Tomek 0 Posted March 24, 2009 Ima li ko iskustva sa popravljanjem zadnjih kocionih celjusti na diskovima kod golf 2ke? Neki tu znaju da sam nedavno promjenio iza diskove umjesto bubnjeva na svom golf2... i sve kaj mogu rec! Nemojte to sami radit, ni pod razno! ustedit cete si brdo zivaca i novaca! radije nekom mehanicaru dajte kljuc u ruke i novce da vam to sve slozi, vjerujte mi Uglavnom kolko sam raskapal kocione cilindre cini se da sam doktorirao na tim celjustima napravio si i specijalne alate za sastavljat i rastavljat klipic iz celjusti... u ducanima ,tokic, ima set novih brtvi semeringa i gumica 60 kn za kupit za reparaciju cilindra. slozio si rucnu ,cijelu celjust sve slozio i rastavio nekoliko puta... uglavnom , rucna radi.. ali mi se klip ne vraca nazad cini se... ,tj cijelo vrijeme u voznji malo koci. i nekuzim kaj uzrokuje to nevracanje,a nutra je to sve tak jednostavno slozeno,nikakva nauka... pa eto molim kakav savijet, pomoc , ideju... Share this post Link to post Share on other sites
TheFog 2 Posted March 25, 2009 odnesi u "Guma metal" u Šulekovoj, zg Share this post Link to post Share on other sites
kljajic 0 Posted March 25, 2009 daj mi reci okvirno cijenu jel oni rade sa svojim preparatur kitom ili moras kupiti Share this post Link to post Share on other sites
grgaa 1 Posted March 25, 2009 Tomek said: Ima li ko iskustva sa popravljanjem zadnjih kocionih celjusti na diskovima kod golf 2ke? Neki tu znaju da sam nedavno promjenio iza diskove umjesto bubnjeva na svom golf2... i sve kaj mogu rec! Nemojte to sami radit, ni pod razno! ustedit cete si brdo zivaca i novaca! radije nekom mehanicaru dajte kljuc u ruke i novce da vam to sve slozi, vjerujte mi Uglavnom kolko sam raskapal kocione cilindre cini se da sam doktorirao na tim celjustima napravio si i specijalne alate za sastavljat i rastavljat klipic iz celjusti... u ducanima ,tokic, ima set novih brtvi semeringa i gumica 60 kn za kupit za reparaciju cilindra. slozio si rucnu ,cijelu celjust sve slozio i rastavio nekoliko puta... uglavnom , rucna radi.. ali mi se klip ne vraca nazad cini se... ,tj cijelo vrijeme u voznji malo koci. i nekuzim kaj uzrokuje to nevracanje,a nutra je to sve tak jednostavno slozeno,nikakva nauka... pa eto molim kakav savijet, pomoc , ideju... aj neznam jel imaš ono gumeno crijevo kao na prednjim koćnicama, ja sam jednom imao slućaj da mi je to crijevo bilo zaštopano u jednu stranu je išlo a nazad se nije vračalo tako da je uvjek pomalo koćio taj kotač Share this post Link to post Share on other sites
Kazaam 0 Posted March 25, 2009 (edited) TheFog said: odnesi u "Guma metal" u Šulekovoj, zg Koliko god su jefitni toliko su i nemarni 3 puta sam im nosio i zadnje i prednje čeljusti i samo su prvi put dobro odradili posao. Tomek ista stvar mi se desila i sa mojom zadnjom lijevom čeljusti - poslane obje na reparaciju kod dotičnih i vraćane "kao" reparirane i poslje auto nekad vuče ko lud a nekad ko ljena kobila ide, skroz zakočen - i onda milijun toga izmjenio od serva, glavnog kočionog, sve lajtunge n' shit da bi stvar opet bila ista - ma lud skroz sam bio od toga Onda jedan dan iz očaja kak mi auto ne vuče ništ pogledam jel se felge griju možda od kočnica da bi se na zadnjoj ljevoj doslovno opekao koliko je vruća bila - poslje skinuli tu čeljust koja je naravno bila zapekla oduvijek, ali bitno da su nove brtve bile gore - Mota mi dao drugu čeljust i sve ok poslje. Ne kužim da jedna firma koja se bazira na reparaciji čeljusti može tako poslovati - zamijeniti gumice i čovjeku poslati čeljusti kao takve znajući da je jedna u banani Propust broj 2 im je bio kad sam slao G60 čeljusti - bile su ok ali eto kad se već stavljaju na auto nek se slože kak spada pa reko nek mi ih slože - nedavno ih skidao zbog ATS-ica jer ne idu gore s tim čeljustima i vidim na čeljustima nove gumice ali pokidane skroz a ne znam ak sam napravio 2000 km-a s njima Edited March 25, 2009 by Kazaam Share this post Link to post Share on other sites
