2 2
Žac

BBS RS

Recommended Posts

ma prova san lagano ali nebi tia nesto puknit, neznan jeli lipljeno ili je neki sistem zakacke

maleni ne izlazi u javnost dok ne bude na autu :)

maleni ne izlazi u javnost dok ne bude na autu :)

....na autu koje ja čekan više jedanput vidit u vožnji :rolleyes: da navrati na kafu u PLANKU maleni, u PLANKU :zivio

BUMP

ljudi trebam pomoc, pomozite

u tijeku je restauracija BBS RM felgi. imam dva seta rubova, jedni sirine 0.5" i jedni sirine 1"

sve je ubijeno i u dosta losem stanju. jedno srce felge jajasto, rubovi jajasti i u losem stanju, jedan rub zavaren, sarafi rdjavi, nemam cepove. imam dva metalna i dva gumena ventila.

da li se to moze izravnati, koliko je uopce sigurno voziti na onoj felgi kojoj je jajasto srce?

planirao sam naci majstora da ih dovede u vrhunsko stanje ali to se pokazalo nemogucom misijom.

Kruno iz Bestovja je rekao da ih dovezem pa ce ih pogledati, ali citao sam kako su ljudi imali losa iskustva s njim u zadnje vrijeme pa mu ih nisam ni odnio. kod jelinica ne idem, radije cu ih ja ravnati s cekicem, nakovnjem i uz pomoc bioenergeticara koji prorice buducnost s viskom, rasljama i grahom prebrancem :lol2

sta da radim? ima li koji majstor u Zg ili u okolici da zna ravnati BBS? sta da radim s tom felgom koja ima jajasto srce? rubove cu rijesiti nekako, imam dva seta pa cu reci majstoru da uzme dva najbolja uza i dva najbolja sira ruba pa da ih sredi.

da li ih neki najobicniji majstor moze poravnati i da li da ravna zasebno srce a zasebno rubove ili da li da sve zasarafim i da ih onda ravna?

sta da radim s poklopcima? da li pasu neki poklopci s drugih obicnih jednodijelnih BBSki?

rastavio sam ih i psokidao sarafe i rubove i sada ih trebam izravnati kako bi ih mogao pjeskariti...

svaka informacija je vise nego dobrodosla

Fog, pomagaj :palci

Edited by esseker

evo ekspresni odgovor u 2:15 u noci :)

kalupe za poklopce radim jer sam u istoj poziciji sa istim felgama kao ti, nemam jos ni rubove, radit cu poklopce sam, pa ako ne nadjes do tada vidjet ces kako ce moji izgledati

za ravnanje ne znam, i meni su razne teorije do sada davali, jedan je rekao da ne smije ravnati sve skupa jer bi moglo pucati, drugi kontra, a kruno da dovezem, jelinica vidim niko ne voli :)

ispada da kad postane poznat majstor uobraze se svi :(

hvala na ekspresnom odgovoru :zivio

tu si u pravu. svi mi majstori kazu: dovezi pa cemo vidjeti. :angry: cak i da sam im dovezao ili bi mi rekli da nece raditi ili ne bi znali koliko para da uzmu, a ne zelim uzalud trositi gorivo i zivce. ili nesto znas napraviti ili ne znas, a onda to tako i reci, a nemoj me vuci da se vozikam preko cijlog grada i trosim gorivo i zivce :palacd

sto se poklopaca tice to bi bilo super, ja sam imao varijantu da mi jedan kolega sa drugog foruma napravi metalne ravne poklopce posto je tokar.. imao sam slike jednih takvih negdje.. kad nadjem stavim..

edit: konacno nasao slike

123.jpg

2 je pretapacirao kozom :palci

SP_A0111.jpg

SP_A0109.jpg

sarafe cu probati iskoristiti takojder.. ali ravnanje mi ostaje kao najveci problem..

Edited by esseker

jesi vidio sa ottom u osijeku???

kazu svi da covjek zna sta radi..

