daltonix 0 Posted June 19, 2006 e ovako...fali mi sitnica do odluke da ipak ne prodam auto...jerbo se niko nije interesirao za njega..lakse bi prodao dop nego golfa ...al nema veze.. kak stvari stoje..uskoro ce rega...auto neide..pa evo donasa se odluka ovakvog tipa...hmmm..kad je vec tako..nista..ulozit cu u njega oko 2000 eura...pa cu si ga slozit kak treba autic je obican tdi sa 90 konja...sa izgleda riknutim turbom ili kaj god vec...a plan je ovakav: ako je turbo banana...kupuje se drugi ...neki malo jaci pa se stavlja gore...e sada...ima li kakva iskustva sa 4-kama i nabrijavanjem obicnog ajmo rec regular tdi-a...ne ukljucujuci cip.. osim turba...mislio sam puknut veci intercooler..bas bi lijepo sjeo od Iveca..kaj ne ..da se bolje sve to skupa hladi... e zatim..trebalo bi stavit ipak jace klipove i ventile...heh..to cemo vidjet kak bude sa turbakom..pa eventualno stavit i neku ajmo rec ..sportskiju bregastu osim toga mislio mozda puknut u njega dizne od tdi-a koji ima 150 konja...neznam jesu li iste kubikaze ili ne...to samo ideja.. jedna od zelja mi je i stavit getribu od Seata...i to nekog malo jaceg modela..jerbo lakse podnese povecanje okretnog momenta..al mislim da ta stavka bude pricekala malo.. i onda kad se sve to slozi..naravno ide filter za bolje disanje..i jos brundaviji sound..hahaha..i na kraju stelanje ECU.a da to sve radi kak treba.. e sad vi..ima li ko kakve prijedloge..sugestije..savjete..ili nesto slicno jer ovo je samo onako..u mojoj glavi..posto se ja u mehaniku ne petljam..nek to rade ljudi koji to znaju...moja domena je nesto sasvim drugo.. svaki savjet...prijedlog..ili eventualno pomoc...dobro dosla naravno... Share this post Link to post Share on other sites
Guest Zmaj Posted June 19, 2006 steta kaj se niko ne interesira za njega. mislim da ti bi bilo najbolje prodat ga i kupit benzinca i u njega ulupat pare ako ih vec imas viska. a ko bi ti radio to na autu ako ne ti? Share this post Link to post Share on other sites
daltonix 0 Posted June 19, 2006 pa nije da imam viska para..ajmo rec da je placa pristojna... ))... a kaj se tice samog posla..pa imam ja svog mehanicara i njegovog sina...koji bi to slagali...a kad bi mogao prodat dizla...za benzinca...ne da bi pristao odmah vec juce .... ))..zadovoljio bi se sa jednim turbakom od 150 konja Share this post Link to post Share on other sites
TheFog 1 Posted June 19, 2006 cemu jaci klipovi ako su vec od tdi-a i ako neces drasticno povecavat pritisak? kakvi jaci ventili? ne postoji tako nesto ostalo ok, mozda veca trubina da se ova ne muci sa vecim pritiskom, (ali onda ocekuj i vec lag), IC da se moze vise smjese ugurat u cilindre, sprice veceg protoka, remap ecu-a, otvoren ispuh tesko da ces do 150ks ali ces osjetit svaki dobitak i zadovoljit ces se sigurno promjenom, a nebi te trebale zamarat brojke Share this post Link to post Share on other sites
daltonix 0 Posted June 19, 2006 ma brojke mi nisu bitne...zelja mi da mi ide ko dizel od 130 konja..uffff..al to ideeeee ...ili bar priblizno tako..meni to dosta..da mogu potegnut pri preticanju..iako i on ovako ide...al znas kak je..naviknes se na nesto..pa ti to vise nije to..zelis nesto vise .. nego...jel znas recimo koja bi turbina isla na taj motor..mislim da je to ALH motor..sa VGT-om...jel znas koliko se krecu cijene neke rabljene ili reparirane turbine..iako ne mora znacit da je turbina osla..al ono..racunam na najgore.. Share this post Link to post Share on other sites
