vlaho 2901 1 Posted November 26, 2014 GY Eagle F1 Asymetric2 - savrena guma! Dejane te tvoje imaju tendenciju puknuti po boku ??? Share this post Link to post Share on other sites
ljubobj 103 Posted November 26, 2014 vjerujem da su i goodyear odlične ali trenutno su ove tri u igri michelin pilot sport 3 dunlop sport max rt continental sport contact 5 znaci dimenzija 225/40 r18 a sto bi pukla dunlopica Vlaho? Share this post Link to post Share on other sites
kostolomac_cro 13 Posted November 26, 2014 Dunlop definitvno, ja sam prezadovoljan s njima, iako sam se dugo godina vozio na continentalu.Dunlop ti je u razredu među najtišim gumama isto tako i po potrošnji.( čak sam i brata nagovorio da kupi Dunlop ) Od tih tri defenitvno bi ponovo išao na Dunlop. Tvoje pare pa ćeš na kraju sam odlučit Share this post Link to post Share on other sites
ljubobj 103 Posted November 26, 2014 Pa i ja sam za dunlop najvise, Jer sam i na starom golfu 4-ci isto imao dunlop i bio sam prezadovoljan. Share this post Link to post Share on other sites
Dottore 0 Posted November 26, 2014 vjerujem da su i goodyear odlične ali trenutno su ove tri u igri michelin pilot sport 3 dunlop sport max rt continental sport contact 5 znaci dimenzija 225/40 r18 a sto bi pukla dunlopica Vlaho? Continental Sport Contact 5 troši brže, ipak to je premekana guma. Ovisi na što ciljaš, veću kilometražu ili na ime marke? Dunlop Sport Maxx RT je odlična guma. Ja bi opet vratio na Dunlop nakon Michelina Share this post Link to post Share on other sites
You're in my spot 0 Posted November 26, 2014 S Continentalom neces pogrijesit, a isto tako ni sam Michelinom. Imam michelinke na petici, odlicna guma. Share this post Link to post Share on other sites
ljubobj 103 Posted November 26, 2014 (edited) A gle neradim puno km godisnje ali opet sve mi je bitno, potrosnja gume, drzanje, ekonomicnost, ali opet dunlop je od ove dvije jeftiniji i mislim da mu to isto tako donosi prednost tj omjer ulozeno i dobiveno. Edited November 26, 2014 by ljubobj Share this post Link to post Share on other sites
Dario_7R 34 Posted November 26, 2014 GY ,probo sam sve i najbolji omjer je GY Share this post Link to post Share on other sites
ljubobj 103 Posted November 26, 2014 (edited) Goodyear dobijem najpovoljnije 870kn kom Dunlop sport max rt 890kn kom Continental i michelin su po 950kn kom Edited November 26, 2014 by ljubobj Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted November 26, 2014 GY ,probo sam sve i najbolji omjer je GY +1 LOL Share this post Link to post Share on other sites
MarinoL 0 Posted November 26, 2014 Vozio ovo ljeto na Kuhmo, jako dobra guma, ali sklona aquaplaningu. Zimske Firestone Winterhawk, nemogu reć jo nit, za sad su oke. iduće ljeto Bridgestone Potenza, pa ćemo vidjet. Da uzimam nove, ali ne uzimam, bile bi GY F1. A to se tice Nokiana, puno pohvala sam čuo da su jako dobre za zimu, navodno ruske. Ja u 18" imam Bridgestone Adrenalin i gume su odlične. Za zimu imam Nokian koje su za sljedeću zimu za mijenjanje i opet mislim njih uzimat- Neznam otkud vam informacija da su to ruske gume? Zemlja proizvodnje je Finska, ali imaju i pogon u Vsevolozhsk, Russia. Share this post Link to post Share on other sites
sale6666 1 Posted November 26, 2014 Imas i made in russia i finska. Ja sam jako zadovoljan s njima. Evo 3-ca sezona ali sljedecu mislim prec na continentsl. Jos cemo vidjet Share this post Link to post Share on other sites
You're in my spot 0 Posted November 26, 2014 Koje Kumho vozis? E sad hm, Kuhmo Ecsta nesto nesto, neznam tocno oznaku, inace na prodaju su zajedno sa felgama, jer ja nemogu napravit oglas. Hah Share this post Link to post Share on other sites
DeMit 0906M 0 Posted November 26, 2014 negdje sam procitao na nekom forumu da se brzo troše i da su bucne pa sam se zamislio malo.. ali reko guma je po svim adac testovima među prvima pa mi to nije imalo logike... hvala cekam još iskustava iako imam dobru ponudu i za michelin pilot sport 3 continental sport contact 5 uglavnom to su te tri za koje se moram odluciti... i ja sam se izmedju te tri dvoumio... imao sam contisport godinama na 2 auta.. al ove su mi za sad najbolje.. bucne nisu sgr to su gluposti.. a da se trose to neznam ne pravim nest posebno km godisnje s njim.. vidit cemo Share this post Link to post Share on other sites