Ja cu ici ravnat felge i jedna je meni pukla bbs rs,tako da ide na varenje i ravnanje ko ocica,dvaput sam kod njega radio,tip je maestro s felgama,uskoro idu bbs rs na usavrsavanje,pa cemo vidjet rezultate,ako bude uspio,javim ti se da ti preporucujem njega...tako da nadam se da sam nekaj pomogao...

moje bbs rs su na prodaju par postova iznad pisao sam o njima i ima i slika

Edited by dvojka

meni je agic u sesvetama poravnao vanjski rub odlicno, a bio je dosta poravnan (neizmjerno velika zahvala hrvatskim cestama ili ko bi se vec trebao brinut za njih). firma se zove AG-EM na varazdinskoj cesti u sesvetama.

ravnao mi je i prije par g. oz superturismo GT, i isto nemam prigovora

meni je agic u sesvetama poravnao vanjski rub odlicno, a bio je dosta poravnan (neizmjerno velika zahvala hrvatskim cestama ili ko bi se vec trebao brinut za njih). firma se zove AG-EM na varazdinskoj cesti u sesvetama.

ravnao mi je i prije par g. oz superturismo GT, i isto nemam prigovora

ag-em je i meni ravnao jedne tsw krumpiraste, opalio sam pravo s njom, sacuvao mi je cak gumu, neko bi je namjerno bacio, pofarbao popravljano i namontirao nazad gumu, za 200kn :palacg

tak je i meni sad zanji put uzeo, 200kn. s tim da sam dosao samo pitat dal moze to poravnat, i posto je felga bila vec na balanserki, napravio mi odmah tj. kroz 1 sat, a imao je punu radionu felgi za ravnanje. i uvijek su ljubazni, a ne ko drugi, naprave prek k. sam da te se rijesi...

nemam pojma kakav je sa malo vecim zahvatima na felgama, al za ovo sta su mi do sad radili, samo pohvale!

eto takvog majstora trazim, nekoga koji se hoce potruditi..

Anthony, molim slikaj cim ih dobijes nazad,

a dvojka i kroky, ako imate slika, stavite da vidim. hvala

prodao sam ja odavno taj auto, ali mogu ti reci da je ok slozeno bilo, nije treslo nista

s cime skiniti ostatke gume koja je zamascena na felgi! neko sredstvo ili?

jeli radio iko poliranje rs-ica, ako je, koliko je tribalo vremenski, psihicki :rotfl ?

vidim da svi pituraju ili u boju orig (ta neka siva) ili boja auta ili crno!

jesi vidio sta je tonac radio, u njegovim projektima

gumu skidaj sa cetkom na busilicu

btw: a sta ti to radis? nabavio si felge ili :bok

jesi vidio sta je tonac radio, u njegovim projektima

gumu skidaj sa cetkom na busilicu

btw: a sta ti to radis? nabavio si felge ili :bok

prvo ono ulje unutar mrezica sam sve smaka, sada lagano brus papir i deri, bit ce gadno al iman volje, poslikan razliku ove sta nisam taka i ove koje sam se uvatija, dvojka hvala!

malo san troka kada san vidia da je jedna kutija al san se obradova unutar nje kada san vidia!

malo san troka kada san vidia da je jedna kutija al san se obradova unutar nje kada san vidia!

:rotfl:rotfl:rotfl

hahahahaha. metno sam ti ga lijepo ha, namjerno sam naguro sve 4 bbs rs u kutiju 40x40 :rotfl:rotfl koji smijeh, u komadu su a stale su

samo polako, budes ti to, zato sam ih radije rijesio takvom covjeku jer ja ne stignem uredjivat do besvijesti i ulagat

evo kombinacija ociscene i ove sta je nisam taka! Lagano sam krenia sa smirglanjem, ima tu posla puuuuno ali imam volje!

liva je ona na koju sam izgubia cili dan a desnu nisam taka!

inace ovo su bbs rs 001 4x100 et25 :palci

staranova.jpg

Edited by mateo.split

dobro je, pomak, a unutarnji rub mozes dat pjeskarit nakon ravnanja, pa grundirat i lakirat, jezgru kako hoces, lakirat, mozda kromirat i par 100 evra za falcove i sarafe ako ces nove, pa gume i ti si gazda

naravno radinox rubovi, sanjam ih odavno, mozda kromiranje srca, ali zasada srce ispolirano mora biti do bola, unutarnji rub bude pjeskaren i pituran poslin ravnanja!

samo me muci jedna stvar, kako unutar srca(unutarnji dio mreze) s brus papirom doci, dok sam radio onda bih na alatima vidio brus papir radijusa 5,6cm koji izgleda kao lepeze(amo rec da nije 1 lepeza nego 2 u jednoj), postoji li mogucnost to na brusilicu i udri ili cu morati prstima, jer ako budem prstima, to bude trajalo dobrih pola godine za sve 4 felge!?

Edited by mateo.split

Imas male nastavke kupit u peveca ili kod slicnih ducana onaj set za makete onaj mini pribor za biax-ice one male rucne brusilice tamo imas raznih bruseva i promjera manjeg od 10mm tako da bi s tim mogao provat

2 2