inkasator01 0 Posted February 22, 2009 (edited) prvi mačići se u vodu bacaju..pa tako izbjegavaj i prve godine... fino ti sebi uzmi 90 konja TDI,kasnije ga čipaš i to je to...i ja bi rađe uzeo jebenu mk3(gti tdi) nego najjeftiniji mk4(1,4)iz oglasnika... evo recimo ja se s tim ne slažem!!pa četvorka 1,4 je bolja po mom od bilo kake trojke! ovisi kom za šta treba auto, nije svakom bitno da auto ide i te spike!!moj savjet da gledaš što urednijeg i sa što više opreme a motorizacija više manje,kad nemaš za tdi dobar je i benzin!!moj savjet je 1,6 jer je to taman a sad prolazi i 1,4!!sdi nikako nebi uzeo! jedino što pričaju da je 1,4 jako loš motor možda bi ga zato trebalo izbjegavat ali i to nije ustaljeno,neko je i s tim motorom zadovoljan... i po mom je taj1,6 pouzdan a i nisu strašni servisi! Edited February 22, 2009 by perovk_1988 Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted February 22, 2009 Znači od 2001 su noviji modeli ,ima li kakve razlike po čemu se može odmah primjetiti? Tražiti od 2001 na dalje 1.9 TDI?? kromirani amortizeri ili podizaci gepeka i haube prozirni cisti bocni zmigavci(2000 god recimo imaju kristalne,znaci nisu "cisti") basis ima jednobojne presvlake modeli s daljinskim nemaju bravicu kod suvozaca ili modeli 2003 recimo imaju aero twin brisace itd. Share this post Link to post Share on other sites
Andy 0 Posted February 22, 2009 (edited) i imaju ljepe podloge na cukicama Edited February 22, 2009 by Andy Share this post Link to post Share on other sites
BaGy 2 Posted February 22, 2009 evo recimo ja se s tim ne slažem!!pa četvorka 1,4 je bolja po mom od bilo kake trojke! ovisi kom za šta treba auto, nije svakom bitno da auto ide i te spike!!moj savjet da gledaš što urednijeg i sa što više opreme a motorizacija više manje,kad nemaš za tdi dobar je i benzin!!moj savjet je 1,6 jer je to taman a sad prolazi i 1,4!!sdi nikako nebi uzeo! jedino što pričaju da je 1,4 jako loš motor možda bi ga zato trebalo izbjegavat ali i to nije ustaljeno,neko je i s tim motorom zadovoljan... i po mom je taj1,6 pouzdan a i nisu strašni servisi! u golf IV 1.4 i 1.6 imaju problema sa getribom...motor sam po sebi je izdrzljiv... unutrasnjost je sto se tice kvalitete izrade losa...skripi sve nakon nekog vremena,plastika se guli...sicevi ko sicevi su ok...naspram konkurencije ima i neko bocno drzanje...ali opet nedovoljno...jedino sta mogu pohvalit je polozaj vozaca za volanom...stvarno, sve se da narihtat kako treba...leda me ne bole nakon duljeg puta...tako da... motorizacija...preporucio bi ti taj 1.6 benzinac,ali zbog getribe koja uredno zajebava...ne hvala...TDI od 90kS je cisto dovoljan..i uz redovno odrzavanje ne bi trebalo bit problema...(obavezno provjerit turbinu i komplet ovijes) ovjes...hmmm, serijski mi taj ovjes nije nesto extra...naginje se puno i drzanje ceste je prosijecno...puno understeera...ali spustis ga i onda je to to nakon 100tkm valja zamjenit selen,spone,krajnike...itd itd...ugl...standard... na kraju svega sta sam napiso...vidi kakvih Bora ima...jer je to golf sa guzicom...meni lijepo izgleda, unutrasnjost je ista..motorizacija isto tako...samo sto ne placas ime golf Share this post Link to post Share on other sites
Guest belscak Posted February 22, 2009 Mislim da je golf ipak bolji izbor od bore. Dali imaju IV pocinčanu karoseriju(neznam pa zato pitam)? I kako je naj lakše skužiti problem sa turbinom i ovjesom' Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted February 22, 2009 Imaju 100%pocincanu karoseriju i 12 god.jamstva Turbo...najlakse po zvuku ali ako neznas kak treba zvucati onda ces tesko prepoznat znaci, ovako treba fijuckati http://www.youtube.com/watch?v=4rUf-zEy5ek Ovjes...ne smije lupkat. ljuljaj ga u mjestu s prednje lijeve strane(otvori haubu)da vidis dal gumice na balansstang.skripucu mislim, mozes ga ljulat kak ocers ali ovako se najprije skuzi Share this post Link to post Share on other sites
Hari_kocka 0 Posted February 23, 2009 Imaju 100%pocincanu karoseriju i 12 god.jamstva Turbo...najlakse po zvuku ali ako neznas kak treba zvucati onda ces tesko prepoznat znaci, ovako treba fijuckati http://www.youtube.com/watch?v=4rUf-zEy5ek Ovjes...ne smije lupkat. ljuljaj ga u mjestu s prednje lijeve strane(otvori haubu)da vidis dal gumice na balansstang.skripucu mislim, mozes ga ljulat kak ocers ali ovako se najprije skuzi ako i skripucu komad je 20kn a dodju dvije tako danije problem Share this post Link to post Share on other sites
