2 2
mehanik

ubacit 1.9 u golfa 2

Recommended Posts

Ide nutra bez prepravljanja, na šaraf.

A za cjene pogledaj po oglasnicima.

Ide nutra bez prepravljanja, na šaraf.

A za cjene pogledaj po oglasnicima.

ok! hvala! a dal se dobije kaj snage s tim motorom? dal ide bolje od 1.6 td-a?

1.9TD bi trebao na šaraf pasati u Golf 2 jer je to u osnovi skoro isti motor kao 1.6TD.

ja ti trenutno odrađujem taj projekt golf 2 tj. 1.6d aut 1.9tdi in.

kolega ironic će ugrađivat pa mislim da ti je najbolje pitat njega!

pozzz i puno sreće u ostvarivanju projekta :palci

1.9 tdi ti ide u keca skoro pa na saraf , nam iz iskustva :respekt :respekt

Sto to znaci skoro pa na saraf,uostalom ajde ako ima koja dobra dusica na forumu pa da lipo objasni sto sve treba prominit da se metne npr 1.9 TDI 90ks u kecinu ??

Ja san cuja da nepase alternator od tog motora i da treba stavit veci kiler i kao da je to to!!

Znan da je u postu pitanje kako stavit taj motor u duju al nadan se da nece niko zamjerit na ovome!!

Edited by J E Ž

gle treba ti znanaj volje i nešto alata i para...

onda je potrebno i najbolje najbezbolnije naći donatora bez papira i imaš sve dijelove a limariju prodaš i još i zaradiš ak je moguće :lol2

nije ti to sam metnem motor i vozim...

motor,remenice,alternator,pumpa vode,alnaser,getriba,poluosovine,ecm,ožičenje,ventil egr-a,ventil turba,turbo,cilindar kvačila x2komada,potenciometar gasa i papučica,sajle mjenjača sa šaltačem,intercooler....i ak sjebeš jednu žicu u cijelom projektu nastaje PROBLEM,a banalna pogreška(tko radi griješi)...

a to kaj paše na šeraf hmm u pravilu nije nauka ali :rolleyes:

primjer ak ti tvoj g2 vrijedi 1300e rađe ga prodaj dodaj na to 1500-200e i uzmeš G3 tdi sa klimom i poli te ku... za preslagivanje i ostalo,a vjerujem da baš za 1000e nebudeš našao tdi-a 90ks sa svim potrebnim,dodaj na motor da trebaš kojeg god uzmeš napravit servis,zupčasti,španer,pumpa vode,ulje,filteri i kad sve zbrojiš imaš g3tdi

ALI onda nebuš frajer i neće se o tebi pisat na forumu :rolleyes:

ljepo to izgleda kad to Pero radi ali gle čovjek je LUMEN i jedan veliki :respekt prema njemu ali dok većina nas tipka po tastaturi ili kaj ja znam kaj čovjek šerafi i to radi vrhunski CAR...svaka čas i ostalima s foruma ali Petar(rally VR6) :respekt :

Guest zeto

ako ti je od pomoći,mogu ti poslikat nosače od golfa 3 TDa......

a ako ide na dizela dvojku taj motor,onda ide i na 1.6 benzinca......pa ću baš usporedit kako stoje nosači i sve probat premjerit,jer imam oba auta.....

a gle,netko kaže da taj TD motor nije baš naj,ima jednu grešku......kajla na radilici kod zupčastog remena,da u njoj leži problem,dok kod TDi motora je to drugačije rječeno,drugačije kajla stoji i na njemu nema problema,pa onda kad već i radiš nešto bolje staviti jaču mašinu,onu od 110ks,jer TD mašina ti ima 75ks.......na tebi je da odlučiš

gle treba ti znanaj volje i nešto alata i para...

onda je potrebno i najbolje najbezbolnije naći donatora bez papira i imaš sve dijelove a limariju prodaš i još i zaradiš ak je moguće :lol2

nije ti to sam metnem motor i vozim...