Guest biciklist Posted June 19, 2006 150ks uopce nije nedostizno a 130 mozes dobit samo cipom stavi cip dizne IC i otvoren ispuh kak veli fog Share this post Link to post Share on other sites
RS G60 0 Posted June 19, 2006 0.232 dizne, veci ic + optimirani sw i 140-150ks... Share this post Link to post Share on other sites
jady 5 Posted June 20, 2006 znači ipak će auto ostat kod tebe.ok. ak si misli?? dizne od 150ks tdi stavit računaj da če?? nakon određenog vremena trebat nove klipove,ventile i druge stvarčice. za??to????jaako jednostavno,jer kut ubrizgavanja ne odgovara klipovima od 90ks tdipa će ti dijelovi skurit.zato. lijepo sam ti reko doći ću do tebe da pogledamo ??to je s motorom al se nisi javio,no tvoja stvar. treba nabavit veće dizne, kao ??to je koljega iz austrije reko 0,232.veči IC i po??ten software.i voila,eto dobrih 160-170ks. ak ima?? ALH-motor onda ti turbina dr??i do recimo 1,4bar stalni pritisak.moj je sad na 1,24bar.a po meni čak i nije potreban veči Ic jer jedino G4 sa 150ks ima veliki IC.audi tt (manji) ima isto samo jednog. jedino A3 S3 ima dva serijski. Share this post Link to post Share on other sites
daltonix 0 Posted June 21, 2006 ae...ma nisam se javio da..bilo iskrslo nes malo ozbiljnije pa mi vjeruj mi auto bio na zadnjem mjestu..heh...sad se ostala situacija smirila...naslo se malo vremena pa eto.. al evo da pitam..mogu ti se javit kroz ove dane?...posto je produzeni vikend...sad mi je i lakse fraj tajm nac..onaj dan kad si ti reko..za peh radio overtime na poslu..pa i uz najbolju zelju nebi stigao..heh a i vidim da bi od tebe bilo puno dobrih savjeta kaj se tog dijela tice ..ja se u to nis ne kuzim..pa takve stvari prepustam onima koji znaju radje .. Share this post Link to post Share on other sites
daltonix 0 Posted June 23, 2006 hmmm..nesto sam si razmisljao...dali netko zna da li bi u G4 stala masina 2.5 TDI???...mislim najvjerojatnije bi stala..stane i od kamiona...samo treba slozit al pitanje je koliko je to jednostavno...a dal je isplativo necu pitat...nego jel ima neko da je to radio..takav swap...i ako neko mozda zna koliko se krecu cijene rabljenih 2.5 TDI motora sa getribom i svim agregatima i cukicama...elektronikom i ostalo i bi li se netko tko swapa motore upustio u takav ajmo rec izazov??.. Share this post Link to post Share on other sites
RS G60 0 Posted June 23, 2006 aj mi reci razlog, zas' pucas na 2.5tdi??? svaki 1.9tdi 130ks pd je puno agilniji i agresivniji... osim toga, je 2.5 dosta tezi! Share this post Link to post Share on other sites
daltonix 0 Posted June 23, 2006 pa neznam...ovaj pd je novije generacije...ipak je mislim tu vise stvari koje trebaju uz taj motor nego uz 2.5 a osim toga vjerujem da je i skuplji... ja samo pitam Share this post Link to post Share on other sites
RS G60 0 Posted June 23, 2006 ostavi ti svoj 90ks tdi, stavi 0.232 dizne, veci ic, optimiraj sw i mir... ako mislis motor mjenjati onda stavi 110ks (afn) i onda opet 0.232 dizne, veci ic, optimirani sw i imas 160-190ks... Share this post Link to post Share on other sites
jady 5 Posted June 23, 2006 ostavi ti svoj 90ks tdi, stavi 0.232 dizne, veci ic, optimiraj sw i mir... ako mislis motor mjenjati onda stavi 110ks (afn) i onda opet 0.232 dizne, veci ic, optimirani sw i imas 160-190ks... pa onda moze i 150ks tdi motor ubacit. i software i eto 200ks.... ostavi svoj motor ak je ALH jer su oni naj za tuniranje vec od starta.strpi se do ponedeljka da vidim koje greske baca. Share this post Link to post Share on other sites
