Guest adratep Posted August 8, 2006 dakle,kupio bih jedan od ta dva auta pa se sada dvoumim sto uzeti naravno,auti stari 4 god...lova s kojom raspolazem je cca 11000E srce kaze benzin a razum diesel : e sad,volio bi da mi malo pomognete u izboru...da li poblize priblizite dobre-lose strane oba modela i kako stvari stoje s odrzavanjem tj. na koje stavke posebno obratiti pri kupnji ta dva modela svaki koristan savjet bi mi dobro dosao...hvala p.s. da li se isplati piknuti eventualno chip na auto star 4 god koji je prosao oko 10000km bilo da je benzinac ili diesel? Share this post Link to post Share on other sites
Guest GtiTdi 3 Posted August 8, 2006 Mislim da taj benzinac nije ni??ta ??e??či od TDI-ja 130,a kad se čip pikne na tdi....pa pa gti Share this post Link to post Share on other sites
Guest adratep Posted August 8, 2006 bome je zesci.vjeruj mi ali s chipom su tu negdje koliko trosi gti zapravo u gradu,na otvorenoj cesti i kombinirano? Share this post Link to post Share on other sites
zihaGT 0 Posted August 8, 2006 isto tak mo?? stavit čip i na gti-ja... a onda tdi u svakom slučaju veliko pa pa... Share this post Link to post Share on other sites
entuzijast 0 Posted August 8, 2006 GTI je turbak jel tak?... Ak je, a mislim da je, čipne?? to i kakav TDI 130 KS...Nema tu usporedbe.... Share this post Link to post Share on other sites
zihaGT 0 Posted August 8, 2006 je je, ak se ne varam, 1.8 T, a to ide na nekih 180 ks s čipom... brijem da je tak Share this post Link to post Share on other sites
Guest overboost Posted August 9, 2006 Mislim da taj benzinac nije ni??ta ??e??či od TDI-ja 130,a kad se čip pikne na tdi....pa pa gti da da......ako ti potro??nja nije problem kupi GTI al frend mi je imao 2 takva, jedan plavi je sad negdje u Ri i kod obadva ga je zaheba..... elektronika.... DIESEL POWER..... Share this post Link to post Share on other sites
Guest GtiTdi 3 Posted August 9, 2006 E to da je gti TURBAK nisam znao,onda je benzinac ??e??či. Uglavnom znam da je dizel 130 + chip jako lud,Ibiza 160 ks diesel ??ije mercedesa benz 190 ks ko beba zvečku. Tu u Klc-u Share this post Link to post Share on other sites
SpeedAddict 0 Posted August 9, 2006 GTI definitivno...cip i otvoris turbinu da ti puse na nekih 0.9 bara...mislim da serijski puse na 0.5...i auto ce letit...vjeruj mi...danas-sutra promjenis usisnu i ispusnu granu...strava Share this post Link to post Share on other sites
Guest vwfan Posted August 9, 2006 hmm prvo nisam sku??io topic jer postoji i tdi gti 150ks No prijeđimo na temu 1.8t gti ima 150 ks 1781ccm 150ks 220 Nm 1.9 tdi 130ks 1986 240 Nm Ja bi prije uzo diesela, chipa?? ga i to je to Share this post Link to post Share on other sites
Jura 0 Posted August 9, 2006 koliko god volim dimilice, radije bi uzeo 1.8T, jer je to motor koji su ugrađivao u najvi??e modela vw i audija... od pola do sharana.. i nije bezveze, motor ima veliku rezervu snage, i ''lako'' dođe do 350 konja, ??to sa TDI-jem nemo??e?? ba?? samo tako napraviti!! Share this post Link to post Share on other sites
zihaGT 0 Posted August 9, 2006 e Jurek tebe sam čekala. tak je! tih 350 ks mislim da njemu nije nu??no, al bitno je da se na tom motoru snaga da dosta dić bez puno prčkanja po motoru... i definitino dere tdi-ja kak god okrene??... sad je samo pitanje, ??to ti je bitnije, manja potro??nja il need for speed? Share this post Link to post Share on other sites
Andy 0 Posted August 9, 2006 ako hoces da malo trosi uzmi dizla+chip a ako imas love za benz onda gti . Share this post Link to post Share on other sites
Perkan 0 Posted August 9, 2006 ''lako'' dođe do 350 konja Čak i do 850 ks. : Share this post Link to post Share on other sites
Guest adratep Posted August 9, 2006 znaci kako god bilo necu pogrijesiti jer ocito da mi je potrosnja velika stavka tako da kako stvari stoje nazalost cu ici na dizel varijantu da li je netko vozio od vas te konkretne modele,zanima me kakvi su utisci u voznji i koliko je potrosnja jednog i drugog? Share this post Link to post Share on other sites
