1 1
Hari_kocka

istrument tabla

Recommended Posts

Ekipo imam jedno pitanje a upitanju je slijedece, znaci da li na mog golfa 4 99' na kojem je ova istrument tabla:

dsc00017n.jpg

slika je samo od benzinca ali nema veze to je samo za demonstraciju

a htio bih ubaciti ovakavu, koja ima i bordcomputer, da mi pokazuje potrosnju i sl.

vwgolf4sehalffis2zr0.jpg

i da li to pase i da li bi funkcioniralo u mom autu

Edited by Hari_kocka

Pa mislim moja slika ?!

a autorska prava i sve to !? :)

Gle prvo na sta trebas pazit je serija table a to je onaj srednji broj od ona tri !

Ako tvoja ide nest 1J0 919 .... ONDA mora bit 1J0 919 ... neka druga tri zadnja broj

919 je stariji tip table za aute BEZ CAN-a

920 je noviji i koristi CAN

prvo si to provjeri da znas sta trazit

919 sa mfa i svim ostalim funkcijama je dosta tesko nac !

e sad dali ce radit

kolko znam potrosnju ti moze pokazivat

a druge stvari vanjsku temp i neznam sta jos nece ako ne stavis dodatan senzor

ili npr nivo vode u posudi za pranje

ili pojas ili svaka vrata posebno dali su otvorena !

to bi sve trebalo prespojit ili stavit dodatne senzore

valjda sam pomogo !

Jesi dosta pomogao, znaci prvo da vidim koji su brojevi na mojoj isrument tabli (da razmontiram i pogledam) i da nadjem sa se taj prvi niz slaze (npr 1J0 919)

posto sam ja to davno pregledao moze QUICK update za znacenje CAN I MFA

Jucer mi frend isao kupovati sebi golfa (IV, 2001g.) i ima bordcomputer i pregledao sam i ima one osnovne funkcije za potrosnju,a nema signalizaciju da su vrata otvorena i slicno

Nasao sam jos neke istrument table s oznakama FIS MFD MFA, koja su znacenja

A gle ja nebi skido tablu nego bi spojio vagcom i pogledo koja je tabla ! ustedi dosta vremena !

Controller Area Network (CAN) označava serijski sustav sabirnice.

CAN-sabirnica podataka skrbi za digitalnu razmjenu podataka između senzora, izvršnika te procesora i osigurava da više procesora može prerađivati informacije jednog senzora i odgovarajuće navoditi svoje izvršnike

144.jpg

MFA Višenamjenski prikaz u direktnom vidnom polju vozača kao kompaktna informacijska jedinica nudi udobnost i sigurnost. Važne informacije o vozilu se uočavaju jednim pogledom, tako da vozač svoju pozornost može posvetiti događanjima na cesti.

OVO je FIS

1J0920845B3.jpg

OVO je MFA

1J0%20920%20826%20C%202.jpg

ovdije imas pod galerije slike jako puno tabli pa si pogledaj !

http://www.gti-tdi.de/

Evo sad ga kopcao na comp i Istrument tabla je slijedeca: 1J0 919 861 B ali jos imam jednu nepoznanicu koju nismo uspjeli preko compa otkriti a to je da li je IMMO 2 ili IMMO 3, i sto me obradovalo do kilometraze se preko compa ne moze doci hehehe

Ja imam isto 99 godinu i imam MFA lijevo dolje gdje je sat. dali meni paše instument tabla od od novijega sa središnjim displejom?.

posto vec imas MFA onda pase ali mora ti pasati IMMO verzija, i jos jedno pitanje: Kako se kilometraza namjesta i da li se moze namjestiti, i cini mi se da moj golf nema CAN ?--- da li je to problem

A gle nemožeš stavit 920 sat samo tak (plug&play), trebaš neke konvertere, i opet ti to nebude to.

A gle nemožeš stavit 920 sat samo tak (plug&play), trebaš neke konvertere, i opet ti to nebude to.

kakave konvertere? I ne ocekujem da svi parametri rade, dovoljna mi je potrosnja hehehe, i jos uvijek nemam rijesenja kako cu znati da li mi je IMMO2 ili IMMO3

Ja imam isto 99 godinu i imam MFA lijevo dolje gdje je sat. dali meni paše instument tabla od od novijega sa središnjim displejom?.

neee nikako

te sa sredisnjim mfa rade preko canbusa

eventualno da trazis sat od golfa isto bez canbusa ali sa fis prikazom(to su imali modeli s navigacijom).

neee nikako

te sa sredisnjim mfa rade preko canbusa

eventualno da trazis sat od golfa isto bez canbusa ali sa fis prikazom(to su imali modeli s navigacijom).

