smoki 0 Posted March 30, 2009 Kao šta piše u naslovu frend mi ima tricu TD-a 75ks i sad bi htio izmisliti od toga TDI-a..Koje su stvari koje bi se mogle promijeniti (osim staviti intercooler) kako bi mašine bile što sličnije?? Znači cilj je dobiti 75+ks ako ne i tih 90ks.. Share this post Link to post Share on other sites
Speedline 0 Posted March 30, 2009 TD-turbo dizel TDI-turbo direkt injekšn da ti po seljački objasnim, ono I u TDI neznači interkuler Share this post Link to post Share on other sites
KR3MN1 van den BOSCH 0 Posted March 30, 2009 istina možda usisni kolektor ostane isti, ako ima švicarsku variantu sa EGRom Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted March 30, 2009 Prodat taj i kupit TDI motor. Prvo zbog one kajle na radilici pa onda zbog troska oko ostalih preinaka. Mada se TD moze navuč na 85-90ks i ubacit mu IC al to je onda vec igranje s tlakom turbine i otvaranjem goriva na pumpi... i sve na kraju ispadne da je takav motor ipak stepenicu-dvije lošiji od TDI-a iste konjaže. Share this post Link to post Share on other sites
smoki 0 Posted March 30, 2009 (edited) TD-turbo dizel TDI-turbo direkt injekšn da ti po seljački objasnim, ono I u TDI neznači interkuler Svaka čast majstore!!! Dao si mi točan odgovor na moje pitanje!! Baš me zanimalo šta taj "I" predstavlja jer zbog toga nisam noćima spavao.. Ajde ako nemaš normalan komentar ili odgovor na postavljeno pitanje lijepo bih te zamolio da makneš prst s miša dok prelaziš preko ovog topica.. @autofreak - ma znam da će takav motor onda biti slabiji od originalnog tdi-a ali je cilj bar da se nešto snage dobije, makar malo..zato me zanimalo da li bi se išta dobilo samo sa IC-om i koje bi se još cake dale izvesti? Edited March 30, 2009 by smoki Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted March 30, 2009 IC je obavezan ako se igras s tlakom i gorivom. Trebas pazit na duzinu tih crijeva turbina-ic-usisna grana jer krivi proračun moze uzrokovat vecu turbo rupu. Nebih puno pametovao al koliko sam cuo komentara nakon ugradnje IC-a.. nitko se nije žalio da se zahebao,čak naprotiv. Ima odika strucnijih ljudi koji su to uradili pa se nadam da ce ti znat rec nesto vise. Share this post Link to post Share on other sites
Speedline 0 Posted March 30, 2009 Svaka čast majstore!!! Dao si mi točan odgovor na moje pitanje!! Baš me zanimalo šta taj "I" predstavlja jer zbog toga nisam noćima spavao.. Ajde ako nemaš normalan komentar ili odgovor na postavljeno pitanje lijepo bih te zamolio da makneš prst s miša dok prelaziš preko ovog topica.. @autofreak - ma znam da će takav motor onda biti slabiji od originalnog tdi-a ali je cilj bar da se nešto snage dobije, makar malo..zato me zanimalo da li bi se išta dobilo samo sa IC-om i koje bi se još cake dale izvesti? Ono, sory majstore Share this post Link to post Share on other sites
