bramba 0 Posted March 1, 2009 Ovako možda ja griješim možda je sve u redu i možda previše očekujem od te mašine ali meni nekako sumljivo kao da taj auto mora ici bar nešto brže od 140 km/h U kavim god uvjetima, nacinu ubrzanja neide više od cca 140 km/h. Nekako mi je to malo za 1,6 td s intercoolerom. Ljepo povlaci i ubrzava. Dali ja uistinu previše ocekujem ili ipak postoji neka kvaka? Share this post Link to post Share on other sites
Veki-os 3 Posted March 1, 2009 (edited) 100% mora iči više,ne znam koliko točno ali bar 160 bi trebao.Jesi provjerio sva crijeva oko turbine,sve spojeno? Pa stojadin od starog je išao 145 Edited March 1, 2009 by Veki-os Share this post Link to post Share on other sites
wila 0 Posted March 1, 2009 imaš 2y getribu :D iman i ja duju gtd stavija san 2y jer nisan uspija nać od dizela 5 brzina...i maximala mi je 140km/h Share this post Link to post Share on other sites
RI VW 4 Posted March 1, 2009 ja neznam ako se varam i ako gluposti pisem ispravite me, ali sam slusao price da kad se auto stedi i ne vozi na pre visokim okretajima i sa velikim brzinama da se auto pocne ponasati da mu je krajnja brzina malena i da bi ga onda trebalo na autoputu neko duze vrijeme voziti sa max brzinom i da tse onda sa vremenom poveca........ jos jednom kazem, nemojte sad tu poceti ono ocemu ti pricas, tako sam samo cuo, a dal je istina.....nebi znao...... Share this post Link to post Share on other sites
Veki-os 3 Posted March 1, 2009 Pa ima istine u tome,ali ako se auto "štedi" postane tromiji,ne vjerujem da bude puno manja krajnja brzina.I sad još jedna zabluda puno ljudi,ne treba ga voziti max brzinom nego na visokim okretajima,ne sad u crveno,nego ono,dizela na 3000-3500 provozat par km i tako.A uostalom,tako moraš prije tehničkog,propirit ga da prođe eko-test Share this post Link to post Share on other sites
bramba 0 Posted March 1, 2009 imaš 2y getribu iman i ja duju gtd stavija san 2y jer nisan uspija nać od dizela 5 brzina...i maximala mi je 140km/h Kakva je to getriba ? Imam 5 brzina. Povlaci uredno i dosta je startan. Koliko vidim sva crijeva su spojena i nigdje ne baca ulje ili sl. motor izgleda uredno. Dali stvarno može biti da se je uljenio i da ga trebam malo na autocestu razraditi? Share this post Link to post Share on other sites
Medo-12v-VD 0 Posted March 1, 2009 najbitniji podatak si izostavio... koliki je broj okr/min na toj ''max brzini''??? Može bit da je getriba od benzinca...može bit da laže sat...može bit da auto baš neide jer ga nešto muči al to mu ne može bit top speed ide to još bar 40 više... pa TAS 1,6D ide PROVJERENIH 160 Share this post Link to post Share on other sites
wila 0 Posted March 1, 2009 (edited) Kakva je to getriba ? Imam 5 brzina. Povlaci uredno i dosta je startan. Koliko vidim sva crijeva su spojena i nigdje ne baca ulje ili sl. motor izgleda uredno. Dali stvarno može biti da se je uljenio i da ga trebam malo na autocestu razraditi? to je getriba od duje gti..isto 5 brzina..i sa tom getribom gtd ubija jer se šalta ko reli auto...al je konačna mala jebiga al isto šta medo kaže može bit i da je u nečemu drugom problem Edited March 1, 2009 by wila Share this post Link to post Share on other sites
bramba 0 Posted March 1, 2009 Jbg kupio sam ga takvog a kupio sam ga od od lika koji je stavljao bijelu podlogu u satove... Odmah sam provjerio brzinu i ustanovio da km/h laže za 10 km/h ali više, znaci kad vozim 60 ustvari vozim 50. I od prilike više manje takva razlika je i na 100 km/h. Ja ga navucem na 150 km/h bar tako pokazuje sat koji laže (pokazuje više). Na obrtomjer nisam tj neznam provjeriti ali predpostavljam da i on malo laže. Kako da provjerim getribu, gdije to mogu vidjeti? Postoje li neke oznake i koje bi trebale biti? Share this post Link to post Share on other sites
