Dottore 0 Posted April 9, 2010 To je OK. Opet, bez obzira koliko je guma mekana, peglanjem se istroši. Pa zar ne živiš u centru Sarajevo? Moguće ti da iskrivila geometrija kotača, i više razloga.. Share this post Link to post Share on other sites
sarajevo 0 Posted April 9, 2010 (edited) To je OK. Opet, bez obzira koliko je guma mekana, peglanjem se istroši. Pa zar ne živiš u centru Sarajevo? Moguće ti da iskrivila geometrija kotača, i više razloga.. Geometrija idealna.Gume se trose apsolutno jednako po citavoj povrsini. Ne zivim u centru.Zivim u epicentru.Zato malo kilometara i prelazim. To su sve kilometri sa putovanja. Prije njih sam imao GY excellence istih dimenzija,i poderale su se na 35000km,na suhom su bile OK,ali na mokrom ni u pola kao RainSport.Bile su i puno bucnije,a po neravninama na semaforima otimale volan.Kod ovih je to gotov zanemarljivo. Edited April 9, 2010 by sarajevo Share this post Link to post Share on other sites
NeniGTI 0 Posted April 9, 2010 potpis za uniroyal rain sport 2,ja imam na polu 195/45-14 i mogu reći da je guma odlična,nije mi žao niti sekunde što sam ih uzeo Share this post Link to post Share on other sites
bati04 0 Posted April 11, 2010 evo link za najnoviji test guma za ljeto 2010 prema ADAC-u dimenzije su 185/65/15 i 225/45/17 ADAC Share this post Link to post Share on other sites
skaut 0 Posted April 30, 2010 E kad je već ovaj topic otvoren da se i ja skrpam. Čvrsto potpisujem bilo kakvo pljuvanje po Barumkama. Majka vozi zvijer od Opel Corse C 1.0 na Barum Polaris 2 155-80 R13 šlapama, kupljene ove zime, i čisto nije normalno koliko su bučne. Znam, zimske su, jeftine i moraju bit glasne, al bilo kakva vožnja iznad 60 dere mi uši, preko 130 kao da po kaldrmi vozim. Špur sređen, kaže majstor sve je ok, samo kaj me doslovno glava boli od buke, ko da MAN-a vozim s 22.5 a ne Corsu s 13 cola. Radije bih se samim felgama vozio... pa nek škripi i iskri, bolje od ovoga u svakom slučaju! Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted April 30, 2010 Osobno u širokom luku zaobilazim bilo kakve gume sa cudnim imenima, sa ekološkim nazivima energy, saver, eco, opti itd. Priznam samo premium, fast, contact, response.... Znate šta hocu rec, nemreš stisnut i prdnut. Meni je bitno da guma dobro koci, pogotovo na mokrom i da dobro drži, a sad jel ce se poderat za 10-15 tisuca prije od ostalih, manje vazno. Baš me zanima za koliko se podere Toyo R888, al da drži sigurno drži. Znaju to i u Renaultu jer je prva ugradnja na Megana R Share this post Link to post Share on other sites
exfreerider 1 Posted April 30, 2010 Toyo R1R guma je prebolesna po suhome ko magnetizirana Share this post Link to post Share on other sites
marin-82 0 Posted April 30, 2010 ja uzel prekjučer uniroyal rainexpert i nakon skoro 1 000km ja sam prezadovoljan. dosad samimal gore goodyear F1 gsd3 i nikad više to smeće neću stavljat na auto, skoro sam radi tog smeća mijenjal kompletan ovjes na autu jer mi se auto čudno ponašal - vukal u stranu, poskakival, cimal se itd a jedini problem su bile gume. Share this post Link to post Share on other sites
Igor031 0 Posted April 30, 2010 bridgestone turanza, sve super, nemam zamijerki osim sto mi se cini da se extra brzo trose...ali zato drze super dobro... Share this post Link to post Share on other sites
Golf 1.9 0 Posted April 30, 2010 sta mislite o Sava Intensa??? neki mi nudio, pa sam u zabludi jel da zemam:S Share this post Link to post Share on other sites
puks 0 Posted April 30, 2010 sta mislite o Sava Intensa??? neki mi nudio, pa sam u zabludi jel da zemam:S nije neka imam je na arosi 195/45 15 i proizvedene su u njemackoj al za posluziti svaki dan prolaze al ne za sportase za volanom Share this post Link to post Share on other sites
Roki 0 Posted April 30, 2010 sta mislite o Sava Intensa??? neki mi nudio, pa sam u zabludi jel da zemam:S Nemoj ako baš ne moraš.Mislim ako nemaš novaca za bolje....Inače- bridgestone turanza er300,goodyear excellence,dunlop fastresponse... Share this post Link to post Share on other sites
Golf 1.9 0 Posted April 30, 2010 Hvala...kako i da je, mislim da cu montirati, povolnije su za moj studentski budget, imam S3 zimske pa zadovoljan sam..znam da nisu neke, al posluzice za gradske voznje, al me interesirao samo kako se ponase, sad znam.. Share this post Link to post Share on other sites