Guest overboost Posted August 10, 2006 vozio sam oba auta.....kao ??to si rekao neće?? pogrije??it ni s jednim....opet si sam odgovorio, srce vuče na benzin, razum na tdi, iako običnog benz. nikad nebi mjenjao za tdi....kako je golf turbak volio bi ga imat al je ljepo s dizelom preć 800 km s rezervarom..... Share this post Link to post Share on other sites
Guest adratep Posted August 10, 2006 slazem se...puno prije obican benzinac nego fuckin sdi....hehe cuj,malo si gruntam...ako uzmem tdi-a 130ps,lupim chip i dobijem nekih 160 rasnih konja dizela koji trosi cca 6.5-7 litara u prosjeku a ide na razini benzinca od 150ps a razlika je u potrosnji dobrih 5 litara a to se jebeno osjeti na kraju mjeseca-uzimam tdi-a da covjek ima love na bacanje (citaj na benzin) naravno da ne bi niti u ludilu se dvoumio i uzeo bi gti-a i osjetio cari voznje na razini cistokrvnog sportasa jebiga,trazit cu odsad samo bogate zene da me financiraju pa cu voziti gti..hehe Share this post Link to post Share on other sites
Guest DR_Nurija24m_ Posted August 10, 2006 ja imam golfa 130 ps +chip tuneline 179ps+nitro... neces se pokajati ako kupis tdi ... gti to je proslost... pozz Share this post Link to post Share on other sites
Guest adratep Posted August 10, 2006 ja imam golfa 130 ps +chip tuneline 179+nitro... ps neces se pokajati ako kupis tdi ... gti to je proslost... pozz ja jos uvijek vozim golfa V 2.0 tdi s chipom i jebeno sam zadovoljan s autom i znam sto znaci imati jak diesel a da malo trosi jebiga,financijska stiska me stjerala u kut i moram ga prodati a opet zelim istu razinu performansi a da relativno malo trosim na gorivo tako da sam odlucio ipak osdustati od benzina a za mene nije benzin ako nema barem 150 ponija ispod haube nego pajdo,koje su ti performanse auta...do stotke i konacna bas bi volio baciti neki race prije nego prodam auto Share this post Link to post Share on other sites
Guest DR_Nurija24m_ Posted August 10, 2006 nemam namjeru pametovati.. ali znam da je golf v sporiji od golfa IV kojeg ja posjedujem... testirao sam provjereno... vjerovatno zbog tezine mislim da je golf V tezi 200 kg ne znam tacno...a razlika je samo u 10 nm... pozz Share this post Link to post Share on other sites
Guest adratep Posted August 10, 2006 koliko ja znam golf IV ima 9,6 do stotke a V ima 9,3 a chipani su oboje hm..ne znam..mozda ima istine u tome a mozda tip nije chipao svog gle,razlike su ocito minimalne tako da nema potrebe tjerati vodu na svoj mlin ..hehe i da,ja jos nisam popusio od IV-ke hehe...doduse jesam od jedne...tdi 150 +chip to ide 10% brze ali reci cu ti jednu stvar...imam suseda koji ima z4 2.5 od 200 konja... isli smo baciit race...sto mislis da li imam sanse s njim..hehe ubio me je...prva bjezi za duzinu..druga 2,5 duzina auta a kasnije da ne pricam medjuubrzanja sam jaci do 160km/h a onda on bjezi i to jako probaj njega skinut..hehe Share this post Link to post Share on other sites
Guest DR_Nurija24m_ Posted August 10, 2006 mislim da si zaboravio da imam nitro... ajd ne bitno... u svakom slucaju TDI a GTI je obicna kornjaca..... bez uvrede ... pozz Share this post Link to post Share on other sites
Guest adratep Posted August 10, 2006 apropo tdi-a od 150 konja...kako on kotira,navodno sam cuo da mu masina nije toliko izdrzljiva kao ova od 130 konja jer je navodno tvorniciki vec nafrljena do ibera da li netko ima koju pametnu za reci vezano za tdi od 150 konja? Share this post Link to post Share on other sites
Guest adratep Posted August 10, 2006 mislim da si zaboravio da imam nitro... ajd ne bitno... u svakom slucaju TDI a GTI je obicna kornjaca..... bez uvrede ... pozz tako je..nitro sam zaboravio..my bed! zapravo,koliko se dobije s nitrom ustvari? jel se osjeti razlika osjetno ili? Share this post Link to post Share on other sites
Guest overboost Posted August 11, 2006 mislim da si zaboravio da imam nitro... ajd ne bitno... u svakom slucaju TDI a GTI je obicna kornjaca..... bez uvrede ... pozz za??to blati?? GTI i govori?? da je to kornjača, ok vozim i ja TDI al nikad ne se... o benzincu, vjerovatno te operu na raceu pa ne mo??e?? spavat od njih.... BEZ UVREDE....... Share this post Link to post Share on other sites