RS G60 0 Posted June 23, 2006 pa moze i 150ks tdi pd, ali oni nisu bas tako "stabilni"... zato su prestali taj motor u g4 i diesel-cupra proizvoditi... ako ide onda ide, ali ako neide, onda samo jebade oko toga... Share this post Link to post Share on other sites
jady 5 Posted June 23, 2006 cudno,ja imam kolege u njemackoj i niko,a ima ih i nabrijani i tvornicke 150ks PD TDI i niko nema neke narocite probleme oko motora kaj i ja recimo imam.mjerac zraka,ak je od VWa onda je banana.senzor pritiska turbine.sam turbak ak mu se neda da se "ohladi". ak je redovno servisiran i nemaju velike probleme po meni.da bi naso 150ks tdi motor odma bi ga stavio bez pitanja.no dobro,sve je to ovisno o vozacu,ja sam chipao sa 170tkm,sad imam cca 220tkm i bez ikakvih problema.a za zimu spremam novi motor-update Share this post Link to post Share on other sites
daltonix 0 Posted June 24, 2006 eh kad bi bilo toliko para onda bi kupio jedan gti benzinac ili V6 pa to malo nabrijao...heh...ma bi ja i sad benzinca da ovo djubre mogu prodat...a kaj kad niko nije zainteresiran..heh.. nego da vas pitam...od oka onako..koliko bi to mene kostalo otprilike...posto smo sada utvrdili kaj je najbolje za podic snagu...intercooler vjerujem se da nac veci za par sto kn..bar vidio po forumima da ljudi prodaju tak...a i autootpadi su tu jel te ...bude se naslo...ok...turbo racunam za nekih do 500 eura..e sad...dizne?...kolika je ta stavka.. 2 jady..znas ti otprilike koliko taj faktor dodje...i jel neko mozda znda za stelanje software-a ...koliko bi kostalo podesavanje i uskladjivanje svega toga?? hmmm..jos jedno pitanje..kak znam dali je moj motor ALH?...godina proizvodnje je 99...pise u knjizici model 2000...bar mi mehanicar tak veli...posto ima slovo Y kao u VIN codu pa kaze..2000...jel ima neka godina od koje su svi 90 ks motorcici radili se sa VGT ili ti VTG isti vrag..samo na drugom jeziku ..turbinom ? kak je to najlakse provjerit? i jos par pitanja...moj mali pohabani autic ima nove diskove...standardne velicine...mislim da je naprijed 282 mm a iza su 232 mm...al su Zimmerman buseni..klijesta ostala ista...FERODO PREMIUM plocice...ako ja njemu dignem snagu na jedno 120-130 konja...jel bude trebalo mozda jace diskove?..iako sumnjam..i ovi se jako lako nose sa ovom snagom...zakopa se u cestu a getriba?...jel mislite da bude mogla podnijet veci okretni moment a da se ne razleti ubrzo?.. Share this post Link to post Share on other sites
RS G60 0 Posted June 24, 2006 ja znam samo za jednog koji nema probleme, i to je diesel-cupra sa orig. 150ks... svi drugi su imali problema sa turbakom... meni su se lageri od turbo na "samo" chipanom leon-u rasuli... zato kazem, kad ide onda ide, ali ako pocne zajebavati, onda posteno... @daltonix: kocnice ne trebas mjenati... getriba ti drzi do ca. 390nm ako se navaram... sve drugo je previse za serij. kvacilo... Share this post Link to post Share on other sites
jady 5 Posted June 24, 2006 turbak dojde kod nas cca 800eur,ne kod zubaka.software je 300eur,IC veliki novi do 1000eur.rabljeni cca 200eur.dizne nevus kod nas ni naso.al racunaj isto 200-300eur.samo kaj ti nasi "tuneri" neznaju tehnicke karakteristike dizne pa ti nebu ni znali posteno programirati software.znaci nis od toga u HR. strpi se do ponedeljka pa cemo vidjet koj motor i sta mu je riknulo.ovak je bez veze ak razmisljas kolko kosta turbak ak je mozda samo sitnica Share this post Link to post Share on other sites
Andy 0 Posted June 25, 2006 slusaj jadya bio kod mene sa golfom ,auto leti s chipom nisam fakat znao da auto poludi ... a ona cukica sa pritiskom jady jakkoo zanimljivo.... eto i prvi put se vozio u chipanom golfu i samo cu vam reci : : : :drool: Share this post Link to post Share on other sites
