Royal mk7 0 Posted June 20, 2015 hankok k120 ili k117 i Toyo proxes T1 u dimenziji 225/40 r18 iskustva molim? Imao hankok 3 godine tih dimenzija meni su bile jako dobre..Moram napomenuti da nisam tip osobe koja divlja i koja vozi brzo niti brzo uljećem u zavoje...normalno vozim po kiši i po svim uvijetima...kad bolje razmislim meni bi auto išao dobro i samo na felgama bez guma,koliko sporo vozim... šalim se dobre su mi te hankok bile da imam dvojbe uzeo bi opet hankok... Share this post Link to post Share on other sites
ljubobj 103 Posted June 20, 2015 Hvala ima li itko iskustva s Nokian z line gumama u dimenziji 225/40 r18? Share this post Link to post Share on other sites
ekusetic 0 Posted June 20, 2015 Ja sam u toj dimenziji uzeo Savu intensa uhp...598kn sa montazom platio..dot 1015..made in germany.. Guma je odlicna..i po suhom i po mokrom..i nije bucna kao sto znaju neke biti..za te pare mislim da nema bolje Share this post Link to post Share on other sites
RI VW 4 Posted June 20, 2015 Hvala ima li itko iskustva s Nokian z line gumama u dimenziji 225/40 r18? Ja ih uzeo za kombi 195/65/15 i odlicne su stvarno Share this post Link to post Share on other sites
ljubobj 103 Posted June 20, 2015 sad imam dunlop sport maxx rt i napravio sam do sad 5000km i odlicne su nemam prigovora ali mislim da cu ih potrosit za ovu sezonu jer se jako troše, a normalno se vozim uglavnom 90% otvorena cesta 80-110kmh, nije dakle sad kreni stani i neke velike brzine..pa se raspitujem sto dalje uzeti po ok cijeni jer mi se nedaje opet gotovo 1000kn za komad dunlopa koji jako kratko traje.. Share this post Link to post Share on other sites
sale6666 1 Posted June 20, 2015 Ja imam bridgestine ubi me tocno koji model. Evo 3 sezona idu. Doduse ovo su im zadnji kilometri Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 530 Posted June 21, 2015 Uzeo bih neku od ovih dviju guma pa ako može komentar ili savjet ako ih je netko koristio ili što smatra da je bolja opcija za dimenzije 195/65 R15 V9101_Pirelli Cinturato P1 Verde02_Continental ContiPremium Contact 5Po ADAC testu od 2014. Continetal je bolja po kiši i suhom, tiša je ali se dosta troši a potrošnja goriva je dobra. Pireli je po tom pitanju bolja, ne troši se toliko ali je bučnija i nešto je potrošnja goriva veća a po kiši i suhom je nešto slabija od Continetalke. Pa sada što uzeti?Dimension 195/65 R 15 V – sieben gute, ein mangelhafter sommerreifen....https://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2014_Sommerreifen_Test_195_65_R15.aspx?ComponentId=201884&SourcePageId=31821 Share this post Link to post Share on other sites
RI VW 4 Posted June 21, 2015 To sta se guma vise trosi to je pozitivno... Share this post Link to post Share on other sites
ljubobj 103 Posted June 21, 2015 mislim da za nas normalne vozace treba ipak naci gumu s zlatnom sredinom, pogotovo ko se puno vozi, pa da ne kupujem gume svaku sezonu, ne treba nam ona koja najbolje drzi pa da se i trosi jako brzo.. Share this post Link to post Share on other sites
RI VW 4 Posted June 21, 2015 Slazem se, zato covjek i gleda premium contact a ne sport contact od continentala. Ali kad vec gleda gumu srednje klase onda bolje uzeti manje plasticnu gumu. Ili ako ti je bitno da ti traje kupis michelin energy. Prvih godinu dana je super i ne trosi se, a onda nakon god dana postaje sve plasticnija i manje drzi, i sto manje drzi to sporije vozis i nikad ih ne potrosis. Imali moji starci na yarisu, zadnje imale 80 000 km imale jos mesa, ali drzale ko pas jeza Ja sam imao na kombiju premium contact 3 i po kisi su bile uzas. Ali nisam siguran da li je tada trap bio nastelan dobro tako da ne mogu tvrditi 100% kakva je guma. Sad su nokian i stvarno su odlicne! Share this post Link to post Share on other sites
