0
regazzoni

Gori lampica od Airbaga

Recommended Posts

Jedno veče krenem ja u grad i ne svijetli rasvjeta u autu niti na instrument tabli kontrolna lampica koja govori da su neka od vrata ostala otvorena. Dobro velim pogledati ću poslije. Dođem kući pogledam izgorio osigurač naravno tako uzak osigurač nemam pa sutradan vozim auto auto električaru. Nakon što je on zamjenio osigurač non stop mi svijetli lampica na instrument tabli od air baga. Pošto me već taj golf od 74 kW iz 2001 godine dosta na nervirao idem da vidim ima li tamo na poklopcu prostora za osigurače napisano koji je osigurač od airbaga, i naravno nema takvog osigurača odnosno nije napisano. Sad mene zanima kako je moguće da air bag nema svoj osigurač ili ga možda ima a ja ne znam. Odnosno ne smijem više prtljat po njima da nešto ne pokvarim do daske. Zato molim stručnjake da mi pomognu odnosno ako ima osigurač da kažu koji je!

Vrati se kod tog električara i nek ti to popravi..a osigurač airbaga neću komentirat..

ak ti baš smeta lampica da se i to lako riješit...15 min posla..

iako ona svijetli zato što može bit smanjena TVOJA sigurnost prilikom nedaj bože nesreće..

Jedno veče krenem ja u grad i ne svijetli rasvjeta u autu niti na instrument tabli kontrolna lampica koja govori da su neka od vrata ostala otvorena. Dobro velim pogledati ću poslije. Dođem kući pogledam izgorio osigurač naravno tako uzak osigurač nemam pa sutradan vozim auto auto električaru. Nakon što je on zamjenio osigurač non stop mi svijetli lampica na instrument tabli od air baga. Pošto me već taj golf od 74 kW iz 2001 godine dosta na nervirao idem da vidim ima li tamo na poklopcu prostora za osigurače napisano koji je osigurač od airbaga, i naravno nema takvog osigurača odnosno nije napisano. Sad mene zanima kako je moguće da air bag nema svoj osigurač ili ga možda ima a ja ne znam. Odnosno ne smijem više prtljat po njima da nešto ne pokvarim do daske. Zato molim stručnjake da mi pomognu odnosno ako ima osigurač da kažu koji je!

Mogu ti biti dvije greške:

Ili je netko skidao volan pa prije toga nije otpojio kleme od akumulatora,ili ti se pojavila neka greska na modulu od air-baga.

Modul od air-baga ti se nalazi desno od pedale gase.

Skines one plastike,koje ti stoje desno od pedale gase,tj,na središnjoj konzoli iza ventilacije za noge.

Imas tamo jedan jack i modul od air-baga dimenzije cca 10x10cm.

Iskopčaj taj jack pa ponovno ustekaj,a prije toga otpoji kleme na akumulatoru.

Ako ti i dalje svijetli,ili trebas taj modul zamijeniti ili ga spojiti na komp pa ako se moze ta greska se obrisi.

U pravilu tu gresku komp.ne moze obrisati,pa bi trebao taj modul od air-baga novi nabaviti,ili rabljeni koji nije ispucan!

javi sta si rijesio

...postoji mogucnost da airbag od sjedala salje gresku.konektor se nalazi ispod sjedala..... potrebno je otpojiti klemu.

...postoji mogucnost da airbag od sjedala salje gresku.konektor se nalazi ispod sjedala..... potrebno je otpojiti klemu.

da dodje ispod sjedala i meni se cesto palila i ja ti fino skinem klemu, malo sacekam (oko 30 min da comp ne registruje gresku) zatim iskopcam taj utikac ispod sjedista malo wd-40 ocistim i skopcam nazad i evo sad vec 2 godine nemam taj problem

evo da se ubacim tu...meni je pred par dana zasvijetlila lampica od airbaga...i spojio sam na dijagnostiku posto je imam doma i kaze mi passanger side airbag igniter...a sad dali je to od sica ili ovaj ispred...pokusam obrisat i odmah se javi ponovo greska...sta da radim?

Neznam dal imas taj auto od pocetka ili si ga kupio polovnog ali postoji mogucnost da ti je auto bio zbonban pa klepan iz vana kako to obicno biva a struja nista. lampicu mozes lako rijesiti time daga eliminiraš i nema problema a ako je tvoj od pocetka i 100% si siguran da je AIR na svom mjestu odi spoji to na komp da se vidi di je greska koja je najcesce neka glupost. :palacg

Neznam dal imas taj auto od pocetka ili si ga kupio polovnog ali postoji mogucnost da ti je auto bio zbonban pa klepan iz vana kako to obicno biva a struja nista. lampicu mozes lako rijesiti time daga eliminiraš i nema problema a ako je tvoj od pocetka i 100% si siguran da je AIR na svom mjestu odi spoji to na komp da se vidi di je greska koja je najcesce neka glupost. :palacg

eto meni na utikacu ispod sjedista gubilo kontakt i to mi problem stvaralo

a gle ja ga imam par mjeseci i tek sad je pocelo to svijetlit...tako da je sve moguce ali stvarno nebi znao razlog...i kazem ti da imam doma dijagnostiku pise mi da je taj airbag igniter ali i kad pokusam brisat gresku ona se odmah vrati nazad...a sad ili sutra cu provjerit dal je to ispod sjedala...ili tamo kod papucice gasa sto pise malo gore...

Edited by Kagi

moguci kvarovi u vezi airbaga...konektor ispod vozacevog sica jer se taj sic najvise pomakiva...

znaci ovak,otpojit akumulator,skinut sic i kontakte sam minimalno stisnut,sve opet vratit kak je bilo,obrisat greske i gotovo.

samo me cudi da pokaze gresku na kompjuteru airbaga

da tako nest mi javlja...ne sjecam se tocno koda ali mislim da je neki 0111 ili 0101...nisam siguran...kada dodem u pulu cu sve pregledat...

Samo je bila sitna greška u komunikaciji airbaga i računala greška obrisana nema više problema sa lampicom!

Guest markopula

probaj sve osigurace izvaditi jedan po jedan i vracati ih na mjesto,imao sam slican problem.rijesen.

Guest The_STIG

I meni gori vec duze vrijeme,i na auto dijagnostici mi je majstor rekao da je problem u upaljacu suvozacevog zracnog jastuka i da ga treba zamijeniti.A brisanje greske ce potrajati tek dok comp. opet ne detektira eventualni kvar...

0