motor,remenice,alternator,pumpa vode,alnaser,getriba,poluosovine,ecm,ožičenje,ventil egr-a,ventil turba,turbo,cilindar kvačila x2komada,potenciometar gasa i papučica,sajle mjenjača sa šaltačem,intercooler....i ak sjebeš jednu žicu u cijelom projektu nastaje PROBLEM,a banalna pogreška(tko radi griješi)...

a to kaj paše na šeraf hmm u pravilu nije nauka ali :rolleyes:

primjer ak ti tvoj g2 vrijedi 1300e rađe ga prodaj dodaj na to 1500-200e i uzmeš G3 tdi sa klimom i poli te ku... za preslagivanje i ostalo,a vjerujem da baš za 1000e nebudeš našao tdi-a 90ks sa svim potrebnim,dodaj na motor da trebaš kojeg god uzmeš napravit servis,zupčasti,španer,pumpa vode,ulje,filteri i kad sve zbrojiš imaš g3tdi

ALI onda nebuš frajer i neće se o tebi pisat na forumu :rolleyes:

ljepo to izgleda kad to Pero radi ali gle čovjek je LUMEN i jedan veliki :respekt prema njemu ali dok većina nas tipka po tastaturi ili kaj ja znam kaj čovjek šerafi i to radi vrhunski CAR...svaka čas i ostalima s foruma ali Petar(rally VR6) :respekt :

Čuj dac, dto kaj si ti napisao koji sve dijelovi trebaju iči sa motorom, to se podrazumijeva!

A svaki (da ne kažem idiot) može kupiti onda golfa 3 tdi-a i vjerojatno če ga jeftinije izači ali to nije to jer je to serijski auto, a ako imaš trojku donatora samo prešrafaš prednji i stražnji most, malo preradiš kočioni cilindar, ak hočeš staviš i instalaciju od abs-a (ak ima abs) i imaš kočnice za tu snagu motora!

A i to da nitko osim petra rally na ovom forumu nema pojma nije istina, možda si ti jedan od njih pa tako za sve ostale misliš!

Svi mi vidimo da se petar rally najviše kuži u sve to i svaka mu čast, ali da nitko drugi o ničemu nema pojma, to ne možeš govoriti

nigdje nisam rekao da samo Petar zna radit i da samo on radi nigdje...

nego da većini to ljepo izgleda i da tipka po tastaturi dok on i OSTALI ŠERAFE(bez brige znam kaj znači bit svaki dan u garaži do 22h :palacg )

al ako tebe veseli vozit se u golfu dva rađe nego u g3 tvoja volja,drugo je kad ti zašerafiš nekakav pošteni motor a ne tdi,ako kužiš kaj hoću reći :palacg

a i donator koji dođe nije badave i nemreš ga baš dopeljat tdi-a za 1000e kompletnog,je da prodaš kasnije limariju ali otom potom :zivio

nigdje nisam rekao da samo Petar zna radit i da samo on radi nigdje...

nego da većini to ljepo izgleda i da tipka po tastaturi dok on i OSTALI ŠERAFE(bez brige znam kaj znači bit svaki dan u garaži do 22h :palacg )

al ako tebe veseli vozit se u golfu dva rađe nego u g3 tvoja volja,drugo je kad ti zašerafiš nekakav pošteni motor a ne tdi,ako kužiš kaj hoću reći :palacg

a i donator koji dođe nije badave i nemreš ga baš dopeljat tdi-a za 1000e kompletnog,je da prodaš kasnije limariju ali otom potom :zivio

Ok!

Ali za mene ti je tdi bilo koji 10 puta bolji motor nego npr 290 td u mercedesu, ak ništ drugo manje troši, jeftinija registracija i bolje ubrzanje.....

