Roki 0 Posted January 5, 2009 (edited) Pozdrav,evo check se opet upalio pred 2 tjedna i s obzirom da je plin u autu ja otišao svom plinarcu da mi naštima smjesu.Auto je polo 6n2 1.4 16v 74kw.Međutim njemu komp očitao grešku ne u smjesi već da lambda sonda broj 2 nije ispravna(ova kraj katalizatora) te kaže pravac vw servis.Raspitao se o cijeni original lamda sonde2 i dođe 1300kn.u Meni auto nije pokazivo nikakve znakove problema s lambdom(nema nemirnog rada) pa sam zanemario tu grešku jer je auto normalno radio i na benzinu i na plinu.Sad mi je auto počeo nemirno radit prilikom prvog paljenja,ne prima gas nikako dok je hladan.Klapna je čista,filter zraka ok,svjećice ok,kablovi ok.Raspitao sam se o toj lambdi broj 2 i to bi trebala biti dijagnostička sonda-po mom shvaćanju ona koja kontrolira stanje katalizatora prema stanju ispušnih plinova a ne utječe na smjesu ili????Pa samo neka mi netko potvrdi točnost. Jer ako je ona otišla ne bi mi motor trebao zbog nje nemirno raditi jer imam još ovu prvu i glavnu lambda sondu na ispušnoj grani koja bi trebala određivati smjesu.Jesam li u pravu? Sad se samo mislim da mi nije crkla i ova prednja jer inače ode 3soma začas..Inače auto kad prebaci na plin radi normalno bez ikakvih problema a kad ga prebacim na benzin kad je zagrijan isto radi normalno.Muči me jedino ovo razdoblje zagrijavanja koje sad po ovim temperaturama traje 5 min. Pa molim pomoć upućenih... Edited January 5, 2009 by Roki Share this post Link to post Share on other sites
sava 0 Posted January 5, 2009 to ti i meni gori kad se pogorsa vrijeme... evo vec mi mjesec i nesto sitno gori... prestat ce goriti nakon nekog vremena Share this post Link to post Share on other sites
Petar 001 0 Posted January 5, 2009 a nemoras orginal imas bosch u autodijelovima po 700 kn a zamjenske koje bas ne preporucam po nekih 400kn Share this post Link to post Share on other sites
dado3101 0 Posted January 5, 2009 hm,na mon 6n2 1,4 se palilo kad bi ga peglo 4,5000 po gradu pa bi gorilo i izgasi se,a ako ti bude do sonde vidi polovnu naci nebi trebo biti problem Share this post Link to post Share on other sites
Roki 0 Posted January 5, 2009 Nije problem u tome što gori-to me baš ne dira.Problem je što ne radi mirno kad ga upališ hladnog,ne prima gas odnosno on varira te nije u voznom stanju prvih 5 min poslije sve ok.Problem je da li kupiti novu sondu pa se zaje... i ništa ne napravit.A i pitanje je koja sonda ovo uzrokuje,prva ili druga unatoč očitanju na kompu da je broj 2? Share this post Link to post Share on other sites
dado3101 0 Posted January 5, 2009 ako izbaci gresku na drugoj sta nije jasno,da ih probas zajmenit da vidis oce druga onda radit,pa ces znat koja nevalja,najbolje kupi polovnu tu drugu i stavi Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted January 5, 2009 nisu iste lambde niti su jack-ovi isti (bar je takvo pravilo) Share this post Link to post Share on other sites
Petar 001 0 Posted January 6, 2009 A ovaj tvoj mehanicar nezna vidjet kak sonda radi ? ljepo da pogleda ! !? Share this post Link to post Share on other sites
Roki 0 Posted January 6, 2009 Mog mehaničara nemam,bar ne u zg a ja sam je skinuo(ovu drugu) malo je očistio i vratio nazad ali nema sreće.Ma mene zanima jel netko zna da li je ova druga lambda takozvana dijagnostička???Ako je samim tim ova greška što je izbacuje na dijagnostici se ne bi trebala manifestirat kao nemiran rad motora.Može i neki pm za majstora u zg.... Share this post Link to post Share on other sites
Roki 0 Posted January 16, 2009 (edited) Mali update: Bio ponovno plinarcu-on kaže da je plin u redu da sumnja na neki od senzora temperature koji ne radi dobro.Išao majstoru mehaničaru,na dijagnostici ništa ne pokazuje.Senzor temperature kupio originalan i promijenio i ništa ne pomaže.AUTO HLADAN TROKIRA 1-2 MINUTE TJ. RADI NA 3 CILINDRA!!!Mehaničar kaže da je do plina i da se probam voziti na benzin tjedan dana.On sumnja da su dizne začepljene i kaže mi da kad je auto hladan onda treba najfiniju maglicu a to ne dobiva.Meni je to čudno jer auto topao radi kao sat i na benzin i na plin.Na benzin sam ga danas provozio poprilično i auto ide savršeno.Neznam ni sam što je ali ja sumnjam na neku vlagu na kablovima ili slično jer auto trokira samo kad je potpuno hladan.Ovaj senzor temperature koji sam mijenjao je zeleni i ima 4 pina.Kad sam skinuo jack s njega pala je kazaljka temperature na tabli na 0.MENE ZANIMA DA LI JE TAJ SENZOR I ZA TABLU I ZA KOMPJUTER(za podatkekoje on dobiva)?Ako netko zna da ima drugi senzor za komjuter za temperatut nek mi kaže jer ga ja nemogu naći!Da li možda čok ne radi dobro??Ima netko ideju?? Edited January 16, 2009 by Roki Share this post Link to post Share on other sites
