chakija 0 Posted April 9, 2009 E ovako kupio sam dvojku GTD-a, i auto nije loš kolko se vidi, ali je problem u tome kaj trese na leru dok je hladan ili bar dok se ne zagrije! Pitanje je dakle: što je uzrok kvara?! možda Bosch-pumpa, nešto drugo sa strujom? možda je teško ovako reći dok se ne vidi ali možda netko zna! hvala! Share this post Link to post Share on other sites
Guest corrado.. Posted April 9, 2009 E ovako kupio sam dvojku GTD-a, i auto nije loš kolko se vidi, ali je problem u tome kaj trese na leru dok je hladan ili bar dok se ne zagrije! Pitanje je dakle: što je uzrok kvara?! možda Bosch-pumpa, nešto drugo sa strujom? možda je teško ovako reći dok se ne vidi ali možda netko zna! hvala! Bosh pumpa garant + dizne to ti je prvo i osnovno , a slijedi dalje kompresija inače kod tih motora glava ti zna popucati , najbolje je sve to vidit prvo Share this post Link to post Share on other sites
chakija 0 Posted April 9, 2009 ok, hvala! ide to mehaničaru da zamijeni, sam mi reci otprilike koliko cu pljunut za to(necu uzimat polovno). hvala jos jednom! Share this post Link to post Share on other sites
bramba 0 Posted April 10, 2009 na koliko ti je ler gas? Meni je kad sam uzeo svog golfa radio na cca 5000 malo pojacao gas na 9000 i sad sve 5 Share this post Link to post Share on other sites
chakija 0 Posted April 10, 2009 na koliko ti je ler gas? Meni je kad sam uzeo svog golfa radio na cca 5000 malo pojacao gas na 9000 i sad sve 5 radi na nekih 750 o/min na leru, imao sam ja dvojku td-a(44kw) pa sam otišo kod mehaničara da mi zategne malo gas sajlu da se vrti na 900-950 okretaja pa je radil ko novi, samo velim da mi trese dok se ne zagrije poslje sve ok! Share this post Link to post Share on other sites
Guest zrdesing Posted April 10, 2009 Probaj postelat paljenje (samo vrijeme ubacivanja goriva iz Bosch pumpe u dizne)....... Ovo ti je sigurno u pitanju ako ti auto ima onaj karakteristican zvuk za starije dizelase (lepetanje)...... U principu ti gorivo ne sagorijeva na vrijeme i to ti trese lagano auto....... A normalno kada se auto zagrije malo onda sve to ide gladje.... Share this post Link to post Share on other sites
diesel power 0 Posted April 10, 2009 radi na nekih 750 o/min na leru, imao sam ja dvojku td-a(44kw) pa sam otišo kod mehaničara da mi zategne malo gas sajlu da se vrti na 900-950 okretaja pa je radil ko novi, samo velim da mi trese dok se ne zagrije poslje sve ok! Nesmije se ler gas štelati sa zatezanjem gas sajle, ima jedan šraf na šrafciger na bosch pumpi na kojem se štela ler gas, a trese ili zbog premalih okretaja na leru, neispravnih nosača motora, ili ako motor nije točno u fazi ili je pri kraju Share this post Link to post Share on other sites
chakija 0 Posted April 10, 2009 (edited) Nesmije se ler gas štelati sa zatezanjem gas sajle, ima jedan šraf na šrafciger na bosch pumpi na kojem se štela ler gas, a trese ili zbog premalih okretaja na leru, neispravnih nosača motora, ili ako motor nije točno u fazi ili je pri kraju je sa bosch-pumpom je problem, probano! u četvrtak ide mehaničaru na izmjenu! uglavnom hvala na savjetima i dijagnozama, stvarno mi je pomoglo pošto nisam expert! hvala dečki! molim admine za lock!! Edited April 11, 2009 by chakija Share this post Link to post Share on other sites
Guest corrado.. Posted April 12, 2009 ok, hvala! ide to mehaničaru da zamijeni, sam mi reci otprilike koliko cu pljunut za to(necu uzimat polovno). hvala jos jednom! Reparatura bosch pumpe ti je oko 700kn a dize su ti po 100kn komad + majstor to neznam svaki ima svoje cifre... Share this post Link to post Share on other sites