picek 0 Posted March 25, 2009 Tomek vjerojatno ti steka onaj komad (neznam kak se to tocno zove)di se sajla od rucne kopca na celjusti...ja sma imao problem s tim igrao sma se 2 dana dok sam to sa kljestima razradio da bi napokon pocelo to vracat kad rucnu otpustis i potrosio puno WD-40....... vidi kad otpustis rucnu dali ti se ovo vrati do kraja ako ne onda ti zadnja celjust blokira........ Share this post Link to post Share on other sites
IronicGti 0 Posted March 25, 2009 picek said: Tomek vjerojatno ti steka onaj komad (neznam kak se to tocno zove)di se sajla od rucne kopca na celjusti...ja sma imao problem s tim igrao sma se 2 dana dok sam to sa kljestima razradio da bi napokon pocelo to vracat kad rucnu otpustis i potrosio puno WD-40....... vidi kad otpustis rucnu dali ti se ovo vrati do kraja ako ne onda ti zadnja celjust blokira........ nije to... njemu to funkcionira... al se klipic (ne klitic) jednostavno ne vraca Share this post Link to post Share on other sites
docg60 0 Posted March 25, 2009 Čeljust ima semering koji stoji između nje i pedale koju poteže sajla ručne kočnice.Tijelo pedale je kromirano.Kad (nakon nekog vremena ) semering počne propuštati smeće -oguli se krom,željezo ispod počne hrđaviti a samo smeće ne da pedali da se vraća u početni položaj.Kočnicu treba rastaviti,očistiti,staviti novu ili napraviti novu pedalu,novi semering zalijepiti i sve radi kao novo.Ja sam sebi radio razne alate da mogu montirati nazad sve. Share this post Link to post Share on other sites
diesel power 0 Posted March 27, 2009 Ja sam to radio doma prije mjesec dana, malo je problem staviti seger unutra jer nema mjesta, zato si napraviš poseban alat, jedan šraf s kojim stisneš oprugu, a seger stsneš i staviš na njega kvačicu od tvrdog drota da ostane stisnuti i kad stisneš šrafcigerima seger na mjesto ta kvačica sama skoči van.... Uglavnom, može se složiti doma, samo treba volje, nešto znanja i pravi alat Share this post Link to post Share on other sites
Dizel 0 Posted March 27, 2009 Nemojte kupovat te šrot gumice, odite u servis i kupite originalne gumice. Ja sam kupio te šroteks pa su mi zadnje curile, a jedna prednja čeljust mi je štekala. Onda sam otišo i kupio originalne i s njima nikakvih problema. A klipić možete ispolirat kad je već vani. Share this post Link to post Share on other sites
Tomek 0 Posted March 27, 2009 ovak kak su si doc i dizel radili spec alate tak sam ja napravio sebi poseban alat za otserafit klip, i alat sa serafom za stisnut feder da se moze metnut nazad seger u rupi, uz pomoc komada malog drota polugica od rucne meni radi, sve sam ja to raskopo do najmanjeg detalja (jady mi je reko da slikam i stavim na net - medjutim kak se radovi na golfu uvjek odvijaju kaj je vani zima i snjeg i uvjek nabrzinu, nisam nis evidentiral...) dakle mices polugu od rucen bez beda i ona tera klip van,al kad pustis, poluga se vrati ali klip ostane na mjestu, nevrati se. kad izvadim klip , vidim da poluga sa onom srednjom osovinom s navojem normalno ide naprijed nazad ,tj vraca se kak povlacimi pustam polugu od rucne... nadalje kad izvadim brtvu koja dihta izmedju klipa i cilindra, sprecava ulje da kapa, i onda slozim bez brtve, potegnem i pustim rucnu i klip ode naprijed i vrati se, naci bez brtve radi.. kad metnem brtvu klip ode naprijed a ne vrati se kad pustim polugu rucne, tj dobijam dojam da se zbog sile trenja klipa o brtvu, klip malo iserafi unura iz sredisnje osovine s navojem. tj