dado3101 0 Posted January 17, 2009 (edited) jesi vidio bobinu-e,moze biti uzrok trokiranja i rada na 3 cilidra Edited January 17, 2009 by dado3101 Share this post Link to post Share on other sites
FX75 0 Posted January 17, 2009 Taj senzor daje podatke kompjuteru i tabli. Bitno je da je prsten iste boje kao i skinuti orginalani, a za vrstu/boju prstena se da provjeriti pomoću broja šasije kod ovlaštenog servisera (ETKA). Share this post Link to post Share on other sites
Roki 0 Posted January 17, 2009 (edited) Taj senzor daje podatke kompjuteru i tabli. Bitno je da je prsten iste boje kao i skinuti orginalani, a za vrstu/boju prstena se da provjeriti pomoću broja šasije kod ovlaštenog servisera (ETKA). Hvala na odgovoru,da kod mene je to zeleni senzor i nije on.Morat ću ga ostavit preko noći kod majstora da ga spoji na kompjuter hladnog.Najgore od svega to gubljenje vremena-već 5 dana po majstorima a ništa nisam riješio. Bobina možda je a i ne mora biti... Pozz Edited January 17, 2009 by Roki Share this post Link to post Share on other sites
dado3101 0 Posted January 17, 2009 nekuzim a vidi bobine provjeris za pola sata i manje,tako da toga rijesis ako nije Share this post Link to post Share on other sites
Roki 0 Posted February 6, 2009 (edited) Update situacije: Spojen na vag-com i izbacuje slijedeće greške: VAG-COM Version: Release 704.1 Address 01: Engine Control Module Part Number: 036 906 034 M Component and/or Version: MARELLI 4LV 3510 Software Coding: 00021 Work Shop Code: WSC 03020 4 Faults Found: 17559 - Long Term Fuel Trim Additive Air; Bank 1; Range 1: System too Lean P1151 - 35-00 - - 17604 - Oxygen (Lambda) Sensor Heater Circuit: B1 S1: Electrical Malfunction P1196 - 35-10 - - - Intermittent 17598 - Linear O2 Sensor; Reference Voltage: Implausible P1190 - 35-10 - - - Intermittent 17586 - Linear O2 Sensor; Pump Current: Open Circuit P1178 - 35-10 - - - Intermittent Readiness: 0000 0000 Provjeren napon sondi na vag-comu pa je situacija slijedeća: Sonda radi u rasponu od 0,1-1,8v što bi trebalo značit da ona ne radi dobro a neka mi netko kaže jesam li u pravu???Trebala bi radit do 1v ili? Gledajući dijagram rada obje sonde vidi se da nema amplituda u radu odnosno one rade malo -većinom je to crta nema velikih skokova.Je li ovo sve skupa miriše na crknute sonde ili ne? Help.. Edited February 6, 2009 by Roki Share this post Link to post Share on other sites
Petar 001 0 Posted February 6, 2009 Ja sam ti reko moje, mišljenje znas ! i samo moja napomena Lamda na leru radi izmedu 0,3-0.4 pod gasom kao da bolje radi ali su vrijednosti jako cudne skacu do 1,8V i preko a na ler gasu kao sto je reko nema oscilacija skoro pa ravna _________________ Share this post Link to post Share on other sites
Roki 0 Posted February 18, 2009 Jel netko ima još kakvu ideju ili da ciljam na lambdu? Share this post Link to post Share on other sites
Roki 0 Posted June 22, 2009 (edited) Promijenjena prednja lambda i woila-nema više check lampice a bome ni trzanja ujutro... Usput riješen problem i lošeg šaltanja-ipak nije getriba a ni sajlice a ni ručka mjenjača.Kuplung set novi promijenjen i mali se šalta mrak.Najbolje od svega što se lamela nije ni potrošila već je puknuo ležaj druklagera(onaj oblika šešira-vrh mu se odlomio) i otuda su nastali svi problemi)... Edited June 22, 2009 by Roki Share this post Link to post Share on other sites
Petar 001 0 Posted June 22, 2009 Promijenjena prednja lambda i woila-nema više check lampice a bome ni trzanja ujutro... Usput riješen problem i lošeg šaltanja-ipak nije getriba a ni sajlice a ni ručka mjenjača.Kuplung set novi promijenjen i mali se šalta mrak.Najbolje od svega što se lamela nije ni potrošila već je puknuo ležaj druklagera(onaj oblika šešira-vrh mu se odlomio) i otuda su nastali svi problemi)... aha :bravo jesam ti reko ! dužan si klopu ! Share this post Link to post Share on other sites
Roki 0 Posted June 23, 2009 aha :bravo jesam ti reko ! dužan si klopu ! Je-sad sam 3soma lakši ali bar je to sad u redu...Sad još riješit amortizere i gume.... Share this post Link to post Share on other sites
Roki 0 Posted June 24, 2009 (edited) ma sta 3 soma ? ? Ntk sonda(jer takva je bila originalna),kuplung set sachs,ležaj druklagera i nešto sitnih dijelova+majstor... Edited June 24, 2009 by Roki Share this post Link to post Share on other sites