1 1
dax30

MIKROPREKIDAČI NA G4

Recommended Posts

Dali se mora rastaviti cijeli tapecirung na vozačevim vratima ili se mozda u što sumnjam moze samo preko imbusa skinuti onaj sklop gdje je mehanizam za vrata(bočno su 2 imbus serafa)

Nekad se sam u vožnji upali i na MFD ispiše da su vrata otvorena.

I btw.gdje ima kupiti taj mikroprekidač?

pozzz

http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....roprekida%C4%8D

mora se sve skinuti,prekidač ima u chipoteci(sličan)

Jučer nedjelja, rastavio sve u vozačevim vratima,da bi dosao do brave sa mikroprekidačima.

e sad,ispala mi je neka opruga koja zatvara onaj pipac na vratima za otvaranje i zatvaranje.

Slike sam stavio da se vidi kako to izgleda.

Dali netko zna kako se i gdje ta opruga stavlja,

ili ako netko prodaje taj komplet

hvala

pozzzz

jfzzf8.jpg

Jučer nedjelja, rastavio sve u vozačevim vratima,da bi dosao do brave sa mikroprekidačima.

e sad,ispala mi je neka opruga koja zatvara onaj pipac na vratima za otvaranje i zatvaranje.

Slike sam stavio da se vidi kako to izgleda.

Dali netko zna kako se i gdje ta opruga stavlja,

ili ako netko prodaje taj komplet

hvala

pozzzz

jfzzf8.jpg

veca slika

125oz6q.jpg

ta opruga ide s kontrastrane gdje je onaj mali kmadic sajle za kvaku.ja danas sebi promjenio opet taj prekidac

ta opruga ide s kontrastrane gdje je onaj mali kmadic sajle za kvaku.ja danas sebi promjenio opet taj prekidac

hvala jady,probat cu danas to nakon posla smontirati.

btw.šta se tebi dešavalo,meni je ponekad u vožnji na MFD ispisivao da su vozačeva vrata otvorena,i dešavalo se da kada zaključam auto,alarm se pali,jer misli da su vrata otvorena,pa sam to sve rastavio i ta opruga ispala.

Danas cu to sve probati smontirati i vidjeti

pozzzz

taj prekidac daje signal da su vrata otvorena ili zatvorena.prek toga komp dobiva signale za alarm i unutarnje svijetlo....meni nije htio zakljucat ili otkljucati...

taj prekidac daje signal da su vrata otvorena ili zatvorena.prek toga komp dobiva signale za alarm i unutarnje svijetlo....meni nije htio zakljucat ili otkljucati...

Pitanje:

U vozačevim vratima ima ta brava i kada sam ju rastavio unutra se nalaze 4 mikroprekidača.ali dok ju nisam ponovno nazad vratio,kada sam otvorio zadnja vrata(ne haubu) na MFD je pokazivalo da su vrata otvorena i pali se unutarnjo svjetlo u kabini.

Dali to znači da je mehanizam brave od vozačevih vrata sa 4 mikroprekidača zaseban,tj.samo za vozačeva vrata?

Jer kada sam sva nazad vratio i namontirao sad mi ne radi unutarnje svjetlo od suvozačevih vrata kada se otvore,(prije rastvaljanja mi je javljao gresku na MFD da su vrata vozaceva stalno otvorena,i sad se ta greska vise ne pojavljuje)pa neznam dali sad trebam skidati mehanizam od suvozacevih vrata ili je sve to u vozačevim vratima

Dali netko zna?

pozzzzzzzzzzzz

Guest sale

hvala svima koji se trude tako detaljno objasnit,i stvaljaju pametne linkove jer imam isti problem pa kako nemam garažu baš mi se i neda smrzavat na parkingu,ali dok ne zatopli da pripremim letaraturu:)

pa bi molio ako nije problem da mi netko uslika di se nalazi i kako izgleda taj mikroprocesor jer meni isto ne prepoznaje kad otvorim vozaćeva vrata:)

p.s. dali je moguće da mi zaštekla brava zbog toga mikroprekidaća pa vrata ostanu zakljućana? (što se desilo mom frendu na passatu ali to je vec neka druga tema) pozdrav svima

@ dax.... tebi je samo ovaj vanjski mikroprekidac u pitanju...njega mjenjaj.

@sale.....brava je jedan dio a mehanizam gdje je mikroprekidac je drugi dio.

večeras dajem vise info

@ dax.... tebi je samo ovaj vanjski mikroprekidac u pitanju...njega mjenjaj.

@sale.....brava je jedan dio a mehanizam gdje je mikroprekidac je drugi dio.

večeras dajem vise info

jady: bas ne kuzim na sto si mislio vanjski prekidac!!!

Jel taj u vozacevim ili suvozacevim vratima?

