0
MarkoŠb

Ulje pogresno usuo

Recommended Posts

19tdi pd motor dosada sam usipao mobile 10w 40 505.01 .

A stari mi prije 15 dana uspe mobile super s 10w-40 505.00.mb 229.1

Dali mogu sada voziti s ovim uljem do sljedece izmjene. Mjenjam ulje svakih 8000km

pa pogresno je i bilo :lol::P

nema zime. samo teraj

ali sljedeca izmjena -liqui moly txt 5w40 fur pumpe duse

Edited by MarioIV

ja mijenjam svakih 10tkm i stavljam obično ulje, isti motor

Guest _hp_
pa pogresno je i bilo :lol::P

nema zime. samo teraj

ali sljedeca izmjena -liqui moly txt 5w40 fur pumpe duse

-valvoline max life 10w40 i izmjena na 7-8k km, u svaki auto koji sam do sada vozio pa tako i u ovog 1.9TD!

-valvoline max life 10w40 i izmjena na 7-8k km, u svaki auto koji sam do sada vozio pa tako i u ovog 1.9TD!

1.9 td i 1.9 tdi PD imaju sličnost što oba proizvodi VW i što idu na diesel,više ne.

MarkoŠb:

Drži se specifikacije za PD motor,marka po izboru jer tu svako svoje voli,nisu đaba u Wolfsburgu stukli tolike pare u razvoj PD motora i ulja za njega kad su mogli jednostavno kupovati bilo koje ulje na akciji u Getrou ili sl

Guest corrado..

Ma kakvi je to problem bitno da je friško i da ga ima a za ostalo te zaboli... :vozi

Naravno da moze. Na svijetu koliko sam upucen postoje glavna tri svijetska proizvodjaca ulja od kojih dalje svi kupuju ulje, malo nesto promjene i daju svoje nazive(ispravite me ako grijesim). Ako je gradacija ista i da je nasuo cijelu litru nema sta biti ulju da bi se promjenio kemiski sastav. Znaci najbitnije je gradacija ulja. Barem su mene tako ucli.

Tako da samo teraj sa ovime, nebude mu nista :bravo

Edited by Antunhr

Guest _hp_
1.9 td i 1.9 tdi PD imaju sličnost što oba proizvodi VW i što idu na diesel,više ne.

-aha, znači mašina će mu zaribat ili će izgubit XXks zato što ne sipa 5w40? :huh: i opelov 2.0 8v nema nikakve sličnosti sa vw 1.9td pa opet u njih u firmi stavljaju maxlife 10w40 i eto nitko nema pritužbi već nekoliko godina...

-aha, znači mašina će mu zaribat ili će izgubit XXks zato što ne sipa 5w40? :huh: i opelov 2.0 8v nema nikakve sličnosti sa vw 1.9td pa opet u njih u firmi stavljaju maxlife 10w40 i eto nitko nema pritužbi već nekoliko godina...

A gdje sam ja napisao da će mu se to dogodit,raste bunika i u vas,a :bam: ?Nemože mu ništa biti samo sam mu preporučio da se za ubuduće drži preporuke proizvođača a za PD motor glasi:5W/40 to VW Specification 505.01! i označena je ljepo znakom upozorenja kao bitna stavka u podatcima o tom motoru. :palacg

A ako te baš zanima...

Maxlife je ulje dizajnirano (Čista reklama) za motore s preko 100 milja km što i ti tvoji 1.9 td i 2.0 8v što ih spominješ već odavna imaju a u njih oboje ide gradacija 10W/40 polu-sintetika po toj istoj preporuci proizvođača kako Opela tako i VW-a,svako za svoj model!

Tako da se kod tebe nema ko šta bunit jer se radi po PS-u,a upravo to sam čovjeku i savjetovao za njegov auto!

Žišku? :lol2

Guest _hp_
A gdje sam ja napisao da će mu se to dogodit,raste bunika i u vas,a :bam: ?Nemože mu ništa biti samo sam mu preporučio da se za ubuduće drži preporuke proizvođača a za PD motor glasi:5W/40 to VW Specification 505.01! i označena je ljepo znakom upozorenja kao bitna stavka u podatcima o tom motoru. :palacg

A ako te baš zanima...

Maxlife je ulje dizajnirano (Čista reklama) za motore s preko 100 milja km što i ti tvoji 1.9 td i 2.0 8v što ih spominješ već odavna imaju a u njih oboje ide gradacija 10W/40 polu-sintetika po toj istoj preporuci proizvođača kako Opela tako i VW-a,svako za svoj model!

Tako da se kod tebe nema ko šta bunit jer se radi po PS-u,a upravo to sam čovjeku i savjetovao za njegov auto!

Žišku? :lol2

-sve je to ok ali moje mišljenje je i dalje da slobodno može koristiti 10w40 bez ikakvih posljedica za motor!

0