16 16
predatorGTIvr6

Gume

Recommended Posts

ako nije atestiran mogo bi ostat na granici...kao od frenda kad su išli u it

To sam i mislio.. znači da ne idem sa svojim autom :palacg

to tie najsigurnije ...znaći nek ti napravi 2 računa za gume do 1000kn na svakom...i nečeš plačat carinu, znaći 2 je kupio buraz , 2 ti...

Ma evo zanima me ako je netko od vas imao na autu ove gume da mi rece par rijeci o njima(kakve su ,koliko dobro drze,koliko traju...) jer ih mogu dobit po dosta dobroj cijeni a ove F1 su mi vec malo dosadile

Hvala unaprijed :palacg

Pa pogledaj postove exfreeridera ili ga kontaktiraj.On je jako zadovoljan...

Goodyear Efficientgrip... za kišu su odlične... a za suho su ionako sve više manje dobre... i sporo se troše... lagane, manja potrošnja goriva, performanse odlične...

Goodyear Efficientgrip... za kišu su odlične... a za suho su ionako sve više manje dobre... i sporo se troše... lagane, manja potrošnja goriva, performanse odlične...

potpis jako veliki... imam ih u dimenziji 195/50/15 i sve naj...

Osobno imam Nokian sve 4gume i jako sam zadovoljan: Preso sam s njima 35tkm i drze jako dobro. i na kisi i na suhome pogotovo. Na prednjim kotacima imam NRe model a na zadnjima H model(kisne) i u zavojima jako dobro drze. :palacg

Evo danas uzeo 2 prednje nankang ns2 i cijena je vise nego dobra, a sama guma ce pokazati svoje.... :palacg

Ja sam uzeo u sloveniji bridgestone turanza er300 4 kom dimenzije 195/50r15 za 198,50 eura i još ču dobiti povrat poreza, naravno dva računu na svakom dvije gume.....

Još nisam namontirao, da javim kakva je razlaka između njih i baruma.....

Tako je, po omjeru cijene i kvalitete broj 1.

Samo 100 kuna više po komadu sam platio za p206 neki dan bridgestone turanza, 195/50 R15.

uskoro ću kupovati dvije nove gume pa me zanima kaj je najbolje uzeti za omjer uloženo/dobiveno?

dimenzija bi bila 215/40/16 ili možda 45 profil i 205 širina,jer 40 mi nikak nije za ove naše ceste :angry:

40 na 215 je ista visina gume kao i 45 na 205, tako da se ne budeš ništa udobnije vozio.

Osobno se vozim baš na 215/40 R16 toyo proxes 4, auto poprilično zagevindan i nemam većih zamjerki, samo šo nema divljanja po gradu, samo laganica 40-50.

U Dobovi su mislim 80ak eura po komadu, što i nije strašno, jer 600 kuna vs 1000-1500 kuna koliko su kod nas najjeftinije u toj dimenziji čini kupnju izuzetno povoljnom.

Što se tiče gume, unatrag zadnje tri godine izmjenjao sam auta, sve golfovi :), vozio dunlop sport 01, dunlop sport maxx, eagle f1, michelin energy, i sada toyo proxes.

Od svih, najviše su me se dojmile dunlop sport 01, koje su dosta tihe gume i mekane, te ne traže dosta zagrijavanja. Sport maxx je bila u ZR izvedbi pa je bila dosta tvrda, ali nakon 15ak minuta ganjanja omekani i daje fenomenalan grip, točno se čuje kako guma "ljepljivo" prijanja na vrući asfalt. Gazni sloj je bio prilično "baršunast" na dodir te se guma relativno brzo trošila, a najveći užitak je bilo vidjeti full čisti crni gazni sloj gume kad staneš na nekom ugibalištu nakon sat-dva prženja po autocesti.

GY Eagle F1 su mi osobno bile jedne od najčudnijih guma. Kao prvo, bučne, što je i normalno za V profil. No, dok su hladne su tako tvrde da sam nakon zimskih mislio da su mi otišli selen blokovi koliko "lupaju" prvih par km. Kad se zagriju se "lupkanje" stiša, no buka ostaje. Mokru cestu drže solidno.

Eto, nadam se da nikom nije žao što je potrošio 2 minute čitajući ovo, jer sam pomalo opsjednut gumama, i stvarno je teško kupiti gumu, jer vulkanizeri savjetuju ono što nikad nisu vozili, nego ono na čemu imaju najveću maržu. Imena su se pokvarila, tako da nije rijetkost kupovati brandove proizvedene u Aziji tipa GY iz Kine, Yokohama iz Filipina, Dunlop iz Tajlanda, Michelin iz Turske i sl.

Premda to nije jedini uvjet, no itekako se može "osigurati" kupnja gledajući barem porijeklo.

Nije isti dunlop iz Mađarske i Njemačke, premda je činjenica da postoje kontrole kvalitete, ali jedno je udovoljiti kriterijima koje traži njemački potrošač koji ima gdje iskoristiti "ZR" gumu koja je deklarirana za iznad 250km/h, a drugo je kad Mađar radi gumu za Hrvatsku i boli ga đon dali ta guma uistinu to može izdržati.

