teoretskim ič 300km/h? MS nije napravljen za takve lulu prerade, neznam kako češ ti kontrolirat fazi medzu tturba i ladera, i svih segmentih (to MS nema ni opcije na platini), zašto 2 IC? Ideš na rally ili ti je netko nabacio da IC dodava konjeve?

ova kombinacije neče ni radit.

malo pomisli. ista kubatura, duplo obrtaja...možda se može razletit?

veliko sreče sa projektom. Prvo ko prvo, baci lader i idi po kompresor. Za 270 stupnjeva ne trebaš drugih opruga, isto ne titan talera, 7mm ventili su u uskoro svakom tdi motoru, neznam što je to ovdje bitno, opruge ču ti više KS pojest nego koristi napravit. sputter lageri, ako bi motor išao do 6000 okretaja samo. Vidim da su ovdje svi pametni, a neznaju zašto su sputter lageri. Rimenica neče ništa dodat, jer je premala vrtilna masa, zamašnjak nije baš nešto ohoho...tdi getriba, zašto? Da možeš teoretskim ič 300km/h? MS nije napravljen za takve lulu prerade, neznam kako češ ti kontrolirat fazi medzu tturba i ladera, i svih segmentih (to MS nema ni opcije na platini), zašto 2 IC? Ideš na rally ili ti je netko nabacio da IC dodava konjeve?

ova kombinacije neče ni radit.

čuj turbina za 300 kuna ,nek se razleti u 3 P.M., sport ventili i opruge, tanje stablo ventila, i zamj. hidrauličkih podizača čvrstim, titan taleri radi smanjenja kritičke mase i stabilnosti rada motora do 8 000 RPM....sputer lageri zbog toga jer mislim da će kompresor na toj remenici dat vrlo velik protok zraka na niskim okretajima što će uvjetovati na ranom paljenju turbine, tj. velikom momentu i snazi na niskim okretajima, i tako će vožnje preko 6000 RPMa biti oko 5 %......... a čuj MS, bolji je od digifanta, i mislim kontrolirati to na temelju pritiska u usisnoj grani i jačim diznama, kolko znam digifant je sposoban očitati do 1.1 bara pritiska, uostalom zar ECU mora znati daje li mu boost turbina , kompresor, ili obje zajedno.... mislim da mora znati samo koliko BAR-a ga ima... 2 intercollera zbog toga da nebih imao preveliku temperatuku zraka, orginal corado g60 intercooler ( i nije baš velik ) ću stavit poslije turbine prema kompresoru, o Ivecov izmeđju kompresora i usisne grane, da sam siguran da neću imati problema sa samozapaljenjem smjese u cilindru i gorenjem dihtunga glave....

..... uostalom želim napraviti najjači 1.8 8v g60 u hrvata

ajde kremni javi se zanima me što misliš i kako bi ti izvukao najviše snage iz orginalnog 1.8 8v g60 motora ????

hvala

čuj turbina za 300 kuna ,nek se razleti u 3 P.M., sport ventili i opruge, tanje stablo ventila, i zamj. hidrauličkih podizača čvrstim, titan taleri radi smanjenja kritičke mase i stabilnosti rada motora do 8 000 RPM....sputer lageri zbog toga jer mislim da će kompresor na toj remenici dat vrlo velik protok zraka na niskim okretajima što će uvjetovati na ranom paljenju turbine, tj. velikom momentu i snazi na niskim okretajima, i tako će vožnje preko 6000 RPMa biti oko 5 %......... a čuj MS, bolji je od digifanta, i mislim kontrolirati to na temelju pritiska u usisnoj grani i jačim diznama, kolko znam digifant je sposoban očitati do 1.1 bara pritiska, uostalom zar ECU mora znati daje li mu boost turbina , kompresor, ili obje zajedno.... mislim da mora znati samo koliko BAR-a ga ima... 2 intercollera zbog toga da nebih imao preveliku temperatuku zraka, orginal corado g60 intercooler ( i nije baš velik ) ću stavit poslije turbine prema kompresoru, o Ivecov izmeđju kompresora i usisne grane, da sam siguran da neću imati problema sa samozapaljenjem smjese u cilindru i gorenjem dihtunga glave....