I rekao sam da takav projekt če doči skuplje nego da kupiš g3 tdi! A npr. mene bi više veselilo da se vozim sa mk2 tdi nego mk3! Naravno svatko ima svoj ukus... :zivio

gle prije e290td sam vozi g3 tdi 90ks,a i brat mi trenutno ima g4tdi 90ks tako da jako dobro znam koji manje troši,a i bome jako dobro znam koji ide bolje,a ti se prijatelju jako varaš ako misliš da ide g3 90ks bolje,a da ne pričam kak se koji auto ponaša na 160 i koliko mu tad treba gasa... :palacg

fora je imat g2 sa tdi-jem ko naprimjer kaj netko im ana forumu g1 tdi pa namaže vr6 v.... :rotfl:lol2

al i dalje stojim kod tog da rađe vozim g3 sa klimom za možda 300-400e više u odnosu na g2 tdi :palacg

gle prije e290td sam vozi g3 tdi 90ks,a i brat mi trenutno ima g4tdi 90ks tako da jako dobro znam koji manje troši,a i bome jako dobro znam koji ide bolje,a ti se prijatelju jako varaš ako misliš da ide g3 90ks bolje,a da ne pričam kak se koji auto ponaša na 160 i koliko mu tad treba gasa... :palacg

fora je imat g2 sa tdi-jem ko naprimjer kaj netko im ana forumu g1 tdi pa namaže vr6 v.... :rotfl:lol2

al i dalje stojim kod tog da rađe vozim g3 sa klimom za možda 300-400e više u odnosu na g2 tdi :palacg

Kao prvo golf i mercedes e nisu auti iste klase, a ako hočeš uspoređivati baš onda usporedi e 290 td sa npr. a6 2.5 tdi 5 cilindara 140 ks 6 brzina, možda onda shvatiš o čemu govorim, tj. da je mercedes prema a6 penzionerski zastarjeli auto sa zastarjelim motorom, unutrašnjošču, kvalitetom limarije........

A za ubrzanje sam mislio za tdi 110 ks kojeg nemaš u ničemu pa da se na glavu okreneš, a tdi-a možeš još čipirati na cca 140 ks i golf 2 bi letio sa tim motorom vjeruj mi, zato smatram da je dobar projekt i fora ubaciti tdi motor u golfa 2

I uopće ne kužim kaj radiš tu na forumu, tak bi se ja mogo učlanit u mercedes klub i non stop srati po mercedesima na forumu ali nisam takva osoba

Kao prvo golf i mercedes e nisu auti iste klase, a ako hočeš uspoređivati baš onda usporedi e 290 td sa npr. a6 2.5 tdi 5 cilindara 140 ks 6 brzina, možda onda shvatiš o čemu govorim, tj. da je mercedes prema a6 penzionerski zastarjeli auto sa zastarjelim motorom, unutrašnjošču, kvalitetom limarije........

A za ubrzanje sam mislio za tdi 110 ks kojeg nemaš u ničemu pa da se na glavu okreneš, a tdi-a možeš još čipirati na cca 140 ks i golf 2 bi letio sa tim motorom vjeruj mi, zato smatram da je dobar projekt i fora ubaciti tdi motor u golfa 2

I uopće ne kužim kaj radiš tu na forumu, tak bi se ja mogo učlanit u mercedes klub i non stop srati po mercedesima na forumu ali nisam takva osoba

U Potpunosti Se Slažem I Podržavam Taj Projekt 100% Jer Na Taj Način Za Ne Baš Tako Mnogo Para Dobiješ Raketu Na Cesti Koja Troši Oko 6-8 Litara Dizela. Samo Neka Čovjek Ubaci To U Duju Pa Da Podijeli S Nama Ostalima Iskustva. I Ja Isto Tako Kroz Godinu Dvije Imam U Planu Ostvariti Isti Projekt Dok Se Sve Potrebno Nabavi Za to.

