zihaGT 0 Posted August 11, 2006 overboost ima?? moj veliki potpis Share this post Link to post Share on other sites
Guest PesimiST Posted August 11, 2006 neznam za potrosnju kolika je razlika al ako te muci cijena goriva mislim da ti razlika od cca 50lipa ne znaci...iako mislim da ni 1.8t ne trosi toliko puno moja preporuka 1.8t Share this post Link to post Share on other sites
Guest No.1 Posted August 11, 2006 Kad smo već kod 1.8T - malo gledam novog Pola GTI-a i čini mi se OK ponuda, kad ono čitam neki dan test dotičnog pa vele da potro??nja skaće do 17l, a prosjek testa 12l. Cijela priča testova mi je jasna, al me zanima iz prve ruke vlasnika ovakvih motora kolko im ova "igračka" izbija iz đepa. LP Share this post Link to post Share on other sites
Dottore 0 Posted August 11, 2006 koliko ja znam golf IV ima 9,6 do stotke a V ima 9,3 a chipani su oboje hm..ne znam..mozda ima istine u tome a mozda tip nije chipao svog gle,razlike su ocito minimalne tako da nema potrebe tjerati vodu na svoj mlin ..hehe i da,ja jos nisam popusio od IV-ke hehe...doduse jesam od jedne...tdi 150 +chip to ide 10% brze ali reci cu ti jednu stvar...imam suseda koji ima z4 2.5 od 200 konja... isli smo baciit race...sto mislis da li imam sanse s njim..hehe ubio me je...prva bjezi za duzinu..druga 2,5 duzina auta a kasnije da ne pricam medjuubrzanja sam jaci do 160km/h a onda on bjezi i to jako probaj njega skinut..hehe prvo. pozdrav i dobrodo??ao drugo. čudim se... nikada nisi vozio benzinca i nezna?? njegove čari preformansama... ajme usudio si protiv susjeda voziti a nezna?? da ima jači motor i najbolji mjenjač?? sada veli?? da prodaje?? dizela??a i tra??i?? jo?? jače preformanse uz jo?? manju potro??nju??? : jako te??ko tvoj susjed je malo dakle sporiji u prvoj i drugoj brzini ( a zavisi kako ga vozi mo??da kreće ko bakica ) a u trećoj te oprao (normalno je kad ima jači motor jer dizela?? se ne mjeri protiv benzinca u ubrzanju a glavno pravilo si zaboravio u dizela??a... a to je okretni moment koju bi benzinci posramili....) finacijski problem? za??to blati?? SDI?? kaj ima?? protiv njega? niti nezna?? da je napravljen za one koji nemaju dublji d??ep.... ti bi ne??to isto jače a da jo?? manje tro??i ( pa kupi bicikl i nema?? finacijskih problema ) razlika goriva dizela i benzinca je cca 60 lipa i tu nema velike u??tede..... potro??nja zavisi kako ga ganja?? po gasu plus uključena klima i svjetla... ispričavam ti ako sam tebe uvrijedio ali mora?? se spustiti na zemlju jer si premlad... : jesi li ikada ćuo da motor s 400ks tro??i samo 4litre??? teoretski nema ??anse... pa Le Mans najjači TDI od Audi-a s 850-tak konja pobjedio a tro??io 24-40 litara... a ima problema s zadnjim gumama jer nekontrolirano tro??i kad netko pretjera s gasom.... Share this post Link to post Share on other sites
Andy 0 Posted August 11, 2006 ljep post dottore .... skidam kapu kako to ljepo objasnis a neka se sprdaju sa SDI-a : sad sam mu puknuo filter sportski trga asfalta ... oce tko race : : : Share this post Link to post Share on other sites
matija0311 0 Posted August 11, 2006 mislim da si zaboravio da imam nitro... ajd ne bitno... u svakom slucaju TDI a GTI je obicna kornjaca..... bez uvrede ... pozz stari ti si na te??kim drogama.....ja doma imam dva dizela ali GTI je zakon...vozio se u jednom i to je to...moj sljedeći auto je ziher GTI....aj nebudem tak siguran ali nadam se...nemre?? uspoređivat ta dva auta GTI je legenda već oko 20 g....idi pa se leči bolan... Share this post Link to post Share on other sites
