0
dado3101

lagano trese volan kad kocim

Recommended Posts

ugl kad vozim malo brze iznad 90 osjeti se bas,malo mi volan vuce u stranu ful malo,jel mozda do spura?,disk je oke jedino ima sa strane zarez onaj,plocice oke,iza su pakne neznam kakvo stanje,gume su uredu napumpane jednako..mislio sam se prvo na balans auto vozit

ugl auto ima 45,000kn

hvala

pozzz

Edited by dado3101

ugl kad vozim malo brze iznad 90 osjeti se bas,malo mi volan vuce u stranu ful malo,jel mozda do spura?,disk je oke jedino ima sa strane zarez onaj,plocice oke,iza su pakne neznam kakvo stanje,gume su uredu napumpane jednako..mislio sam se prvo na balans auto vozit

ugl auto ima 45,000kn

hvala

pozzz

diskovi

Nema veze sto nisu potroseni. Moze biti da si par puta malo jace zakocio pa su se pregrijali.

Guest ICQ

na autu koji ima 45000km mislis tokarit diskove???????? :huh:

ma daj, pa kupi si nove diskove nisu bas tak skupi

prijatelju sam na mazdu premacy stavil nove ate diskove i pločice, i prilikom kočenja se auto htel strgat, tak da smo nove diskove morali tokarit

pogledaj selen blokove.. to im je mana i zna trest kad kočis. Ubaci u prvu i lagano kreni i ubaci u ler i samo agano koci pa pusti brenzu.. Ako nesto lupne kad lagano kocis onda je luft u selenima....

Iako je najbolje podisat auto na dizalicu i vidit stanje selen blokova...

Ništa čudno za tu kilometražu :(

pogledaj selen blokove.. to im je mana i zna trest kad kočis. Ubaci u prvu i lagano kreni i ubaci u ler i samo agano koci pa pusti brenzu.. Ako nesto lupne kad lagano kocis onda je luft u selenima....

vidi se ko dane provodi pod vw-ovima.

evo covjek mi uzeo rjec iz usta :palacg

ispravka netočng navoda :)

"evo covjek mi uzeo slova iz tipkovnice" :D

ovo cu sutra probat,pa ti javim,ma zena ga je prije mene vozila nemam sta vise pricat.sve sam sredio na autu jos ovo pa da budem miran neko vrijeme,ja osobno tipam na spur i diskove,,ti selen blokovi koliko bi me to doslo sredit ako je to...jel ima veze to sto na disku ima na kraju kao rub koji viri??nema ga puno al osjeti se kad prodem rukom

hvala :respekt

Edited by dado3101

evo sad sam bio na vw polo9N.de forumu,ugl ima dosta njih sa slicnim prob na polo do 50,000 km ugl su svi mjenjali diskove ili ih tokarili jel su krivi bili od naglog kocenja ili sl..,i sve 5 nakon..hm :huh:

rub nem aveze.. naravno ako je mal...

Selen blok komad 80kuna + - al pazi imas 2 verzije. Ista cjena su oba al ugradnja nije jednostavna za jednog.

Dakle imas ajmo rec soft i hard verziju :)

Soft ide u obične poliće a hard ide na npr. Fabiju RS, Ibizu FR... :)

Ako uzimas ove tvrđe oni su ti dosta bolji i trajniji i ovjes je dosta kruci pa bi bilo za očekivat da nesto bolje i leži na cesti al njihova ugradnja je nesto skuplja i dugotrajnija (skidaju se djelovi mosta i to se uprešava na presu9 dok ove obične uprešaš na licu mjesta samo se skine lafeta...

Viđu this :)

Stari raspadnuti selen blok

14e01ns.jpg

v8lsv8.jpg

Treba pazit kako se ugrađuje te naravno neide bas na svaku poziciju tako da na sebi ima oznaku koja se mora poklopit s oznakom na mostu...

