5 5
Guest Duma

Slike: Rallye Golf

Recommended Posts

kak nebi isel petak vu golfa,i te kak ide. :fakjea evo sad jedan moj bivsi prijatel reiser pokraj velke gorice stavlja u golfa jedinicu petaka. kolko sam cul vec ga je del i da to klapa samo trba usavrsit. :respekt taj rallye kaj spominjete osobno ga znam mislim auto,bil je na strett race 402 u varazdinu prije nekih 3 do 4 godine mozda i vise i bil je nutra 2.2 turbo sad koje je vrijeme postizal neznam nemojte me pitat. taj golf se prodaval i ja sam coveka kontaktiral za neku zamjenu to sam mu predlozil. mislim da je govoril da je najveci problem bil getriba i da cu predelavali iz 3 getribe jednu. nakraju kolko sam cul da je bilo problema sa motorom i getribom pa se vlasnik odlucil sve to preseliti na 1.8 16v motor i getribu. :rolleyes: he,he,he neki dijelovi su zavrsili kod mene,dvoslojni interculer.crijeva,itd i ubacen je 1.6 dizel obicni jer novom vlasniku je to dosta trosilo. u 2.2 turbo se nisam vozil al sam ga videl a kad je nastao 1.8 16v onda sam se diro ko suvozac. :fakjea auto je nule bio slagan.mjere za bokove i stranice su se uzimale od onog bijelog rallya iz novog marofa koji je na tako davno bio ovdje predstavljan i lakiran u bijelo izvana.armatura je bila od trojke,peugot s16 kozni sicevi,kocnice od audija,itd. slike negdje imam,potrazit cu al kvaliteta losa slikano sa samsungom e 700 u ono vrijeme pila.

TheCar said:
što se tiće ovog golfa njegov završetak znam

34sqwpv.jpg

21jazhx.jpg

Njega sam vidio par puta u ivanicu i klostru,mislio sam da je original rallye stvarno je dobro kopiran.Stata sto je tako zavrsio... :(

stvarno šteta za golfa!!jako dobra kopija i tak završi!!

dečko sad vozi peugot 205 gti!!

budu neke slike valjda od golfa kak se radilo i sve!!!

moram ga na fejsiču malo uhvatit za slike i ti anjcelj isto!

jel može još slika dok je razbijeni ova kopija bivši vlasnik oče videt tj buraz njegov!

TheCar said:
što se tiće ovog golfa njegov završetak znam

34sqwpv.jpg

21jazhx.jpg

zato Dalibor nezuri sa corradom da se nebi ovo desilo :lol2 :lol2 :lol2

Rallye VR6 said:
Ne znam ako su kovani, ali su popularn kod prerade 16V u turbo jer smanjuju kompresiju. Stavljaju se skupa sa klipnjačama , promjer klipa 81mm, znači idu u svaki 1.8 blok. Idealan blok za to je 1H od rallye golfa jer jedino on ima promjer 80.5 mm pa se izbuši na 81 i imaš nove cilindre...

Ja sam pitao ovdje za 2.2 turbo jer su napisali da je to bilo u ovome golfu gore, 2.2 turbo je petak , ne stane samo tako u koš od golfa i uz to , ne paše na niti jedan mjenjač od golfa

ide na mjenjac od t-4 2.4d i 2.5d,td...

u t-4 polozaj motora je isti ko u golfa, a zvono pase na petaka. jedini logican nacin da se u gofa ubaci petak (vec uradjeno i provjereno radi)

evo dečki jedan info krakovi šasije su rezani 7 cm sa svake strane za 2.2 turbo!!!

beduin said:
ide na mjenjac od t-4 2.4d i 2.5d,td...

u t-4 polozaj motora je isti ko u golfa, a zvono pase na petaka. jedini logican nacin da se u gofa ubaci petak (vec uradjeno i provjereno radi)

Baš zato sam ja i napisao da ne ide na niti jedan golfov mjenjač.

Nisam bio siguran za mjenjač od kombija.

Bila je neka serija T4 kombija sa S2 motorima, ali nikako opet to naći na netu pa nisam znao za mjenjač

:(

53374838.jpg

dscn0575v.jpg

Edited by Car GTI

Rallye VR6 said:
Dijelovi iz tog golfa su završili na jdnim Corradu 1.8T syncro :)

Ukratko na koji način radi mehanički 4X4 iz rallya?

i ako možeš malo pojasniti s valjcima na tehničkom da mogu sjebat pogon?

Marinko said:
jel može još slika dok je razbijeni ova kopija bivši vlasnik oče videt tj buraz njegov!

21jazhx.jpg

34sqwpv.jpg

20fzxps.jpg

14e2xqg.jpg

24zzrdd.jpg

1zlry2h.jpg

Rudy said:
Ukratko na koji način radi mehanički 4X4 iz rallya?

i ako možeš malo pojasniti s valjcima na tehničkom da mogu sjebat pogon?

Čim prednji kotači prokližu, visko spojka (onaj valjak na zadnjem diff.-u) ukopčava pogon.

Ako ga stavite na valjke, sakupljat češ spojku po stanici za tehnički, ne bi bio prvi kojem su zdrobili pogon...

a ima li nacina da se auto stavi na valjke,koja je procedura?ja sam ove godine osiguranje mjenjao radi toga.

Po meni je jednostavnije skinuti zadnji dio kardana nego se natezati sa ovima na tehničkom.

Mislim da je jedini način da se auto okrene u rikverc na valjke jer pogon nije ukopčan ako ručica mjenjača nije u rikvercu , a kačilo je stisnuto.

Pero otkud čupaš dijelove za rallye,jel se može još šta nabaviti za njih?

Rallye VR6 said:
Po meni je jednostavnije skinuti zadnji dio kardana nego se natezati sa ovima na tehničkom.

Mislim da je jedini način da se auto okrene u rikverc na valjke jer pogon nije ukopčan ako ručica mjenjača nije u rikvercu , a kačilo je stisnuto.

eto i mene brine, znaci valjci se moraju proci a prakticki ne smije na valjke, ma najmanji problem odvojiti zadnji kardan nego da se rasuje sve

Ja kad sam bio ove godine na tehnickom,rekao mu da pripazi jer je syncro,covjek kaze nema problema i idemo dalje bez valjaka :palacg

Porsche 993 turbo NE SMIJE na valjke, jasno piše u uputstvima.

Kontrolori na tehničkom se neće usuditi taj auto staviti na valjke, ali kada dodje golf 2 , onda će ti reći da šta pametuješ...

2 Rudy: nisam dugo ništa nalazio. Šta ti treba?

Jedan tvornica stanje

chaneysrallye01.jpg

chaneysrallye02.jpg

chaneysrallye03.jpg

chaneysrallye04.jpg

chaneysrallye05.jpg

chaneysrallye06.jpg

chaneysrallye07.jpg

chaneysrallye08.jpg

5 5