tomy18 0 Posted March 2, 2009 (edited) najbitniji podatak si izostavio... koliki je broj okr/min na toj ''max brzini''??? Može bit da je getriba od benzinca...može bit da laže sat...može bit da auto baš neide jer ga nešto muči al to mu ne može bit top speed ide to još bar 40 više... pa TAS 1,6D ide PROVJERENIH 160 Isprobano jucer bas. Dode i do 165km/h. Minimalno bi trebo ic 160 da je i losiji motor. Pogledaj koja ti je oznaka getribe i na koji okretajima ti se vrti motor. Oznaka getribe ti je s donje strane na spoju motora i getrube na zvonu na ravnom izbrusenom dijelu. Edited March 2, 2009 by tomy18 Share this post Link to post Share on other sites
diesel power 0 Posted March 2, 2009 Ovako možda ja griješim možda je sve u redu i možda previše očekujem od te mašine ali meni nekako sumljivo kao da taj auto mora ici bar nešto brže od 140 km/h U kavim god uvjetima, nacinu ubrzanja neide više od cca 140 km/h. Nekako mi je to malo za 1,6 td s intercoolerom. Ljepo povlaci i ubrzava. Dali ja uistinu previše ocekujem ili ipak postoji neka kvaka? Pa 1.6 d tas 4 brzine mi je išao 160 (po satu, nije puno lagao) A td ic mora iči preko 180 kmh po satu, vjerojatno imaš getribu od benzinca, uglavnom povjeri na koliko ti je okretaja maksimalna brzina! Share this post Link to post Share on other sites
Dusko 0 Posted March 2, 2009 Mora to vise ic,moja ex duja 1.6D ,sve stock,isla je 170km/h,sat je lagao za malo manje od 10km/h.Tak da bi tvoj morao ic brze! Share this post Link to post Share on other sites
bramba 0 Posted March 2, 2009 (edited) U srijedu auto ide na dizalicu pa cu provjeriti getribu tocnije oznaku na getribi.... btw koja oznaka je za td a koja za benzinca? Jer stvarno me cudi ta krajna brzina, super povlaci ide ko metak do 130 km/h onda se vec lagano vucara do 140 km/h i kapija mozda max 145.... Edited March 2, 2009 by bramba Share this post Link to post Share on other sites
joke 0 Posted March 2, 2009 koliko okrtaja... ako se razvrti do kraja onda je 100% getriba od benzinca... moj ide 170 na 4.5+k okr Share this post Link to post Share on other sites
T0mB1ll 2 Posted March 2, 2009 moj 1.6TD 60KS ide 160, prije je išao do max 145 al dok sam skinuo katalizator, i razvrtio motor sad ide brže.. 5 brzina je.. Share this post Link to post Share on other sites
bramba 0 Posted March 2, 2009 koja oznaka na getribi je za td a koja za benzinca? Share this post Link to post Share on other sites
Mark 0 Posted March 2, 2009 moj 1.6TD 60KS ide 160, prije je išao do max 145 al dok sam skinuo katalizator, i razvrtio motor sad ide brže.. 5 brzina je.. ma laže ti sat... kak može 60ks ići 160km/h...? ja imam 55kw što je 72ks... i ide 160km/h na ravnom..... možda si ti na nizbrdici vozio... još jedan podatak... motor je kak bi rekli ko bebica očuvan... to mi je mehaničar rekao kad je otvorio karburator il šta već.. i ima oko 120 000 km pravih... benzinjara.. nemoguće da 60ks ide 160km/h.. lagiš.. Share this post Link to post Share on other sites
Sixpack 0 Posted March 2, 2009 u iducem postu ce vec neciji ic blizu 200 izgleda... Share this post Link to post Share on other sites
bramba 0 Posted March 2, 2009 Polako ljudi molim da se ne odmakne previše od mene i mog problema... Da rezimiramo... U slucaju da je getriba od benzinca... šta to tocno znaci za mene i moj golf? Dali je on sad startniji nego inace ali sa manjom max brzinom? Šta cu dobiti osim max brzine ako promjenim getribu sa td? Dali mi sad sa ovom getribom pati motor i dali više troši goriva i sl.... Daj molim neke složenije odgovore uz neko obrazloženje i objašnjenje. Nisam auto mehanicar i stvarno se ne kužim u te stvari, novi sam u tim vodama a nemam baš puno love da sve ostavim kvazi majstorima koji mi nece napraviti ništa. Vec mi je pun k***c tih kvazi majstora kojima je sve dobro i dok gura sve +5 a kad stane samo se ceskaju po glavi i slježu ramenima. Skužio sam da ovdije ima dobrih majstora i poznavatelja ove mehanike... Share this post Link to post Share on other sites
