0
dado3101

Trokira pali se lampica od katalizatora

Recommended Posts

Ovako bio sam na snijegu dva dana i da krenem doma puska,upalim auto trokira blica lampa od katalizatora i svjetli poslije 30 sek,auto kao da radi na tri cilindra,trese se i trokce,iza smrdi bezin,pali na zub svaki put temp. je ok nece preko 90......ugl, sad je doma slepao me frend na prikolici,pond. ce majstoru,sta bi moglo bit,zvao sam servis svjecica i sl...

auto je polo 9n3 2006. god. bezin 1,4 55kw.

hvala

Edited by dado3101

Moguće da je do bobine (svaka svječica ima svoju bobinu) Majstor ce znat kako otkrit kvar,naravno ako zna sto radi :)

evo jutros stvar rijesena,na komp. baci gresku na bobini od 4 cilindra,odem kupim novu 340 KN :huh::o :o (bar je orgigi VWI) i stavimo radi sve 5,....100kn ruke

i nakon 440kn sve 5 :drot

Edited by dado3101

Malo OT, ali kaj postoji lampica za katalizator?

ovo mi je treci polo imao sam 6n,6n2 i sad ovo gzadnjeg 9n3 okan,ugl na njemu kad su plinovi losi i sl blica tj. ukazuje na kvar,senzor,sonda,svjecka i sl....ugl ovaj 6n2 je imo i sad i ovaj

Gori chek engine i ulaskom u greske dobije se da je prekid izgaranja na svitku paljenja 1-4 te da je lamda bla bla prebogata smjesa itd itd.. Dakle vise gresaka se isčita a onaj tko radi s tim ide naravno prvo s tom bobinom pa dalje,kabeli,svječice,injektori.....

100kn ruke.... S diagnostikom nadam se :)

"Dakle alkar Šime u sridu" :)

Edited by AUTOFREAK

Jel se to zna desavat kod auta sa plinom, da se pali check engine upravo zbog lamba sonde itd... ?

Chek se pali zbog svake gluposti oko motorne elektronike a bas ako je plin tranu i odmah labda registrira krivu smjesu i eto lamice svjetli i svijetli :) (ako je plinski komp krivo mapiran eto vraga )

je kopco ga je na komp. da vidi sta nevalja,a 100kn aj moze proc,al bobina je skupa van je 25,30 eura ,kod nas 340 kn :angry:

Edited by dado3101

Nije ti puno uzeo ako je bio na dijagnostici, jer bar kod nas jedan naplacuje samo dijagnostiku (citanje greske) 150 kn, pa onda idemo dalje...

ima i kod nas takvih po 300kn uzimaju da ga skopcaju i ocitaju greske mislim,a nije neka mudrost bobinu izmjenit za 10min je skino i stavio drugu..

0