Guest sale

Jady

ok hvala,to ja onako usput pitam preventivn,o meni je isto kao kod daxa mikroprekidac (na vozaćevim vratima) pa ako može neka slika ili nešto navečer kad stigneš :) hvala unaprijed

evo slike vanjskog mikroprekidaca,odgovoran za paljenje unutranjeg svijetla,lampice u vratima i kontrolne lampice u cukici.

08trschlomikroschalterwvx1.th.jpg

09trschlovorbereitungqeuo5.th.jpg

on je glavni krivac za 99% slucajeva ak nesto na centralnom ne valja,svejedno koja vrata.

evo slike vanjskog mikroprekidaca,odgovoran za paljenje unutranjeg svijetla,lampice u vratima i kontrolne lampice u cukici.

on je glavni krivac za 99% slucajeva ak nesto na centralnom ne valja,svejedno koja vrata.

ok, to sam vec vidio,ali opet mi nije jasno ako kazes da je on u 99% glavni krivac,kako to da ostala troja vrata radi ok.!!!!!!

Samo suvozaceva vrata ne reagira.

Daj mi reci jos jednu stvar:

Dali se i u suvozacevim vratima nalazi isti taj mehanizam kao i u vozacevim vratima?

Znači kompletna brava s prekidačima!?

Nisam jos rastavljao suvozaceva vrata pa neznam,da bezveze ne rastavljam ako unutra nema tih mikroprekidača

pozzzzzzz

Guest sale

svaka vrata moraju imati svoj senzor (mikroprekidać)

p.s. Kako se zove to toćno da znam otić kupit u chipoteku,pa da onda mogu rastavljat to?

ima neki naziv zapravo model,al to ti kod njih nis ne znaci.vec sam pitao.ovak izgleda...

schalterro5.th.jpg

za korektan rad mu trebaju samo 2 pina....

odgovara broj 1 od ove slike

http://www.chipoteka.hr/www_new/modules/mo...ifra=8061800031

mislim da se svakom isplati jer vrata moras ovak ionak komplet rastavit da bravu izvadis.a umjesto tih 10kn dajes ovlastenom nekih 90eur i vise.vremenski ti treba,ak si dobar i imas alat,nekih sat vremena.

ok,za mikroprekidac nije problem,to nabavim,samo mi nesto nije jasno!

Dali taj isti mehanizam se nalazi i u suvozacevim vratima,bas isti kao sto je u vozacevim?

Nisam rastavljao nikad suvozacevu stranu pa neznam,pa pitam?

Nije problem sve rastaviti,za sat vremena je sve vani i unutra.

Za vikend cu to rjesavat

pozzzzzzzzzzzzz

sve isto,samo kontra okrenuto...trebas torx alat da sve raskopas.bolje dati neko pomogne ak dosad nisi cijela vrata raskapao

sve isto,samo kontra okrenuto...trebas torx alat da sve raskopas.bolje dati neko pomogne ak dosad nisi cijela vrata raskapao

Za vikend cu to srediti,imam sav alat i nije to problem

thanks

btw. slika je tu

Vidim da su kao zanitane kopce na prekidacu,kad to skines,kako si ih ponovno natrag ucvrstio?

zo6urd.jpg

Guest sale

nadam se da imam taj kljuc (ako ne ima u blizini servisera ko u prici netko ce mi vec posudit ) :)))

haha a da se mi jednog ljepog sunćanog dana okupimo na pakingu i svi fino raskopamo vrata i mjenjamo mikorprekidace

dado,

kod mene je jos neka spangica bila.ja sam uzo silikon,sa onim pistoljem koji se grije, i zaljepio.poslje toga nece ni vlaga do prekidaca

dado,

kod mene je jos neka spangica bila.ja sam uzo silikon,sa onim pistoljem koji se grije, i zaljepio.poslje toga nece ni vlaga do prekidaca

da ne otvaram novi topic.

imam identičan problem, i ustavnio sam pomoću osvjetljenja u autu da mi samo stražnja lijeva vrata ispravno rade (mikroprekidać)

vozačeva nekad hoće nekad ne, edit: DESNA strana totalno mrtva, stražnji poklopac koliko sam skužio ima dva mikroprekidaća, također mrtvo.

@jady, htjedoh te pitat, jel to baš silikon il ono ljepilo na pištolj što ide.. jer mi iskustvo nekako kaže da se to hoće istopit kad su velike vručine pa da nebi zbrisalo iz položaja? i jel znaš možda kakav je ovo drugi prekidać u stražnjem poklopcu, idu tri žice na njega. trenutno nemam niti na jednoj napona jer ovaj prekidać za otvorena/zatvorena vrata isto ne radi. koliko sam se načitao skužio sam da je to za zvuk upozorenja kad su vrata otvorena?

ovaj vikend ću to gledat riješit nekako pa malo i poslikam...

Edited by shifty

Hej, pa i meni centralno poludi nekad, samo od sebe zatvara i otvara auto, a isto tako mi ne radi svitlo kad se otvore suvozačeva vrata niti svitlo u portapaku.

Znači možda su ti mikroprekidači problem!?

1 1