Mogu li se i ja naci u ovom postu ili je ovo namjenjeno samo njemu?

nazalost mozes

i sa mog gledanja ti je najbolja solucija odustati od svega toga.

suvise je to zah3bavanja :)

ako imas 919 tablu nemozes stavit 920 nece radit nist !

neznam zasto bi uopce stavljo 920 ako postoje 919 sa MFA

ako imas 919 tablu nemozes stavit 920 nece radit nist !

neznam zasto bi uopce stavljo 920 ako postoje 919 sa MFA

ako postoje 919 sam MFA da li je to MFA kao na slici gore ili onaj skroz mali display

Ako imas na svom autu 919 onda mozes samo 919 tacho stavit a ne 920!

I MFA su svi sa bordcompom...imas sa onim u lijevom displayu di je sat, u sredini mali(miniDOT) i veliki FIS(maxiDOT).

I IMMO 2 je onaj koji ima u srednjem displayu u jednom redu samo 3 kontrolne lampice, a IMMO3 ima u srednjem displayu 4 kontrolne lampice...

A ako bi ti htio stavit tacho sa FISom(maxiDOT) za njega nisam ziher jel ima 919 znaci bez CANa...a ovih ostalih ima sa 919 bez CANa...

Pozdrav :palacg

Recimo, da sam skontao kako sve ide i sta mi treba, u mene je istrument tabla koja ide do 220km/h i ako kupim neku koja ide do 260kom/h ja pretpostavljam da ce tacno pokazivati (nema razloga da ne pokazuje)

Cesto se spominje SKC tj. tj tajni kod od istrument table, moze li mi netko reci od koliko se to brojeva sastoji jer ja imam neku plastikicu i na njoj niz [b XXXXXX] da li je to taj broj? ako nije kako se moze doci to tog koda?

za sve koji imaju 919 tablu bez MFA i FIS evo rjesenja :

http://www.tixxon.de/CAN-BUS-Interface-fue...g-VW-Audi-Tacho

znaci za sve ima rjesenje hehehe

ako postoje 919 sam MFA da li je to MFA kao na slici gore ili onaj skroz mali display

DAo sam ti link malo pogledaj pa ces vidjet da ima FIS JE VELIKI ekran a MFA na pola !

Recimo, da sam skontao kako sve ide i sta mi treba, u mene je istrument tabla koja ide do 220km/h i ako kupim neku koja ide do 260kom/h ja pretpostavljam da ce tacno pokazivati (nema razloga da ne pokazuje)

Cesto se spominje SKC tj. tj tajni kod od istrument table, moze li mi netko reci od koliko se to brojeva sastoji jer ja imam neku plastikicu i na njoj niz [b XXXXXX] da li je to taj broj? ako nije kako se moze doci to tog koda?

za sve koji imaju 919 tablu bez MFA i FIS evo rjesenja :

http://www.tixxon.de/CAN-BUS-Interface-fue...g-VW-Audi-Tacho

znaci za sve ima rjesenje hehehe

OVO je da stavis 920 sat u auto koji ima orginal 919 ! !!

a ne ako nemas MFA i FIS

DAo sam ti link malo pogledaj pa ces vidjet da ima FIS JE VELIKI ekran a MFA na pola !

za FIS I MFA sam skontao samo sam pitao da li je taj MFA kao na slici ili onako ko u golfa3 na istom displayu kao i sat

OVO je da stavis 920 sat u auto koji ima orginal 919 ! !!

a ne ako nemas MFA i FIS

-za FIS I MFA sam skontao samo sam pitao da li je taj MFA kao na slici ili onako ko u golfa3 na istom displayu kao i sat

-ta stvarcica pretvara analogne signale u digitalne tj, kao da imas CAN i ako imas CAN moze bez problema ici MFA koji ja sebi trazim samo treba neke dodatne senzore postaviti (naravno)

Ma razumjeli smo se mi sto je najbitnije a link sam postavio ako jos netko ima zelju slicno da uradi a ima 919 da ne brine

MFA je na sredini !

nije ko golf 3 !

to znam, samo pitam jer cini mi se da sam vidio u g4 onako mali display skroz visina 1cm a dodje isto na sredini, ali to vise nije ni bitno jer je moguce 920 ubaciti i sad treba pare za to zaraditi

Edited by Hari_kocka

Opet nekuzim zasto ubacivat 920 i dat 200e za adapter ako mozes stavit 919 sa MFA cak i sa fis

ovo je 1J0 919 991 A

1J0%20919%20991%20A%203.jpg

jedino ako hoces sat od audi tt rs4 ili nesto tak

a kako sam ja razumio 919 nema CAN, i kao takav nema MFA, e sad nisam znao da ima 919 bez CAN-a ali sa MFA, to je dobra vijest, hvala ti sto si mi unaprijed spasio 100 eura

Edited by Hari_kocka

Guest drako mk4

Pročitah čitavu temu i ništa neskontah :mellow: Imam board ali mi pokazuje parametre u onom malom pravougaoniku u obrtomjeru sad pitanje je dali mogu zamjeniti ovu instrument tablu sa nekom iz golf 4 koja ima onaj veliki displej na sredini hvala

1 1