ljubobj 103 Posted June 21, 2015 te continental je moj bratic jako brzo poderao na sdi-u tak da ih ja ne bi uzeo sigurno. te nokian su mi bas zapele..vidjeti cemo. Share this post Link to post Share on other sites
marko-zd 0 Posted June 21, 2015 Ja iman dunlop bluresponse. Jako san zadovoljan. Ovo im je treca sezona i nekih 50000km. Mesa imaju jos oko 3mm do indikatora i drzu po kisi jednako kao i po suhom. Sad su pocele malo davati znakove umora gdje je izlizan asfalt, al jedino na kretanju znaju proklizati malo. Sad iza zime opet ih uziman. Cjenom su jako prihvatljive. U 195 50 15 se daju naci oko 400kn komad Share this post Link to post Share on other sites
limp19 6 Posted June 21, 2015 Ja sam vozio nokian zg2 i bile su dobre, samo malo bucnije. Imao i hankook v12 extra guma. Sada vozim matador hectorra 2 i mnogo sam zadovoljan. Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 530 Posted June 22, 2015 mislim da za nas normalne vozace treba ipak naci gumu s zlatnom sredinom, pogotovo ko se puno vozi, pa da ne kupujem gume svaku sezonu, ne treba nam ona koja najbolje drzi pa da se i trosi jako brzo.. Slazem se, zato covjek i gleda premium contact a ne sport contact od continentala. Ali kad vec gleda gumu srednje klase onda bolje uzeti manje plasticnu gumu. Ili ako ti je bitno da ti traje kupis michelin energy. Prvih godinu dana je super i ne trosi se, a onda nakon god dana postaje sve plasticnija i manje drzi, i sto manje drzi to sporije vozis i nikad ih ne potrosis. Imali moji starci na yarisu, zadnje imale 80 000 km imale jos mesa, ali drzale ko pas jeza Ja sam imao na kombiju premium contact 3 i po kisi su bile uzas. Ali nisam siguran da li je tada trap bio nastelan dobro tako da ne mogu tvrditi 100% kakva je guma. Sad su nokian i stvarno su odlicne! Upravo tako, treba mi neka zlatna sredina jer mi to nekako najbolje odgovara. Moj prvi izbor je bio Contineltal ContiPremium Contact 5 a drugi Pirelli Cinturato P1 Verde jer je ona nešto drugačija po karakteristikama od Continetalke, nešto tvrđa i manje se troši ali ne znam kakva su iskustva sa tom gumom a po ADACtestovima je među prvih sedam koje su se dobro pokazale. No vidjet ćemo koja će prevagnuti jer nekako samzapeo za te dvije pa nisam siguran što uzeti. Share this post Link to post Share on other sites
dr.restaurator 5 Posted June 23, 2015 ja imam već 4 set continentala i prezadovoljan sam s tim gumama prvo sam imao premium contact 2, dva seta, onda sam za probu uzeo bridgestone (nisam sad siguran al mislim da su bile turanza), onda su 2012. izašle premium contact 5 i u 11.mjesecu 2014. sam stavio drugi set ovih premium contact 5, jer su one zamijenile premium contact2 gume su odlične, mana im je da se brže troše,ali zato su im performanse i po kiši i po suhom stvarno odlične, i iman neki osjećaj da su premium contact 2 bile bolje od pc 5. ne kažem da su bridgestone loše al iza continentala imao sam osjećaj da nije to to. svaki put kad stavim nove gume napravim i optiku, to ispada svake 2 godine ili nekih 30-40 tisuća km možda bi duže trajale da se svakih par tisuća zamijene prednje/zadnje. ali ja to napravim samo jednom do 2 puta pa prednje pustim da se potroše skroz, dok bi zadnje mogle još voziti ovo je sve u dimenziji 195/50/15 i to je moj subjektivni osjećaj Share this post Link to post Share on other sites
ljubobj 103 Posted June 24, 2015 evo budem još vidio, stignem razmisliti, sava uhp ili nokian ce biti.. Share this post Link to post Share on other sites
