Mark 0 Posted January 29, 2009 Malo sam tražio al nigdje ne nađem pa pitam vas.. zanima me informativno koji je najbolji motor za duju sljedećih karakteristika... nekih 120ks... potrošnja u gradu 8,9litara... jel tak nešt postoji uopće? ovo je samo za primjer... znači neki motor za duju koji može povući al da ima neku normalnu potrošnju za svakodnevnu vožnju.... nemojte sad vi frik tjuneri se razbacivat sa konjima... vi imate visoke kriterije.... moji nisu toliki... da ta duja da može ići do 200 plafon... može i 190.. nije bed.... al više je bitnije da ima dobro među ubrzanje... ma uglavnom zanima me motor koji je onak solidne jačine i da nije sisavac... da mi ne siše gorivo kao da mu je zadnji put.. evo primjera ja vozim 55kw znači negdje oko 70ks.... s kakvim motor u duji bi ja osjetio da to može povući? ja si mislim da je to sa nekih 110ks... ma ustvari nemam pojma... nisam vozio niti jednu duju osim svoje pa ne znam kak bi tak nešto uopće vuklo... valjda ste shvatili.. ako niste mogu još precizirat.. Share this post Link to post Share on other sites
Vlajs 0 Posted January 29, 2009 2.0 8v iz trojke gti Ima 115ks i trosi cca 9.5 l/100km bez da pazis na potrosnju. Ako pazis moozes se vozit i sa 7. A mozes stavit i plin. I lijepo povuce. U drugoj brzini ide 100-105Km/h. Krajnju brzinu nisam jos probao al bi trebala bit negdje oko 200 :-) Share this post Link to post Share on other sites
Mark 0 Posted January 29, 2009 2.0 8v iz trojke gti Ima 115ks i trosi cca 9.5 l/100km bez da pazis na potrosnju. Ako pazis moozes se vozit i sa 7. A mozes stavit i plin. I lijepo povuce. U drugoj brzini ide 100-105Km/h. Krajnju brzinu nisam jos probao al bi trebala bit negdje oko 200 :-) hvala frend.. baš si pogodio.. vidiš to mi se sviđa.. u zadnje vrijeme si razmišljam na ljeto uzet iz banke nekih 3000eura i spucat to na auto... da se ne hebem više ovako mic po mic... ide mi na živce.. a da skupljam pare nikad neću skupit jer uvijek nešto iskrsne drugo.. imam već sve u glavi jedino o motoru nisam razmišljao.. ovaj 2.0 8v sam utipkao u glavu.. jel se kvari često, mislim jel ima neku prirođenu manu? jel mi možeš reći kolko je taj motor otprilike para i kolko je ugradnja? jel ti imaš atest? Share this post Link to post Share on other sites
docg60 0 Posted January 29, 2009 1.8 8v,motor iz dvojke GTI,oznaka PF ,107ks i ide bolje od 2.0 8v. Share this post Link to post Share on other sites
Mark 0 Posted January 30, 2009 1.8 8v,motor iz dvojke GTI,oznaka PF ,107ks i ide bolje od 2.0 8v. kak je taj jači a ima 8ks manje..? jel on isto u potrošnji kao i ovaj 2.0 8v...? vozim se svaki dan dosta km.... pa me ne zanimaju oni koji sisaju iznad 9litara.. vozio sam se u autu koji troši 11,12litara.... to za mene nije auto... to je ne znam šta.. zlobni sisavac.. jel mi možeš reći cijene ugradnje 1.8? Share this post Link to post Share on other sites
woodoo 0 Posted January 30, 2009 2.0 8V je kvalitetan motor mislim možeš ga gonit a da ti ne vresne i ne počne cicat ulje znači samo ga zagriješ i pali mili kolko očeš a kroz vrjeme možeš stavit 16v kad ti ovo dosadi ( neznam čito smam negdje da je izvediva i KR glava na tom ali nemojte me držat za rječ) Share this post Link to post Share on other sites
Vuxa 0 Posted January 30, 2009 Stavi 2.0 16v 9A i imat ces mocan stroj koji ide, a potrosnja od 7 - 12 Share this post Link to post Share on other sites
pikzibner 1 Posted January 30, 2009 1.9TDI 110KS iz trojke. Ide na šaraf. Auto će iće 200 i vozit ćeš se sa prosjekom od oko 5.5Lt Share this post Link to post Share on other sites
Mark 0 Posted January 30, 2009 (edited) 1.9TDI 110KS iz trojke. Ide na šaraf. Auto će iće 200 i vozit ćeš se sa prosjekom od oko 5.5Lt uu.. ovo je najbolje što sam čuo.. a kakvo ima među ubrzanje? prva, druga, treća... jel se osjeti išta? edit: nisam baš ljubitelj dizelare.. al mišljenja se uvijek mjenjaju.. taj motor dosta zahebava? jel dimi iz auspuha ko blesav? Edited January 30, 2009 by Mark Share this post Link to post Share on other sites