Speedline 0 Posted August 11, 2006 gti ili tdi, hm, gti definitivno, i jos nesto za kolegu iz tuzle, jel ti uopce znas sta znaci gti, taj tvoj nitro ti u startu bas i ne pomaze koliko ja znam Share this post Link to post Share on other sites
TheFog 1 Posted August 11, 2006 nemojte da ovo prijedje u neku ozbiljniju prepirku, svadju ili vrijedjanje zbog toga jer se nemozete slozit koji je brzi Share this post Link to post Share on other sites
Guest adratep Posted August 12, 2006 koliko ja znam golf IV ima 9,6 do stotke a V ima 9,3 a chipani su oboje hm..ne znam..mozda ima istine u tome a mozda tip nije chipao svog gle,razlike su ocito minimalne tako da nema potrebe tjerati vodu na svoj mlin ..hehe i da,ja jos nisam popusio od IV-ke hehe...doduse jesam od jedne...tdi 150 +chip to ide 10% brze ali reci cu ti jednu stvar...imam suseda koji ima z4 2.5 od 200 konja... isli smo baciit race...sto mislis da li imam sanse s njim..hehe ubio me je...prva bjezi za duzinu..druga 2,5 duzina auta a kasnije da ne pricam medjuubrzanja sam jaci do 160km/h a onda on bjezi i to jako probaj njega skinut..hehe prvo. pozdrav i dobrodo??ao drugo. čudim se... nikada nisi vozio benzinca i nezna?? njegove čari preformansama... ajme usudio si protiv susjeda voziti a nezna?? da ima jači motor i najbolji mjenjač?? sada veli?? da prodaje?? dizela??a i tra??i?? jo?? jače preformanse uz jo?? manju potro??nju??? : jako te??ko tvoj susjed je malo dakle sporiji u prvoj i drugoj brzini ( a zavisi kako ga vozi mo??da kreće ko bakica ) a u trećoj te oprao (normalno je kad ima jači motor jer dizela?? se ne mjeri protiv benzinca u ubrzanju a glavno pravilo si zaboravio u dizela??a... a to je okretni moment koju bi benzinci posramili....) finacijski problem? za??to blati?? SDI?? kaj ima?? protiv njega? niti nezna?? da je napravljen za one koji nemaju dublji d??ep.... ti bi ne??to isto jače a da jo?? manje tro??i ( pa kupi bicikl i nema?? finacijskih problema ) razlika goriva dizela i benzinca je cca 60 lipa i tu nema velike u??tede..... potro??nja zavisi kako ga ganja?? po gasu plus uključena klima i svjetla... ispričavam ti ako sam tebe uvrijedio ali mora?? se spustiti na zemlju jer si premlad... : jesi li ikada ćuo da motor s 400ks tro??i samo 4litre??? teoretski nema ??anse... pa Le Mans najjači TDI od Audi-a s 850-tak konja pobjedio a tro??io 24-40 litara... a ima problema s zadnjim gumama jer nekontrolirano tro??i kad netko pretjera s gasom.... hvala na dobrodoslici i zaista mi je drago kad mi netko veli da sam jos premlad a imam 3 banke gle,ocito si mi krivo shvatio...ja nisam blatio sdi...dapace,mislim da je to najkvalitetnija masina vw koncerna jer osim sto je po meni najbolji omjer dobiveno-ulozeno, jer je to auto za one pliceg djepa a opet zele voziti kvalitetan i pouzdan auto. uostalom,onda bi blatio svoju rodjenu mamu jer vozi polo sdi sa sam samo rekao iz svoje perspektive da bi radije uzeo bazni benzinac nego bazni dizel i to je moj osobni stav i naravno rasni benzinac od 200konja nego diesel od 200 a sto se tice "suseda"...on mene pere u svakoj brzini (procitaj malo bolje sto sam napisao) i slazem se s tobom da diesel moze malo protiv takvih benzinaca pogovoto u ubrzanju doduse,u medjuubrzanjima je okretni moment na mojoj strani ali samo u visim brzinama...u drugoj oboje na 50 i po plinu i def tu nemam sto traziti jer je brzi isto tako sam svjestnan da ne mogu imati i ovce i novce...odnosno brzi auto koji malo trosi(citaj benzinca) tako da je tu stvar jasna..pokri se onoliko koliko ti je poplun dug..hehe Share this post Link to post Share on other sites
