1 1
Marks

Pije ulje...

Recommended Posts

prob. no.1

radi se o 1.6 8v (akl).

Kad sam kupio auto imao je oko 195tkm..i cugao je ulje,vise od litru na 1000km...ali na auspuhu uopce ne dimi plavo. toceno je shell 10w40.

mislio sam da ce se promjeniti redovnim servisom.

izmjenio sam svo remenje,vodena,sve filtere koje postoje na autu,tekucine(osim kocione)svjecice.ulje sam stavio Liqui Moly SYNTHOIL HIGH TECH 5 W-40

sada sam preso malo vise od 1000km (jos samo 600km do 200tkm) i na sipki naravno opet fali,moja procjena oko litru.

majstor koji radi samo VW (i IMT) od kad zna za sebe, kaze da je nemoguce da taj motor pije toliko ulja,jedino da je zaklan u voznji.

sta moze bit? dal je vrijeme za generalku?

prob no.2

motor kad radi u leru cuje se kao nekakvi prekidi u nekakvim nepravilnim intervalima,meni se to vise cuje kao detonacija. kad je bio na vagu pokazuje u tom trenu 30 okretaja manje(830normal). dal bi to mogo bit do kablova,razvodne ili neceg treceg??

pa logično je da će ti sad trošit ulje i više nego prije jer si ulio rijeđe ulje nego što je bilo...

a i neznam otkud ti nada da će prestat trošit nakon servisa...jer kakve veze ulje ima s remenjima,filterima i ostalim tekućinama :D

nema tu neke matematike...ako ne ide negdje van (motor suh,ne slini po brtvama i semerinzima) onda je očito da je problem U motoru

Ista stvar u 1.4 16V motorima... Evo ja 5og sredio u pola godine....

Isto su trosili i nisu dimili (kat to dobro zgori valjda)

Gumice ventila,ventili,obrada glave -karike-leteci lezajevi brtve.... Sklopi i vozi

Prekid rada motora je vise-manje normalan.. lagano zatreskavanje sam osjetio u dost VW ovih benzinjara... pocevsi od trojke

probaj sa 15w40. ionako je rijec o staroj generaciji motora.

1.4 16v je toliko los motor da je to nejvejrovatno. Pucaju klipnjace,pa sad i ulje loču, pa bace iskru gdej ne trea pa izgore+los raspadajuci mjenjac

taj 1.6 su uviek hvalili. 300tkm okrece samo tako

pa logično je da će ti sad trošit ulje i više nego prije jer si ulio rijeđe ulje nego što je bilo...

a i neznam otkud ti nada da će prestat trošit nakon servisa...jer kakve veze ulje ima s remenjima,filterima i ostalim tekućinama :D

nema tu neke matematike...ako ne ide negdje van (motor suh,ne slini po brtvama i semerinzima) onda je očito da je problem U motoru

ma nisam se nadao da ce trosit manje zbog izmjenjenih stvari....

Ista stvar u 1.4 16V motorima... Evo ja 5og sredio u pola godine....

Isto su trosili i nisu dimili (kat to dobro zgori valjda)

Gumice ventila,ventili,obrada glave -karike-leteci lezajevi brtve.... Sklopi i vozi

Prekid rada motora je vise-manje normalan.. lagano zatreskavanje sam osjetio u dost VW ovih benzinjara... pocevsi od trojke

uf ovo sklopi i vozi mi se cini da ce me dobro operusat :plac ...???

dali postoji mogucnost da je samo do karika,ili cu morat mjenjat sve sto si nabrojao.

dal se uopce zna uzrok tom "zatreskavanju"?

Edited by Marks

prije da je sam do gumica i vođica ventila

izmjeri kompresiju i ak je o.k gumice promjeni i vođice

al kad si ga več napol otvoril središ sve i miran si

gle nije to tak strašno da i generlku napraviš to je več starja generacija motora još ak imaš nekog

zatreskavanje to ti je doslovno fantom.ima sto stvari do čeg može bit od softverske greške pa nadalje

uf ovo sklopi i vozi mi se cini da ce me dobro operusat :plac ...???

dali postoji mogucnost da je samo do karika,ili cu morat mjenjat sve sto si nabrojao.

dal se uopce zna uzrok tom "zatreskavanju"?

ne znam sad bas da je i samo do karika opet ces mijenjat i letece i brtve, a ako ne obrusis glavu opet si kitu napravio!

ovo treskanje je bilo kod frenda zbog razstelane smjese, ali fakat moze bit svasta!

Kad je glava skinuta onda je malo blesavo mislit da je samo do gumica.... Iako kad se gumice skidaju vidi se jesu li tvrde pa na osnovi toga mozes kao eto dobit uzrok potrosnje.

