Dino01 0 Posted January 13, 2009 pozdrav drustvo!! zanima me tko ima iskustva sa ovime...: za sada sam to samo izbrusio sa 2000 granulacijom, e sad posto to nije aluminij nego nekakav celik ili sta vec, zanima mi jel je to bolje polirati ili prespricati bezbojnim lakom? imam jos i brave i isti problem me muci... Hvala svima!!! Share this post Link to post Share on other sites
MuJo_G1 0 Posted January 13, 2009 pa prespricaj da nebi korodiralo Share this post Link to post Share on other sites
kutina1 0 Posted January 13, 2009 po meni bolje nemoj stavit lak jel ce ti otpast to je ono sta ide na vezni lim? zatvorit ces 2 puta haubu i otpast ce ti lak mislim ljustiti ce ti se barem ja mislim tak.... Share this post Link to post Share on other sites
dvojka 1 Posted January 13, 2009 pa prespricaj da nebi korodiralo nem oze prespricat kad bi mu onaj pipak za zatvaranje haube skupa s federom zgulio lak ja znam da bravari to obicno rade ovako: umoce u vrelo ulje i onda ti je to ok, sam ne znam kakav bi efekt bio na tako fino Share this post Link to post Share on other sites
Dino01 0 Posted January 13, 2009 je, to je to sto ide na vezni lim, zato pitam jer znam da ce se lak ljustiti, hocu samo da ne korozira, zanimame kako najbolje napravit da ostane ovakvo... Miro sta onda, kad budem nesto przio bacim i to u fritezu? nisam jos cuo da to bravari tako rade, ali vidis, zanimljivo je. treba se raspitati. Share this post Link to post Share on other sites
wildD 1 Posted January 13, 2009 imaš doma dovoljno golfova,sa svakog veznog lima skini to čudo i fino ga tak obradi,pa svakih 10 dana mjenjaj i riješen problem Share this post Link to post Share on other sites
dvojka 1 Posted January 13, 2009 vrelo ulje motorno, to kad se provezes do mene i nazad malo zivlje onda ispustis, to kod kazama mozes dat napravit, sala pa sta nije mota reko da u dalitu radi, jebem vam tamo kromiraju, cincaju, ma sve sve a vama tesko skupit negdje litru rakije, znam da je jedan odavde kolega dao kromirat tamo jednom frajeru felge, dobro druga prica je to da je on to radio pol godine i da mu je nakraju preprodao felge 10tom covcu i svasta, potrefio se nakrivog, ali u svakom slucaju znam da sam cuo da tamo KROMIRAJU, PJESKARE, CINCAJU, ajmo decki nemojte se zezat Share this post Link to post Share on other sites
Dino01 0 Posted January 13, 2009 morat cmo motu pitati, ali sumnjam da jos kromiraju i cincaju... Share this post Link to post Share on other sites
TheFog 1 Posted January 13, 2009 ovo s vrucim uljem sto dvojka spominje je zanimljivo, a svakako mislim da ako vec ne kromirat, da bi trebalo koristit neki "masni" premaz, poput voskova za poliranje inoxa, "bike wax"-ova i sl. Share this post Link to post Share on other sites
dragan 1 Posted January 13, 2009 kolega mozes uvjek popravit sto bi rekli reispolirat! nemoj lakirat bude se izlljuskalo! Share this post Link to post Share on other sites
gti16v 0 Posted January 13, 2009 To s uljem znači da ga prekališ. I stavlja se vrelo željezo u hladno ulje. Bit finalnog proizvoda je čvrstoća. Ne kažem možda ima i to hladno željezo i vrelo ulje, ali nisam siguran. Svakako, da na kraju ispoliraš bilo kojom pastom za poliranje auta koja je sama po sebi i malo masna napravićeš dobar posao i držat će dosta dugo. A nije ti problem jednom u mjesec dva malo preći polir pastom. Nije željezo sapun. Share this post Link to post Share on other sites
dragan 1 Posted January 13, 2009 gti16v -podrzajem! Share this post Link to post Share on other sites
ds16v 0 Posted January 13, 2009 drug od lakiranja nema nista jer kad predzes bezbojnim lakom samo ce ti posiviti tj.potamni ce izgubice ti sjaj tako da nisi nista dobio (znam to jer sam ja sebi pokusao to uraditi i nista ) pozdrav i sretno Share this post Link to post Share on other sites
Ivanscirocco 0 Posted January 13, 2009 Dečki to sa vručim uljem se zove Broniranje ili tak nekak i to ti onstaneta tamno crno jer se tako zaštičuje oružije a tebi je najbolje to dati iskromirati jer je to tvornički pocinčano tak da bilo kaj napraviš hrđa če ga načeti osim kod kroma ako je dobro napravljena priprema. Pozdrav! Share this post Link to post Share on other sites
dvojka 1 Posted January 13, 2009 Dečki to sa vručim uljem se zove Broniranje ili tak nekak ... eto vidis, nisam to vidio uzivo ali sam cuo uzet vosak za poliranje, najbolja je zastita kromirat i to kod mote u dalitu , za politru rakije, drugu ce on smazat Share this post Link to post Share on other sites
Dino01 0 Posted January 13, 2009 sad ste mi stvarno pomogli, hvala vam svima!!! onda cu polirati s pastom nekom masnom. mislim da imam kod kuce i svinjske masti pa ce i to posluziti... Share this post Link to post Share on other sites