dodoonn 1 Posted October 18, 2016 @Xman ne lance, sad sam gledao da postoji neki novi patent sto se toga tice,ali kazem nisam siguran tako da idu prednje 2 zimske. @Marino to je samo privremeno sad. Share this post Link to post Share on other sites
Dottore 0 Posted October 18, 2016 Sigurno da je zimska bolja ako je od neke marke.. ali sve ovisi kako se vozi.. ipak su to zimski uvjeti na cestama.. slazem se da gume I kocnice glavu cuvaju I da na njima se ne treba stedjeti.. zato sam I ljetne stavio dunlop sportmaxx rt2... jos u proljece EBC diskove I sve rjeseno :-) Poslano sa mog HUAWEI VNS-L31 koristeći Tapatalk I opet mudruješ. EBC je najgori. Ja probao na starijem golfu IV ... zimske gume u dim 195/65/15 Cormoran, savu eskimo, good year ultra grip8 I continental ts 850... nisam neku pretjeranu razliku primjetio medu navedenim gumama... osim cijene :-) Barem kuda sam ja vozio.. Poslano sa mog HUAWEI VNS-L31 koristeći Tapatalk To si vozio sve u istom danu? I opet izmišljaš toplu vodu. Share this post Link to post Share on other sites
Abica 0 Posted October 18, 2016 Ha ha.. neznam tko je pametniji.. izleda da si ti :-) :-) :-) Poslano sa mog HUAWEI VNS-L31 koristeći Tapatalk Ta ti pojasnim.. vidim da me kuzis bas... sada imam mk5 r32 a prije nje sam imao golf IV tdi I to dobrih 10tak god.. eto.... Mozda ti je sta jasnije... Nego ajd reci ti meni koji diskovi bi bili."dobri" za moj auto... Poslano sa mog HUAWEI VNS-L31 koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
Dottore 0 Posted October 19, 2016 Ha ha.. neznam tko je pametniji.. izleda da si ti :-) :-) :-) Poslano sa mog HUAWEI VNS-L31 koristeći Tapatalk Ta ti pojasnim.. vidim da me kuzis bas... sada imam mk5 r32 a prije nje sam imao golf IV tdi I to dobrih 10tak god.. eto.... Mozda ti je sta jasnije... Nego ajd reci ti meni koji diskovi bi bili."dobri" za moj auto... Poslano sa mog HUAWEI VNS-L31 koristeći Tapatalk Ne znam kaj ti mudruješ offtopicom u temi Gume. Nađeš temu predviđeno mjesto i tamo postaš. Sad gledam tvoj profil i tek si regan od 12 Lis 2016. Buahahaha i toliko o ozbiljnosti. Sad hvališ sa MK5 R32 i onda staviš Minervu. Sve mi je jasno ko dan i noć. Doviđenja. Share this post Link to post Share on other sites
Abica 0 Posted October 19, 2016 Zasto mislis da se hvalim..?? Poslano sa mog HUAWEI VNS-L31 koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
s/line 0 Posted October 19, 2016 Drugari jedno pitanje,vozim A4 na 20" 235/30,za dve sezone sam pojebo tri para guma na prednjem trapu. Naime pošto je trap u minusu pucaju mi gume sa unutrašnje strane,inače trap je naštelovan i ne jede gume. Ima li još ko ovaj problem? Sent from my iPhone using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
MarinoL 0 Posted October 19, 2016 Da nije zbog toga što je u minusu? Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted October 19, 2016 Prvo kaze da je u minusu a onda da je nastelan. Ako je u minusu onda nije nastelan i to je uzrok. Share this post Link to post Share on other sites
s/line 0 Posted October 19, 2016 Kad se auto spusti automatski prelazi u minus,na prednjem trapu i ne možeš štelovanjem dodati minus Sent from my iPhone using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
Dario_7R 34 Posted October 19, 2016 negdje struze onda ili na plastiku ili gewindu ? Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted October 20, 2016 Kad se auto spusti automatski prelazi u minus,na prednjem trapu i ne možeš štelovanjem dodati minus Sent from my iPhone using Tapatalk Hmm, moj je spusten, bio je na spuru i nije u minusu, sve je u zelenom i trag je kako treba biti i nema nikakvih problema. Ako je to istina da na njegovom automatski ide u takav minus, onda nema nista doli mjenjat gume non stop ili vratiti na pocetno stanje. Share this post Link to post Share on other sites
T0mB1ll 2 Posted October 20, 2016 koje zimulje su sad best buy? treba mi mala dimenzija, 185/60R14 za moju trojku.. najrađe bi uzeo nešto provjereno od dunlopa, goodyear ili continentala ali ne daje mi se pola vrijednosti auta za gume ono do 1200-1300kn max sve 4 gume.. Share this post Link to post Share on other sites
Passat 0 Posted October 20, 2016 Kazu za hankook da su ok. Ja ih uzeo sebi, jos nisam montirao. 330 kn komad u 195/50/15 Share this post Link to post Share on other sites