marin-82 0 Posted March 31, 2009 (edited) Svaka čast majstore!!! Dao si mi točan odgovor na moje pitanje!! Baš me zanimalo šta taj "I" predstavlja jer zbog toga nisam noćima spavao.. Ajde ako nemaš normalan komentar ili odgovor na postavljeno pitanje lijepo bih te zamolio da makneš prst s miša dok prelaziš preko ovog topica.. @autofreak - ma znam da će takav motor onda biti slabiji od originalnog tdi-a ali je cilj bar da se nešto snage dobije, makar malo..zato me zanimalo da li bi se išta dobilo samo sa IC-om i koje bi se još cake dale izvesti? Neznam kaj se odmah bahatiš, odgovor koji si dobio je i pre dobar za pitanje koje je postavljeno. Kad si tolko pametan onda bi trebal znat da je sva sličnost između ta 2 motora da su na naftu i da ih proizvodi VW i da postoji samo teoretska šansa i to jako jako mala da iz tog td-a napraviš tdi. G3 TD --> TDI, IC i šta još ......... Ako si mislio Šta napravit TD-u da bi išao kao tdi onda si tak mogao postavit naslov teme.... Edited March 31, 2009 by marin-82 Share this post Link to post Share on other sites
woodoo 0 Posted March 31, 2009 Znam da se ne isplati.... Ali, paše li glava (i ostala struja) od 90 ili 110 KS na običan 1.9 TD ili 1.9 SDI ???? Share this post Link to post Share on other sites
Veky 0 Posted March 31, 2009 Neka stavi samo dobar IC i to ti vec ide ko TDI 90 KS. Share this post Link to post Share on other sites
marin-82 0 Posted March 31, 2009 Znam da se ne isplati.... Ali, paše li glava (i ostala struja) od 90 ili 110 KS na običan 1.9 TD ili 1.9 SDI ???? sdi i tdi su slični, glava je ista, oba su prek električnog gasa dok je TD stara konstrukcija i ima gas na sajlu..... Share this post Link to post Share on other sites
woodoo 0 Posted March 31, 2009 A dizne ??? i pumpica vjerojatno nisu??? Share this post Link to post Share on other sites
diesel power 0 Posted March 31, 2009 Kao šta piše u naslovu frend mi ima tricu TD-a 75ks i sad bi htio izmisliti od toga TDI-a..Koje su stvari koje bi se mogle promijeniti (osim staviti intercooler) kako bi mašine bile što sličnije?? Znači cilj je dobiti 75+ks ako ne i tih 90ks.. Ak hočeš 90 ks onda mu moraš malo više goriva pustit na bosch pumpi a onda bu trošil 10 litara tak da to nema smisla, zato mu stavi ic, možda dobiš 1-2 konja i cijev fi 55 (ili kolko vec) od turbine do stražnjeg protočnog lonca, i neki sportski filtar zraka i onda buš imal oko 80 ks Share this post Link to post Share on other sites
joke 0 Posted March 31, 2009 Samo sa IC-om neće ić ništa bolje, samo ima veću turbo rupu... isprobano, al zato kad mu se pojača nafta onda je dernek... posebno iza tebe :D Meni je trošio skoro 15 litara kad sam mu ja "poštelo" pumpu... Imaš dosta tema tu o tuningu 1.6 i 1.9 TD-a Share this post Link to post Share on other sites
smoki 0 Posted March 31, 2009 Neznam kaj se odmah bahatiš, odgovor koji si dobio je i pre dobar za pitanje koje je postavljeno. Kad si tolko pametan onda bi trebal znat da je sva sličnost između ta 2 motora da su na naftu i da ih proizvodi VW i da postoji samo teoretska šansa i to jako jako mala da iz tog td-a napraviš tdi. ......... Ako si mislio Šta napravit TD-u da bi išao kao tdi onda si tak mogao postavit naslov teme.... Nemam se ja šta tu bahatit..oni koji su razumjeli pitanje su napisali i dostatan komentar, na čemu im ja zahvaljujem.. A njegov odgovor nema veze s mojim pitanjem, jer ja nisam pitao šta TDI oznaka znači nego kako od TD-a dobiti tih 90ks..ok, očito je da su mašine po mnogočemu različite, ak se ne varam tdi ima i elektronske dizne. Smisao mog pitanja je bilo što se dobiva i da li se uopće dobiva išta samo s IC-om i koji se još zahvati mogu napraviti da auto bolje ide. Na autu je trenutno fi0 cijev do protočnog auspuha, znači nema srednjeg i katalizatora, i sportski filter je vec gore. Share this post Link to post Share on other sites