MarinoL 0 Posted April 30, 2010 ja uzel prekjučer uniroyal rainexpert i nakon skoro 1 000km ja sam prezadovoljan. dosad samimal gore goodyear F1 gsd3 i nikad više to smeće neću stavljat na auto, skoro sam radi tog smeća mijenjal kompletan ovjes na autu jer mi se auto čudno ponašal - vukal u stranu, poskakival, cimal se itd a jedini problem su bile gume. Te Goodyear F1 se kod kočenja neravnomjerno troše pa se počinje auto čudno ponašat. A šume za poludit kad se tako potroše. Stavio sam neke rabljene prošlo ljeto na Passata za prvu ruku i pokajao sam se nakon 10 km. Share this post Link to post Share on other sites
Guest O84GT Posted May 2, 2010 Ja sa vozim vec duze vrijeme vozim i promjenio sam dva seta yokohame a-drive u 195/50 r 15.Mogu reci da gume drze odlicno mada se kod zivlje voznje ocekuje i brzo trosenje ali sad kod tog trosenja koliko vidim ima uvjek dilema ,mislim da guma i nije dobra ako se ne trosi naravno ne ako se potrosi u 5000 km! To su mi ljetme gume a za zimu sam uzeo isto od yokohame w-drive to je tek bolesno kako dobro drzi! Mislim da se necu trebati kod promjene guma puno razmisljati jer sam sa gumom jako zadovoljan! Share this post Link to post Share on other sites
deLux 0 Posted May 10, 2010 Uzo u 3 mjesecu Continental Sport Contact 3 za sad prošao 6-7 000 km i odlične su, kako po kiši tako i po suhom! Svakako za preporučiti. Share this post Link to post Share on other sites
folc 0 Posted May 10, 2010 ima li ko kakvih iskustva sa gumama hankook ventus v12, u dimenziji 225/45 17, nisu preskupa a dosta ih hvale na testovima. Share this post Link to post Share on other sites
iTox 0 Posted May 10, 2010 Uzo u 3 mjesecu Continental Sport Contact 3 za sad prošao 6-7 000 km i odlične su, kako po kiši tako i po suhom! Svakako za preporučiti. Imam iste te, bolesno drze, strasne gume! Share this post Link to post Share on other sites
passat2.0 0 Posted May 10, 2010 evo samo da kažem,uzeo sam pirelli p zero nero,i gume su odlične,kako na suhom tako i na mokrom.....svaka kuna za njih je dobro uložena... Share this post Link to post Share on other sites
wildD 1 Posted May 17, 2010 sad sam po kiši ustanovi da toyo snowprox 952 ne drži kurca po ovakvom vremenu,pogotovo ne po zavojima Share this post Link to post Share on other sites
MarinoL 0 Posted May 17, 2010 sad sam po kiši ustanovi da toyo snowprox 952 ne drži kurca po ovakvom vremenu,pogotovo ne po zavojima Ipak je to zimska guma. Share this post Link to post Share on other sites
marin-82 0 Posted May 17, 2010 ja uzel prekjučer uniroyal rainexpert i nakon skoro 1 000km ja sam prezadovoljan. ja nakon novih 4000km i ovog kišnog tjedna cvatem od sreće, pogotovo po kiši Share this post Link to post Share on other sites
Tolic 0 Posted May 19, 2010 (edited) Pozdrav, evo planiram ovih dana otići u SLO po gume, pa me zanima kakva je procedura otici po to ?? Mislim ići sa svojim autom, pa me opet strah da nebi neku kaznu pobro zato što je auto spušten, a ništa nije atestirano! Dali ste vi išli svi sa svojim autima (spuštenim...) i jel vas ko zajebavo ?? Edited May 19, 2010 by Tolic Share this post Link to post Share on other sites
acovw 0 Posted May 19, 2010 Pozdrav, evo planiram ovih dana otići u SLO po gume, pa me zanima kakva je procedura otici po to ?? Mislim ići sa svojim autom, pa me opet strah da nebi neku kaznu pobro zato što je auto spušten, a ništa nije atestirano! Dali ste vi išli svi sa svojim autima (spuštenim...) i jel vas ko zajebavo ?? nejdi sa svojim autom,nemaš atestiran motor, spušten tie, sigurno nemaš ni dimenzije upisane u knjižicu, odi s nekim ''normalnim autom'' možeš do 1000kn po osobi prek grane bez plačanja carine, znaći uzmeš 2 gume na jedan račun, druge 2 na drugi račun... i svako je kupio dvije gume Share this post Link to post Share on other sites
Tolic 0 Posted May 19, 2010 nejdi sa svojim autom,nemaš atestiran motor, spušten tie, sigurno nemaš ni dimenzije upisane u knjižicu, odi s nekim ''normalnim autom'' možeš do 1000kn po osobi prek grane bez plačanja carine, znaći uzmeš 2 gume na jedan račun, druge 2 na drugi račun... i svako je kupio dvije gume To sam i mislio.. znači da ne idem sa svojim autom Share this post Link to post Share on other sites