bandit99 0 Posted February 23, 2009 evo da ti i ja nešto napišem! Prije 2.god sam kupovao mkIV TDI, tražio ga 2 mjesca, sve živo pregledao, sve brojeve oglasnika nazvao.... Sa SVAKIM je bilo nešto, ili farbani, ili je auto uvoz belgija ili italija,ili.... Tražio sam auto od prvog vlasnika sa što manje km. Na kraju sam našao auto od 1.vl, sa 100.000km, 2001/2002g i to SDI Dosta mi je bilo traženja pa sam to kupio! Auto ima edition opremu (16", klima, sjedala i vlan po visini/dubini...) SAd imam 180.000km, neki dan napravio malo veći servis (zupčasti, vodena, zatezači, ulje,filteri.... 2500kn) Sa auto nikakvih problema, tankaj i vozi! potrošnja mi je oko 5 - 5.5l Auto nije za natjeravanje ali ide solidno! Max je negdje oko 160-165km/h Prije sam vozio peugeot 206 1.4 i neide ništa slabije od tog pug-a. Ako ti je do "lagane i jeftine" vožnje, uzmi SDI-a Share this post Link to post Share on other sites
Nikki 0 Posted February 23, 2009 ja sam 2004 uzeo golf IV TDI (130 ks) od jednog starijeg covjeka iz kvarta. auto je bio stvarno extra sa extra opremom.... klima,alu felge,board komp,tempomat,maglenke,naslon za ruku,grijanje siceva,radio s cd-om... cak je i kozu imao... mislio sam da nije bio gazen (imao je pravih 65000 km) ali sam se grdo prevario. auto je bio doslovno razvaljen,u nekom mehanickom smislu. turbina na pola mrtva,ulje mjenjajno jednom i to stavljeno neko ful lose,diskovi i pakne nikad mjenjani... o potrosnom materjalu da ne pricam... mislim,auto je iz vana izgledao ko nov. unutrasnjost isto savrsena. ali sve to uzalud kad je masina bila na samrti. na kraju sam utukao u njega previse novaca da bi se opce moglo voziti. katastrofa! Share this post Link to post Share on other sites
Freak 0 Posted February 23, 2009 Do koliko novaca trazis auto ? Oces mog Passata ? Share this post Link to post Share on other sites
Guest belscak Posted February 23, 2009 Hvala na ponudi,ali nebi karavana. Iako razmišlja o passatu,ali mislim da mi je malo prevelik,pošto ga bude vozila i supruga. Imali li puno razlike između njega i golfa što se tiče kvalitete i udobnosti. Share this post Link to post Share on other sites
Freak 0 Posted February 23, 2009 Iako razmišlja o passatu,ali mislim da mi je malo prevelik,pošto ga bude vozila i supruga. Imali li puno razlike između njega i golfa što se tiče kvalitete i udobnosti. I moja zena vozi auto, pa joj nije veliki, .... to je samo stvar kako se postavis. U nekim situacijama je cak i lake vozit karavana (kod recimo parkiranja) Svi koji su se vozili sa mnom kazu da je Passat puno udobniji od G4. Share this post Link to post Share on other sites
Hari_kocka 0 Posted February 23, 2009 I moja zena vozi auto, pa joj nije veliki, .... to je samo stvar kako se postavis. U nekim situacijama je cak i lake vozit karavana (kod recimo parkiranja) Svi koji su se vozili sa mnom kazu da je Passat puno udobniji od G4. Naravno da jest, pa to je limuzina Share this post Link to post Share on other sites
Guest belscak Posted February 23, 2009 To vjerujem da je udobniji od golfa, ali je cijena u startu veća i održavanje? A što je sa kvalitetom,jeli punokvalitetniji od golfa ili?? Share this post Link to post Share on other sites
Freak 0 Posted February 23, 2009 Ja ti mogu reci s moje strane sto se tice djelova i odrzavanja. Unazad 2 godine imao sam samo jedan kvar i to je bio cca. 500 kuna sa izmjenom Auto je fenomenalan, stvarno se ne kvari. Ja imam 1.9 TDI PD130 Share this post Link to post Share on other sites
inkasator01 0 Posted February 23, 2009 (edited) pa passat se baš i ne može mjerit s golfom jer su druge klase!!passat sigurno puno bolji auto i kvalitetniji samo što je bbolje za 10000€ kupit dobrog golfa nego lošeg passata!bolje to odbaci!!ako možeš čekat i inaš desetak tisća, za par mj bi se i petica mogla uzet!! Edited February 23, 2009 by perovk_1988 Share this post Link to post Share on other sites