Petar_Kc 0 Posted October 20, 2016 Čuo i ja danas od prijatelja vulkanizera da su hankook ok gume . Danas sam se raspitivao za dimenziju 165/70/14. 320 kn hankook, a 420 kn dunlop, a po kvaliteti kao hankook ne zaostaje puno za premiumima. Isto tako sam u dilemi za dimenziju 205/55/16 za tourana. Dunlop/goodyear/conti koji su oko 650kn ili hankook koji je oko 500kn. Možda se ta razlika osjeti kasnije nakon odvožene 2-3 sezone kada ova jeftinija možda ranije izgubi svoja svojstva nego trio dunlop/goodyear/conti. Share this post Link to post Share on other sites
kostolomac_cro 13 Posted October 20, 2016 Gledao sam najnovije testove u HAK-u ( koliko su točni i precizni neznam ) ali Hankok zimska je na dnu lanca. Share this post Link to post Share on other sites
Petar_Kc 0 Posted October 20, 2016 Da, drži se u nekoj sredini više prema dnu. Možda je ok za nekoga tko se ne prolazi previše km. Mislim da ću za sebe uzeti ipak nešto od premiuma jer ipak se radi dosta km godišnje, a tih 500-600kn razlike ne igra preveliku ulogu jer se vrlo lako potroše na neku glupost. Share this post Link to post Share on other sites
rox 6 Posted October 20, 2016 Po meni za naše uvjete najbolje su Sava Eskimo S3. Share this post Link to post Share on other sites
DejanM 0 Posted October 20, 2016 (edited) Ako je za trojku 1,4 iz profila, onda upiši dimenziju 175/65/14.. Tako sam ja prosle godine uzeo za trojku GY ultragrip 9 u toj dimenziji, ispala je oko 320kn kom s ekupi.. I definitivo puno bolja guma od save eskimo ili nekih kineza Naravno preporuka da to imaš na posebnom setu felgi i onda si nekoliko godina miran s vrhunskim gumama. Prije toga su gore bile barum polaris 3, 6mm ripne a klizale po mokrome da je to čudo Edited October 20, 2016 by DejanM Share this post Link to post Share on other sites
jura_TDI 0 Posted October 21, 2016 Da li se netko vozi na Yokohama W drive v905 i kakva su iskustva? Share this post Link to post Share on other sites
T0mB1ll 2 Posted October 21, 2016 Ako je za trojku 1,4 iz profila, onda upiši dimenziju 175/65/14.. Tako sam ja prosle godine uzeo za trojku GY ultragrip 9 u toj dimenziji, ispala je oko 320kn kom s ekupi.. I definitivo puno bolja guma od save eskimo ili nekih kineza Naravno preporuka da to imaš na posebnom setu felgi i onda si nekoliko godina miran s vrhunskim gumama. Prije toga su gore bile barum polaris 3, 6mm ripne a klizale po mokrome da je to čudo nema ultragrip ispod 450kn komad sad a to mi je puno dati.. Share this post Link to post Share on other sites
DejanM 0 Posted October 21, 2016 Da istina, skuplje su sad, 389 je na ekupi, al opet mozes provuci na rate Share this post Link to post Share on other sites
Mouse-RI 3 Posted October 22, 2016 Hankook je odlicna guma, zadnjih 5 zima ih vozim u 225/45/17, svake godine ih promjenim zbog velike kilometraze, odlicno drze do nekih 4 mm profila, predjem sa njima cca 60 000 km otvorene ceste... Zimske Hankook Winter i-cept evo2 Ljetne Hankook v12 evo2 Share this post Link to post Share on other sites
dodoonn 1 Posted October 29, 2016 (edited) Zanima me ako ste probali Uniroyal Rainsport 3? Po mogucnosti u 19 dimenziji bas gledam nesto,a cuo sam od susjeda da su odlicne kako drze cestu,ali da ih je nakon 15 dana prodao jer da su mu proizvodile ogromnu buku i da nije mogao vozit. Ta prica mi ne drzi vodu tako bi Vas htio ako neko ima iskustva s njima... Edited October 29, 2016 by dodoonn Share this post Link to post Share on other sites
RI VW 4 Posted October 29, 2016 (edited) Ja ih imam u 225/40/18, guma po kisi drzi skoro ko po suhom, naravno tamo di je izlizan asfalt ne drzi ni jedna, ali opet drzi puno bolje nego ostale. Sta se buke tice, meni to nikada nije neki problem predstavljalo jer ja to iskreno ni ne primjecujem. Uvijek mi je radio upaljen tako da ni ne kuzim ako se cuje osim ako bas nije sad da usi ubija. A rainsport 3 je napravljen da je samo pola v sara za razliku od rainsport 2 bas zbog buke. Iako ja sam imao i rainsport 2 pa nisam bas neku buku primjetio iako su bile na corradu a on je dosta galamio pa se gume nisu ni mogle cut. Jedina mana uniroyala je sta su mekane pa se brzo trose, ali realno svaka guma koja drzi ona se i trosi. Za usporedbu conti sport contact 5 na golfu 7 1.6 tdi (stara moja vozi) 20 tisuca predne ubijene mozda su na 3mm iako sam i to puno rekao. A ta guma je skoro pa duplo skuplja a uniroyal po nekoj mojoj procjeni ne zaostaje puno. Edited October 29, 2016 by RI VW Share this post Link to post Share on other sites
Daci 0 Posted October 30, 2016 ponavljam pitanje ..da li je netko probao NEXEN nfera su1 gume ... Share this post Link to post Share on other sites