Mnogi su to mislili na ovim 1.4 16V motorima pa je bila pušiona. Zamjenski a kvalitetni djelovi ti i nisu toliko skupi... Mislim da su karike po 1klipu oko 120kuna leteći 200-300 komplet... Brtva glave cca 300kn.. itd itd...

Za 1.4 motor je polugeneralna cca 3000kn (s rukama)..ovisi ako treba i zupčasti mjenjat + vod pumpu (preporuka svakako)..... cjena raste naravno

Sto se tiče vodilica ventila.... netreba ih nužno mjenjat..svaki ventil se pregleda koliko ima lufta u svojoj vodilici.... Netko s iskustvom to moze ocjenit i pod rukom....

Nego necemo mnogo pametovat,glava mora pasti pa dalje ce se u hodu vidit sto sve treba odradit....

ok, hvala puno svima na odgovorima. Sad idem vadit perje iz jastuka :znoj i rastavit motor :wacko:

Nego necemo mnogo pametovat,glava mora pasti pa dalje ce se u hodu vidit sto sve treba odradit....

:palacg:zivio:respekt

stavi na papir koliko te ispadne takav servis motora pa procijeni dal se isplati to slagat ili jednostavno kupit drugi motor npr 1.6 16v ili 1.8 20v i slozit to unutra.

I mene je nekad zamaralo to trošenje ulja, 2 litre na 8000km, ali otkad sam otkrio valvoline 10w40 4 lit za nekih 150,00kn briga me, neka pije ZASLUZIO JE. 180.000km al vjerovatno ima 280.000km.

stavi na papir koliko te ispadne takav servis motora pa procijeni dal se isplati to slagat ili jednostavno kupit drugi motor npr 1.6 16v ili 1.8 20v i slozit to unutra.

Da, kad bi znao 300% da i taj motor nepije ulje i da je miran s njim barem 100 000 km

da, kupit motor a opet pitanje kakav,pa da poslje kupnje ide za koji mjesec opet na servis,hmmm..riskantno.....

I mene je nekad zamaralo to trošenje ulja, 2 litre na 8000km, ali otkad sam otkrio valvoline 10w40 4 lit za nekih 150,00kn briga me, neka pije ZASLUZIO JE. 180.000km al vjerovatno ima 280.000km.

previse mi je prirastao srcu da bi ga tako trovao

Da, kad bi znao 300% da i taj motor nepije ulje i da je miran s njim barem 100 000 km

:palacg:palacg e bas tako,pitanje dali dobit macka u vreci ili ne....i koliko ce to na kraju krajeva kostat + tome ako moras ic na atest il se vozit dok te ne zgrabe pa je investicija u novi(drugi) motor je :palacd

Edited by Marks

evo dosao doma pa idem da nadolijem ulja...prvo kad sam skinuo cep da me nije slagiralo :wow :boji

17012009001sd2c_thumb.jpg

17012009002ud5t_thumb.jpg

prvo sam mu :jebe mater i autu i svemu...al kad sam doso do sebe,sjetio sam se da sam u zadnjih 2 tj isao od kruga do heinzlove i nazad,i da je auto prije polaska radio po 10-15 min....al da bas toliko bude pa to je nevjerovatno....puko sam ko kokica

tek sam sad skuzio da slika nije naj naj....

e da, sa 1500km predjenih od servisa sam dotocio 0,9l ulja...ipak je manje suknuo neg prije servise

Edited by Marks

a kakvo ti to ulje naljevaš?ovo kaj se vidi na slici.

sjetih se da sam davno imal problem sa tim promjenil ulje auto kad si ga upalil zadimel i trošil ulje reko aj motor bil pun aditiva uvalili mi auto odem do jednog starog meštra radil u dojčland u vw serisu pital me koje ulje ja reko castrol magnetec on veli van s tim i stavi txt koji je za taj motor.ja si mislim daj stari nemoj me hebat.

al reko da probam poslje je bilo 1L na 10kkm.pa sad neznam.

a kakvo ti to ulje naljevaš?ovo kaj se vidi na slici.

sjetih se da sam davno imal problem sa tim promjenil ulje auto kad si ga upalil zadimel i trošil ulje reko aj motor bil pun aditiva uvalili mi auto odem do jednog starog meštra radil u dojčland u vw serisu pital me koje ulje ja reko castrol magnetec on veli van s tim i stavi txt koji je za taj motor.ja si mislim daj stari nemoj me hebat.

al reko da probam poslje je bilo 1L na 10kkm.pa sad neznam.

Liqui Moly SYNTHOIL HIGH TECH 5 W-40

pa sigurno ima nesto u tome da ne pase svakom motoru svako ulje

Prije nego raskopas motor provjeri dali ti je zastopano crijevo uljnih para tj. iberlauf jer to je najcesci uzrok zasto benzinci pocnu piti ulje

Ako je to dugo zastopano onda najbolje rjesenje polugeneralka

1 1