0
Dusko

Kupnja GTD-a

Recommended Posts

Mozete mi reci kako je najbolje provjeriti motor pri kupnji turbo diesela(golfa II),?Neki govore da nesmije pusiti pri radnoj temp.kad skines cep od ulja(to mi je nelogicno na ovim vanjskim temp.)?

Tlak na poklopcu ventila ima svaki, pa i novi, ali ipak nesmije biti preveliki, nesmije bacati ni malo ulja na čep, bilo bi dobro da topli pali lagano (ako mu ne rade grijači), a najbitnija stvar je, da skineš crijevo između turbine i usisne grane (ili ic-a) i sturiraš auto da vidiš dali baca puno ulja kroz turbinu, ako baca ulje, turbina ne valja (u cca 85% slučajeva)

Auto kad voziš, na nekih 2200-2300 okretaja moraš osjetiti kak auto počinje vuči potpuno, nije preporučljivo da auto jaaako dimi, ali malo ipak mora dimiti, pazi da se ne pregrijava kad ga tjeraš malo duže ....

Znam da motor koji je loš onda se na šipci od ulja vidi koliko je visoko zauljena nakon gasenja motora. Ako je trag ulja skroz do vrha...tome bas i nije bajna budučnost.

Tu ti je najvaznije da je turbina ok....sad oce li ti vlasnik dat da šupaš po motoru... to sumljam

A da,znam,znam da nesmije jako dimit i na tzv.-iberlauf!Zanimalo me najvise zbog turbine!Sumnjam i ja al vidjet cemo,bit ce najbolje platit parsto kn.majstoru da pregleda sve!

0