16 16
predatorGTIvr6

Gume

Recommended Posts

U Vulkalu više ne kupujem niti ne montiram gume. Em neznaju balansirati, imaju lošu balansirku i uvaljuju stare gume pa poslije daju popust. Katastrofa

kod mene je dot 0715 , a balansirati i montirati im nedam ni ja , i to iz principa , ako vec das soma i pol kuna za gume , bas bi mogli dat montazu gratis

U Vulkalu više ne kupujem niti ne montiram gume. Em neznaju balansirati, imaju lošu balansirku i uvaljuju stare gume pa poslije daju popust. Katastrofa

Svi imamo razlicita iskustva s njima. Ja sam prosle godine kupio gume na 20% popusta a DOT je bi par tjedana stare.. Tako da to da uvaljuju gume i ne drzi vodu u potpunosti.

A to jesu li skupi ili ne, nekome je to mozda jedina opcija jer nismo svi blizu Slovenije pa da se zaletis jedan dan preko grane i kupis set guma.. Meni 1500kn za kvalitetnu gumu u mojoj dimenziji 255/40/19 nije puno novaca ako nemam drugu opciju. I radije cu provuc na American tako kvalitetnije gume i bit miran 3-4 sezone, nego se vozit s knedlom u grlu kad padne kisa na nekim plasticnjacima od 700-800 kn.. Gume su mi najvaznija stavka na autu i nikad necu stedit na tome!

Jbg, svi gledamo iz svoje perspektive i tako i komentiramo.

Gume su mi najvaznija stavka na autu i nikad necu stedit na tome!

To je dobar odgovor i vrijedan. Potpuno slažem.

DOT je bio star 4 godine i oni su prodali punu cijenu dok nisam otkrio. Pitam ih zašto nisam dobio na popustu ako su stare i nekorištene?

Nisi imao neugodnih iskustva na mojoj koži pa onda ne znaš kako to drži vodu. ;) Nisam ja jedini koji doživio.

cek taj vulkal...jel to ovaj link sto sam okacio iz slo. ili...

Vulkal je u Zagrebu..

I ja sam imao lose iskustvo s njima prije 4godine...

Kupovao nove gume 195 50 15 goodyear excelenc...i platio ja na salteru..cekam montazu..dolazi baja i nosi gume..reko cekaj da vidim dot..ono stare 3 god..

Ja reko sta je ovo..pa nova guma smije bit do 5 godina stara..reko nista..imas novije..nemam..necu te..nadi mi nesto drugo..i stavio sam bf goodrich..jedino te su imali sa novim dot-om..

dakle upravo pises ono sto sam ja napisao prije par stranica... i ista situacija

Ne kuzim kako ste vi kupovali te gume na nevidjeno?! Jbt ja sam covjeku iz Vulkala u Zagrebu reko da cu kupit gume samo ako ih prije toga vidim uzivo! Gume su poslali u njihovu poslovnicu u Osijek, ja lijepo doso tamo, pogledo dot na gumama i zemlju proizvodnje, sve bilo ko sto je covjek rekao na telefon... Poso na kasu, provuko karticu i dovidjenja..

Pa jbt ne kupujem gume svaki dan! Za svoje pare cu birat sto hocu, a ne sto mi ti ponudis! Da mi gume nisu odgovarale, okrenio bi se i oso ca. Pa nemaju samo oni nove gume u Hr.

Evo mali review za 225/40-18 dunlop sp maxx rt, po ovakvome nevrimenu u splitu (kisa, bura udara) prva liga, posebno su me se dojmile po kisi koliko je auto stabilniji!

Moram i pohvaliti ekipu autogume Katić u Splitu, jedna je guma ostecena u transportu i pustili su me sa 3 gume da dodjem sutra po tu 4tu i tek sam tada platia, ps dali su mi jako dobru cijenu! Gume su stare 4 miseca!

5+ za AG Katić

Edited by mateo.split

Možes malo pojasnit sto si radio kad su te se tako dojmile? Mislim kako si vozio, kojom brzinom i to kad kazes da su stabilne..

Pustili doma sa 3 gume. Wtf? vozio na 3 kotaca?

Ja imam te Sportmaxx RT u 235/40/18 dimenziji, i je dobre su ali kad je kisa, nema te gume s kojom se osjecam sigurno i s kojom necu proklizati ako pretjeram odnosno ako se vozim ko po suhome (bez divljanja). Treba paziti i gotovo.

Imam ja ali u 195/55/15 dimenziji. Guma je solidna,ovisi s čim ju uspoređuješ.

Naravno mislim na novu gumu.

Osobno bih radije nadodao malo love i kupio kvalitetniju gumu.

Što si imao do sada?

Meni treba u dimenziji 195/65/15. Na nove gume i mislim.Koje druge uzet?

Edited by Robby

Pustili doma sa 3 gume. Wtf? vozio na 3 kotaca?

Pa tolko su dobre gume da se moze voziti i sa samo tri kotaca :lol2

Edited by MarioIV

Sa 3 nove i jednom starom mojom, sta je tu cudno :)

Vozim uobicajenom rutom i prolazim par zavoja u kojima se inace esp pali na suho a da nepricam za mokro, nisam ni vodene klinove osjeca ko sta bi inace a stvarno je iznered vani bia. Eto to je razlika ovih i dosadasnjih!

Edited by mateo.split

Pozdrav ekipa,

trebao bi preporuku za ljetne gume od vas iskusnijih.

Radi se o Golfu V 1.9TDI (105ks), dimenzije guma su 195/65/R15, godišnje će se radit maksimalno 8.000km i to većinom krače relacije.

Znači trebam ok gume, a opet ne preskupe. :D

Unaprijed hvala!

Edited by NoOne

Original dimenzija za golfa 5 ti je 195/65/15, puno je jeftinija guma. Odi ih upisati ako mislis da bi murija mogla zajebavati...

A koje gume, jbg ovisi koliko para mislis dat, sve osim nekih kineskih ce bit ok i da nisu neke eco jer su od kurca...

bilo sta da uzmes komplet nije preko 2000 kn,ono od bf goodrih za 320 ili dunlop/pireli za 370..

osobno u toj dimenziji dunlop se dosta trosi i skripi al je ok guma, a pirelli cinturato p6 preodlicna guma za sve uvjete, neces pogrijesit, s tim da ja spalim 30 000 za sezonu

Danas sutra bih trebao uzeti nove gume: nasao sam sljedece:

GOODYEAR 205/55R16 EFFIGRIP PERFORMANCE

ili

BRIDGESTONE 205/55R16 TURANZA T001 TL

Ima li tko iskustva s kojima?

Edited by tommek10

Pa i ja citam malo i po adac testovim isto su se kao bolje pokazale a razlika izmedju njih i bridgestone je neki 30kn po komadu

Ni sa jednim ni sa drugim nećeš pogriješit.

16 16