0
Multineo

TSI tuning O.CT

Recommended Posts

power +37 ks???

o.ct mu daje +53 ks uz to da još uvik ostavljaju veliku zalihu motora jer nisu custom mape i dalje ti vridi tvornička garancija.

moze biti.. nisam ni gledao jer me druze iskreno i ne interesuje o.ct. u Sarajevu se bas i nije pokazao

Ja sam momku pokusao pomoci, pa sad...

Lave ako te sta interesuje za SM raspitaj se ko momka koji voza Leona TDI mislim da se zove Zoka. Njega je radio SMchip i znamo svi kako ide :rolleyes: a da nespominjem ostale :palacg

SM rules

Što se tiče O.CT postoji problem,

u dva servisa u ZG sam poslao upit, i oba kažu citiram: "trvorničko jamstvo nakon ugradnje OCT čipa ne vrijedi radi prevelikih opterećenja".

Iako bi trebalo vrijediti, no to su pretpostavljam hrvatska posla.

Ono što sigurno zbunjuje je da i ABT, SKN, i BB rade stage 1 chip oko 170ks, a za jaču verziju 170ks na oko 200ks,

jedino OCT objedinjuje verzije na 193ks.

ne znam da li vw stoji garancijom iza o.ct-a ili to kažu u servisima samo da prodaju jer nije velika mogućnost da dođe do veće štete u garantnom roku...nije ista priča u privatnim ovlaštenim servisima gdje zarada ide vlasniku ili porsche interautu koji "nema" vlasnika nego tim servisom upravlja direktor kojeg su postavili njemci...

valjda ste razumjeli šta hoću reći...

problem je da jedan tuner radi za sve te servise, a ne OCT. OCT sam okoriste kao reklamu, a prodaju vam muda pod bubrege!

a pored ovakve izjave mislim da bi tribalo bit i objašnjenje....

jer meni nisu prodali MUDA POD BUBREGE ili ja ne znam šta su mi prodali

Sm tuning..pa ja nemogu shvatit da ljudi mogu biti toliko zatucani u zivotu..?svasta da cujem..jel dovoljno ako procitate jedan njegov oglas...primjer..

Motor 1.6 turbo

Turbina Mitsubishi od EVO VI

Custom izduvna grana 4-1

Custom usisna grana sa injection diznama i karburatorom od GT turbo 5tice

Sinter lamela 4 kraka bez opruga sa korpom od 17 bara

Glava i ventili prosle godine uradjeni

Metalni dihtung glave

Klipovi upusteni (8:1)

Lezaji racing cetveroslojni

Dizne od RS2 audija

Montiran OT davac i remenica za citanje

Mjenjac ojacan i prije dva mjeseca servisiran

Radni pritisak motora je preko 2 bara...

Blow off

Motor moze bez prepravki ici u Yuga...

Oni koji su vidjeli taj motor znaju o cemu govorim jer je strasan zvuk kad se presalta na 2.5 bara boosta i 8500 rpm

Za mapiranje najbolje bi bilo uraditi SA ecu jer sad imam motronic 4.1 i imam manuelnu kontrolu boosta a to nije dobro,na ovom sadasnjem ecu neisplati se to praviti jer sam proslu turbinu jedva ustimao.

Neznam za vrijeme na 402 ali motor ima veoma mnogo snage oko 280 ks

Razlog prodaje je sto vise nemam vremena za taj motor i taj auto,sad sam proslu jesen stavio tu turbinu od EVOa i nisam imao vremena da ga izmapiram,tako da motor nije nastiman i prodajem to sve tako nenastimano

Ide on i sada ali nije to to...

ovo je neko tko se bavi preradama vozila??i stavice stare valjke koji su odatle iscupani..bavi se preradama a nema vremena to sebi uradit??hahahhaa..ili mozda nema potrebne instrumente..joj joj..

a pored ovakve izjave mislim da bi tribalo bit i objašnjenje....

jer meni nisu prodali MUDA POD BUBREGE ili ja ne znam šta su mi prodali

Slažem se.

Za sada jedino znamo da imamo generičke mape (OCT i SKN) i custom (Gubić, SM...).

Ali stvarno, zašto bi generička bila toliko loša, a toliko skuplja?

Mislim svugdje se PRIČA da je generička napravljena u nekoj dalekoj tvornici... itd....

a da je custom baš napravljen za određeni motor i što to konkretno znači?

Ali ljudi, ajde argumentirajte. Pokažite grafove pa da vidimo.

Jedino što sam vidio argumentirano razliku OCT i gubića od pikzibnerovog posta.

Post sa grafom

Zna li se kada SM planira nabaviti valjke?

