2 2
Žac

BBS RS

Recommended Posts

nakon lakiranja uzmes cetku na busilicu i prodjes komad na koji nalijeze ljepilo i rub

ja cu svoje zastititi tamo di su navoji na srcu! kod bubnjeva cu izbrusit grubim da skinem diht masu staru i nebi tribalo biti frke!

takodjer cu ih pjeskariti, 2 sam grubim papirom 60 sve prosa, bude to ok!

Nesto smo raspravljali i zanima me sljedece da vidimo tko je bija u pravu,

znaci felge BBS RS 001 7x15 ET25, skinuti su tvornicki rubovi i stavljeni novi od 2.5'', znaci nova sirina je 8.5x15, koliki je novi ET?

drake said:
Nesto smo raspravljali i zanima me sljedece da vidimo tko je bija u pravu,

znaci felge BBS RS 001 7x15 ET25, skinuti su tvornicki rubovi i stavljeni novi od 2.5'', znaci nova sirina je 8.5x15, koliki je novi ET?

ET se mijeri u mm, pošto je 1" rub original na 7J felgi, ova je za 1.5" veća....

1" = 25.4mm

25.4 x 1.5 = 35.1 mm

25mm - 35.1 mm = 10.1

ET = -10.1

Tonac zar ET po definiciji nije udaljenost sredine felge od mjesta di se vijci vidaju na glavcinu?

Evo i slika:

WheelOffset.jpg

ET na tim višedijelnim felgama se računa na ovaj način:

svakih 0,5 inča više, ET je bliži nuli za kojih 6,35mm

znači ako je felga 7x15 ET25, onda je:

7,5x15 ET 19

8x15 ET 13

8,5x15 ET 7

;)

p.s. evo i link:

http://www.bbsrs.com/?p=37

Edited by nizde

Nizde evo potvrdija si moju pretpostavku, premda mi je dosta ljudi reklo da to krivo racunam, zato sam i pitao na forumu! :palacg

Na 8.5x15 ET ispada tocno 6, a ne kao sta su drugi tvrdili isto kao i Tonac da je -10

ET je uvijek po definiciji udaljenost sredine felge od mjesta di se vijci vidaju na glavcinu, nakon sta se na bbs rs stave siri vanjski rubovi, sredina felge ne ostaje ista nakon sirenja kao na pocetku, a sukladno tome se racuna novi ET

drake said:
Nizde evo potvrdija si moju pretpostavku, premda mi je dosta ljudi reklo da to krivo racunam, zato sam i pitao na forumu! :palacg

Na 8.5x15 ET ispada tocno 6, a ne kao sta su drugi tvrdili isto kao i Tonac da je -10

ET je uvijek po definiciji udaljenost sredine felge od mjesta di se vijci vidaju na glavcinu, nakon sta se na bbs rs stave siri vanjski rubovi, sredina felge ne ostaje ista nakon sirenja kao na pocetku, a sukladno tome se racuna novi ET

da točno.... propustio sam ono NAPOLA....:/

kriva računica....:D

da budem iskren... da ja imao rub od 3" ili 1" nikad me et nije mučio :D....sve me zanimalo kak to stoji na autu....a ne na papiru!

2 2