daltonix 0 Posted June 25, 2006 strpi se do ponedeljka pa cemo vidjet koj motor i sta mu je riknulo.ovak je bez veze ak razmisljas kolko kosta turbak ak je mozda samo sitnica ae...ja razmisljam o najgorem..ako je turbak riknuo..ako nije...samo neka sitnica do 500 kn...ufff...ide chip unutra...mislim da ce past R32 look ).. 2 Crazy_KC: hmm..ako ispadne minimalan trosak glede popravka...prodajem branike sa spoilerom..pragove ..znaci oba branika sa spoilerima na njima..pragove..aj i retrovizore m3 style..elektricne..lampe...plave FK automotive...alu felge 16" vw sa gumama ...pa ako si zainteresiran da jeftino sredis svog golfica..samo naravno treba polakirat ove dijelove ...bumo se dogovorili ..ljudi smo ... Share this post Link to post Share on other sites
Andy 0 Posted June 25, 2006 2 Crazy_KC: hmm..ako ispadne minimalan trosak glede popravka...prodajem branike sa spoilerom..pragove ..znaci oba branika sa spoilerima na njima..pragove..aj i retrovizore m3 style..elektricne..lampe...plave FK automotive...alu felge 16" vw sa gumama ...pa ako si zainteresiran da jeftino sredis svog golfica..samo naravno treba polakirat ove dijelove ...bumo se dogovorili ..ljudi smo ... eeeeee to te ja pitam : : jer planiram krovni repic staviti i nekakve lampice i spor opruge i gas !!stavi chip samo and thaT*s it !!!! : : : ajd posalji p.m da vidimo kaj sve nudis i cjenu : Share this post Link to post Share on other sites
daltonix 0 Posted June 25, 2006 koliko sam procitao tu ima ekipe koja se bavi chipanjem..mislim da su spominjali nekog Tibora i slicno...na bwm forumu znam da ima citius ...jel ima ko nekog za preporucit onak...najbolji omjer dobivenog i ulozenog..s time da me chip ne kosta ko svetog petra kajgana...heh.. za znalce...ako vec odlucim chipnut car...jel bi kaj mozda vise dobio sa vecim intercoolerom?..mozda bolji odziv gasa ili slicno..da ljepse ide...ili mi to nebi bas pomoglo i previse..naspram serijale...ako bi...ide drugi .. e sad ce ovo zvucat glupo..al moram i to pitat..hmmm...4-ka..dizl...amortizeri...kakvi su u serijali..plinski ili obicni?...jer ja autic vozim evo 3-ca godina...i ko novi su jos...al osjetim malo da vise njise i skripa ko da shevis na starom krevetu sa istrosenim oprugama ))...a neznam jesu li plinski ili obicni..ako su plinski super..punjenje...i idu samo opruge druge.. ..pa spustanje za 3 cm..ako su obicni..heh...moram i njih mijenjat onda.. znam da mi vectra 99 godina ima plinske..pa ako ona ima..mogao bi i golfic Share this post Link to post Share on other sites
TheFog 1 Posted June 25, 2006 sa (vecim) ic-om sigurno mozes dobit na snazi ali mozes izgubit na tom odzivu na gas, odnosno poveca se turbo lag, koji se moze minimizirat remapiranjem sw ne skripe ti amortizeri nego seleni, zastitne gume na amort. i slicno Share this post Link to post Share on other sites
jady 5 Posted June 25, 2006 slusaj jadya bio kod mene sa golfom ,auto leti s chipom nisam fakat znao da auto poludi ... a ona cukica sa pritiskom jady jakkoo zanimljivo.... eto i prvi put se vozio u chipanom golfu i samo cu vam reci : : : :drool: vidim da se bar jednom dopada cuka i ubrzavanje mojeg traktora. hvala ti na pohvalama. @daltonix: r32 branik u HR kod zubaka cca 5000kn bez resetki,nosaca i ostalih "sitnih" dijelova.zadnji je priblizno ista cijena. al to bi josip znao potvrdit.vani u D ih ima na ebayu ili u VWu za 400-500eur komplett sa svim.neisplativo za nase uvjete s placama,bar po meni... Share this post Link to post Share on other sites