joke 0 Posted March 31, 2009 Znači treba ti još IC, ključ 13 i šarafciger.... :lol: samo pomalo da nebi pretjero ko ja... Share this post Link to post Share on other sites
smoki 0 Posted March 31, 2009 Znači treba ti još IC, ključ 13 i šarafciger.... :lol: samo pomalo da nebi pretjero ko ja... Ok, znači još mi samo šarafciger fali.. Ma gledali smo malo te ic-e po oglasnicima i to, ja sam mišljenja da njemu ništa ne predstavlja neki ekstra veliki ic (vidio sam da se na ovdje na forumu prodaje 75x35x3cm).. Share this post Link to post Share on other sites
joke 0 Posted March 31, 2009 Ja imam originalni od TD-ic, sad je 1.6td, al bude 1.9 sa tim istim IC-om... nevidim potrebu da bude neka mrcina od IC-a kad G4 od 130 hp ima još manji od tog... jedino što ovaj od duje ima mutavo mjesto... Share this post Link to post Share on other sites
smoki 0 Posted March 31, 2009 Ja imam originalni od TD-ic, sad je 1.6td, al bude 1.9 sa tim istim IC-om... nevidim potrebu da bude neka mrcina od IC-a kad G4 od 130 hp ima još manji od tog... jedino što ovaj od duje ima mutavo mjesto... Da, ovog dujinog su malo zahebali..ali ok, valjda služi svrsi.. Znači zavidat neki ic i trebalo bi biti makar sitnih rezultata? Share this post Link to post Share on other sites
joke 0 Posted March 31, 2009 Ako ne pojačaš gorivo ne... ja sam se razočaro, al zato kad sam pojačo naftu sam se iznenadio, i kad sam vidio koliko je prediktavanje pumpe :D Share this post Link to post Share on other sites
smoki 0 Posted March 31, 2009 Ako ne pojačaš gorivo ne... ja sam se razočaro, al zato kad sam pojačo naftu sam se iznenadio, i kad sam vidio koliko je prediktavanje pumpe :D Ma da, na to sam i mislio..od stvari koje trebam kupiti za početak bi bio dosta samo ic? Baš ćemo probati nataknuti ic, proć do nekog boschiste da poštela malo i gas-gas Share this post Link to post Share on other sites
Dizel 0 Posted April 1, 2009 Kod mene se nije ništa turbo rupa povečala kad sam metno IC, a cjevi zajedno sa IC-om ima 2,5 ili 3 metra, nesjećam se više kolko sam izmjerio. Al dobro to nisu bile jedine preinake. Share this post Link to post Share on other sites
Guest ruscic Posted April 3, 2009 Kao šta piše u naslovu frend mi ima tricu TD-a 75ks i sad bi htio izmisliti od toga TDI-a..Koje su stvari koje bi se mogle promijeniti (osim staviti intercooler) kako bi mašine bile što sličnije?? Znači cilj je dobiti 75+ks ako ne i tih 90ks.. mozes i bolje od 90ks. digni tubo i gorivo sa dobrim ic i ides. Share this post Link to post Share on other sites
ramljak 0 Posted April 3, 2009 tdi glava nikako ne pase na taj blok,prije bi stala na 1.3 b...... stavi ic(a i ne trebas),nema velike filozofije,odvrni gorivo,i povecaj tlak turbine...il namontiraj ispusnu granu od tdia 1z,i turbinu,imat ces veci tlak,i puno zivlju turbinu od te sa starog td motora,jos nju odvrnes malo,puni 1.4bar bez problema,dodas gorivo,i imas neku malo vecu konjicu... Share this post Link to post Share on other sites
smoki 0 Posted April 3, 2009 (edited) Jesu turbine od td i tdi fizički iste? Mislim jel pašu na šaraf ili treba neke prirubnice radit i kemijat?? EDIT: Isto pitanje i za ispušnu.. Edited April 3, 2009 by smoki Share this post Link to post Share on other sites