2 diesel power a daj mi molim te reci gdje sam ja u ovoj temi spomenuo Mercedes jebeš mercedes :lol2 nigdje ga nisam usporedio E klasu sa golfom 2,bilo bi glupo i žalosno :rotfl

al već kad kažeš ajd mi reci kak je taj e290 motor zastario nasprem a6 2.5tdi bilo koji do 98 il poslje 98 točno je da nije CDI al je isto direkto ubrizgavanje kao i tdi isto je roto pumpa AJD RECI 3 RAZLIKE to kaj kažeš da je zastario(slažem se da je unutrašnjost ko iz 80etih al je kvalitetno i nikaj ne škripi i kaj je naj važnije ne LJUŠTI se auto ajme a6 iznutra nakon 200 000km AJMEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE)

pa nismo ovdje radi Mercedes-Benza nego radi FAUWEJA :palacg

slažem se da 110 s čipom ide jako jako dobro i da ne troši ništa s obzirom na gušt koji pruža :palacg

al g2 je škatula koja škripi cvili i zvoni sva rađe se vozim u g3 tdi 90ks sa klimom nego u g2 tdi 90ks :palacg

diesel power i Dac sad možete prestat sa OT. Imate PM i mobitele pa se tamo prepucavajte, izgubim volju čitat topic od tog vašeg OT. :ne

Evo stari ako te zanima to prebacivanje motora,znam covjeka koji ti to radi,kod njega je i moj auto,dat ce ti garanciju i napravit to da bude ko original.Tip-Top!!Frendu je to radio prije 2tjedna,dovezes mu auto kad on nadje dobar motor(jer ti nece htjet stavit nista drugo osim motora u super stanju),dodjes po auto za 6dana i to je to!I da ti bilo sta ode-a nece,dovezes mu auto i on ti to rijesi po svom trosku!Ako te zanima javi mi se na PM za broj!

moze pitanje?

da li mogu sta skemijati da mi sa getribe od golfa2 salje kmh na golf3?

moram kupiti onaj elektricni davac brzine sa dvojke za tu getribu i onda prebaciti zice na instalacije od golfa3 il nesto drugo, citao sam davno o tome :D

i da li mogu prebaciti kocnice sa golfa 3 skupa s glavcinom na golf 2, mislim da je godiste 85-86.... sa 4x100 239 na 5x100 280mm..

Edited by zizz

i da li mogu prebaciti kocnice sa golfa 3 skupa s glavcinom na golf 2, mislim da je godiste 85-86.... sa 4x100 239 na 5x100 280mm..

Samo komplet sa vilicama, poluosovinama, homokinetičkima, sponama, kuglama od MK3 i ovjes ti ide 5cm prema van. Ili možeš pripasat kuglu od mk3 na vilicu od duje ali ti kotač ide unazad par cm.

auuuuu :D hvala, znaci moram jos pripasavati :D

tnx pikz :)

2 diesel power a daj mi molim te reci gdje sam ja u ovoj temi spomenuo Mercedes jebeš mercedes :lol2 nigdje ga nisam usporedio E klasu sa golfom 2,bilo bi glupo i žalosno :rotfl

al već kad kažeš ajd mi reci kak je taj e290 motor zastario nasprem a6 2.5tdi bilo koji do 98 il poslje 98 točno je da nije CDI al je isto direkto ubrizgavanje kao i tdi isto je roto pumpa AJD RECI 3 RAZLIKE to kaj kažeš da je zastario(slažem se da je unutrašnjost ko iz 80etih al je kvalitetno i nikaj ne škripi i kaj je naj važnije ne LJUŠTI se auto ajme a6 iznutra nakon 200 000km AJMEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE)

pa nismo ovdje radi Mercedes-Benza nego radi FAUWEJA :palacg

slažem se da 110 s čipom ide jako jako dobro i da ne troši ništa s obzirom na gušt koji pruža :palacg

al g2 je škatula koja škripi cvili i zvoni sva rađe se vozim u g3 tdi 90ks sa klimom nego u g2 tdi 90ks :palacg

a kec je jos vec skatula koja jos vise cvili i skripi od dvojke ali zato ja svoju nebi mjenjo za 5 novih trojki tdi (nhf. Lazo) jer nijedna nemoze ici tak dobro i dati takav gust u voznji :palacg :palacg :palacg :palacg

Edited by PUNISHER

auuuuu :D hvala, znaci moram jos pripasavati :D

tnx pikz :)

Inače postoje 3 načina za prabcivanje na 5x100. Onaj gore je najskuplji, ako prebacuješ sve sa GTI/VR6. Imaju još 2 načina, ako te zanima PM.

2 2