pikzibner 1 Posted January 30, 2009 a kakvo ima među ubrzanje? prva, druga, treća... jel se osjeti išta? taj motor dosta zahebava? jel dimi iz auspuha ko blesav? Očito se nikad nisi vozio u dizelu. Pitaj nekog da te provoza u MK3 110KS. Imaš puuuuno veći osjećaj ubrzanja, nego u bilo kojem benzincu iste snage, ali to je samo osjećaj. Realnost je da su dizel i benzinac iste snage podjednaki. Zašto bi motor zahebavao ako se održava i ako ne kupiš nekog razhebanog krampa. Ako auto nije čipan nebi smio dimiti ili samo minimalno. Share this post Link to post Share on other sites
Mark 0 Posted January 30, 2009 Očito se nikad nisi vozio u dizelu. Pitaj nekog da te provoza u MK3 110KS. Imaš puuuuno veći osjećaj ubrzanja, nego u bilo kojem benzincu iste snage, ali to je samo osjećaj. Realnost je da su dizel i benzinac iste snage podjednaki. Zašto bi motor zahebavao ako se država i ako ne kupiš nekog razhbanog krampa. Ako auto nije čipan nebi smio dimiti ili samo minimalno. pa vidiš.. hvala..sad sam naučio nešto... sad me još više zanima taj tdi.. od početka topica pa do kraja mislim da vidim pravi motor sada.. znači ide još na šaraf... to je prva liga... jel mi možeš reći kolko je para taj motor otprilike... ne moraš točno... i kolko izađe ta ugradnja? atest je koliko sam čuo par milja kuna ili? hvala! Share this post Link to post Share on other sites
oglascado 0 Posted January 30, 2009 O atestu imaš ovdje dosta podataka,ako ne i sve http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....showtopic=19783 Share this post Link to post Share on other sites
diesel power 0 Posted January 30, 2009 1.9TDI 110KS iz trojke. Ide na šaraf. Auto će iće 200 i vozit ćeš se sa prosjekom od oko 5.5Lt I ja mislim da je to najbolji izbor, a ako češ za neko vrijeme zaželjeti još više konjiča čipiraš ga i to je to! Planiram i ja taj motor staviti u duju čim mi financije to dopuste! Share this post Link to post Share on other sites
diesel power 0 Posted January 30, 2009 O atestu imaš ovdje dosta podataka,ako ne i sve http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....showtopic=19783 Ako ti je golf td, niti netrebaš raditi atest, tko pa bu skužil kaj je pod haubom? Samo skineš plastiku na kojoj piše tdi! Share this post Link to post Share on other sites
pikzibner 1 Posted January 30, 2009 znači ide još na šaraf... to je prva liga... jel mi možeš reći kolko je para taj motor otprilike... ne moraš točno... i kolko izađe ta ugradnja? atest je koliko sam čuo par milja kuna ili? hvala! Motor ide na šaraf uz izmjenu nekih dijelova. Motor sa getribom bi mogo nabaviti za cca 1000E ili ako nadješ za manje. Ali treba ti i struja, i komp i poluosovine, šalt kutija ..... Ugradnja ti dodje kolko ti majstor hoće uzet + Rallye VR (Petar) bi ti trebao pripasati struju. A Atest je oko 1000kn. Share this post Link to post Share on other sites
Mark 0 Posted January 30, 2009 I ja mislim da je to najbolji izbor, a ako češ za neko vrijeme zaželjeti još više konjiča čipiraš ga i to je to! Planiram i ja taj motor staviti u duju čim mi financije to dopuste! a gledaj nemam ni ja para toliko.. ali mislim si uzet od banke pa ko ga (opet ja koristim proste riječi)... ili ću i dalje samo željeti i to će me hebati... mislim da ću prvu opciju izabrat.. sad si gledam jel mi pametnije prodat svoj i uzet neki koji već ima sličan motor u sebi.. ---------------------------------------------------- pik to je znači cca 14 000 kn da bi taj motor stavio u svoj auto... znači sa svime, rad, motor, atest, elektirka? Share this post Link to post Share on other sites