Pozz.

24a300a7a6f234.jpg

Imam pitanje.Kako se kaze za ovakve gume sto su razvučene ? Dali ima dimenzija 205/45 15 ? I koliko bi novaca koštala takva guma ? Ja nemogu nigdje nači takve gume po netu

to nisu takve gume već široka felga (9j,10j) a na njoj uža guma!

Edited by bandit99

Dali ima dimenzija 205/45 15 ? I koliko bi novaca koštala takva guma ?

U 205/45/15 imaš Dunlop SP SPORT 2000E i Toyo Proxes T1-R. Toyo ti je oko 600kn, najjeftinije što sam kod nas našao. Dunlop je sigurno preko 1000kn

ja sam nasao jedno stranicu na netu koja mi je jako pomogla da odaberem dobre gume:

http://www.tyrereviews.co.uk/

sa desne strane imate izbornik di pise tyres by brand ( po imenu ) i odma pored imate tyres by vehicle (gume po vozilu )

pogledajte si malo testove jako su dobri i realni

to nisu takve gume već široka felga (9j,10j) a na njoj uža guma!

Ali kako uspije tako napravit da bude tako izbačena ?

U 205/45/15 imaš Dunlop SP SPORT 2000E i Toyo Proxes T1-R. Toyo ti je oko 600kn, najjeftinije što sam kod nas našao. Dunlop je sigurno preko 1000kn

Toyo je dobra guma,imali smo i mi Toyo ali 175/75 13 bili smo prezadovoljni sa gumom.Vjerujem da bi i ta dimenzija bila ok.

Hvala na informacija :zivio

Lijepo i jednostavno, uzmes gumu 205 i felgu 9J ili 10J, razlika u širini između felge i gume je do 6-8 cm (naravno sa obje strane), smontiraš ju i napumpaš, guma se rastegne koliko je velika odnosno široka felga..

pogledaj ovo:

http://www.tyrestretch.com/index.php

Znači ovako.Posto su kod mene 195/50 15. Da bi dobio takve izbačenu trebao bih stavit gumu 185 ili 175 /50 15 ?

I da zahvaljujem na linku ! Ode one u Bookmars B)

Edited by Zrinedin

Ako je preuska guma onda će bit problema kod pumpanja gume, rijetko koji vulkanizer će ti ić to radit..treba napravit mini eksploziju unutar gume kako bi se ona pri "udaru" raširila i došla na mjesto na felgi gdje treba (ona izbočenja)..

imam pitanje u vezi kupnje guma u sloveniji. trebam 4 gume dimenzije 225/45 17, jedna guma dođe cca 600kn, dali ja mogu uzet još tri čovjeka sa sobom i na svakog po jednu gumu, i gume namontirat na auto? jel može ovaj na carini zajebavat?

Kolko se ja sjećam, uvjeti da te ne za.ebavaju na carini su sljedeći:

Osoba s tobom u autu je tvoja bliža rodbina i stanuje na istoj adresi (Kao kupuje se za potrebe obitelji)

Ili ako osoba s tobom u autu ima istu dimenziju guma na svom autu, al onda mora ponjet prometnu sa sobom da to i dokaže (Kao kupuje za sebe)

a hebi ga tak, ak moraju biti članovi obitelji i na istoj adresi onda imam takva samo dva a trebam 4 gume :angry:

imam pitanje u vezi kupnje guma u sloveniji. trebam 4 gume dimenzije 225/45 17, jedna guma dođe cca 600kn, dali ja mogu uzet još tri čovjeka sa sobom i na svakog po jednu gumu, i gume namontirat na auto? jel može ovaj na carini zajebavat?

Bitno je da 1 račun na 1 osobu ne prelazi 1000 kn, znači najbolje je ako guma košta 600 kn ići 4 osobe ili dva puta da ideš ako su dvije osobe, montirati gume gore se neisplati jer naplačuju, bitno je dok dođeš na slovensku granicu dok ideš doma da daš cariniku da poštambilja račune da gume izlaze van iz slovenije i to je to, na našoj strani uredno prijaviš gume i pokažeš račune i ništa ne plačaš, nije bitna adresa stanovanja putnika niti bilo kaj slično, glavno da imate važeče dokumente .... Kad drugi put ideš u sloveniju otiđeš gdje si kupio gume (naravno sa poštambiljanim računima da su gume išle van slovenij) i vrati ti pdv....

za cijene pogledati na: http://www.gumishop.si/

kakve su to nebuloze, članovi obitelji to... gluposti!!!

imate par mojih topica, kako uvesti gume/felge i uredno prolazi!

ja sam tako dovezao 5-6 setova (bez familije, prometne i sl)

Evo baš kako je audicabrio rekao.

Koja familija, prometne i slično. :rotfl

Ako želiš da ti vrate porez u Sloveniji mora ti bit na svakom računu podaci i br putovnice/osobne čovjeka koji tu gumu izvozi van Slovenije.

Na računu nesmije bit više od 1000 kn bez Slo poreza ili sa porezom cca 1200 kn.

16 16