entuzijast 0 Posted August 12, 2006 Obojica pi??ete da dizel nema ??to tra??iti protiv benzinca u ubrzanju, al mene zanima na temelju čega vi to, pa ja kad god sam čitao testove, usporedbe istih auta, iste li slične konja??e, samo u dizel i benzin izvedbi, razlika u ubrzanju je bila u destinkama sekunda (ovisno o autu).....Dok su međuubrzanja bila razlika i do par desetaka sekundi u korist dizela... Share this post Link to post Share on other sites
Guest GtiTdi 3 Posted August 17, 2006 SVaka čast majstore,ljudi ne gledaju da diesel ima veći okretni moment,ja sam neki dan se??ijo frenda koji ima tricu gti 115 ks,za 2 du??ine auta,odma u startu,a kasnije na 140 lagano dolazi prema meni. Share this post Link to post Share on other sites
Guest overboost Posted August 17, 2006 SVaka čast majstore,ljudi ne gledaju da diesel ima veći okretni moment,ja sam neki dan se??ijo frenda koji ima tricu gti 115 ks,za 2 du??ine auta,odma u startu,a kasnije na 140 lagano dolazi prema meni. potpisujem, s tvojim golfom je pao ford mondeo 2.0 16v, bmw 318 kockica....bilo je jo?? benz. od 100-tinjak konja i svi redom pokleknu??e....a ??to će tek bit kad chipam IV na 150 konjića.... Share this post Link to post Share on other sites
Perkan 0 Posted August 17, 2006 SVaka čast majstore,ljudi ne gledaju da diesel ima veći okretni moment,ja sam neki dan se??ijo frenda koji ima tricu gti 115 ks,za 2 du??ine auta,odma u startu,a kasnije na 140 lagano dolazi prema meni. potpisujem, s tvojim golfom je pao ford mondeo 2.0 16v, bmw 318 kockica....bilo je jo?? benz. od 100-tinjak konja i svi redom pokleknu??e....a ??to će tek bit kad chipam IV na 150 konjića.... Onda ce padat jos vise njih. Do sada sam se poganjao sa dosta auta i nisam izgubio ni od jednog, a sa par sam bio izjednacen (Punto hgt-130 ks, Alfa gtv 150 ks, honda civic 125 ks...) Inace vozim G3 110 + chip Share this post Link to post Share on other sites
Guest cornell Posted August 18, 2006 adratep je postavio pitanje,a cini mi se da je vec znao odgovor :fiju: ako si u stisci s lovom naravno da ces prije uzet tdi nego gti..razlike u performansama takoreci i nema,velika razlika je u samo u potrosnji..tdi je mnogo zahvalniji s financijske strane..ali meni tu postoji jedan veliki ALI : ..ako razumijete sto mislim.. Share this post Link to post Share on other sites
Guest overboost Posted August 18, 2006 SVaka čast majstore,ljudi ne gledaju da diesel ima veći okretni moment,ja sam neki dan se??ijo frenda koji ima tricu gti 115 ks,za 2 du??ine auta,odma u startu,a kasnije na 140 lagano dolazi prema meni. potpisujem, s tvojim golfom je pao ford mondeo 2.0 16v, bmw 318 kockica....bilo je jo?? benz. od 100-tinjak konja i svi redom pokleknu??e....a ??to će tek bit kad chipam IV na 150 konjića.... Onda ce padat jos vise njih. Do sada sam se poganjao sa dosta auta i nisam izgubio ni od jednog, a sa par sam bio izjednacen (Punto hgt-130 ks, Alfa gtv 150 ks, honda civic 125 ks...) Inace vozim G3 110 + chip ovi svi auti su pali od GTI TDI 3 ??to je sad u Karlovcu.....bio sam jednom i??ao za frendom ima Brava hgt 150 ks, nisam ga mogao preć al auto ne ide nikako, nije mi pobjego vi??e od 15-20 metara..... Share this post Link to post Share on other sites