Trebali bi brzo.. ima neki problem sa carinom, zezaju ga italijani nesto

Sm tuning..pa ja nemogu shvatit da ljudi mogu biti toliko zatucani u zivotu..?svasta da cujem..jel dovoljno ako procitate jedan njegov oglas...primjer..

Motor 1.6 turbo

Turbina Mitsubishi od EVO VI

Custom izduvna grana 4-1

Custom usisna grana sa injection diznama i karburatorom od GT turbo 5tice

Sinter lamela 4 kraka bez opruga sa korpom od 17 bara

Glava i ventili prosle godine uradjeni

Metalni dihtung glave

Klipovi upusteni (8:1)

Lezaji racing cetveroslojni

Dizne od RS2 audija

Montiran OT davac i remenica za citanje

Mjenjac ojacan i prije dva mjeseca servisiran

Radni pritisak motora je preko 2 bara...

Blow off

Motor moze bez prepravki ici u Yuga...

Oni koji su vidjeli taj motor znaju o cemu govorim jer je strasan zvuk kad se presalta na 2.5 bara boosta i 8500 rpm

Za mapiranje najbolje bi bilo uraditi SA ecu jer sad imam motronic 4.1 i imam manuelnu kontrolu boosta a to nije dobro,na ovom sadasnjem ecu neisplati se to praviti jer sam proslu turbinu jedva ustimao.

Neznam za vrijeme na 402 ali motor ima veoma mnogo snage oko 280 ks

Razlog prodaje je sto vise nemam vremena za taj motor i taj auto,sad sam proslu jesen stavio tu turbinu od EVOa i nisam imao vremena da ga izmapiram,tako da motor nije nastiman i prodajem to sve tako nenastimano

Ide on i sada ali nije to to...

ovo je neko tko se bavi preradama vozila??i stavice stare valjke koji su odatle iscupani..bavi se preradama a nema vremena to sebi uradit??hahahhaa..ili mozda nema potrebne instrumente..joj joj..

Ti si inace poznat po pametovanju zato i jesi izbacen sa svih foruma.. nek tvoj VR ide :fakjea

SM ima vise dokaza da je majstor svog zanata... Zoke, Basta, Nurija i td...

Sta je sa tobom??

Unistismo covjeku temu.. necu se vise raspravljat, pokusao sam covjeku pomoci ;)

tebe i tebi slicne ispljunem na cesti ko jutarnju bljuvotinju..i vaseg cipaca i rascipaca varalicu Srdjana..da vam forum na kome pisete lici ne nesto svi bi drugacije bilo..onaj kupi gotove mape pa vam to ubaci malo a vi sretni.jake nauke..moj neide..ja nemam cim..meni vase pohvale netrebaju..zivot vam se svodi na neka 402 metra pravca zvana sitrejs..jel vam mozda Srdjan vari i letve volana??sad u novoj sezoni sve cete mest po cesti.i dobicete pehar od 4 marke..samo je problem platit osiguranje od 7 maraka..a jaki trkaca boze moj..nisam znao da varalici treba advokat??svako normalan ko imalo zna neka procita sto pisete po forumu nasmijace se do suza..ali dobro da ima i takvih..

tebe i tebi slicne ispljunem na cesti ko jutarnju bljuvotinju..i vaseg cipaca i rascipaca varalicu Srdjana..da vam forum na kome pisete lici ne nesto svi bi drugacije bilo..onaj kupi gotove mape pa vam to ubaci malo a vi sretni.jake nauke..moj neide..ja nemam cim..meni vase pohvale netrebaju..zivot vam se svodi na neka 402 metra pravca zvana sitrejs..jel vam mozda Srdjan vari i letve volana??sad u novoj sezoni sve cete mest po cesti.i dobicete pehar od 4 marke..samo je problem platit osiguranje od 7 maraka..a jaki trkaca boze moj..nisam znao da varalici treba advokat??svako normalan ko imalo zna neka procita sto pisete po forumu nasmijace se do suza..ali dobro da ima i takvih..

:bravo:bravo:bravo:bravo:bravo

evo tebi 250Eura pa mi ti ubaci vec gotovu mapu :rotfl

VR rule :palacg

ja sam sebi uzeo da mi mape nikakve netrebaju..a i ne tope mi se klipovi..nit imam dimnu zavjesu poput vas....a vama neka takvi pare uzimaju poput njega..

ja sam sebi uzeo da mi mape nikakve netrebaju..a i ne tope mi se klipovi..nit imam dimnu zavjesu poput vas....a vama neka takvi pare uzimaju poput njega..

Ja se izvinjavam... necu vise. Imak si ti pro vozac

Necu vise da ista komentarisem sa tobom...

see ya

0