1 1
mehanik

nekoliko pitanja u vezi dvojke!

Recommended Posts

ovo je u biti jednostavno pitanje koje moze imat hrpu odgovora koje mozda i sam znam, ali mozda netko medu vama ima neki lijek za to!!!

to bi me veselilo! osim da je to : RADI GENERALKU!!!

imam golfa dvojku 1.6d i ujutro mi jednostavno malo teze pali, ali to nije sve :lol: jednostavno se trese ko 1001 vrag oko 1 minute i onda radi dalje normala, nosaci motora su novi! remen je novi, ne trosi ulje!

koji mu je onda bog?

--jos nekaj ona rucica tzv čok uopće ne daje znakove života! al svejedno mislim da ne bi trebao zbog toga drmat!

--e da i jel mogu ikak podmazat onaj prokleti ventilator a da ne raskopam cijelu armaturu?

hvala!!! :vozi

Ako je dizel onda mora trest B)

Tako je i na mojima 1.6 D i 1.6 TD bilo kad je vani -20 - prvih minutu-dvije tresu ko vragovi, a poslje se skuliraju čim se zagriju. Sipao sam onaj Ceramic Power Liquid i mogu ti reći da se osjetila razlika u paljenju - nije više toliko tresao kao prije.

A što se tiče ventilatora - ne moraš skidat cijelu armaturu, samo onu ladicu kod suvozačevih nogu, to ti je 4 šarafa - iza u desnom čošku ti je taj ventilator koji se lako skida pa vidi zašto cvili :palacg

i meni ventilator cijuče :respekt

a ovo za tresnju...hahah meni radi ujutro na 600 okrt, daš mačice gasa i stoj minuticu i tako da ti je ta tresnja uredu...

filter goriva,grijači,akumulator dobar i jak.možda anlaser pogledat.to disel mora imat dobro za zimu.

onaj "čok" provjeri sajlu to bi u pravilu trebalo funkcijonirat.

trešnja dok se malo zagrije je normalna lagano nogu na gas

ventilator van i operi prašinu sa njega u pon sam vadil na svom a star 4g.i bil pun prašine opral vrati sad ga ne čujem ni malo.

Guest bded

@Hunter

nadodao bih dobre (ispravne ) dize i bosch pumpa

čok na mojoj dvojci, a vjerujem i na večini, nije da onakav da digne okretaje več mijenja kut paljenja - kad ga potegneš motor bi trebao promijeniti zvuk na malo grublj, ja sam svoj malo preuredio taka da kad se potegne, osim što mijenja kut paljenja, podigne i okretaje.

Ventilator se jednostavno vadi tako da kod suvozačevih nogu s desne strane gore, ispod pretinca desno, skineš tapicirung (drži ga jedan čep), tamo možeš napipati kutiju ventilatora, otpojiš jedan jack i onda ga zarotiraš malo u jednu stranu(lijevo ili desno..neznam sad) i onda se izvadi van.

aku je nov, grijaci isto, dize su bile ok jos i pumpa, e sad kaj se tice one rucice čoka, u biti se ona ni treba vuć ak pali na prvi-drugi zub jel da?

A što se tiče ventilatora - ne moraš skidat cijelu armaturu, samo onu ladicu kod suvozačevih nogu, to ti je 4 šarafa - iza u desnom čošku ti je taj ventilator koji se lako skida pa vidi zašto cvili :palacg

@Hunter

Ventilator se jednostavno vadi tako da kod suvozačevih nogu s desne strane gore, ispod pretinca desno, skineš tapicirung (drži ga jedan čep), tamo možeš napipati kutiju ventilatora, otpojiš jedan jack i onda ga zarotiraš malo u jednu stranu(lijevo ili desno..neznam sad) i onda se izvadi van.

nisam jos ovo obavio s ventilatorom, sad ne cvili, pa cu pricekat sljedeci vikend da ga izvadim van!

budem vidio na koji nacin cu ga izvadit, kak bu laksse ne!!

kud ide ta sajla od čoka, da si i ja tak slozim, mislim da je to jednostavnije nego da drzim gas dok palim jer onda mi onak cesto zaurla dok zapali

kud ide ta sajla od čoka, da si i ja tak slozim, mislim da je to jednostavnije nego da drzim gas dok palim jer onda mi onak cesto zaurla dok zapali

ide ti na bosch pumpu, al mislim da nema potrebe kemijat s tim, ja čok nikad nisam koristio, a meni je jednostavnije lagano dotaknut gas kad palim. i ja sam sad ovih dana imao problema s paljenjem pa sam zakrenuo pumpu, sad pali ko blesav, a ide ko vrag. :D

a jel i trosi sad vise! mislim da da??!!

nisam osjetio da bas pretjerano trosi, a ionak je poznato da 1.6 trosi ko upaljac, pa tih pol litre-litra mi bas nist ne znaci :D:rotfl

Edited by siky

e to je zakon auto kaj se tiće potrošnje istina, neki dan sam se smijao frendu kak kuri na 3.2 benz-u vise plina nego ja nafte!!!! hahahahaha

1 1