pikzibner 1 Posted January 30, 2009 pik to je znači cca 14 000 kn da bi taj motor stavio u svoj auto... znači sa svime, rad, motor, atest, elektirka? Ha čuj, može bit više ili manje. Ovisi kakvog majstora nadješ i kolko će te oderat. + uvijek tu ima raznoraznih nepredviđenih sitnica. Ali sa tim motorom u duju ima najmanje nekih posebih kemija, jel većina dijelov paše. Share this post Link to post Share on other sites
Mark 0 Posted January 30, 2009 malo sam o 1.9 tdi-u tražio... i našao sam ovo.. ................................................................................ ...... kak najlakše skužit da je motor mrtav? Malo mu izvuci štangicu za ulje dok dela. Ak kroz nju vidljivo zadimi, motor ti je za generalku. Pogledaj još u filter zraka - ako je sav zauljen sa strane oduška motora, a ne dimi kroz štangicu, onda ti je vjerojatno mrtva turbina. Ako dobro zagrijan motor teško anlasa, to ti isto može biti znak za potrebu generalke. Diesel-aš se uglavnom prodaje kad je motor već mrtav. Dobar diesel-aš se ne prodaje ako ti ne padne lova sa neba za drugi auto. Ako ti treba pouzdano vozilo za hrpu km i malo brige, onda možeš kupiti i s lošim motorom i dat ga posložit, je da košta, ali onda buš znal kaj imaš i možeš voziti na kraj svijeta. Tu lovu nebuš nikada vratil pri prodaji, ali nećeš požaliti. ................................................................................ ....... pa taj TDI svi traže... a ovi koji ga prodavaju je uglavnom jer je mrtav kak ovi kažu... to je kao zlato traženo.. gledao sam i oglase.. pa baš ih nema... Share this post Link to post Share on other sites
pikzibner 1 Posted January 30, 2009 Ja ne vjerujem kakve ti topice otvaraš. Pitaš koji motor ugradit u duju, a na kraju si došao do toga kako skužit jel motor spreman za generalku. Ti ako i kupiš rabljeni motor, on će već bit izvan auta i nećeš znati jel zrel za generalku ili nije. Share this post Link to post Share on other sites
KR3MN1 van den BOSCH 0 Posted January 30, 2009 zašto TDI? zo lovu i vreme koje je još treba investirat u to sranje, možeš dobit GTI tricu ili TD duju. Share this post Link to post Share on other sites
pikzibner 1 Posted January 30, 2009 zašto TDI? zo lovu i vreme koje je još treba investirat u to sranje, možeš dobit GTI tricu ili TD duju. Po meni zato što za malu lovu možeš dobit dosta konja a uz razumnu potrošnju. Kad ga gaziš, neće preći 09-10Lt potrošnja a GTi troši sigurno 15Lt. A TD nije u klasi 120KS, vjeroajtno se mogu dobiti ali ne tako lako nao na TDI-u. Share this post Link to post Share on other sites
Vuxa 0 Posted January 30, 2009 Prodaj auto, namakni jos koji euro i kupi si tricu tdi 90 ili 110 ks Share this post Link to post Share on other sites
pikzibner 1 Posted January 30, 2009 Prodaj auto, namakni jos koji euro i kupi si tricu tdi 90 ili 110 ks Ili to. To bi zapravo trebala biti pva ponuda neozbiljnim članovima. Share this post Link to post Share on other sites
KR3MN1 van den BOSCH 0 Posted January 30, 2009 isto ko M7 sam i ja rekao, a mene si "opizdio" Motor ide na šaraf uz izmjenu nekih dijelova. Motor sa getribom bi mogo nabaviti za cca 1000E ili ako nadješ za manje. Ali treba ti i struja, i komp i poluosovine, šalt kutija ..... Ugradnja ti dodje kolko ti majstor hoće uzet + Rallye VR (Petar) bi ti trebao pripasati struju. A Atest je oko 1000kn. u prvom postu govori da ne može skupit baš nešto love, onda 1000 EUR i još majstori....ako prodaje svojog, doda onih 1500 eura ima tricu. Isto sam i ja kazao. Share this post Link to post Share on other sites
BaGy 2 Posted January 30, 2009 mene samo zivcira sta ima puno topica o tome koji motor ide u koji golf...svi pitaju kako i sta, na kraju nista od toga....onaj tko ZELI on ce si slozit duju sa TDI motorom kao sto su neki clanovi napravili..oni nisu previse ispitivali vec su to slozili NHF ali ovaj topic je totalno bzvz Share this post Link to post Share on other sites