Jankkec 0 Posted November 27, 2014 Moze malo rasprave u drugom smijeru ..... Na proljece moram nove ljetne uzimat 225/45R17 pa gledam malo te testove i sve mi je to nekak nedoreceno. U prvih 5 se mijenjaju marke sa tradicijom i imenom pa onda sljede neke malo manje poznate. Ali nigdje u testovima se ne ispituje kako se te gume ponasaju nakon godinu dana pa nakon dvije, a ja kad kupim nove gume ocekujem da sam 4 godine miran. Pa bi volio da krenemo u raspravu ko ima gume vec 2-3 godine i dali su zadrzale svojstva ili frula. Iz iskustva znam da je sava zimska dobra samo prvu zimu, vec druge zime je frula iako je skinuta na vrijeme i skladistena u podrumu. Kleber je u startu prosjecno losijeg drzanja ali zadržava svojstva i 3. sezone. To su neka moja iskustva sa prijasnjih vozila, pa sad kada sam odlucio izdvoit 100€ po gumi bi se volio dobro informirat. Share this post Link to post Share on other sites
jurajbar 0 Posted November 29, 2014 Kod furlana dvije goodyear ultra grip 9 sa montazom, balansom i novm ventilima 185€. A dimenzija je 205/55/16. Gume su odlicne. Tihe, super drze, potrosnja mi je ista ostala. Jedino ko da imam novi servo. Gy bi preporucio svakome. Ne znam dal u vulkalu jos traje akcija na te gume ali ni sa akcijom nije bilo jeftinije ovdje. Iako je razlika bila u desecima kuna. Share this post Link to post Share on other sites
dean 1 Posted December 1, 2014 Moze malo rasprave u drugom smijeru ..... Na proljece moram nove ljetne uzimat 225/45R17 pa gledam malo te testove i sve mi je to nekak nedoreceno. U prvih 5 se mijenjaju marke sa tradicijom i imenom pa onda sljede neke malo manje poznate. Ali nigdje u testovima se ne ispituje kako se te gume ponasaju nakon godinu dana pa nakon dvije, a ja kad kupim nove gume ocekujem da sam 4 godine miran. Pa bi volio da krenemo u raspravu ko ima gume vec 2-3 godine i dali su zadrzale svojstva ili frula. Iz iskustva znam da je sava zimska dobra samo prvu zimu, vec druge zime je frula iako je skinuta na vrijeme i skladistena u podrumu. Kleber je u startu prosjecno losijeg drzanja ali zadržava svojstva i 3. sezone. To su neka moja iskustva sa prijasnjih vozila, pa sad kada sam odlucio izdvoit 100€ po gumi bi se volio dobro informirat. Ne znam, ali mislim da sad te oznake puno govore ( ako im je za vjerovati ), testovi po tome nisu ni potrebni. lijepo piše traction, wear, consumption....Pa možeš zaključiti koliko će se brzo guma potrošiti, kako drži itd. Ali po meni, ne možeš i ovce i novce, ako drži će se i potrošit. Share this post Link to post Share on other sites
vwgolf3 0 Posted December 1, 2014 GY Eagle F1 Asymetric2 - savrena guma! Dejane te tvoje imaju tendenciju puknuti po boku GY ,probo sam sve i najbolji omjer je GY takoder za ljetne imam gy f1 a2, bas u toj dimenziji 225/40/18 i zadovoljan sam gumom. sad su na pola potrosenosti, dot 12 i jos super drze. ovo ljeto ih jos furam i onda nove, opet vjerovatno gy. Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted December 1, 2014 Ma zakon guma. Na GTI-u sam imo jedinicu pune 4 sezone! Odlična mi bila cijelo vrijeme koritenja, jedino mi je bila malo glasnija..ili sam bar imo takav feeling. Sad imam dvojku na Tiguanu, 255/40/19 i prezadovoljan sam s gumom. Ravnomjerno se troi kroz cijeli period eksploatacije. Svaka preporuka za tu gumu.. Share this post Link to post Share on other sites
ljubobj 103 Posted December 1, 2014 Koliko si km napravio s njima u tih 2god? Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted December 1, 2014 Ja sam s njima u 4 godine napravio 40 tisuća.. Share this post Link to post Share on other sites
Dario_7R 34 Posted December 1, 2014 ja sam napravio 30.000 km u 3.5 god na njima ,prodo ih sa felgama mogle su jos posluzit ,s tim da sam ja imao -2.4 iza i -2 napred ,tako da su rubovi bili jace potroseni Share this post Link to post Share on other sites
RI VW 4 Posted December 5, 2014 Vjerujem da je bilo rjec o ovim gumama u ovih 42 strane, ali sam stvarno u guzvi i treba mi hitno informacija. Iskustva sa HANKOOK Ventus S1 evo2 gumama? Share this post Link to post Share on other sites
Nikki 0 Posted December 6, 2014 Iskustva sa vulkalom : U dva navrata ove godine su mi pokusali podvaliti stare gume (dot 2011 i 2012). S time da su se za ove iz 2012 svadjali samnom da se to legalno smije prodavati pod nova guma po punoj cijeni, dok mi je za ove 2011 nudio cak 7% popusta da ih uzmem (LOL!!!) U oba slucaja nisam uzeo te neko neke od ove godine... Share this post Link to post Share on other sites
RI VW 4 Posted December 6, 2014 Vjerujem da je bilo rjec o ovim gumama u ovih 42 strane, ali sam stvarno u guzvi i treba mi hitno informacija. Iskustva sa HANKOOK Ventus S1 evo2 gumama? Dobre su, uzeo ih... A u vulkalu imas cjenik za te stare dot-ove poseban na njihovoj stranici... Share this post Link to post Share on other sites