squizl 0 Posted June 26, 2015 Hvala ima li itko iskustva s Nokian z line gumama u dimenziji 225/40 r18? Ja ih imam na Golfu od 4. mjeseca. Zamijenio sam stare GY F1 asymetric jer su se klizale posvuda iako su imale šare (ovo bi im bila četvrta sezona). Uglavnom Nokian je malo glasniji i na nekim srednjim temperaturama drži fantastično. Problem je što na jako visokim temperaturama guma postane nekako gnjecava, kao da se više uvija. Još uvijek ona drži, ali kao da joj treba sekunda da se namjesti kad uđeš u zavoj. To mi se s GY nije dešavalo, ali opet nije ni moglo kad bi on daleko prije proklizao. Još jedna stvar s njima je da nemaju nikakav rim protector, a meni je to par pusta na GY spasilo felgu od ogrebotina. Na kiši su gotovo glupo dobre, ne puštaju jako jako dugo, a kad puste onda to bude jako sporo i predvidivo. Da me pitaš za neke ocjene, rekao bih suho 8/10, mokro 10/10 i općenito s obzirom na cijenu i sve 9/10. Meni je malo žao što nisam stisnuo zube i uzeo Pilot Super Sport, ali PSS je bio cca. 400kn po gumi skuplji. Share this post Link to post Share on other sites
ljubobj 103 Posted June 26, 2015 (edited) Vidis ja imam taj problem glasnoce s dunlop sport maxx rt. Ili mi se cini da su glasnije. Ne znam. Mozda je to tak normalno. Ali ako ti ovako kazes za nokian rekao bi da je to sve uredu. Jer se radi o dosta povoljnijoj gumi od npr GY ili Dunlopa. Tako da je to po pitanju ulozeno dobiveno ok. Jos cu razmislit. Ali kazem jos tu igra ulogu sava uhp i hankook. 400kn po gumi razlike je jako puno novaca.. Edited June 26, 2015 by ljubobj Share this post Link to post Share on other sites
kostolomac_cro 13 Posted June 26, 2015 Vidis ja imam taj problem glasnoce s dunlop sport maxx rt. Ili mi se cini da su glasnije. Ne znam. Mozda je to tak normalno. Ali ako ti ovako kazes za nokian rekao bi da je to sve uredu. Jer se radi o dosta povoljnijoj gumi od npr GY ili Dunlopa. Tako da je to po pitanju ulozeno dobiveno ok. Jos cu razmislit. Ali kazem jos tu igra ulogu sava uhp i hankook. 400kn po gumi razlike je jako puno novaca.. Morao si uzet Dunlop blue response, spadaju među najtiše. A u preformansama nebi ništa izgubio i manji bi ti se trošile. Share this post Link to post Share on other sites
ljubobj 103 Posted June 26, 2015 Pa jel tih ima u ovoj mojoj dimenziji? Share this post Link to post Share on other sites
kostolomac_cro 13 Posted June 26, 2015 Nažalost nema, mislio sam da imaš ''normalniju'' dimenziju, a sad vidim 225x40x18 Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 530 Posted June 30, 2015 dr.restaurator,mislim da ću ipak uzeti CONTINENTAL 195/65 R15 PREMIUMCONTACT 5 91H. Pošto ne radimo puno kilometara godišnje a do jeseni ću nabaviti i komplet zimskih guma, pa su kilometri onda prepolovljeni. Neka bude mekša i tiša guma. Ima li netko od kolega iskustva sa Vulkalom u Slavonskoj aveniji 92., Zagreb istok?Mislim na kupovinu i montiranje guma kod njih, odnosno dobra ili loša iskustva.http://www.vulkal.hr/ Share this post Link to post Share on other sites
M4rheeo 3 Posted July 2, 2015 Ja kupovao jednom kod njih. Sve ok samo kaj sam ja uzeo srot gume. Decki ok skroz, poslusali i nisu bili neki pametnjakovici il da si vidio na njima izraz "daj mali glup si", s obzirom da sam ja kemijao sa felgama i gumama napred/nazad Nikaj posebno. Bio jednom samo, al je bilo ok. Valjda bu ti pomoglo Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 530 Posted July 2, 2015 Hvala Mario na informaciji. Ionako sam mislio kod njih uzetu jer mi sve odgovara, od plaćanja do guma kojih imaju na lageru, pa mi je potvda dobro došla.Prošle godine uzeo sam u Molydonu u Sesvetama komplet zimskih guma za G2 i odmah ih stavio na vozilo, zadovoljan i sve OK ali sada im se nekako ponuda smanjila ili se varam. Nemaju više ništa u skladištu od kvalitetnijih guma, sve treba naručiti i za deset dana ti stigne. Moraš platiti 30% predujma da ih rezerviraš pa onda ostatak na rate ako želiš ... Ma, sve prekomplicirano. Share this post Link to post Share on other sites
M4rheeo 3 Posted July 2, 2015 Ja uzeo kaj su imali jer sam to i trazio, pa nisam cekao hehe Ali provjeri kad bus bio tamo jer netko je pisao da su uvaljane starije gume(do 2-3god), pa checkiraj DOT pri montiranju. Ako uzimaa gume na akciji. Ak su nove onda su valjda nove. Share this post Link to post Share on other sites