..... uostalom želim napraviti najjači 1.8 8v g60 u hrvata

za manje od 10 minuta posla se napravi da očitava do 1.5 bar,a i vise ako ti treba..zamjeni se unutra druck senzor koji kosta max 20 eur.

ili uzmi samo G.lader ili samo turbinu..

Edited by IVAN_VXR

prvo bi bacio ovi stari motor u kantu.

Gle, samo da mi kažeš stupnjeve, znam da češ više KS trošit nego dobit sa oprugama, kritična masa? Haloooo! Ventili su ti problem, iz 8 na 7 kod 8V motora? I to na kompresor motoru? Bacanje love u zrak. Tvrdi podizači? Znaš ti kakva je razlika medzu hidro i tvrdimi i kakve brege se onda upotrebljavaju...i zašto. Ako se ideš motorsport, onda se uzimaju 5mm ventili. Ne 7, koji su stock u VW motorima.

Vidim da nisi ni vidjeo programa za MS ili malo išao kroz literaturu.

Nije to za male djeca, još manje za tvog guruja.

Ovako, zanima me da li paše od dvojke 1.6 mjenjač na dvojku gti 8v? Da li moram mijenjati poluosovine ili mi mogu ostati moje? Moram mijenjati lamelu jer je moja pri kraju pa da li mi odgovara od gti-a na mjenjač od golfa 1.6?

Guest MRX
Na autu sad imam jednokomorne origigi farove za golf 3, mogu li staviti dvokomorne bez ikakvih prepravki na struji.??Pitam jer sam ih ja već probavao i rade, ali su mi neki rekli da treba prepraviti struju jer bi moglo nešto izgoriti ( struja mi nije jača strana)....

Zanima me jel paše koja getriba od trojke na 1.6D motor u dvojku. Znači da paše 100% mehanički, kuplung set bla bla i da prijenosni omjeri odgovaraju (da se ne desi da auto neće s mjesta). Znam da je mjenjač na sajle i baš ne paše al to se da prepravit.

@MRX možeš ih staviti i to nije problem, ali kad staviš dvokomorne prilikom paljenja dugih svijetala gasiti će ti se kratka i raditi samo duga.

zato odeš kod bilo kojeg električara i on ti ispod volana stavi gdje ti je ručica za prebacivanje kratka/duga svijetla spoji relej tako da ti prilikom paljenja dugih svijetala rade i kratka dalje, u tome ti je jedina caka

to ti govorim iz iskustva jer sam ja tu situaciju imao

Pozdravw, dali pase zadnja klupa(djeljiva), kvake i suncobrani od golfa trojke na duju, i dali je sta potrebno na limariji rezat/varit za zadnju klupu..Hvwala!!!

Pozdravw, dali pase zadnja klupa(djeljiva), kvake i suncobrani od golfa trojke na duju, i dali je sta potrebno na limariji rezat/varit za zadnju klupu..Hvwala!!!

mislim da klupa pase uz male preinake a ostalo ne

Pa ocito da si to vidio kod Marka pa isto tako znas da pase i suncobrani i sicevi... I naravno da treba varit,na prednjim zicevima nozice jer je razlika 5cm a iza neke sitnice.

@MRX možeš ih staviti i to nije problem, ali kad staviš dvokomorne prilikom paljenja dugih svijetala gasiti će ti se kratka i raditi samo duga.

zato odeš kod bilo kojeg električara i on ti ispod volana stavi gdje ti je ručica za prebacivanje kratka/duga svijetla spoji relej tako da ti prilikom paljenja dugih svijetala rade i kratka dalje, u tome ti je jedina caka

to ti govorim iz iskustva jer sam ja tu situaciju imao

Netreba relej amo se stavi brika na osiguracku kutiju i radi.

Budem poslikal.

Pa ocito da si to vidio kod Marka pa isto tako znas da pase i suncobrani i sicevi... I naravno da treba varit,na prednjim zicevima nozice jer je razlika 5cm a iza neke sitnice.

>fala puks

@LAZO; Hvwala!!

Za prednje siceve znam, al su me zanimali zadnji, budem se cuo sa ironicom pa cemo valjda nesto rijesit..

25 25