Vazelin :)

2a7wj6w.jpg

Novi selen blok (obični)

2r4pdtl.jpg

"Uprešavanje" radavcigerom il kako god to nazivate... može početi

2whlcm1.jpg

Selen tranu do kraja

fcvb6f.jpg

50 kuna po fotki naravno. Info o Uplati na račun naravno na PP :)

haha car si :lol::D :D,a sumnjam da je do selena evo naveliko citam na ovom njemackom forumu da je do diskova,samo me sad muci dal da tokarim ili kupim nove jel velika razlika u cijeni,i dali trebam i plocice nove stavit uz disk/il ti ga tokaren disk?!

Ovak. Moze bit i do njih al i nemora. Dakle prvo provjeri selen blokove jer je ajmo rec lakse to otkrit pa ako nije do nih idi onda na disk ploče. Nek na tokarskom stroju vide dal je kriv a sa to o tokarenju sam cuo dosta dojmova.

Rub mozes odtokarit a kad se odtokari kočiona površina onda kazu da se taj materijal onda oslabi pa se brze trosi (neznam al eto svasta je moguce) druga je da je povrsina hrapavija pa prije "pojede" pločice dok se kočenjem nezagladi ta povrsina.

Znam da mnogi pređu i troduplo od tvoje km i nemaju problema s diskom (da trese)

Dakle idi korak po korak.... znas kako kazu 100ljudi 100čudi... 100žena 200sisa :)

Za pločice se preporučava da se stave novi jer su se stari prilagodili potrosenoj ploči (neravnomjerno istošene pločice) Al ako je to nevidljivo i pločice su podjednako istoršene po cjloj površini onda mozda bolj stavit te stare pločice na tokaren disk a nove na novi disk....

Vidit cemo iskstva ostalih forumasa.... samo budi strpljiv....

"Ako je preša umrijet,nije zakopat" ;)

Edited by AUTOFREAK

a na nick ti je dobar bas si car ha ha,ne kazem ti sutra cu to probat da vidim jel selen.,sad mi je ledeno a i polo je u garazi bit ce mu zima vani :blush: :blush: ,a bio sam na ebayu komplet diskova i plocica je nekih 40-50 eura nije ni kod nas preko 500kn nadam se

Edited by dado3101

500kuna heh pisat ces ti nama opet vidim ja.... :)

Kloni se jeftinjaka.... Orginal je orginal il neki poznatiji (kvalitetniji) zamjenski.

Ja sam mijenjao i krajnike i selene ! Kod manjih brzina se najviše primjetilo,jako je treslo i lupalo.

Brembo diskovi,TRW pločice,nije original ali nije ni no-name marka,treslo od prvog dana.

Već sam posumnjao da nisam dobro očistio glavčinu pa nisu dobro legli kad zove pajdo kod kojeg sam ih uzeo.

Kaže vračaj nazad,svi koji su uzeli me zovu da nije u redu,nakon godinu dana ista stvar kod prijatelja na Passatu karavanu a

sva 4 diska je mjenjao.To što je novo ili malo prešlo ništ ne znači,danas se i original i "njemački" zamjenski prave u turskoj ili bog te pita gdje!

ako si skido felge,moze ti se uvuc prljavstina izmedju diska i glavcine/diska i felge,moj savjet,skini felge,diskove,ocisti povrsine kupi ate-ovu mast za kocnice(30tak kn)i namazi jako tanko,najprije da je to,a ako budes mjenjo diskove/plocice,ne trebas pucat na neke hi-tec marke,ate il textar su tu orginalni i zamjenski djelovi na dosta vw vozila,tako da neces imat problema s njima...ja ih imam od kad znam da je kocnica ono u sredini,i jako sam zadovoljan sada kad vozim...

Imao isti problem na golfu mk2 i ispostavilo se da su seleni ispucali,prvo selene provjeri onda diskove.

Ja sam isto mislio da su mi diskovi popigani ali nakon kaj smo skinuli selene i promjenili ih sad je super ne trese vise..

a vidit cu mislim da je disk kod mene jel po gradu do 80,90 sve ok,tek na auto putu osjetim,iznad 100km,..a vidit cu neke zamjenske diskove,a neznam bil mjenjo i plocice ako nisu jos potresene imaju mesa i to dobro

Ako trese samo dok kocis nevaljaju diskovi

ako ih budes mjenjao mjenjaj i plocice obavezno

0