niner 0 Posted February 23, 2009 Evo i mog misljenja. Ovo sto ti kazu da treba uzet sto noviji to stoji,nravano ako imas para za noviji. Ali da g4 do 2001 nevaljaju to je najveca glupost. Ja imam 99' i nikad problema s njim,redovito se mijenja ulje, cipan je a jos prvi kuplung na njemu i radi savrseno a na satu 205tkm. Prijatelj ima sdi 2002 i tdi 2001 isto g4 i na sdi kuplung mjenjan, tdi non stop neka lektronika zeza itd. Ja svog nikad ne ganjam i nadam se ako ne bude unfala nedaj boze auto radit godinama bez problema. E da, blatobrani trunu,to im je boljka tako da te to ne brine. Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted February 23, 2009 evo meni danas lezaj otisao. kvragu ma samo sto sam ga pohvalio al ajd... @niner sta mislis dal bi priznali tu hrdu pod garanciju(12 g.) u vw servisu? Share this post Link to post Share on other sites
Guest belscak Posted February 23, 2009 Evo i mog misljenja. Ovo sto ti kazu da treba uzet sto noviji to stoji,nravano ako imas para za noviji. Ali da g4 do 2001 nevaljaju to je najveca glupost. Ja imam 99' i nikad problema s njim,redovito se mijenja ulje, cipan je a jos prvi kuplung na njemu i radi savrseno a na satu 205tkm. Prijatelj ima sdi 2002 i tdi 2001 isto g4 i na sdi kuplung mjenjan, tdi non stop neka lektronika zeza itd. Ja svog nikad ne ganjam i nadam se ako ne bude unfala nedaj boze auto radit godinama bez problema. E da, blatobrani trunu,to im je boljka tako da te to ne brine. Može malo detaljnije,samo rubovi,prednij ili zadnji i jeli to kod svih. Share this post Link to post Share on other sites
diesel power 0 Posted February 24, 2009 Može malo detaljnije,samo rubovi,prednij ili zadnji i jeli to kod svih. Gdje trunu blatobrani??? Imam doma 97. g četvorku 110 ks tdi, prvi lak i sa autom sam super zadovoljan, i mogu se sasvim lijepo voziti sa prosječnom potrošnjom od 5.5 litara, preko 200000 km, motor je suh, lijepo povuče, ne troši ništa ulja... jedino mi od opreme fale sportska sjedala jer sam naučen na recaro u dvojki, a glavno da ima električne podizače (s kojima nemam baš nikakvih problema) klimatronik, putno računalo, a abs, centralno, servo su ti serijski Nigdje ništa trulo, tu i tamo nekaj malo površinske hrđe (zanemarive) gdje je lak stkinuti do lima! Ako su ti blatobrani original neče biti truli sigurno, a ak su zamjenski neki ništa čudno! I prvo kad ga kupiš izvadi plastike zaštitne unutra u prednjim blatobranima, i očisti blatobran u kutu, zna se nakupiti nešto ko pijesak, zamlja ili sl. Nemoj kupovat 1.4 jer ja toliko slaba da to nisam mogao vjerovati dok ga nisam probao voziti, a i sdi je preslab, najbolji izbor je tdi 90 ili 110 ks, zbog cijene rabljenih a i dijelovi nisu nešto skupi! Ali da ja kupujem četvorku tražio bi tdi pd 150 ks! Sve je na tebi i ovisi koliku snagu auta trebaš, koliko novca misliš dati za auto, koju opremu želiš... Share this post Link to post Share on other sites
Hari_kocka 0 Posted February 24, 2009 evo meni danas lezaj otisao. kvragu ma samo sto sam ga pohvalio al ajd... @niner sta mislis dal bi priznali tu hrdu pod garanciju(12 g.) u vw servisu? pa kad lezaj ne valja to se duze vremena cuje, tj. buku stvara kako to u tebe odjednom Share this post Link to post Share on other sites
Guest belscak Posted February 24, 2009 Znači u biti TDI i nema nekih problema osim ako privi vlasnik nije napravio neki za.eb.Koliko Km bi trebala izdržat njegova turbina ako se to može odrediti.I dali ima opet razlike jeli 90,110 ili 130? Share this post Link to post Share on other sites
bojan24 0 Posted February 24, 2009 Do koliko novaca trazis auto ? Oces mog Passata ? koja god,cijena'? Share this post Link to post Share on other sites
Hari_kocka 0 Posted February 24, 2009 (edited) Znači u biti TDI i nema nekih problema osim ako privi vlasnik nije napravio neki za.eb.Koliko Km bi trebala izdržat njegova turbina ako se to može odrediti.I dali ima opet razlike jeli 90,110 ili 130? turbina moze izdrzati 300k km bez tranja, a motor, pa ima razlike izmedju tih motora motora, da te sa tehnicke strane ne zamaramo, koji god da uzmes neces pogrijesiti (sacekaj iduce ljeto pa kupi mog golfica hehehehe) Edited February 24, 2009 by Hari_kocka Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted February 24, 2009 pa kad lezaj ne valja to se duze vremena cuje, tj. buku stvara kako to u tebe odjednom ma poceo je stvarat buku i to bas onako buci sumnjam na prednj lijevi @belscak kod turbine ti nema nekog pravila. i kod 130 ps moze 250tkm odvrtit(znam za takvog:D)ali isto tako i u onom 90ps moze ni 100 tkm izdrzat Share this post Link to post Share on other sites