0
daniels

trza na određenim okretajima

Recommended Posts

kak piše gore.

auto poćel trzat između 1700-2000 okretaja al sam ako ga se drži na tim obrtajima,

kad stisnem gas recimo na 1200rpm. onda niš se ne osjeti.

inače sve ostalo radi normalno palenje,rad motora itd.

radi se o 1.6 AEE 55kw motoru.

ima ko kakvu ideju ili zna kaj da gledam.

to se i meni desava...tocno na 2000 i sad jos izrazenije...rekao mi je jedan decko da to treba ocistit klapnu gasa tako nesto...tako nesto ne znam tocno...nek pojasne majstori

ja sam bil mehaničar nekaj znam oko auta

al više neznam radi čega to radi,

sve sam napravil kaj se dalo i palo mi na pamet.

na dijagnostici ama baš niš nema,testiral na hladno,vruć motor,u vožnji i ne bilježi ništa.

tak da mi je ponestalo jednostavno ideja kaj još provjerit.

Imam isti problem i meni na vag-com ne pokazuje nista,ali sam probao na neku cungalunga dijagnostiku i pokazalo potenciometar klapne gasa.

Taj dio vam na sebi nema kataloski br. nego se mijenja sve komplet sa kucistem monopointa, i kosta cca 900kn.Sad ja vas pitam dali bi se tu dao sloziti obican carburator i sta mi sve treba za swap?

Sve sugestije i savjeti kako to najbezbolnije(najjeftinije)rijesit su dobrodosle.

Na polu 6n 1.0 sto je isti koncept motora imao sam isti problem a kvar je bio u osovinici rotora u razvodniku, imala je previse lufta promjenili piksu i malo trznuli razvodnik (paljenje), auto k'o zvon

viš i to bi moglo bit.

kad stisnem gas znači dobi opterečenje napne ga i onda sve o.k.

a kad ga držim na tim okretajima 1700-2000rpm. valjda mu tu taj luft dođe do izražaja.

hvala pogledat ču i to.

Guest vec

Jesi probo to sa razvodikom, naime i mene jako interesira jer imam isti problem na G4 1.4 16v i sve živo sam već na motoru izmjenjao (klapna gasa, svjećice, bobina, lambda sonda - sve novo) ali i dalje isti problem

meni se isto događalo na golfu II TDic i nisam otkrio uzrok,ali osim sitnih trzaja nikakvih većih problema pa se nisam ni previše zamarao

ja sam svoj problem otkrio...tj otkrio se sam -GETRIBA - popucale nitne

0