Jandro 0 Posted January 6, 2009 ovako, imam u planu si upiknut u skorije vrijeme jednog 2.5tdi-a neznam dali passat, a4 ili a6 ovisno sta naleti za do 10000€ 150ks oni e sad me malo zanima o toj masini 1.potrošnja 2. servisi i to (izmjena zupčastog, boljke itd itd) 3. koliko km može napravit ta masina bez generalke bolje sva 4 ili samo prednji? automatic ili manualac kak ide u odnosu na pd tdi-a 130 i tak na sta bi trebalo obratit paznju prilikom kupovine ono par savjeta kak sam provjerit dali je masina ok (nedimi na mjerac ulja, nedimi iza plavo, ne klopoce .... ) eto, raspisite se malo iskustva vasa i tak neznam, zapeo sam za tog 2.5 tdi jel mi je to tiha patnja već duugo vremena, jednostavno se sledim na taj zvuk znam da je registracija i to skupo, al jebat ga svaki mjesec na stranu malo i to je to, a nekak se bumo snasli na 3500kn placu neradim previse km, vecinom kuca posao, malo krug po gradu i tak skoknut do 100km dalje u jednom smjeru mada to nema nikakve veze quatro bi bio pozeljan jel neki dan idem s passatom u malo veći brijeg i vrte kotaci, esp ludi i nisam mogao izac ,a uz mene proleti a6 kao da stojim i ide ko metak, i onda upadne u oko quattro, ali bas nisam cuo neke hvale za taj pogon ak ima 300+tkm, a iskreno sumnjam da se moze nac takak auto da ima ispod 300tkm stvarne svi oni na satu imaju manje od 160, al ajd, nekad je to bio jaaaaako skup auto i nije ga kupovo netko ko neradi pun k km Share this post Link to post Share on other sites
Jandro 0 Posted January 6, 2009 za oko mi je ovaj zapeo, sam mi malo cudno kak tak malo novaca 2001. god i prvi vlasnik http://www.auti.hr/automobili/showAdvert331302.html Share this post Link to post Share on other sites
Veki-os 3 Posted January 6, 2009 Ne znam odgovore na večinu pitanja ali znam da dok sam radio u Remixu dosta je bilo tih 2.5TDI,dosta su se kvarili,i upamtio sam da je Bosch pumpa za njega 17 000 kn a i svi ostali djelovi su dosta skupi. I misliš naravno na ovaj V6,pretpostavljam po cijeni? Onaj redni petak je druga priča Share this post Link to post Share on other sites
drake 0 Posted January 6, 2009 Frend je ima A6 2.5 TDI 150ks quattro i samo cu ti rec da se spasija otkad je proda to auto, pa to je bilo preskupo za odrzavat, non stop se nesto kvarilo, getriba riknila, ma sto stvari, a djelovi po zlato... I jedva ga je proda jer ljudi ne kupuje takva auta, previse para a premalo muzike... Vozija sam se u vise tih 2.5 tdi i to auto uopce ne ide, nemoj da te zavara sta je sestak ali bolje ide 1.9 tdi 130ks cetvorka nego taj 2.5 tdi quatroo ili 4motion od 150ks a trosi puno vise... Evo ovo su moji dojmovi o tome motoru, mozda netko drugi ima pozitivnija iskustva... Uglavnom nebi ti to preporucija, radije trazi neki passat ili audi sa 1.9 tdi 130ks motorom! Share this post Link to post Share on other sites
darac mk1 0 Posted January 6, 2009 uzasno skupo odrzavanje... Share this post Link to post Share on other sites
smoki 0 Posted January 6, 2009 Definitivno preskup za održavanje, bratićev kum ima A6 2.5TDI-a i kaže da mu svakih mjesec-dva nešto odlazi ali da dijelovi nisu skupi, tako kaže on koji ima 20kkn plaću.. @drake - on već vozi PD-a 130ks Share this post Link to post Share on other sites
tihca 0 Posted January 6, 2009 (edited) moj frend je imao audi 100 2.5 tdi,onu zadnju liniju i znam da nije bio zadovoljan ni s potrošnjom ni s cijenom dijelova ...1.9 TDI PD malo jači,meni najbolji izbor,a i sam ga voziš,pazi da se ne razočaraš Edited January 6, 2009 by tihca Share this post Link to post Share on other sites
mrki 0 Posted January 6, 2009 Skupo za održavanje...sve su ti rekli već,osim toga iako je pogon na "sva" 4 ti je nebo-zemlja razlika između Audi-a i VW. Audi quattro=Torsenov diferencijal a VW 4 motion=haldex spojka,po meni opčenito nepotrebno za naše krajeve. 1.9 PD TDI na prednji pogon majka,susjed ga ima,chipan kod OCT-a i predivno ide. Share this post Link to post Share on other sites
Jandro 0 Posted January 6, 2009 (edited) malo sam i citao po netu i nista, nitko nehvali te 2.5 tdi-e al sad, posto sam zapeo za a6-icu trazio bi si onog 1.9tdi 110ks malo mi se slab cini motor za taj auto, al chip gore i trebalo bi bit bolje, 140+ks, valjd ce ic ko pd 130ks e sad, kakve su te masine? to isto ko i u trojci? afn? kolko to trosi u takvoj grdosiji? o tima 110ks masinama u a6-ici sam cuo samo hvale da je nepoderiva?!?! ak se pak nebi nasla a6-ica onda a4 s istom tom masinom, al bi trazio pak quattro jel bi bas htio sva 4, samo jel ima kakvih sranja s tim pogonom?? ak ne ni taj a4 onda passat neki tdi pd 115ks ili 110 s bosch pumpom, isto bi bilo dobro ak bi se 4motion mogao nac neki vag mora bit cak i mozda skoda superb ak bi se mogla kakva nac za te neke novce do 10t€ kupio sam fakin opela nedavno, e to je sranje kakvog nema xxxx mu pas mater i odem tam na opelov forum i danonocno vodim rat s njima oni mene ubjeduju da je ta vectra 2.0 dti 2001 god u svim pogledima bolja od pd tdi-a 04. god em vozne osobine, masina, izgled, unutrasnjost koja su to saka imbecila ti opelasi, to je strasno oni imaju opela, opeli su najbolji najvise volim one izjave rađe se u starom kađi vozim nego u gnoju 00. godište katastrofa Edited January 6, 2009 by Jandro Share this post Link to post Share on other sites
ramljak 0 Posted January 6, 2009 (edited) stedi jos malo,kupi 2.7tdi,180ks,jeben je...i puno je bolji od 2.5...tetak je vozio 2.5 u passatu,i bio je prezadovoljan,stvar je u tome sto je motor/djelovi osjetljivi na sumpor u gorivu,i losa ulja(vise od ostalih motora)pa se trose klackalice/bregasta,jer ventili blokitraju...a bospumpa strada zbog suhog goriva,zapravo zbog previse petroleja u gorivu,a i dosta je nekvalitetna jer je lucass radi...on je preso gotovo 300tkm,a kupio je nov auto.najvaznije je kvalitetno ulje i gorivo,a posto kupujes polovan auto,nebi ti savjetovo da ga uzmas...radje neki 1.9,il 2.0 tdi,i o.c.t.,izaci ce te jeftinije,a bit ce puno bolji...onda samo malo ulja i kocnica,nekad kais,i Edited January 6, 2009 by ramljak Share this post Link to post Share on other sites