0
dax30

DSG

Recommended Posts

Molio bi sve one koji imaju aute sa DSG mjenjačem da stave svoje komentare.

Dali su ok,dali ima problema,itd.

Imam mogućnost nabavke auta sa dsg mjenjačem pa me zanima vaša mišljenja.

Znam da je to sve krasno,u voznji se nista ne osjeća,ali neznam koliko je to kvalitetno,pa svi komentari su dobro došli

pozzzz

Guest marko_gti

Evo ja ima Dsg već više od pola godine, Imam Gti v, zasad sam pre zadovoljan s njim, Nadam se da će tako i ostat.

Prijatelj ima Passata Dsg već duže i nikakvih problema nema.

meni se svidja..voznja sa dsg je kao video igra..prekrasno..samo paziti na izmjenu ulja..cim pocne trzat odmah to rijesit..

Guest marko_gti
meni se svidja..voznja sa dsg je kao video igra..prekrasno..samo paziti na izmjenu ulja..cim pocne trzat odmah to rijesit..

Nije mi jasno zašto počne trzat-zbog lošeg ulja ili???

OAE DSG mjenjač tj. šesterobrzinski ima intervale promjene ulja (7.2 litre) svakih 60 000 km. Po meni je razlog što osjetljiva mehatronika koja upravlja mijenjanjem brzina koristi isto ulje koje koristi i getriba. Stoga interval prema mome mišljenju.

Ali u novom 0AE sa 7 brzina mjenjaču su ta dva kruga odvojena. U mehatroniku ulje za servo (1l) a u getribu 75W-90 ulje (1.7l). I taj mjenjač nema potrebu za zamjenom ulja tokom cijelog životnog vijeka.

Bitna razlika između ta dva mjenjača je okretni moment koji podnose tj 0AE do 350NM (dizeli i GTI) a 0AM(1.4TSI i manji dizeli koji dolaze u paletu).

Nadam se da ti je ovo malo pomoglo

Uglavnom izgubio sam se u priči :lol:

Špena iz getribe smeta radu mehatronike i zato se auto počne čudno ponašati

Evo da pohvalim DSG vozim ga vec 2 godine i nema greske promijenio ulje na 60000 km i sve ok. Ne bih ga mjenjao za nista pogotovo kad se skuze sve finte s njim.

Evo da pohvalim DSG vozim ga vec 2 godine i nema greske promijenio ulje na 60000 km i sve ok. Ne bih ga mjenjao za nista pogotovo kad se skuze sve finte s njim.

Na šta si mislio?

0