cini mi se kao da je problem u samom klipu unutra, unutar klipa isto ima seger i 2 podloske od pernog celika i tlacni lager tj male kuglice... koji meni se cini sluze da nedozvoljavaju okretanje te unutarnje osovinice... iako probaso sam kompletan drugi klip stavit iz druge celjusti i opet nije pomoglo... tak da fakat ne kuzim kaj me zeza... jer u krajnjoj liniji ako se izvadi poluga od rucne kao da je nema, cilindar bi opet trebao ispravno funkcionirati ,tj ulje bi trebalo gurnut klip naprijed kad stisnes kocnicu, i kad pustis,padne tlak ulja i automacki onaj jaki feder povuce klip nazad. znaci feder gura nazad onaj centralni vijak na koji je naserafljen klip, i ovak kad opisujes nema kaj bit pokvareno, al ipak nekaj ne radi a kaj je najgore da bar imam viska jednu celjust pa da studiram na njoj dok ne otkrijem kvar, ali nemam, a moram imat auto ispravan jer mi treba... pa sam lagano lud... jel ima ko za prodat ili koji auto otpad kakvu celjust zadnju ljevu? ili cu nakraju morat ic ipak tam u taj gumi metal il kak vec. Share this post Link to post Share on other sites
docg60 0 Posted March 27, 2009 Zovi Ernesta-tel.098232294 Share this post Link to post Share on other sites
diesel power 0 Posted March 27, 2009 Tomek said: ovak kak su si doc i dizel radili spec alate tak sam ja napravio sebi poseban alat za otserafit klip, i alat sa serafom za stisnut feder da se moze metnut nazad seger u rupi, uz pomoc komada malog drota polugica od rucne meni radi, sve sam ja to raskopo do najmanjeg detalja (jady mi je reko da slikam i stavim na net - medjutim kak se radovi na golfu uvjek odvijaju kaj je vani zima i snjeg i uvjek nabrzinu, nisam nis evidentiral...) dakle mices polugu od rucen bez beda i ona tera klip van,al kad pustis, poluga se vrati ali klip ostane na mjestu, nevrati se. kad izvadim klip , vidim da poluga sa onom srednjom osovinom s navojem normalno ide naprijed nazad ,tj vraca se kak povlacimi pustam polugu od rucne... nadalje kad izvadim brtvu koja dihta izmedju klipa i cilindra, sprecava ulje da kapa, i onda slozim bez brtve, potegnem i pustim rucnu i klip ode naprijed i vrati se, naci bez brtve radi.. kad metnem brtvu klip ode naprijed a ne vrati se kad pustim polugu rucne, tj dobijam dojam da se zbog sile trenja klipa o brtvu, klip malo iserafi unura iz sredisnje osovine s navojem. tj cini mi se kao da je problem u samom klipu unutra, unutar klipa isto ima seger i 2 podloske od pernog celika i tlacni lager tj male kuglice... koji meni se cini sluze da nedozvoljavaju okretanje te unutarnje osovinice... iako probaso sam kompletan drugi klip stavit iz druge celjusti i opet nije pomoglo... tak da fakat ne kuzim kaj me zeza... jer u krajnjoj liniji ako se izvadi poluga od rucne kao da je nema, cilindar bi opet trebao ispravno funkcionirati ,tj ulje bi trebalo gurnut klip naprijed kad stisnes kocnicu, i kad pustis,padne tlak ulja i automacki onaj jaki feder povuce klip nazad. znaci feder gura nazad onaj centralni vijak na koji je naserafljen klip, i ovak kad opisujes nema kaj bit pokvareno, al ipak nekaj ne radi a kaj je najgore da bar imam viska jednu celjust pa da studiram na njoj dok ne otkrijem kvar, ali nemam, a moram imat auto ispravan jer mi treba... pa sam lagano lud... jel ima ko za prodat ili koji auto otpad kakvu celjust zadnju ljevu? ili cu nakraju morat ic ipak tam u taj gumi metal il kak vec. Ja sam i klipič rastavljao, i u njemu sam isto zamijenio gumicu A kaj se tiče vračanja klipa na prazno, mislim da bi to sve trebalo biti smontirano na auto i ulje biti u sistemu i sistem odzračen i to bu radilo, jer ako imač čeljust u ruci i "pumpaš" polugicu od ručne klip če izači van do kraja Share this post Link to post Share on other sites