wila 0 Posted March 2, 2009 Polako ljudi molim da se ne odmakne previše od mene i mog problema... Da rezimiramo... U slucaju da je getriba od benzinca... šta to tocno znaci za mene i moj golf? Dali je on sad startniji nego inace ali sa manjom max brzinom? Šta cu dobiti osim max brzine ako promjenim getribu sa td? Dali mi sad sa ovom getribom pati motor i dali više troši goriva i sl.... Daj molim neke složenije odgovore uz neko obrazloženje i objašnjenje. Nisam auto mehanicar i stvarno se ne kužim u te stvari, novi sam u tim vodama a nemam baš puno love da sve ostavim kvazi majstorima koji mi nece napraviti ništa. Vec mi je pun k***c tih kvazi majstora kojima je sve dobro i dok gura sve +5 a kad stane samo se ceskaju po glavi i slježu ramenima. Skužio sam da ovdije ima dobrih majstora i poznavatelja ove mehanike... evo ovako.. 100% ti je getriba od benzinca kad pogledan sve činjenice...da,auto ti je startniji,brže se šalte i bolje i brže nabire okretaje al s tim da nemaš veliku Vmax..ne pati ti drastično motor a i vjerovatno ne troši puno više..znan po svojoj duji koja je također td sa getribom od benzinca...ako staviš getribo od dizela dobit ćeš malo tromije nabiranje ali i veću Vmax,šta je i logično.. nemaš se šta češkat,izbor je na tebi šta je tebi draže..i onda kemijaj kako ćeš i šta ćeš Share this post Link to post Share on other sites
bramba 0 Posted March 2, 2009 Wila od velike si mi pomoci, hvala! Viš ima tu nešto jer stvarno povlaci dobro samo max brzina nije velika. Ako cu promjenom getribe smo dobiti na max brzini a pri tome izgubiti na ubrzanju i startnosti i ništa više.... znaci ili max brzina ili bolje ubrzanje ja tipujem na ovo drugo... Share this post Link to post Share on other sites
tomo_mk1 0 Posted March 2, 2009 da se i ja dotaknem ove teme,ne treba znacit da ti je stvar u getribi. evo meni rodak na audiju 80 iz 77.god. ima 1.5 dizel masinu i sa getribon od benzinca s 4 brzine vata bez problema 150 (po pravcu),provjereno! ali samo sta auto malo privise ceni tj.tuce malo vise okretaje nego bi to cinia sa getribon od dizela!!!! btw.da nije tebi malo ispuh zatvoren,provaj se oko toga zabavit?! Share this post Link to post Share on other sites
puks 0 Posted March 4, 2009 u iducem postu ce vec neciji ic blizu 200 izgleda... Gle stari moj je isao sa 4T getribom 195km/h al kad sam stavio getribu od benzinca (neznam oznaku) iso je 160 a vec su okretaji u crvenom al je zato starto k'o GTi Share this post Link to post Share on other sites
bramba 0 Posted March 4, 2009 Bio kod majstora i popizdio na 100tu... Jbt zar nemogu obicni jebeni remen promjeniti na 1.6 dizelu a da ne ujebu sve ostalo... kako su uspijeli skinuti sajli za km/h to samo oni znaju i štošta drugih stvari... tako da nisam imao živaca još ga dizati i gledati kakvu getribu ima... Kad smo kod ispuha... e tu j epravi cirkus doslovno, izmedu ostalog znam da ima cijevi i od obicnog dizela. Kad bi stavio veci fi cjevi npr od benzinca dali bi bolje išao? Share this post Link to post Share on other sites
srki 0 Posted March 4, 2009 vjerovatno bi nesto dobio sa tom vecom ciejvi jer omogucava bolji protok ispusnih plinova pa bi motor morao lakse disati, mozda bi lakse dosao do te krajnje brzine, nesto zvuka bi dobio,ali ne nesta previse, jedino da je sada neka cijevcica tamo Share this post Link to post Share on other sites