16 16
predatorGTIvr6

Gume

Recommended Posts

Jasno mi je ko dan i noc. Ali tipa da izdrzi nego ljetna uopce ne drzi vodu. Gdje je veca temperatura i to brze odlazi. Nije to ista guma tj. isti materijal i ovisi kakva ce biti klimatska promjena diljem Hrvatske. Negdje ima snijega a i negdje veca temperatura.

Jasno mi je ko dan i noc. Ali tipa da izdrzi nego ljetna uopce ne drzi vodu. Gdje je veca temperatura i to brze odlazi. Nije to ista guma tj. isti materijal i ovisi kakva ce biti klimatska promjena diljem Hrvatske. Negdje ima snijega a i negdje veca temperatura.

danas montirao...uranio malo da,ide se vanka da me ne iznenadi snjeg u tuđini....a ljetne gume yokice su super ali montirane u ožujku a sad ih nema 50% zato govorim...inače jako dobra guma,ali conti :respekt

Cini mi se kako je izasao test za ovu zimu

195/65/15

http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/winterreifen/2014_winterreifen_195_65_r15.aspx?ComponentId=216882&SourcePageId=31821

Michelin A5 malo nize na ljestivci nego sto smo ga navikli gledati prvih 4. A4 je generalno bolji nego A5.

Conti TS850 drugi put preuzima krunu.

ja sam nedavno uzeo 2 nove alpin a4 195 65 sa kojima sam bio prezadovoljan zadnje 3 zime... i realno bas su jeftine(57eura/kom sa dostavom) nudio mi se i a5 ali isao sam na provjereno

Edited by limp19

Još malo A5 će biti ispod 500kn. A4 će biti kao suho zlato, tj. ponestaje zaliha i povećava cijena. :D Bit će veselja.

Imam sad mozda malo ot i laicko pitanje, ali nema veze, znatizeljan sam a i da se raspisemo ;) . Imam 4 zimulje koje su nejednako potrosene, tj dve malo vise od druge dve, i sada me zanima koje da stavim na zadnji a koje na prednji pogon, radi se o 4motionu sa prijenosom 60 iza , 40 napred. Pa eto cisto da vidim kako rasporedit gledajuci na snijeg na cesti npr. :) nije neka velika razlika u istrosenosti ali cisto informativno :)

Da realno gledajuci sam tako i mislio samo me zanimalo misljenje drugih. Jer svako malo zesci ulaz npr u krizanju, guzica ravna, tako da preko nosa nemoze pobjec :)

Kad si vec spomenuo... ja kupio od KUMHOa gume ljetne.. bile ok ocjene, al sam se zajebo :/

Gume jesu dobre na suhom, cak nisu ni bucne toliko i bla bla... al su na mokrom uzas. Ne vozim se ko divljak, al sam par puta(2) malo jace skrenuo i proklizale su, a nije velika brzina bila.

Zavrsio skoro u plocniku i u autu drugi put. Drze do neke granice, al cim je jaci kut skretanja i brzina veca, gube se odma.

Pricam o brzini oko 40kph, nista pretjerano.

Sad me frka njih stavit iza da mi guzica ne zaplese po zimi.

Kad si vec spomenuo... ja kupio od KUMHOa gume ljetne.. bile ok ocjene, al sam se zajebo :/

Gume jesu dobre na suhom, cak nisu ni bucne toliko i bla bla... al su na mokrom uzas. Ne vozim se ko divljak, al sam par puta(2) malo jace skrenuo i proklizale su, a nije velika brzina bila.

Zavrsio skoro u plocniku i u autu drugi put. Drze do neke granice, al cim je jaci kut skretanja i brzina veca, gube se odma.

Pricam o brzini oko 40kph, nista pretjerano.

Sad me frka njih stavit iza da mi guzica ne zaplese po zimi.

sad kad si spomenuo te gume,kolega je uzeo kumho 225 40 18 cini mi se i zadovoljan je.

sad kad si spomenuo te gume,kolega je uzeo kumho 225 40 18 cini mi se i zadovoljan je.

Ja sam ima te gume u toj dimenziji na Passatu i dobre su za tu cijenu.

Jedino mi je jedna pukla sa unutarnje strane na tri mjesta odmah do ruba felge.

Jedan vulkanizer mi je rekao da je to zbog manjeg tlaka u gumi a drugi zbog istrošenosti.

Srećom pa je bila vožnja po gradu.

Neke kumho ecowing.. neznam sad tocnu oznaku dalje.. moje su 185/65/14

I ja sam zadovoljan s njima, al me na mokrom frka kad brzine i skretanja. Na mokrom pravcrtno kocenje full ok. Cak i malo jace

Na mom ventacu su 185/60 14... ima li kakve razlike ako se sad stave 185/65 14?....

Bit ce malo udobniji ali plavci te mogu zafrkavat jer tu dimenziju nemas upisanu tako da prije kupovine provjeri mako

Koliko dodje upisivanje druge dimenzije guma?... na proljece bih stavio ljetne 195/50 r15....

Kakva je ta Yokohama Advan Sport? Imam ponudu za 920 kn/kom (225/45 17), trebaju mi samo dvije zasada.

Koliko vidim kažu da drže, ali da se brzo troše, a znam da je frend imao Yokohamu S drive i dosta brzo mu se potrošila, je li inače Yokohama takva ili?

Edited by dean

Danas montirane prednje, vidjet ćemo kakve će se pokazati na SR-u.

16 16